Strona 2008 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1008 1508 1908 1958 1998 2006 2007 2008 2009 2010 2018 2058 2108 2508 3008 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,071 do 20,080 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Sabinko, dziś zrobiłam to curry- przepyszne W ogóle strona bardzo mi się podoba [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Na przyszlą niedzielę zaplanowałam to- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 14-01-2018 o 18:00
    sabinka57 lubi to.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cofnęłam się do Waszych postów sprzed kilku dni...

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Młodzieniec: Chodzi więc o to, żeby być nielubianym przez innych?
    Filozof: Chodzi o to, by nie obawiać się bycia nielubianym. Nie twierdzę, że powinieneś żyć tak, by być nielubianym, i w żadnym razie nie namawiam cię do złego. Nie myl tych pojęć.
    Odwaga bycia nielubianym...jestem na takim etapie,że nie jest dla mnie ważne czy ktoś mnie lubi czy nie.Kiedyś zrobiłabym wiele,żeby to zmienić,ale to było bardzo dawno temu.Nie boli mnie fakt,że ktoś mnie nie lubi...może jest mi czasem tylko troszkę przykro.Nie wszyscy jednak muszą mnie lubić i to jest normalne.

"Nie ganiaj za ludźmi, nie muszą cię lubić. Ci, którzy pasują do Ciebie, znajdą Cię i zostaną. A wtedy nie udawaj nikogo i nie dopasowuj się. Staraj się tylko być, aż poczujesz spokój"

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    no wlasnie-nie chodzi o to zeby byc egocentrykiem-oczekiwac goraczkowo uwagi i akceptacjii , ale zeby byc zdrowym egoista to znaczy szanowac zarowno to co sie chce dla siebie i to co sie chce dac od siebie.
    Zdrowy egoizm-wiesz Madziu,że mam z tym problem...duży problem.Przyzwyczajona jestem myśleć o sobie na samym końcu,ale pomalutku staram się to zmienić.Różnie mi to wychodzi,ale nie odpuszczam.

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Moje ćwiczenia asertywności powoli przynoszą efekty, ale bardzo powili
    U mnie te ćwiczenia idą w ślimaczym tempie-raz jest krok do przodu,potem kilka do tyłu i znowu do przodu.

W przyjazni zas na pierwszym punkcie stawiam lojalnosc i wrecz poswiecenie dla drugiego czlowieka. Bo sama jestem takim wlasnie przyjacielem.
    To bywa jednak czesto bolesne, bo bardzo zle znosze rozczarowanie, gdy ktos siebie a nie mnie stawia na pierwszym miejscu.
    Dlatego bardzo chcialabym to zmienic...
    Dla wlasnego dobra ale i dla dobra innych, bliskich mi ludzi. Dac i sobie i im wiecej "wolnosci"... w kontaktach miedzy nami.
    Przyjaźń była i jest dla mnie bardzo ważna-nie poświęcałam się i nie poświęcam jej jednak tak bezgranicznie jak Ty Kasiu.Może kiedys było podobnie,ale pewne wydarzenia to zmieniły.Staram się jednak być lojalna,szczera i uczciwa w stosunku do przyjaciół i tego samego oczekuję

Ja jestem z tych osób co Kasia, swoim bliskim przyjaciołom oddałabym, całe serce kosztem siebie, swoich potrzeb itd. Czy to jest docenione ? Myślę że tak, ale z czasem zauważyłam, że jest to traktowane jako coś oczywistego. Wiadomo, że Agnieszka rzuci wszystko i pobiegnie na pomoc.. I to trochę boli
    `
    Kiedyś oddałabym wszystko przyjaciołom,jednak w najcięższych,najtrudniejszych chwilach w moich życiu zawiodłam się na większości z nich i to mnie zmieniło.Tak jak Ty Agnieszko zawsze byłam na zawołanie,zawsze wysłuchałam,pocieszyłam,pomogłam jeśli tylko była taka możliwość.Potem zachorował M. uczyniła nas niewidzialnymi....trędowatymi.Powiedziałam sobie wtedy,że już nigdy nikomu tak bezgranicznie nie zaufam.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Ładnie pisałyście o przyjaźni, przyjaciołach a w zasadzie przyjaciółkach, zawodach jakie czasem was spotykały z ich strony ale i pięknych chwilach kiedy mogłyście i możecie na nich polegać...pięknie napisałaś Agnieszko o swoim mężu.
    Ja jakoś nie miałam i nie mam prawdziwych przyjaciół, czy nawet przyjaciółki, generalnie jestem typem samotnika, który sam leczy swoje rany, zamyka się w sobie, nie uzewnętrznia, nawet jak miałam problemy ze swoim eks to nikomu o tym nie opowiadałam, nie żaliłam się, nie wypłakiwałam na czyimś ramieniu, tłamsiłam to w sobie i stąd pewnie moje różne problemy ze sobą, z bezsennością, ze swoją niską samooceną, pesymizmem i szukaniem dziury w całym, bo przecież nie może być za dobrze
    Sabinko kiedyś bywało tak,że dusiłam wszystko w sobie,ale to źle się na mnie odbijało-na mojej psychice.Wolę tak jak teraz wyrzucić z siebie co mnie boli,wolę dać się pocieszyć,przytulić,niż płakać po nocach w poduszkę.Kiedy w czasie walki o syna przyszedł taki dzień,że nie pomogło pocieszanie,wsparcie innych...kiedy myślałam,że zwariuję,zrobiłam może coś głupiego,ale to mi pomogło.Niedaleko ode mnie jest miejsce po starym polu...duży,pusty obszar trawy z kilkoma drzewkami.Chodzą tam tylko psiarze z okolicy z pupilami.Poszłam tam wcześnie rano i...po prostu zaczęłam krzyczeć ile sił w płucach,krzyczeć i przeklinać na niesprawiedliwy los...a potem przyszły oczyszczające łzy i to mi tamtego dnia bardzo pomogło.
    Teraz mówię co mnie boli i jest mi lżej-oczywiście zdarza się coś co wolę zachować tylko dla siebie,to normalne.Kto jest moim najlepszym przyjacielem?Trudno powiedzieć,ale na pewno takimi przyjaciółmi są mąż...i syn.Tak...syn,odkąd córka ma swoją rodzinę,to on mi ją często zastępuje i potrafi mnie pocieszyć...potrafi wysłuchać nawet o pewno niezrozumiałych dla niego babskich sprawach.To jemu się wypłakiwałam w rękaw w listopadzie,kiedy tutaj było jak było,kiedy kilka spraw bardzo mnie zabolało.To on zabronił mi się poddawać i kazał być sobą.Mam też parę przyjaciółek-może i niedużo,ale nie ilość się liczy.

Za to doceniam J., wiele trudnych chwil miał ze mną, szczególnie na początku naszego "związku" i wiele razy przekonałam się, że to świetny człowiek i zawsze mogę na niego liczyć
    To dobrze Sabinko,że nie jesteś sama i masz swojego J.-dużo szczęścia Wam życzę...tak od serca.

Też uwielbiam tulipanki alle któż ich nie lubi...
    u mnie puściły w ogródku pędy i boję się że jak mrozy przyjdą to się zmarnują, a w ogóle to wszystko puszcza zielone, masakra jakaś.
    Przedwczoraj przeszłam się po ogródku,a tak ciemierniki mają pąki,wierzba ma bazie,na trawniku kwitną stokrotki i dwa bratki zakwitły,wychodzą rośliny cebulowe,ale najdziwniejsze jest to,że róże puszczają listki i to o nie najbardziej się martwię.W tej chwili za oknem -8 stopni i wiatr.
    Dziewczyny kochane- spiesze doniesc, ze dzis dostalam wiadomosc o otrzymaniu urlopu w dniach 22-26.01.18.
    Nie namyslajac sie dluzej zdecydowalam sie wiec pojechac na tydzien z dieta w Wilii Barbara w Jaworzu od 21 stycznia i przyjechaniu do Czestochowy 27.01.18 na spotkanie Zawzietasek...
    Kasiu strasznie się cieszę,że udało Ci się tak pokombinować,że spotkamy się u Maniusi-już nie mogę się doczekać.
    No i po lekarzu...kolejne leki, skierowanie do alergologa-skoro pośrednią przyczyną mojego kaszlu jest podobno refluks to trzeba z nim chyba zacząć walczyć na początek, poczytałam trochę o leczeniu refluksu innymi metodami, trochę jakby medycyną alternatywną, poczytałam i zaczynam od octu jabłkowego który powinien pomóc zakwasić żołądek.
    Próbuj różnych metod-w końcu drogą eliminacji,drogą prób i błędów uda Ci się wyleczyć kaszel.Nie rezygnowałabym jednak z wizyty u alergologa.Taki przewlekły kaszel może też doprowadzić do astmy.Tak było przed laty u mnie-częste przeziębienia,zapalenia oskrzeli spowodowały astmę.Może warto też zrobić testy alergiczne?Nie jestem do końca przekonana czy to refluks jest przyczyną Twojego kaszlu.....a przynajmniej nie tylko on.Mąż w sumie tylko raz miał silny kaszel i chrypkę,kiedy to wylądował w szpitalu i refluks zdiagnozowano-teraz to raczej zgaga,odbijanie,czasem pobolewanie brzucha.
    Znalazłam dla Ciebie książkę:
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    kasiaogrodniczka and kalahari like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Cześć dziewczyny, rozpoczynamy nowy tydzień...dla mnie studniówkowy

Aaaa a w środę idę do kina na Pasażera Podobno niezły

Madzia, Pink Floyd- zazdroszczę na pewno to będzie świetny koncert

Kasiu, jak się czujesz jako słomiana wdowa

No i chyba Orkiestra znów pobiła rekord ! Jak się cieszę , nawet tvp wczoraj poparła akcję

Dziewczyny, mam pytanie, czy planujemy jakieś spotkanie latem? Bo chcemy zarezerwować sobie wyjazd wakacyjny i nie wiem, czy mam uwzględniać jakiś termin .

images (4).jpg
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 15-01-2018 o 08:44

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry poniedzialkowo...

Wczoraj byl taki mily dzien dopoki nie dostalam wiadomosci, ze moja przyjaciolka upadla na nartach tak paskudnie, ze ma podwojne zlamanie w ramieniu i chyba bedzie musiala wracac transportem chorych na operacje. Dzis beda dzwonic...
    Och te narty!

U moich ponoc wszystko ok...ale bardzo sie zdenerwowalam i mocno sie niepokoje tym ich urlopem...

Jolu- pieknie napisalas te twoje posty...sa takie uwazne i doglebne...ja tak nie potrafie pisac. Stanowczo wole bardziej rozmawiac...
    Dobrze, ze tu z nami jestes...

Agnieszko- udanej studniowki dla twego synka i jego kolezanek i kolegow. Trzeba sie cieszyc poki zycie daje nam okazje do radosci, bo jak wiadomo-nie zawsze tak jest niestety...

Dobrego dnia kochane Zawzietaski!

Jolinkaa lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Kasiu mam tak samo z pisaniem, nie umiem tak ładnie pisac jak dziewczyny, wolę rozmawiać
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 15-01-2018 o 09:16
    Jolinkaa lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Dziewczyny
    długo sie biłam z myślami czy o tym pisać, ale ponieważ sprawa mi leży na wątrobie od dawna napisze o tym, żeby oczyścić atmosferę. Z tego powodu źle się czuję na forum i dlatego mniej pisze i rzadziej zaglądam.
    Madzia w moim imieniu zaproponowała spotkanie,. Potem ja tez napisałam, że zapraszam. po czym zaległa cisza. Tylko Krysia napisała że jej przykro bo w tym terminie nie może. Przy każdym innym spotkaniu były jakieś reakcje, nawet tych co z wiadomych względów na jeden dzień do Częstochowy nie przyjadą. Zastanawiam się czy to z powodu tego że to u mnie czy z innego? W każdym razie ja się czuję niezbyt fajnie.
    Jolinkaa lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Odpowiem na razie tylko Maniusi i Agnieszce.
    Maniusiu chyba tylko przez przeoczenie nie odpisałam na twoje zaproszenie ale niejednokrotnie mówiłam że Częstochowa to dla mnie stanowczo za daleko, tym bardziej, że spotkanie ma być raczej krótkie ale życzę wam żeby było to spotkanie wspaniałe udane i do wspominania przez lata
    Agnieszko zdaje się że mowa była o Wrocławiu (przełom lipca i sierpnia) ale potem była mowa o Warszawie, nie wiem na czym ostatecznie stanęło ale na 2- 3 dni byłabym chętna

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Maniusiu, a ja Ci odpowiedziałam w smsie, a potem na forum też - znajdę ,

Ale dobrze, że o tym napisałaś, bo po co masz się denerwować. Jak widzisz, wszystkie Ci odpowiedziałyśmy I mnie jest przykro, że nie dojadę- mamy w sobotę choinkę dla uczniów i tego samego dnia, tak jak Ci pisałam, wyjeżdżam na ferie. Ale Wam życzę udanego spotkania i fajnej zabawy
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 15-01-2018 o 10:52

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa WsparciaGruszka

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Ja w tym czasie pracuję, ferie mamy od 29 stycznia, a 27 mam imprezę w szkole- choinkę dla uczniów i muszę na niej być. Więc niestety też nie będę .
    - żeby nie być gołosłowna- odpisałam Aga
    Napisałaś Aga że tylko Krysia Ci odpisała, a ja sobie przypominam że oprócz mnie i właśnie Krysi, to jeszcze Kasia odpisala . Czyli Jola i Gruszka jeszcze sie nie zadeklarowały
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 15-01-2018 o 11:48

Uprawnienia umieszczania postów