Strona 2085 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1085 1585 1985 2035 2075 2083 2084 2085 2086 2087 2095 2135 2185 2585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,841 do 20,850 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

To rzeczywiście niefajna sytuacja. Niesprawiedliwego osądzenia nie da się wytłumaczyć chorobą czy śmiercią, choć stan psychiczny osoby chorej jest bardzo specyficzny. Boli zwłaszcza wtedy, gdy jest to osoba bardzo bliska.Można sobie mówić, to nie moja wina, miałam rację, ale żal zostaje. U mnie trauma po stracie wyobrażeń o przyjaźni trwa nadal, bo spotykam tę dziewczynę codziennie w pracy. Zawsze sobie wtedy powtarzam, jak to dobrze, że mam was i kilka świetnych dziewczyn poza szkołą.Ale ta zraniona przyjaźń do tej pory sprawia, że czasem nie śpię w nocy, że popłakuję po przyjściu z pracy, bo mam wrażenie, że ona ze swoją obecną przyjaciółką obgadują mnie, może się śmieją. A najgorsze jest to, że ja w dalszym ciągu bardzo ją lubię.
    Rozumiem Twoją sytuację i naprawdę Ci współczuję. Tu nie można powiedzieć- jakoś to będzie. Może spróbuj przeanalizować całą sytuację, pogadać z kimś, kto ją zna i po prostu wczuć się w to co ona czuje. Może to pomoże Ci zrozumieć dlaczego tak postąpiła. Coś musiało się zadziać takiego, że tak zrobiła.Jesteśmy ludźmi, popełniamy błędy, ale wiele z nich można naprawić. Na pewno rozmawiałaś z nią o tym, może znasz motywy, może trzeba po prostu czasu. Jesteś świetną dziewczyną, ale może czasem warto powiedzieć- stop, zraniłaś mnie tym a tym, wytłumacz mi dlaczego- czasem taka rozmowa otwiera nam oczy także na nas samych.Trzymaj się i nie uciekaj od nas, bo naszą siłą jest grupa. Na szczęście wiele z nas pamięta o tym podczas gdy zaczyna u nas iskrzyć

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko, ja się ryżuję cały czas , wczoraj złamałam zasady tylko w ramach ilościowych. dziś wracam do szeregu
    Ja dziś po ważeniu wiem, że zgubiłam 2 kg. Teraz zważę się dopiero w poniedziałek...chyba

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Dzień dobry dziewczyny

Jeśli chodzi o ważenie,to dla mnie dobry-jest kolejny spadek,dziś o 0.8 kg czyli od poniedziałku 1.5 kg i jestem bardzo zadowolona.Zobaczymy jak będzie dalej.
    Uwagi : muszę jednak mieć podzielone posiłki na 4,bo jak wczoraj z powodu dnia "wyjściowego" zjadłam 3,to byłam bardziej głodna.

Wczoraj byłam tak zmęczona,że padłam spać zaraz po 21-szej....chociaż mój post tutaj pokazał się o 21.49,kiedy spałam już od pół godzinyDziś dalej nogi mnie bolą,ale zaczyna też pokasływać i kicham na całego-jakaś infekcja próbuje się przyplątaćZa oknem ponuro,prószy śnieg i -4 stopnie.

Wczoraj wieczorem przeglądaliśmy z mężem strony o Nałęczowie i okolicach,bo tam wybieramy się na urlop.Mąż "sadysta" szukał gdzie można coś dobrego zjeść i....natrafił na stronę Pijalni Czekolady Wedla w Nałęczowie....a potem na stronę ze zdjęciami sztuk ok. 200.Myślałam,że ślinotoku dostanęDesery,czekoladowe naleśniki,różne czekolady do picia,gofry,owoce z podaną płynną czekoladą itp.I sklepik z ręcznie robionymi pralinkami i różnistymi wyrobami czekoladowymi.

UWAGA ! W podany link do zdjęć wchodzicie na własną odpowiedzialnośćNo i moja połowa stwierdziła,że muszę sobie kopertę założyć z napisem "na czekoladziarnię" i kasę do lipca odkładać na ten cel
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 22-02-2018 o 08:47
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Kasiu...o jedno proszę,nie znikaj nam stąd,dobrze?
    Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Ale te podgrupy powstaje na bazie negatywnych zdarzen, czyichs negatywnych zachowan czy wypowiedzi...i sa moim zdaniem nieuniknione...
    Grupy maja jednak szanse na przetrwanie jesli naleza do nich osoby, ktorym zalezy na grupie jako calosci. Potrafia w takich krytycznych sytuacjach spojrzec na problem niejako z dystansu, zrezygnowac z "posiadania racji" dla dobra grupy.
    I u nas zdarzaly sie juz takie konflikty, takie zakrety na drodze...
    Negatywne zachowania czy wypowiedzi są nieuniknione-tak samo myślę Kasiu.Nieuniknione,bo jesteśmy przecież tylko ludźmi i jesteśmy tak różne.U nas też iskrzyło i wiem ,że miałam w tym swój udział...ukryć się tego nie da.Wróciłam,choć nie do końca byłam przekonana czy robię dobrze,bo tym powrotem złamałam dane samej sobie słowo.Wróciłam jednak nie dla kogoś konkretnego,nie dla siebie,ale właśnie dla dobra grupy jako całości.I jestem,choć trochę tam jeszcze w środku "drzazg" tkwi i pewno szybko ich się nie pozbędę,a może i wcale.
    Celownik to zawsze była dla mnie super grupa -parę lat temu troszkę pisać tam zaczęłam,ale byłyście już tak zgrane ze sobą,że pisanie było trudne i się wycofałam.Znacie się tam doskonale,było wiele wspólnych spotkań,wyjazdów-jest szansa,że dziewczyny ochłoną i powoli wróci wszystko do normalności.
    Niestety ta osoba odwrocila sie ode mnie, upokarzajac mnie towarzysko i niejako "karajac" za wyimaginowane winy. Mimo, ze zostaly one wyjasnione to dalej stoja miedzy nami...
    Bardzo zle sie czuje w takiej sytuacji.
    Nie wiem czy ja w jakims stopniu przyciagam ludzi takich szczegolnie wrazliwych, wrecz przewrazliwionych...i ktorzy przy pomocy mojej osoby daja upust swoim frustracjom i rozgoryczeniom?
    Kasiu co do bliskiej Ci osoby,to nie znam jej,nie wiem czemu tak postąpiła,ale na pewno było to bolesne dla Ciebie.Może warto jeszcze raz z nią porozmawiać?Albo tak jak radzi Agnieszka z kimś,kto dobrze ją zna?Życzę Tobie i jej,żeby wszystko między Wami się ułożyło i wróciło do normalności.
    Czy przyciągasz ludzi szczególnie wrażliwych?Trudno powiedzieć,bo nie znam osób z Twojego bliskiego towarzystwa,ale może coś w tym jest? W końcu....przyciągnęłaś dawno,dawno temu mnieSama jesteś osobą wrażliwą,bardzo życzliwą w stosunku do innych i chętną do pomocy.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    natrafił na stronę Pijalni Czekolady Wedla w Nałęczowie
    we Wrocławiu tez jest
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Ale te podgrupy powstaje na bazie negatywnych zdarzen, czyichs negatywnych zachowan czy wypowiedzi...i sa moim zdaniem nieuniknione...
    - Kasiu, ale wiesz, że można tu się trochę pogubić, źle osądzić sytuację, wreszcie dać się wmanipulować nie zdając sobie sprawy z tego, jak bardzo krzywdzi się inne osoby
    Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Myślałam,że ślinotoku dostanęDesery,czekoladowe naleśniki,różne czekolady do picia,gofry,owoce z podaną płynną czekoladą itp.I sklepik z ręcznie robionymi pralinkami i różnistymi wyrobami czekoladowymi.
    - też jestem zdecydowanym czekoladożercą i wcale jej sobie nie odmawiam Teraz mam przerwę, ale w czeluści szuflady mam ukryte wedlowskie ptasie mleczko, którego kosteczkę zjem sobie w niedzielę

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Jeszcze Wam coś pokażę w temacie kulinarnym
    Restauracja w okolicy Nałęczowa i nie jest dostępna publicznie,tylko na specjalne zaproszenia i rezerwacje i nie dla każdego.Koniecznie wejdźcie w dania i zobaczcie co serwują na zdjęciach
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    krysiapysia and sabinka57 like this.

Awatar Jolinkaa
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    we Wrocławiu tez jest
    Maniusiu w Katowickiej galerii też jest,ale nie ma tam takiego bogatego menu jak w Nałęczowie.W sumie tylko są czekolady na gorąco i trochę produktów w sklepiku.Nikt nie smaży naleśników ani nie ma pierogów czekoladowych czy owoców z podaną osobno czekoladą do maczania.

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    też jestem zdecydowanym czekoladożercą i wcale jej sobie nie odmawiam
    Ja też kocham czekoladę...chyba każdą,ale szczególnie tą z okienkiem i całymi orzechami laskowymi....a ptasie mleczko?Dobrze,że nie mam go pod ręką,bo byłoby źle

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Kasiu, ale wiesz, że można tu się trochę pogubić, źle osądzić sytuację, wreszcie dać się wmanipulować
    Można się pogubić ....owszem.Źle osądzić...owszem.Wmanipulować...owszem.
    Czasami jednak choćby człowiek nie wiem jak dobrze chciał,to i tak źle wyjdzie lub źle zostaną odczytane jego intencje.Jesteśmy tylko ludźmi -te słowa nie jeden raz były tutaj przytoczone- tylko ludźmi i mamy prawo do popełniania błędów.Ważne,żeby potem starać się sobie wszystko wyjaśnić,bo inaczej to będzie w nas tkwić...będzie drażnić...czasem boleć.Wiem jakie to uczucie ,bo tak u mnie jest.Ale to nic...tkwi to cały czas we mnie,to niech tkwi.

Miłego dnia dziewczyny-czas na śniadanie
    Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 22-02-2018 o 21:50
    krysiapysia and sabinka57 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

To Agnieszko podniosłaś mnie na duchu
    Bardzo proszę żądnego objadania się ani rozpustnych dodoatków
    Jeden tydzień ,dziewczyny,to tylko jeden tydzieńA potem się zobaczy
    Jakoś specjalnie nie zależy mi na dużych spadkach,wybrałam sobie porządną porcję jedzenia,bo dla mnie to szansa na przetrwanie.
    Wystarczy mi tak 0,7-1kg na tydzień,powiedzmy 3 kg/mies i będzie git.
    Duże spadki są fajne,ale u mnie jak pokazuje doświadczenie to mile zlego początki....
    Będę się trzymać okolicy 2000 kcal.Do tego przeciętnie spalam w ruchu dodatkowe 400-500 kcal.I to jest taki mój złoty środek psychiczny. Jak jem za mało ,to zaraz siada mi nastrój i w ogóle jest do bani....

Jutro przede mną nie lada wyzwanie.
    Przyjaciółka wrócila z nart trochę zdemolowana.Wg mnie już od co najmniej 2 lat w górach powinna się skupić na widokach raczej niż na sporcie.Myślę,że ona też to wie,więc nic nie mówię.bo chyba każdy wie,że wybieranie się na narty z uszkodzonym kolanem i zaaplikowaną blokadą to co najmniej nierozważność,żeby nie powiedzieć glupota i proszenie się o kłopoty.Cobym o tym nie myślała to pomoc teraz się należy i wiem,że przede wszystkim oprócz mojego towarzystwa marzą jej się moje potrawyNie mam sumienia jej zawieść,więc biorę się do gotowania czegoś extra.Dla siebie też,ale z tego co mogę.Najwyżej będzie jedna kolacyjna skucha

Krysiu
    dla mnie to 100-110 g ryżu na posiłek jest takie rozsądne i optymalne.Na razie nie jem tłuszczu i białka.Chcę też ograniczyć cukier,bo jak dla mnie wszystko jest za slodkie.Rzeczywiście tydzień to już jest tyle dni,ze można coś zaobserwować.

Przejdę na 2 posiłki z warzywami.Owoce i dżemy zostawiam na rano.
    Wczorajsze risotto z groszkiem,papryką,selerem naciowym i odrobiną pasaty pomidorowej byłó naprawdę pyszne.Wolę nie myśleć jak by smakowało z zakazanymi dodatkami....Ale przyjdzie na to czas
    Dzisiaj przyjdzie moj ryż i przymierzę się do czegoś innego,bo basmati się nie klei ale to mój najulubieńszy

Trochę potrzebowałam mobilizacji,bo forum zaczęło mnie wciągać,ale gimnastyka zrobiona,20 min i niezła dawka endorfin.Polecam wszystkim jakiekolwiek poranne rozciąganie
    Teraz spadóweczka,to i owo do załatwienia na mieście.Na szczęście

Poproszę jak dacie radę o inne raporciki z diet różnorakich
    W końcu może otworzymy tu jakąś poradnię internetową
    Na razie specjalność:Jak NIE robić
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 22-02-2018 o 10:23
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Posprzątałam w chałupce, przygotowałam dla siebie ryż i warzywa na resztę dnia, chłopakom nagotowałam żurku

Do pracy wychodzę za dwie godziny, które teraz poświęcę na dokształcanie Mam dziś po południu syna koleżanki na korkach, mam zamiar zmierzyć się z nim i imiesłowami . Młodzież ma z tym mnóstwo problemow, muszę znaleźć jakiś sposób, żeby wlazły mu do głowy i zostały na dłuższy czas

Na razie dziewczyny i niech ryż będzie z nami

( ps. Sabinko, mam nadzieję, że to był tylko jednodniowy incydent i dziś wracasz do gry )

-----------------

Gruszko, a może przygotuj jakiś ryż ekstra

Uprawnienia umieszczania postów