Strona 2078 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1078 1578 1978 2028 2068 2076 2077 2078 2079 2080 2088 2128 2178 2578 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,771 do 20,780 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Ja pracownikom PITY już wydrukowałam ( u klienta ) a sama się nie moge rozliczyć, no cóz poczekam.
    Dziś u nas dość mroźno, do pracy nie chce się iśc, no ale trzeba, zajrzałam rano na portal statystyczny i od razu pożałaowałam, 9 sprawozdań i tylko z jednej firmy. Jak dobrze że kupiłam sobie ten nowy program, bo można z niego sporo danych wyciągnąc, które kiedyś na piechotę liczyłam.
    Pozfrawiam , dziewczyny
    dla mnie poniedziałek będie krótki, bo tyle pracy że czas szybko zlecio
    aha
    mam do pracy ryż z tunczykiem i zielonym groszkiem, to jest zaraźliwe
    gruschka, Jolinkaa and sabinka57 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!
    Melduje sie i ja, ale niestety zlapalo mnie jednak jakies bakcylowe paskudztwo i kaszle od wczoraj mocno i w gardle mnie drapie...
    Do tego przebilam, nie wiem jak zupelnie, opone w sluzbowym aucie malza i on pierwszy dzien po chorobowym nie mial jak jechac do pracy...
    Ach zyzn proklataja...

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

No to dziewczyny poniedziałek zaczął się Wam pod górkę , ale...złe miłego początki- będzie dobrze
    Kasiu, ja kaszlę już od Nowego roku Co prawda coraz mniej, ale ciągle mnie trzyma. Wybrałam już dwa antybiotyki, teraz nie biorę już nic licząc na to, że samo przejdzie No i przechodzi

Ja bardzo lubię poniedziałki, bo mam krótki, fajny dzień w pracy, a potem kijki

Maniusiu, ja mam ryż z tuńczykiem na kolację. Obiadowy- ryż+ duszone warzywa w sosie pomidorowym biorę ze sobą do pracy

Bardzo jestem ciekawa jak nam to wszystko pójdzie
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Dzień dobry

Wytrwałam wczoraj grzecznie cały dzień na zupie jarzynowej z ryżem....nawet faworki mnie nie złamały choć ciężko było im się oprzeć,a mąż pod nos podsuwałCały gar zupy licząc składniki miał 616 kcal,ale na pewno było więcej,tylko nie wiedziałam jak mam to policzyć.Więcej,bo zupę ugotowałam na rosole z soboty,a rosół był na wiejskim kurczaku,więc tłuściejszy.Nie chodziłam głodna,a to było ważne dla mnie.Tylko nie wiem czemu wzdęta się czułam,co i wieczorna waga pokazała.
    No tak....czasem włażę i wieczorem na wagęWiem,że jeśli pokazuje maksymalnie kilogram więcej niż rano to mogę liczyć na spadek.Tym razem było więcej aż 2.3 kg!Ufff....na szczęście rano wszystko wróciło do normy i waga suwaczkowa jest.

Wczoraj utknęłam w necie przeglądając wiele stron o diecie ryżowej,przeglądając menu i czasami bardzo się to różni,bo jest i taka rozpiska z pieczywem.Ja jednak nie chcę jeść w tym okresie pieczywa,bo jest to moja pięta achillesowa.Ryż będę jeść biały,bo od brązowego mnie odrzuca i nie zrezygnuję z soli tylko ją ograniczę.Agnieszki koleżanka soli i jest ok.W ciągu pierwszych dni zrezygnuję z mięsa jak radzą w tym co poniżej wkleiłam.Bardzo chciałabym wytrzymać 4 tygodnie,bo tyle maksymalnie może trwać ta dieta-potem trzeba zrobić 3 miesiące przerwy.Czy mi się uda...zobaczymy.
    Co jemy na diecie ryżowej?

Oprócz ryżu dozwolone są warzywa, owoce, zboża, ryby, chude mięso, nabiał, orzechy, rośliny strączkowe, słonecznik, jogurty i inne przetwory mleczne. Wyjątek stanowią pierwsze dni, podczas których nie należy spożywać mięsa, ponieważ jest to czas, w którym usuwa się toksyny z organizmu.

Dopuszczalne są przekąski: owoce (np. pomarańcza lub jabłko itp.), warzywo (np. marchew), pieczywo chrupkie lub jogurt naturalny.
    Dieta ryżowa jest prosta w zastosowaniu: polega na łączeniu wyżej wymienionych produktów z ryżem. Należy przygotować np. na śniadanie ryż z mlekiem, na obiad filet rybny z ryżem, na podwieczorek ryż z jogurtem i owocami, a na kolację sałatkę z ryżem.
    Pomiędzy posiłkami należy pić duże ilości wody (ok. 1,5 – 2l) lub herbatę zieloną albo ziołową, a także soki ze świeżo wyciśniętych owoców albo warzyw.

Ze względu na niewielką ilość kalorii polecane są krótkie spacery czy joga.

Uwagi:

- Aby uniknąć efektu jojo, należy stopniowo przechodzić od diety odchudzającej do zbilansowanej. Zatem po zakończeniu diety ryżowej konieczna jest zmiana stylu życia i aktywność fizyczna.
    - Podczas diety konieczne jest zwracanie uwagi na to co się spożywa, odrobina cierpliwości, a efekty na pewno Cię zadowolą.

No i jeszcze propozycje menu z tej strony.
    Dieta ryżowa - jadłospis:

Śniadanie do wyboru:
    - ryż ze startym jabłkiem i cynamonem
    - ryż z jogurtem naturalnym i owocami
    - ryż z bananem
    - ryż z malinami
    - jogurt z ryżem

II Śniadanie do wyboru:
    - wafle ryżowe z miodem
    - jogurt naturalny z 2 łyżkami ryżu
    - 2 kromki ciemnego pieczywa z miodem i słonecznikiem, pomarańcza
    - 2 kromki ciemnego pieczywa z szynką, jabłko

Obiad do wyboru:
    - ryż z filetem z ryby, surówka z marchwi i jabłka
    - warzywa z ryżem i wołowiną, starte buraczki
    - kotleciki ryżowe i sałatką z pomidorów
    - ryż, grillowana pierś z kurczaka, sałatka z pomidorami
    - gotowane na parze warzywa z ryżem i kilka plasterków szynki
    - ryż z owocami morza
    - ryż po chińsku

Podwieczorek do wyboru:
    - grejpfrut i 2 racuszki ryżowe
    - koktajl owocowy, wafel ryżowy
    - 2 wafle ryżowe z konfiturą żurawinową
    - kawałek arbuza i 2 ciasteczka ryżowe
    - orzechy i słonecznik, koktajl marchwiowo-jabłkowy
    - pomarańcz, 2 szyszki ryżowe
    - jabłko, mus ryżowo-dyniowy

Kolacja do wyboru:
    - sałatka warzywna (papryka, kukurydza) z ryżem
    - risotto z pieczarkami, czosnkiem i cebulą
    - 4 wafle ryżowe z sałatą, serkiem wiejskim, rzodkiewką, szczypiorkiem i pietruszką
    - grillowany łosoś, 3 łyżki brązowego ryżu, pomidory
    -zapiekanka ryżowa z czosnkiem, cebulą, pietruszką i ziołami prowansalskimi
    - sałatka z kukurydzy, groszku, fasolki i jogurty + przyprawy
    - ryż ze szpinakiem lub brokułami
    - sałatka z kurczakiem, ryżem i sosem winegret
    Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 19-02-2018 o 09:18
    sabinka57 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    No ja też dzisiaj zamierzam być tylko na ryżu z dodatkami bo wczoraj wieczorna pizza i winko pokrzyzowaly mi trochę plany no ale wyszło jak wyszło... W każdym razie koleżanka mogła się wygadać i mam nadzieję, że trochę jej to pomogło
    gruschka and Agnieszka111 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Chciałabym ten pierwszy tydzień zrobić w wersji hard
    Czyli ryż z owocami na okrągło
    Dzisiaj z dżemem truskawkowym (22 letnim) i świeżą gruszką.Trochę za słodkie ale bardzo pyszne.
    Ryż jako risotto bardzo mi pasuje.Przez swoją kleistą konsystencję daje wrażenie "tłustości" i większej sytości.I jeszcze jest co pogryźć
    To doświadczenie zebrane po 5 miskach
    Ale na kaloriach nie będę oszczędzać,pewnie zaszaleję w okolicach 2000W 3 rzutach,moich ulubionych
    Teraz idę na sprawy.
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao,
    widze, ze szalejecie z ryzem...
    ryz w roznych sosach,pod rozna postacia...ale wg. mnie cos tam jest za bogato w tych jadlospisach....widze wszystko co tylko mozna sobie wyobrazic.no moze tylko sera nie ma.
    ryz mimo wszystko ma tyle samo kalorii co i pasta-kluchy, wiec nalezy uwazac i uwazac...wazyc, liczyc...i nie tluscic,,,
    zycze powodzenia
    gruschka, Jolinkaa and sabinka57 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Kurczę Gruszko - ten 22 letni dżem to Cię na pewno odchudzi
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

22 letni dżem smakuje bosko
    Musi mieć dużo cukru,bo przetrwał idealnie
    Kalahari
    super,że to napisałas,bo czasem wychodzi na to,że można właściwie wszystko,byle z ryżem
    Niby wszystkie jesteśmy na ryżowej,a każda na innej
    Trochę wtrącę swoje 3 grosze
    Wg lekarzy zalecających taką dietę chorym,ryż ma właściwości usuwające niepotrzebną,gromadzącą się wodę z organizmu.Stąd drastyczne ograniczenie soli.W tej sytuacji dodatek tuńczyka z puszki trochę się kłóci z duchem diety.
    Pamiętam,że jak miałam 10-12 lat (czyli jednak strasznie dawno) lekarz mojego dziadka,kardiolog leczył go i odchudzał dietą ryżową właśnie.Z bardzo dobrym skutkiem.Ale to jednak był głównie ryż,a reszta to ilości bardziej przyprawowe

Największe zaufanie mam do diet stosowanych przez zwykłych lekarzy,najczęściej internistów z doświadczeniem,bo oni prowadzą swoich pacjentów przez wiele lat,mają spory materiał do doświadczeń,często swoje diety modyfikują i udoskonalają,patrząc jak to działa na pacjentow.
    A jednocześnie cały czas lecząc ich na krążenie,cukrzycę,ciśnienie i inne przewlełLe choroby cywilizacyjne.
    I jak po latach doświadczeń mówią,że najlepiej byloby tak i tak to staram się robić jak radzą
    ZA to moje zaufanie do dietetykow jest baaaardzo ograniczone
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 19-02-2018 o 11:42
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

A mnie ten dwudziestoletni dzem przypomnial odcinek kiepskich kiedy znalezli konserwe rybna z czasow PRL . No i czywiście boczek to wciągnął
    A i u mnie ryż jest bardziej dziś z przypadku niż z powodu diety
    za dużo psu ugotowałam ;(
    I przez to jest bez soli czyli zdrowszy , bo psa sola nie truje , a siebie mi się zdaza

Uprawnienia umieszczania postów