Strona 207 z 3048 PierwszyPierwszy ... 107 157 197 205 206 207 208 209 217 257 307 707 1207 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,061 do 2,070 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Jolinko nie stresuj się , bo długotrwały stres powoduje ,ze nie chudniemy mimo diety.
    Agnieszka111 and evige like this.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Wracam ze szpitala, jakaś inna , spokojniejsza , nawet nie mam ochoty na podjadanie może to za sprawą tego, że się Wam tutaj wygadalam, a za to dzięki Joli. .. Wam wszystkim dziękuję za miłe słowa, wsparcie i otuchę. Teraz piszę z telefonu wiec krótko. Może rano uda mi się więcej. Dobrego sobotniego wieczoru
    Natka55 and Agnieszka111 like this.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

krysiupysiu
    strona 205 nie jest zla---
    moze zrobie koszulki???? T-shirty? na zlot?
    oczywiscie moge tez zrobic z rozami kasi.

co kto chce---wg, zyczenia.

ciao, ciao

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Padam na twarz,ale to nic...chciałam choć na troszkę do Was zajrzeć,choć troszkę odpisać.Brakuje mi kontaktu z Wami moje dobre duszki
    Dzisiaj w miarę ogarnęłam jedzenie-tapetowałam też 4 godziny to i ruch był.Jutro postaram się jeszcze lepiej zapanować na jedzeniem.

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    moze zrobie koszulki???? T-shirty? na zlot?
    oczywiscie moge tez zrobic z rozami kasi.
    Kalahari ale fajny pomysł z tymi koszulkami....aż mi żal serce ściska,bo nie dość,że nie mogę pojechać,nie poznam Was osobiście,to jeszcze może mnie ominąć taki fajny pamiątkowy gadżetMnie obraz wklejony przez Ciebie bardzo się spodobał,ale również bardzo spodobał mi się ten wklejony przez Kasię,taki z nuta romantyzmu i z różami,które tak bardzo lubię.

Cytat Zamieszczone przez evige Zobacz posta
    Wracam ze szpitala, jakaś inna , spokojniejsza , nawet nie mam ochoty na podjadanie może to za sprawą tego, że się Wam tutaj wygadalam, a za to dzięki Joli.
    Ewuś,to dobrze,że jesteś spokojniejsza-cieszę się,że spotkałyśmy się rano na fb i zdecydowałaś się do nas napisać.Zawsze czekamy na wiadomości od Ciebie i martwimy się jak długo milczysz.

no moja droga!!!!!... tak o sobie myslec ,w zadnym wypadku, nie mozna, zeby nie wiem co...
    wyrzuc natychmiast to zdanie z posta i ze swojej glowy!!!!!i zyczenia z okazji grzesznej imprezy.
    W poście to zdanie zostawię...tak ku przestrodze?A w głowie...w głowie czasem się pojawia,czasem znika.Wiem,że nie powinnam tak myśleć-czasem te myśli na głos powiem,ależ mój maż sie wtedy na mnie złości.Nie lubi jak źle mówię o sobie.

Cytat Zamieszczone przez Natka55 Zobacz posta
    Jolinko nie stresuj się , bo długotrwały stres powoduje ,ze nie chudniemy mimo diety.
    Natko kochana,sama wiesz jak jest z tym stresem......sama masz go teraz też pod dostatkiem.Tak trudno czasem oddzielić emocje od jedzenia.Przykro mi,że Twój mąż ma takie problemy w pracy i nie wiadomo jaka przyszłość przed nim u tego pracodawcy.Trzymam kciuki za wyprostowanie życiowych zakrętów.

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Jolinko - gratulacje! Piękna rocznica i fajnie, że daliście sobie czas na to, żeby ją poświętować razem . Tym bardziej że, jak piszesz – były to dobre lata! Dlatego przekornie dodam tak – myślę, że niejedna kobieta wolałaby mieć poczucie, że jest „głupia,brzydka,stara i tłusta” ale mieć obok siebie faceta i dzieci, których oczy i serce mówią zupełnie coś innego
    Dziękuję Krysiu Poznałam mojego męża mając 17 lat,pod dwóch latach wzięliśmy ślub i jesteśmy nierozłączni.Bardzo bym chciała,żeby tak już było zawsze...do końca.Miłość i rodzina są dla mnie najważniejsze.Coś w tym jest co piszesz-w oczach moich bliskich na pewno wyglądam dużo lepiej niż sama to widzę.Może tak jest dlatego,że oni mnie akceptują...dlatego,że mam akceptację męża.I jeszcze jedno....mój mąż akceptuje to,że chcę schudnac,ale najchętniej zabroniłby mi się odchudzać,bo nie lubi chudych kobiet.Może gdyby było inaczej,łatwiej byłoby mi trzymać dietę?

Cytat Zamieszczone przez evige Zobacz posta
    Jolu, dziękuję Ci bardzo za pamięć, za Twoje sms-y, wiadomości, słowa wsparcia i siłę jaką mi dajesz. Mam nadzieję, że nowa ekipa lekarzy spełni się w tym Wrocławiu i ulży M. Pisałaś o koszmarach jakie ma, to jest okropne, L też ma od czasu operacji, to też pewne związane z tym udarem, ale już chyba powpli ustępują. Kochana, zyczę Ci dużo siły, wiary i wytrwałości, jesteś wspaniałą Matką i żoną, podziwiam Cię !
    Kochana ja nic takiego nie robię -po prostu pamiętam o Tobie i wiem,jak bardzo człowiek w takich chwilach potrzebuje wsparcia,wiem jak cieszy każda wiadomość,każde dobre słowo.Żałuję,że tylko tyle mogę zrobić,że jestem tak daleko i nie mogę Cię choćby przytulić czy za rękę potrzymać.Koszmary u mojego syna nie wystepuja we śnie,tylko jak światło wyłączy i zasnąć z bólu nie może-wtedy wracają traumatyczne wspomnienia.Mam nadzieję,że choć troche terapia u psychologa mu pomoże.Bardzo pomogłoby mu jakby miał przy sobie kochającą go dziewczynę...niestety jak tylko jakąś pozna, i powie jej o swojej niepełnosprawności,to dziewczyna przestaje się odzywać.Nie liczy się to,że dobry z niego człowiek,tylko to ,że nie jest w pełni sprawny,a na dokładkę nie ma pełnego portfela.

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

jolu--przeczytalam z uwaga to co napisalas,sadze, ze wszystkie chcialybysmy jakos pomoc i dlatego jestesmy blisko ciebie pomimo odleglosci--
    mam nadzieje, ze twoj syn bedzie sie lepiej czul.
    ja wierze w psychologiczne podloze roznych patologii, mam przyjaciolke hipochondryczke i wytrzymac z nia nie mozna...kiedy ja" najdzie" jakas dolegliwosc.
    przysyla mi nawet mailem wyniki przeswietlen,opisy , ciagle ja cos boli...
    dobrze, ze tego nie slyszy!!!!
    (to moja najlepsza przyjaciolka)
    Jesteście ze mną,a ja to bardzo doceniam i za każde dobre słowo czuje wdzięczność.Podejście naszego lekarz od strony psychologicznej daje nadzieję -zobaczymy jak będzie,musimy wszystkiego próbować.
    A Twoja przyjaciółka ma szczęście,że ma Ciebie

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Ja lece dzis na rozciaganie kregoslupa...dostalam taki fajne podwieszanie jako dodatek do gimnastyki rehabilitacyjnej!
    Kasiu cieszę się,że masz rehabilitację i trzymam kciuki,żeby Ci pomogła.Dziękuje za telefon-rozmowa z Tobą,nawet gdybym tylko słuchała,jest jak balsam dla mojej duszy-masz taki ciepły,kojący głosZazdroszczę Ci tych cudnych róż i swoich nie mogę eis doczekać,choć na pewno tak piękne nie będą.

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Jolinko, och Jolinko.! Poczytałam Cię uważnie i ze smutkiem . To niełatwe, co przechodzicie. Wszyscy! Jest cos takiego, że zmartwienie dziecka zwielokrotnia się w sercu matki. Niby sama nie cierpisz, a cierpisz podwójnie. Szczególnie po tym, co usłyszałaś od swojego syna . To niedobrze, ze trauma z przeszłości tak go trzyma. Jest jakby na dwóch biegunach! Chce do życia i blokuje się na życie. To bardzo stresujące! Mam nadzieję, że będzie kontynuował terapię. Jaszcze bardziej mam nadzieje, ze podejmie terapie grupową, bo to mogłoby go bardziej odblokować. Dobrze by było, gdyby znowu się otworzył na świat. Bo świat to inni, również ci w jego wieku, to droga do wejścia w związek, a tego w bardzo naturalny sposób może potrzebować.
    Krysiu jak Ty potrafisz mądrze wszystko ująć...zawsze z uwagą czytam to co napiszesz i za wsparcie,zrozumienie Ci dziękuję z całego serca!Masz rację..cierpię bardzo patrząc na jego ból,na to co przeżywa i co wydaje się nie mieć końca.We wtorek ma znowu spotkanie u Pani psycholog-potem kolejne za tydzień,a potem co dwa tygodnie.Co do terapii grupowej,to będzie jak on zechce-jeśli do tego dojrzeje będę zadowolona.Co do związku,to już tu pisałam,że ona bardzo łaknie miłości,bardzo by chciał mieć dziewczynę,założyć rodzinę.Niestety niepełnosprawność wywróciła jego życie do góry nogami,a dziewczyny,które poznaje,jak tylko usłyszą co mu jest,przestają się odzywać...on czuje się gorszy,dużo gorszy.Jego niepełnosprawności nie da się ukryć-na co dzień jej nie widać,dopóki nie musi się rozebrać

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Joluś, co tam u Ciebie ? Borykasz się z remontem, martwisz o syna, a ja myślę, jak Ty to wszystko ogarniasz ...
    Dziś znalazłam trochę czasu i dla Was Aguś.Jak to ogarniam...no nie bardzo,ale to nic...będzie ok.Do środy chcę skończyć sypialnie na tip-top i dać sobie najlepiej dwa dni odpoczynku od tapetowania.To nie znaczy,ze będę się lenić.Deszcz padał kilka dni,to i chwast śmignął.Trzeba oplewić i rozsadzić cynie i aksamitki.Takie są plany,a jak będzie,to zobaczymy,bo to zależy czy zięć w trasę pojedzie i czy będę mieć maluchy u siebie.

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    trudne to wszystko o czym piszesz, ciężko nawet o jakąś radę...
    dużo rzeczy zaczyna się w głowie, więc może być prawdą to co lekarz mówi
    Trudne Maniusiu i to bardzo,a jeszcze trudniej mi patrzeć jak on się męczy i tak dzień za dniem,rok za rokiem-końca nie widać.A Ty jak po wyjeździe-odpoczęłaś?

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    .... odeszla ciepla, mila kobieta... a zycie toczy sie dalej ...
    Gammuś bardzo mi przykro z powodu odejścia Twojej podopiecznej-niech odpoczywa w spokoju [*]
    Podziwiam Ciebie za Twoją pracę-musisz być silną kobietą o wielkim sercu.

Trochę Wam odpisałam,to teraz uciekam spać,bo jutro kolejny pracowity dzień przede mną.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

62cafb4795a88fcc5b6019ca024bf35f_th2.gif.jpg

Witam w niedzielny poranek Jest tak cudownie nareszcie na dworze, ze odrabiam straty...więcej przebywam na dworze niż w domu i to jest to
    Wczoraj poszalałam na zakupach. Kupiłam trochę do domu, trochę ciuchów na wyprzedażach, wróciłam padnięta, ale jeszcze trochę ogarnęłam dom, żeby zobaczyć jak wygląda nowy dywan , musiałam kupić ciemniejszy niż miałam, żeby nie było psich odcisków palców .
    Dietę trzymam, jak będzie mi spadał kilogram tygodniowo jak do tej pory, to będzie super.Od dwóch tygodni zapisuję co jem i to mnie trochę trzyma w ryzach.

Znalazłam taka fajną dietę, która polega na liczeniu kalorii, ale nie wlicza się do nich warzyw i owoców. Dzieki temu, przy limicie 1000 kcal, je się de facto ok 1500- teraz w sezonie truskawkowym i kalarepkowym u mnie tak wygląda. Limit 1500 jest ok, a zawsze jak jest się głodnym można zrobić michę warzyw i ich nie liczyć, albo zrobić je z oliwa lub kefirem i liczyć tylko je.

Krysiu, piekę dużo ciast, ale z rabarbarem nigdy nie piekłam...dzięki Tobie wykorzystam przepisy dziewczyn i spróbuję coś z nim zrobić na Boże Ciało Jak widzisz kochana, jest dieta, w której możesz zjeść cały kilogram truskawek i więcej ( a da się!)

Natko, zdrowie jest najważniejsze, więc bardzo dobrze ustaliliście z mężem, jeśli tylko możecie sobie na to pozwolić, niech zrezygnuje z wyczerpującej go pracy. A może po odpoczynku znajdzie jeszcze sobie coś w miarę satysfakcjonującego Wiem osobiście jak człowiek lżej oddycha, gdy odejdzie z pracy, która go wykańcza. Pisz o swoim odchudzaniu, bo mnie motywujesz. Jak wpadniesz w rytm, to idziesz jak burza

Kasiu, jak udało się przyjęcie? U nas podobno w przyszłym tygodniu maja być nieziemskie upały, więc planujemy grilla, ale ciasto przewiduję tylko dla gości

Ewuś, dzięki za wyjaśnienia, wiem, że pisałaś o udarze, ale po tym drugim ataku, myślałam, że to jednak nie był on.Bardzo Wam współczuję... każda choroba powoduje paraliżujący lęk, człowiek układa w głowie różne, najczęściej czarne scenariusze... wierzę, że tak jak pisałam wcześniej, niedługo będziecie to wspominać jak zły sen

Jolus, gratuluję pięknej rocznicy, szczególnie w harmonijnym i szczęśliwym związku. U Was jest to szczególnie ważne, bo możecie się wspierać w trudnym czasie choroby syna. To dobrze, że masz oparcie w mężu
    Kategorycznie zabraniam Ci mówienia i MYŚLENIA o sobie a w tak okropny sposób. Widziałam Cię na zdjęciach i przesadzasz moja droga i to grubo ! a poza tym jesteś dobrym ciepłym, troskliwym i pamiętającym o innych człowiekiem, a tacy ludzie są PIEKNI!

Sabinko, ja oprócz polubień, wrzucam Wam jeszcze punkty reputacji, a ostatnio pokazuje mi się komunikat, że muszę innym je porozdawać żebym którejś z Was mogła je przydzielić. na razie jeszcze nie bardzo kumam o co chodzi, ale się wgryzę !

Kalahari, Matko, dojrzewające figi zobaczyć na własne oczy...mało tego siedzieć pod drzewem figowym! Jak Ci zazdraszczam! Ciekawe co będzie na drzewach w e Włoszech, gdy ja tam będę !

Gammuś, a jak Tobie udał się wyjazd, bylaś w jakimś fajnym miejscu?

Maniusiu, to rzeczywiście niefajna delegacja...no ale mus, to mus

Ja mam ustawiona maksymalna ilość postów na stronie, dzięki czemu rzadziej muszę przewracać strony żeby wszystko mieć na oku

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

buongiorno agnieszko,
    cha, cha, figi mowisz, podobaja ci sie?
    wiem, ze to egzotycznie brzmi....
    obok rosnie sobie drzewko cytrynowe, ale cytryny rodzi tylko co 4-5 lat..(albo i nie)
    a wiecie jak pyszne sa figi zjadane prosto z drzewa?
    takie soczyste,slodkie , trzeba je szybko zrywac, bo natychmiast przylatuja pszczoly i je obgryzaja.
    kiedys robilam marmolade, tylko ze to duzo pracy no i w koncu ja ja zjadalam, bo u mnie w domu dzemow sie nie jada...
    rosna tez u mnie liscie laurowe--samosiejki
    a jak...
    mieszkalam w afryce to przed domem mialal pieprzowe drzewo...to byla ciekawostka przyrodnicza..

Awatar Natka55

Dzień dobry Zawziętaski
    Kalahari świetny pomysł na pamiątkę ze spotkania , ja się pisze na ten piękny obraz od Ciebie.Jestem jak najbardziej za.
    Fiu fiu światowa dziewczyna z Ciebie, mieszkać w Afryce to już dla mnie kompletny kosmos, zwłaszcza ,że ja byłam tylko w DE i w ZSRR jak byłam mała.Ha,ha.....
    Mam nadzieję ,że pogoda nam dopisze, bo jak na razie to nad morzem zimno.
    Zrobiłam sobie dzisiaj pierwszy raz napój polecany na DDP czyli kakao z wodą.Można dodać mleko kokosowe lub migdałowe, ja akurat piję bez. Miód Manuka już do mnie dotarł, wczoraj już wypróbowałam , zobaczymy może się w końcu wyleczę, żeby nad morzem zajadać lody bez przeszkód.
    krysiapysia lubi to.

Awatar Natka55

Próbuję inny kolor i pismo.
    Agnieszka111 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów