Strona 2046 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1046 1546 1946 1996 2036 2044 2045 2046 2047 2048 2056 2096 2146 2546 3046 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,451 do 20,460 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

No Agnieszko, owszem, widziałaś moje nogi ale przyznasz, że (delikatnie mówiąc) że widziałaś szczuplejsze
    gruschka lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

No nie wiem...na pewno tak samo zgrabne
    gruschka lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Sabinko, tez myślę że Agnieszkowe „bestyjki” obraziły się za brak zaproszenia na imprezę .

Agnieszko, nie było poczucia winy, bo pewnie czuły wzajemne wsparcie . Albo jeden był absolutnie pewny, ze winny jest ten drugi . Pamiętam, ze nasza sunia w takich sytuacjach bardzo skruszona spuszczała głowę i udawała, że jej nie ma . Zanim dorosła pogryzła ogrom pantofli, nie mówiąc już o kredensie czy dywanie.

Sabinko, przecież na wadze taki sam spadek, jak u Agnieszki! I na pewno zeszło Ci właśnie z brzucha! Co do nóg, to odkąd pamiętam, to jesteś bardzo proporcjonalna. Poza tym widziałam Cię w kostiumie kąpielowym. I za nic, ale to absolutnie za nic nie umiem sobie przypomnieć, żeby coś nie tak było z Twoimi nogami. Proponuję żebyś w najbliższym czasie porównała je z moimi. Może wtedy zobaczysz, jaka będzie znacząca różnica i to na moją niekorzyść. Chodzę w spódnicach, tyle że do połowy łydki. O problemie przypominam sobie dopiero przy zakupie kozaków.

Maniusiu, ależ wybredni ci Twoi domownicy . A dla siebie które pierogi wybrałaś? Fajnie, że pomyślałaś też o sobie i mam nadzieję, że udało Ci się kupić, to co zamierzałaś.
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

dzień dobry

niedziela3.jpgimages (7).jpg

Wczoraj była powtórka z rozrywki- spontaniczne spotkanie towarzyskie, które niestety tym razem okazało się dla mnie zgubne wagowo..., ale warto było, więc karnie zmieniam suwaczek i dane w tabelce
    Dobrej niedzieli goście jeszcze śpią, więc mogę spokojnie przygotować śniadanie .
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 04-02-2018 o 07:50

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!
    Ja tez juz po sniadaniu. Dzieki Agnieszko za napitki na cieplo i na zimno...Dla kazdego cos dobrego.

Co do sierpnia-to wiemy juz ze:

Sabinka nie moze 23.07-6.08.17
    Agnieszka nie moze 17.08.17
    A kto nie moze w weekend 24.08.17? Bo wtedy mi osobiscie chyba by najbardziej pasowalo...

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzien dobry
    ja dzisiaj złachana, zmęczona, objedzona i opita po imprezie ale było super, wybawiłam się za wszystkie czasy tzn wytańczyłam i obśmiałam bo był przygotowany bogaty program artystyczne dla szanownego jubilata - 50 latka
    Zdjęć w zasadzie nie mam bo nie robiliśmy ale robiono mnóstwo więc mam nadzieję, że jakieś do mnie trafią to wtedy pokażę
    Tak czy owak 60 latków było kilkoro, nie tylko my ale doskonale dotrzymywaliśmy kroku młodszym - tym w okolicy 50-tki
    Tylko, ze dzisiaj bolą nóżki i nie tylko głowa nie bo piłam tylko dobre wino
    ale waga nie była łaskawa dzisiaj
    gruschka lubi to.

Witajcie
    Agnieszko, zestaw śniadaniowy, owocowo-warzywny, wygląda przepysznie. Ale sobie zrobiłam smaka

Sabinko, najważniejsze że zabawa była przednia . Wagą będziesz się martwiła potem. Jestem ciekawa, co jeszcze było w programie artystycznym, chociaż już samą możliwość tańczenia uznałabym za atrakcję samą w sobie. Uwielbiam, więc tym bardziej cieszę się, że sobie nie żałowałaś

Kasiu, ja nie mogę od 27 sierpnia, a tak poza tym jest mi wszystko jedno, o ile ustalimy ten termin w miarę wcześnie. Bo potem, jak mi pozajmują terminy, to już wiele nie zrobię. Obawiam się jednak, że w tak późnym czasie problem będzie miała Magda. Na spotkaniu wspominała coś o przełomie lipca, sierpnia. Mam nadzieję, że sama napisze, jak to dokładnie u niej wygląda.

Córcia ściągnęła mi aplikację do mierzenia kroków, bez potrzeby włączania Internetu. Zaraz więc idę sprawdzić jak działa . Przy okazji dokupię sobie pyszności owocowych .

Krokomierz bardzo mi się podoba . Zrobiłam w sumie około 5 km, ale głównie dlatego, że pogoda się zepsuła. Kupiłam po drodze owocowe różności, ale niestety też coś bardzo pysznego, kremowo-czekoladowo. Wprawdzie podzieliłam się tym z rodzinką, ale co zjadłam, to moje . Trochę żałuję, ale nie za bardzo, bo takiej smakowitości już dawno nie próbowałam. Obiecałam sobie tylko, że więcej nie kupię .

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Ja dzis grzecznie Krysiu raz na jakiś czas można sobie pozwolić tym bardziej ze było smaczne

Zasiadłam z herbatką ziołową. Mam do zrobienie sprawozdanie do pracy, ale na razie czekam na mobilizację. Na razie naszło mnie refleksyjnie. Zastanawiam się, coś oglądam, buszuję, a nawet wyciągam jakieś cytaty z netu:

„Nawyki są ważną częścią naszej codzienności, mogą zasadniczo zmienić nasze wyniki i osiągnięcia, na lepsze lub gorsze. Dotyczy to naszych wyborów dotyczących zdrowia i stylu życia. Nasze nawykowe zachowanie jest wyzwalane przez sygnały z naszego otoczenia jak również naszą osobowość. Niezależnie od tego, czy zakładamy kurtkę, kiedy jest nam zimno, czy jemy czekoladę, gdy czujemy się smutni, na wskroś składamy się z nawyków. Dobre jest to, że możemy na nasze nawyki wpływać, kontrolować je i zmieniać. Zatem możemy sami stworzyć taką strukturę nawyków, która zapewni nam spójność i pomoże w uzyskaniu pozytywnych rezultatów” „Nawyki można ignorować, zmieniać, zastępować. Kiedy rodzi się nawyk, mózg przestaje w pełni uczestniczyć w podejmowaniu decyzji. Przestaje pracować aż tak ciężko lub zwraca się ku innym zadaniom. Wobec tego, o ile nie będziesz świadomie zwalczać nawyku - dopóki nie zastąpisz go innym - wzorzec będzie ujawniał się automatycznie" „Najprostszym sposobem na znalezienie prawidłowych nawyków do zbudowania, jest zidentyfikowanie tych, które będą miały największy wpływ na powodzenie. Warto zatem spróbować jeden zły nawyk zastąpić jednym dobrym. Jeden niezdrowy posiłek zastąpić jednym zdrowym. Sukcesywne wprowadzanie nowych schematów może okazać się łatwiejsze niż rzucanie się na głęboką wodę”

Takie to oczywiste, ale póki to tylko czytanie i cytowanie, to niewiele z tego wynika. Samemu trudno się zmobilizować, ale wspólnie na odległość też niekoniecznie wychodzi.
    Piszę o tym, myśląc tak przy okazji o naszych ustaleniach wakacyjnych. Nie za bardzo posuwamy się naprzód. Co jakiś czas któraś z nas próbuje ruszyć sprawę i na tym się szybko kończy. Podawanie terminów precyzyjnych czasowo nie przynosi rozwiązania. Może łatwiej będzie, jeżeli napiszecie, jakie terminy (o zdecydowanie większej rozpiętości czasowej, a nie tylko te najbardziej korzystne) w ogóle mogą być brane pod uwagę. Może wtedy znajdziemy coś wspólnego .

Uprawnienia umieszczania postów