Strona 2082 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1082 1582 1982 2032 2072 2080 2081 2082 2083 2084 2092 2132 2182 2582 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,811 do 20,820 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Agnieszko też tak mam, że czasem mam wenę na czystki w domu i wyrzucam różne durnostrojki i ciucholeże ( piękne określenie), jeszcze dodam do tego przydasie
    A ja teraz zrobiłam takie mega czystki w domu przy okazji sprzątania po remoncie komina-stwierdziłam,że i tak wszystko muszę wywalać z szaf i szafek,to od razu zrobiłam generalny przegląd wszystkiego.Nie lubię rzeczy tak po prostu wyrzucać,więc co było w dobrym stanie poszło do kontenerów PCK,reszta do śmieci.Już powinnam wszystko skończyć,ale wiadomo-przez tą stopę musiałam sobie dać na wstrzymanie.Zostały mi tylko dywany do przeczyszczenia,lodówka do umycia i jedna szafka z dokumentami do przeglądu plus pewno jakieś drobiazgi co mi umknęły.

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    ponizej zamieszczam , tzn.chwale sie, moim wielkim super prezentem....ktory tez sobie i mojemu dziecku zafundowalam wpadajac prawie w bankructwo...
    ale takiej bomby nie moglam sobie odmowic-trzeba w siebie inwestowac...- ciagle i nieustannie...
    jola, jesli znajde golf czerwony w necie to tez go pokaze.
    Piękny prezent zafundowałaś sobie i swojej latorośli-na pewno będziecie świetnie się bawić.
    Co do golfu,to ja chciałabym go na Tobie zobaczyć,tak jak bluzkę w gwiazdki

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Co do soli w tej dietce – himalajska, nie może być?
    Co do soli Krysiu,to ja z niej nie zrezygnowałam,bo bez soli jedzenie dla mnie jest nie do przełknięcia.Ja jednak od dawna już używam soli o niskiej zawartości sodu.Np.takie:

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Słodycze i pieczywo –mój zgubny duet
    I mój też i głównie to pieczywo.Lubię chleb takie jeszcze ciepły i wtedy do szczęścia nic mi nie potrzeba...no moze jeszcze szklankę czy dwie mleka do tego pieczywka

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    aha
    mam do pracy ryż z tunczykiem i zielonym groszkiem, to jest zaraźliwe
    Zaraźliwe czy nie....żeby tylko nam się oczy skośne od tego ryżu nie zrobiły

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Melduje sie i ja, ale niestety zlapalo mnie jednak jakies bakcylowe paskudztwo i kaszle od wczoraj mocno i w gardle mnie drapie...
    Pozdrawiam i zdrówka życzę Kasiu.

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    ryz w roznych sosach,pod rozna postacia...ale wg. mnie cos tam jest za bogato w tych jadlospisach....widze wszystko co tylko mozna sobie wyobrazic.no moze tylko sera nie ma.
    Kalahari w jadłospisach jakie przytoczyłam faktycznie czasem bogato wygląda,ale to tylko przykłady,a jest ich wiele w necie i często bardzo się różnią.Moja wersja diety będzie lżejsza

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Zgadza się, jeśli ktoś jest na diecie oczyszczającej, ja jestem na odchudzającej, więc będę jadła go również z warzywami, które posolę, bo inaczej po prostu tego nie zjem.Kalorie wyliczone dokładnie- ni mniej ni więcej tylko 1500
    U mnie to też jest dieta odchudzająca,a nie oczyszczająca.Co do kalorii to na razie mam mało ,bo ok.1000-1100,ale to na parę dni.Potem chcę,żeby to było właśnie w granicach 1500.

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Jolinko dobre wino nie jest złe i nie rób sobie wyrzutów, w końcu też ci się cos od życia należy
    Skoro tak mówisz Sabinko....to czuję się usprawiedliwonaNie wypiłabym,gdyby to nie była niespodzianka od syna.
    krysiapysia and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (6).jpg

sroda.jpg

Dzień dobry w środę Dziś kolejny spadek na wadze

Piszecie o risotto, ja niestety ani w środę , ani we wtorek nie mam jak go przyrządzić. Wychodzę z domu rano, wracam wieczorem, ale na pewno zrobię sobie jutro i w piątek. Jedno owocowe, a drugie mięsno- pieczarkowe.

Jolinko, jak ja ci zazdroszczę ryżu z mlekiem, bardzo lubię, ale po nabiale mam krosty więc unikam go jak ognia. Niewykluczone, że jednak zrobię sobie taki w piątek ( do poniedziałku krosty się wygoją )

Kasiu, jak tam zdrówko?

Dobrej środy dla wszystkich

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

2 dzień tak samo udany
    Nadal się nie ważę (nie zważyłam się przed) ale czuję,ze jest troszkę lepiej.
    Właściwie bylo niemalże dokladnie tak samo,kcal ok.1900,posiłki takie same 3, ryż na kolację z groszkiem,papryką i odrobiną passaty.

Sporo też ruchu.Rano jak zwykle, potem schody.Potem miałam sprawę do załatwienia,wysiadłam za szybko i miałam bardzo stromą górę do pokonaniaA gdybym wysiadla dobrze,to mialabym kilkanaście m z górki.Ale bardzo się cieszę,bo porządny marsz zaliczony

Na razie zostanę przy tej ilości kcal,nie jestem glodna,a nawet jestem porządnie najedzonaDrugi wieczór,kiedy zawartość lodowki i kuchni w ogóle zupełnie nie była atrakcyjna.A to naprawdę wielki sukces.Szczególnie ostatnimi czasy.
    Risotto u mnie rządziJuż nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia,kiedy dodam sobie trochę więcej skladnikow.Ale nawet takie na wodzie jest pyszne i sycące.
    Postaram się jednak być przez tydzień w fazie oczyszczającej,albo przynajmniej jak dlugo się daJakoś tydzien wydaje mi się całkiem realny
    Brawa za spadki i za 2 dobre dni,dla tych co wytrwały
    Dla tych troszkę słabszych wysyłam moc,żeby się jak najlepiej udawalo
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko, ja też wczoraj byłam bardziej najedzona niż przedwczoraj . Myślę, że w moim przypadku, poniedziałek, to był lekki szok dla organizmu po tylu miesiącach( z lekka przerywanych na krótkie wo) z bułami
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar gruschka

Ryż bardzo syci,przynajmniej w mojej postaci.
    Ale bez śniadań bylo mi lepiej....
    Będę je na razie jednak jeść,bo nie chcę zepsuć tego co na razie dziala
    Idę na sprawy.Pieszo
    Krysiu
    macham nieśmiało,mam nadzieję,że tylko praca powstrzymuje cie od forum
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Ja do obiadu i kolacji dopycham się kiszonkami, i dopiero wtedy nie jestem głodna , a dieta i tak działa

I ja czekam na powrót Krysi
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar gruschka

Ja jestem tak "dopchana"ryżem,że trudno jeszcze coś wcisnąć320-350 g suchego to jest niezła furka
    M zaczął mi zaglądać w mój garnek i chciałby to samo
    Dostanie dziś risotto trochę bardziej wzbogacone,niech chlop ma

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

A ja dziś robię oczyszczanie WO, za bardzo ostatnio wpladłam w cug obżarstwa, a to jedyna metoda na poskromnienie która działa. Nie żebym była głodna po prostu jem bo jem. No a potem dołacze do was do ryżu, zobaczymy czy na mnie tez podziaął
    dziś ugotowałam sobie zupę krem z kalafiora i leczo

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko, u mnie ryż, podobnie jak kasza działa dziwnie, bo nie mogę się nim najeść. Tzn. jest tak, że gdy go zjem, to mam uczucie sytości, ale za chwilę znów jestem głodna. Na szczęście tak było tylko pierwszego dnia. Wczoraj i dziś, jest już zdecydowanie lepiej i mam nadzieję, ze tak będzie z każdym dniem .

Awatar gruschka

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Gruszko, u mnie ryż, podobnie jak kasza działa dziwnie, bo nie mogę się nim najeść. Tzn. jest tak, że gdy go zjem, to mam uczucie sytości, ale za chwilę znów jestem głodna.
    Sama jestem zdziwiona,że teraz jestem taka najedzona.
    Też miałam tak jak ty,kiedy gotowałam ryż osobno,basmati,i potem coś do niego dodawałam.Z risotto jest calkiem inaczej,dlatego się go na razie trzymam
    Maniusiu
    trzymam kciuki za udane WO. Właśnie też potrzebowałam czegoś,zęby wyjść z zaklętego kręgu podjadania wcale nie z glodu.
    Niby 1900 kcal to sporo,ale ja ostatnio jadłam grubo ponad 3000 i ciągle bylo mi mało

Uprawnienia umieszczania postów