Strona 2026 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1026 1526 1926 1976 2016 2024 2025 2026 2027 2028 2036 2076 2126 2526 3026 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,251 do 20,260 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Agnieszko, dopiero teraz zauważyłam poranny napój - pychota

Sabinko, a nie myślałaś, żeby w takim razie zrobić sobie badania na ten gluten?

Gruszko, zaciekawiło mnie to, co napisałaś na temat czasu vata. A konkretniej to, że nadmiary wagowe, które sobie zafundujemy w tym miesiącu sprzyjają dalszemu tyciu. Przypasowała mi ta teoria. Tym bardziej, że dziwnym zbiegiem właśnie teraz tak niespodziewanie, zgodnie i praktycznie bez namawiania, większość z nas zaczęła dietkować . Jest jakieś uzasadnienie tego wszystkiego w tej książce?

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Dzisiaj caly dzień w pracy ,ale jutro zrobię pierwsze zdjęcia książki i wrzucę,zrobione w świetle dziennym będzie łatwiej czytać,bo zdjęcie lepsze.

Sabinko
    ja też robię w dużym słoju

Krysiu
    chyba nie pociągnę,bo już dziś zjadłam kolację.W sobotę będą goście,więc od jutra zakupy i potem gotowanie tego i owego,więc byloby trudno.Ale chciałabym robić 1 dzień( jak się uda to 2) w tygodniu postu,może niekoniecznie klasyczne wo,ale np.soki.
    W przyszłym tygodniu pewnie zrobię to w poniedziałek,żeby mi się nie zdążyło odłożyć jedzenie i winkoA jak będzie to czas pokaże.
    Przeleciałam na razie przez książkę jak błyskawica,teraz będę wracać do fragmentów,odnajdę to o czym pisałam.
    Ajurweda właściwie niczego nie wyjaśnia tylko mówi jak jest
    Tak bardziej po zachodniemu tlumaczy autor,lekarz klasyczny i ajurwedyjski.Ale raczej co się dzieje z jedzeniem u różnych typów.Brzmi to skomplikowanie,ale to naprawdę najprzystępniejsza i najbardziej "zachodnia" książka jaką czytałam.

Agnieszko
    skorzystam z przepisu,bo u mnie jest dużo więcej soli.A taki mało słony to też bym mogla.Czy zakwaszasz go czymś na początku?
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar gruschka

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Na razie wydaje mi się, że jak nie jem glutenu to jest lepiej ale to za krótki czas na jakieś wnioski....
    Czasem jest tak,że ma się tylko nadwrażliwość i badania niczego nie wykazują.Wtedy podobno wystarczy żeby go jeść nie częściej niż co 4-5 dni.
    U mnie to działa.Jak jem raz na kilka dni to jest ok,ale jak kilka dni pod rząd,to zaczyna mnie znowu wszystko swędzieć.TYlko,że chyba w sumie łatwiej nie jeść wcale

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

WITAM WIECZORKIEM
    wróciłam z zebrania zmęczona bo w sumie od rana do wieczora na obrotach. Zebrania w Marty szkole są długie, najpierw ide na Radę Rodziców, potem jest godzinny wykład a potem już w klasach/ Od początku pani dyrektor wprowadziła zwyczaj spotkań w auli kinowej ii wykładów na rózne tematy. Pierwsze były takie sobie, bo z nauczycielami ze szkoły,psychologiem czy pedagogiem szkolnym, więc róznie bywało raz ciekawie raz nie, ale z czasem zaczęła zapraszać ludzi z zewnątrz i nieraz są prawdziwe perełki, np dziś. Godzinka minęła migiem.

Jeszcze sprawa wyjazdu. Mam nadzieję, że wybierzemy któryś z tych terminów, które wypisała Gruszka. Mnie nie pasuje tylko ostatni sierpniowy, natomiast Kasi może nie pasować lipcowy (musimy poczekać, co napisze), więc nie wiadomo, czy nie pozostaną nam dwa środkowe: 3-5.08 albo 10-12.08. Sabinko, pogadaj z córcią jak najszybciej. Póki wszyscy się nie określą, to nie bardzo możemy zadziałać.

Gruszko, jeden dwa dni postu to też dobry pomysł (zwłaszcza po dniu rozpusty ) i na pewno zalecany również na wo. Trochę szkoda, że nie ma w książce wytłumaczenia dlaczego coś się dzieje, ale z drugiej strony czy zawsze musi być? Coś po prostu się jest i tyle. Z ciekawością czekam na zdjęcia.

Maniusiu, fajny pomysł z wykładami (oczywiście, kiedy są ciekawe). A dzisiaj co mieliście?

Awatar gruschka

Ktoś dziś swiętuje,siedzi cichutki i pochlipuje....
    Zaraz posypią się bukiety i flaszki i coś słodkiego i będzie lepiej.A do następnej zmiany licznika caly rok
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Sabinko nasza! Toż dzisiaj Twoje Urodziny! Wybacz swoim zapóźnionym koleżankom! Kochana nasza dziewczyno, przecież my Tobie tylko to co najlepsze! Wszystkiego najlepszego i spełnienia wszelkich marzeń. Ogrom największych buziaków i serdeczności

zyczenia.jpg

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko nie zakwaszam niczym . Czasem gdy piję, tobwciskqk sobie odrobine cytryny
    Sabinko nigdy nie robiłam w słoju ale już dziewczyny napisały że można
    Sabinko jeszcze raz wszystkiego najlepszego
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (7).jpgpobrane (4).jpg

Dzień dobry czwartkowe

Wczoraj z rady wróciłam o 18, ledwo żywa, na szczęście dziś idę do pracy na 12.30, ale wcześniej chcę posprzątać dom na dole, bo będzie pani, której firma ma nam robić remont łazienki. Myślę, że zdecydujemy się też na jej projekt, choć wiemy jak to ma mniej więcej wyglądać.

Jutro ostateczne rozliczenie studniówki, w sobotę bal w szkole, a w niedzielę miałam jechać do mamy, ale nici z tego, bo siedzę w szkole i zmieniam plan Likwidują nam jedną klasę, więc roboty będzie mnóstwo.

Mnie gluten nie szkodzi, przynajmniej zewnętrznie i dolegliwościowo

Dobrego czwartku u mnie- drugi dzień wo

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Sabinko, wiele serdeczności na twoje urodzinki - Sto lat, sto lat...

Krysiu, wykład był o oddziaływaniu urządzeń elektronicznych na młodzież i dzieci, o tym jak działa telefon, notebook, telewizor...
    Czy wiecie że nie powinno się przez telefon rozmawiać dłużej niż 10 minut, dłuższe rozmowy mają bardzo zły wpływ na mózg. większość rzeczy o której była mowa wiedziałam, ale np. nie wiedziałam dlaczego nie można. Jednak nawet to co wiedziałam było przedstawione w bardzo ciekawy sposób. Np. dlaczego nie powinno się mieć telefony blisko łóżka podczas snu. Telefon nawet w stanie spoczynku odbiera kilka impulsów na sekundę, co powoduje że mózg również odbiera te impulsy i nie może usnąć , i dlatego wstajemy niewyspani.

Uprawnienia umieszczania postów