Strona 1996 z 3048 PierwszyPierwszy ... 996 1496 1896 1946 1986 1994 1995 1996 1997 1998 2006 2046 2096 2496 2996 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19,951 do 19,960 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Sabinko
    wiem,że te 14km może brzmieć imponująco,ale ma się jednak nijak do 14 czy 12 km marszu....
    Tym bardziej,że teraz to taki lajcik,góra 15km/godz, a może i mniejAle przyjemność jest wielka i nie zamierzam jej sobie odbierać

Poradników nigdy dosyć,trzeba tylko zachować zdrowy rozsądek,a nigdy nie wiadomo jakie konkretne zdanie trafi akurat do nas
    Na blog już pędzę zajrzeć
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

No i super jest tez blog - jadłonomia jak ktoś nie zna, ja jestem zauroczona wegetariańskimi przepisami
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko e tam zaraz dumna , po prostu cieszę sie że zgubiłam to co nabrałam . I tylko uściślę nie przez święta bo jadłam tylko w wigilie za dużo tak jak pisałam, ale przede wszystkim przez imprezy poświąteczne , a potem trochę dołożyłam przed sylwestrem na ostatniej w roku. Pisałam o tym na akcji .teraz już sie ogarnelam a przede wszystkim nie przewiduje żadnych imprez.Do świąt osiągnę cel i koniec

Jadlonomie znam, a nawet przeglądałam kiedyś książkę z przepisami z tego bloga - fajna jest. Pisałam wam kiedyś że oglądam zieloną rewolucje w kuchni tv Marty Dymek i to jest właśnie jej książka

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    A mam wrażenie,że ty jesz tyle ale przez 2 dni....
    już kiedyś chyba wspólnie liczyłyśmy

Podliczam wczorajszy dzień, mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam

-śniadanie-dwie kanapki razowca z twarogiem ( warzywa + jogurt)- ok- 300 kcal
    - dwie kromki białego z konfiturą malinową- ok 300
    -II sn-chałka z masłem- dwie kromki -ok.400

- obiad- ryż+ warzywa+ryba+ surówka- ok.450
    - przed kijkami- duży jogurt naturalny jogo-- 200 kcal

Razem 1650 kcal. Raczej nie jest to mało, a tyle żeby chudnąć akurat. Piszesz , że masz wrażenie- słusznie, bo nie piszę co jem, więc możesz tylko się domyślać z jakiegoś powodu uważacie, że mało jem czasem jem dużo, czasem mniej. Jak chcę schudnąć, jem mniej, ale jak widzisz nie głodzę się. Nie piszę jadłospisu wtedy gdy jem dużo, więc nie możecie wiedzieć jak to wtedy wygląda, czasem zdarza mi się napisać, go gdy jem mniej bo chcę zgubić nadbagaż. Ale moim zdaniem nie rożni się to od jedzenia typu pape
    - dwie knapki
    -obiad
    -białkowa kolacja
    tu jest też ok. 2000 kcal, więc wystarczy, że ja będac na diecie dołożę sobie paseczek czekolady- a robię to często, to wychodzi na to samo

edit. zapomniałam o jabłku i dwóch mandarynkach- + 150 kcal, czyli łącznie 1800 .
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 06-01-2018 o 13:38

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Dzis na kijkach 9 kiloskow , było czadowo

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Gruszko niestety nie wykorzystałam rad śniadaniowych . Bo na stole pojawiły się bułeczki i to świeże . Synu znalazł po drodze jakiś otwarty sklep z pieczywem. A już miałam nadzieję i myślałam właśnie o naleśnikach .

Sabinko, bardzo wam współczuję problemów ze snem . Zdarzają mi się czasami takie nieprzespane noce, więc rozumiem, jaki to jest duży dyskomfort. A taki problem na stałe, to już w ogóle trudno sobie wyobrazić.

Agnieszko, to menu, które przedstawiłaś wydaje się jak najbardziej ok.

Gruszko, to prawda, że najważniejsze z kim się siada. Trening autogenny Szulca jeszcze trochę pamiętam, z naciskiem na trochę. Miałam książki z jego treningami, ale niestety gdzieś mi je wywiało .

Sabinko, tak mi przyszło do głowy, że skoro trzyma Cię teraz bardziej w domu przy książkach, również tych z przepisami, to może to właśnie wykorzystać w sytuacjach, kiedy Cię nosi i zagania do lodówki? Na zasadzie paradoksu, żebyś mogła chodzić do tej lodówki . Najpierw wyszukiwać w swoich książkach jakieś zdrowe, ale totalnie skomplikowane do przygotowania dania, a potem je robić. Zajmie Ci czas, a potem skoro dietetyczne, to bez wyrzutów sumienia mogłabyś konsumować

Zajrzałam na blog jadłonomia i wygląda bardzo zachęcająco. Może też spróbuję coś z tego zrobić.
    gruschka lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Krysiu ja nie stronie od skomplikowanych dań, nawet lubię je robić ale skoro gotuję przeważnie tylko dla siebie to wiadomo czym to się kończy
    a w książkach kucharskich z reguły przepisy są nie dla jednej osoby a dla kilku i choćby były dietetyczne to duża porcja zrobi swoje
    gruschka and Jolinkaa like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Dawno minęła druga godzina,więc będzie tym razem krótko

Pięć dni mnie nie było...no wiem.Jakoś musiałam się po nowy roku ogarnąć,a że jeszcze córka miała wolne do 3ciego,to z mężem trochę różnych zaległości nadrabialiśmy.Wpadły też w ciągu tygodnia dwa mecze siatkówki u nas,a z nimi związane chwile wzruszeń i emocji,ale o tym następnym razem.Wczoraj i przedwczoraj miałam już dzieciaczki-po prawie 2 tygodniach przerwy.Jutro do mamy z rana-znowu się zaziębiła-ma balkon i traktuje go o tej porze jak lodówkę i pewno nie zawsze się ubierze,jak na niego wychodziJa też od rana znowu zakatarzona i gardło mnie pobolewa,ale to nic.

Dieta w normie,to znaczy większość jem jak rodzinka,ale w mniejszych ilościach-waga zaczęła spadać

Dużo napisałyście o postanowieniach,o lubieniu czy nie lubieniu,o asertywności,byciu pasywnym,przyjaźni itp.zmusiło mnie to trochę do przemyśleń,do wyciągnięcia pewnych wniosków,ale to już następnym razem.

Dobranoc
    Nie jestem tabliczką czekolady, nie wszyscy musza mnie lubić..jpg
    Bo szczerych ludzi nie zawsze się lubi, ale dobrze jest mieć ich przy sobie..jpg
    Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 07-01-2018 o 03:05
    kasiaogrodniczka and kalahari like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

pobrane (8).jpg

Witam w niedzielę dziś później, ale mieliśmy sobotę osiemnastkową, na szczęście ostatnią i czekaliśmy do późna na Kubę

Miłego odpoczynku, zastanawiam się, jakie upiec ciasto...
    kalahari lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry niedzielnie!

U nas od poczatku roku nie bylo ani jednego slonecznego dnia...ciagle pada i pada...
    Wczoraj jednak pojechalam na ogrodek i udalo mi sie tam choc z godzinke popracowac. Przedwiosnie idzie cala para i nie patrzy w kalendarz... Strach sie bac co bedzie jesli w lutym czy marcu przyjda mrozy...

A ja zeby sobie poprawic humor kupilam pierwsze w tym roku tulipany...

Dobrego, spokojnego dnia dziewczyny!
    gruschka, Jolinkaa and kalahari like this.

Uprawnienia umieszczania postów