Jakoś te mrozy mnie też przymrażają....
Zdecydowaniem jestem typem małego zakresu temp 10-22 stopnie.W innych co najwyżej egzystuję
I w takiej formie przetrwalnikowej czekam na rower,albo choć na schody...
Rudnickiej przeczytałam wczoraj I tom Natalii 5 i szczerze mowiąc jest to tylko niezle czytadelko,nie bardzo w moim klimacie i mnie nie rozśmieszylo.Przeczytam pewnie 2 tom z ciekawości i na tym koniec.Ale jakbym nie przeczytala to bym nie wiedziała
Czekam teraz na Miloszewskiego,ma być za parę dni.Nie kupię,bo już jego poprzednie książki mnie nużyły i nudzily.
A czytać coś mus ,takie uzależnienie
W calej tej krainie lodu jest jeden promyk słońcaPoranne ćwiczenia
Codziennie
I już mam pewną refleksję - na diecie ściśle ryżowej ćwiczy się genialnie,właściwie samo i chce się więcejNa mocno mieszanej
trzeba się jednak trochę nakłaniać,czasem zmuszać.Całe szczęście,że plan obowiązkowy to 12-15min.
Pomimo braku ruchu na powietrzu,roweru i schodów sprawność ciała pomalutku mi rośnie.Najbardziej przeszkadza mi brzuch i to jest motorem powrotu do diety ryżowej,nawet tak w wersji Papowej.Tylko te rózne przeszkadzajki ( spotkania,małe uroczystości rodzinne) takie miłe i takie podstępne![]()
Ostatnio edytowane przez gruschka ; 28-02-2018 o 09:26
Nowa wiosna- nowe zadanie
Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
Docelowo 20cm do zgubienia
http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html
Gruszko, szybko przeczytałaś ten pierwszy grubaśny tomJak mnie jakaś książka nie leży, to czytam i czytam ją w nieskończoność. Ta akurat ubawiła mnie nieziemsko, czekam teraz w kolejce na kolejne jej książki. No, ale ja kocham Chmielewską , kto też, ten mnie zrozumie
W międzyczasie , czekając na Rudnicką czytam Lolitę Nabokowa...no powiem wam, że wymiata ...
Lecę do roboty, dziś znów długo![]()
Nabokov...kiedy to było
Pamiętacie taką czarną serię w obwolutach PIW-u?
Wychodzily dość nieregularnie,ale były świetne,łykałam wszystko,trzeba bylo mieć chody w księgarni,a najlepiej w kilku.I te Domy Książki po wsiachAle ja tego kupowałam
![]()
Nowa wiosna- nowe zadanie
Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
Docelowo 20cm do zgubienia
http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html
Jeszcze tylko Maniusiu, Krysiu...wczorajszy program w Uwadze zrobił na mnie ogromne wrażenie, bo dziewczyna miała tylko 28 lat. Cudowni rodzice starają się zrobić wszystko żeby jej pomóc, a wychowują jeszcze dorosłego syna z zespołem Downa. Żaden lekarz nie chciał obejrzeć dziewczyny, bo odstręczał ich jej widok...straszne, przerażające...to tak jakbym ja, pracując w szkole specjalnej, nie chciała patrzeć na swoje niepełnosprawne dzieci. Ta radość całej rodziny, gdy przyszedł do niej po tylu latach pierwszy lekarz i powiedział, że spróbuje jej pomóc wyleczyć rany pod fałdami skórnymi, a tfu, po prostu porozmawiał z matką i dziewczyną, która to ( córka) po raz pierwszy od kilku lat porozmawiała z kimś innym niż rodzice, po prostu serce mi pękło. Gdybym mogła, wsiadłabym w auto i tam pojechała choćby po to, żeby z nimi porozmawiać...
Gruszko - proza światowa, pamietam, trochę tego miałam, no ale mama miała chody w księgarniach, pracowała w bibliotece w biurze m.in. przy zamówieniach. No i jak coś sie chciało poczytac, to tez szło ściągnąc z kazdej biblioteki, niestety te czasy się skończyły i trzeba sobie jakoś radzić
Dzień dobry
Gruszko pięknie, że ćwiczysz codziennie w domkutylko pozazdrościć, ja w domu wymiękam po 5 minutach, czasem udawało mi się dłużej ale dawno nie próbowałam, mojej gimnastyki dalej nie ma
tym razem instruktorka chora podobno ale nie wiem czy przy takim mrozie bym poszła...
Ale powiem wam, że chyba dwa dni temu była w Pytaniu na śniadanie Chodakowska w dwiema paniami - jedna 50 lat, druga 60 i oprócz tego, że panie się chwaliły co osiągnęły wspólnie reklamowały nową płytę Chodakowskiej z ćwiczeniami dla pań po 5p-tce, może się skuszę???
Kasiu niech ci nowe gryzaczki dobrze i długo służą
Programu Uwaga nie oglądałam ale spróbuję znaleźć na Playerze, bo ciekawie brzmi, tez oglądam czasem te programy o których wspomniała Krysia.
Książkę Natalii 5 zamówiłam w bibliotece ale jestem druga w kolejce, nie wiem kiedy się doczekam, sama jestem ciekawa jak mi się spodoba, ja jestem jak Agnieszka fanką Chmielewskiej więc może ta tez mi się spodoba![]()
Zima w całej Europie chyba, u mojej córki wczoraj padał śnieg a ona odprowadzała starszą do szkoły pchając wózek z młodszą, nie dało się pchać, wózek zostawiły u kogoś w ogródku a odebrała dopiero odbierając Maję ze szkoły. Dzisiaj szkoły zamknięte bo tak zaczęło padać, wrzuciłam filmik jak jadą dzisiaj samochodem z dziewczynkami, u nich rzadko pada i nie mają sprzętu typu plugi, piaskarki itd., zresztą chyba podobnie jest u Kalahari. Córka dzisiaj pracuje to zawieźli obie do żłobka gdzie chodzi Frania, dobrze, że mają taką możliwość ( oczywiście za opłatą odpowiednią) ale co maja zrobić w takiej sytuacji rodzice którzy pracują a nie maja babci, dziadka czy cioci? Moi niestety nie mają tam nikogo bo jedna babcia w Polsce, drudzy dziadkowie we Francji i są zdani tylko na siebie, lub na opiekunki
Sprostowanie - okazało się, że córka została jednak w domu![]()
Ostatnio edytowane przez sabinka57 ; 28-02-2018 o 11:14
Przed chwilą dzieciaki na zajęciach przeprowadziły na mnie testi wyszło mi to : Drzewo
Jesteś dobrym obserwatorem, który potrafi dostrzec we wszystkim nawet małe detale. Nic się przed Tobą nie ukryje. Jesteś też bardzo wyczulony na nastroje otaczających Cię ludzi. Wiesz, jak wydobyć z innych informacje i wiesz, kiedy nadchodzi właściwy moment, żeby zadać pytanie. Twoim powołaniem jest biznes. Z pewnością osiągniesz sukces w dziedzinach wymagających precyzji .... zastanawiam sie czy nie zmienić zawodu , bo reszta sie zgadza![]()