Strona 2100 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1100 1600 2000 2050 2090 2098 2099 2100 2101 2102 2110 2150 2200 2600 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,991 do 21,000 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

W tym roku moje urodzinki wypadaja w niedziele, wiec bedziemy tzw "reinfeiern"... Nie ma chyba na to slowo odpowiednika w jezyku polskim, ale to znaczy mniej wiecej, ze swietuje sie juz przed polnoca, ale dopiero po polnocy skada sie zyczenia i pije szampana!
    Ciesze sie bo tym sposobem oddziele swietowanie w gronie przyjaciol od swietowania rodzinnego. Bo w niedziele, we wlasciwy dzien urodzin, juz nic nie robie tylko odpoczywam. Zaprosze najblizsza rodzinke na obiad do restauracji a reszte dnia nogi do gory i ...dolce far niente...
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao,
    a moze zafundujemy sobie taki warszatat-kilkugodzinny we wroclawiu???? mindfulness?

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Krysiu pamiętam jak pisałaś o tym malm rowerku który sobie kupiłaś i tak się cieszyłaś ale mówisz, ze ćwiczysz sporadycznie, szkoda, przypomniał mi się mój tato, który był na rencie od 50 roku życia ( po wylewie) ale do końca się nie poddawał, póki mógł to jeździł na rowerku stacjonarnym i przejechał więcej niż ma równik długości, to był twardy człowiek ja jak przychodziłam w gości do rodziców to tez jeździłam a potem jak zamieszkałam z ojcem to rower był, ojciec już od dawna nie mógł jeździć a mnie wena przeszła i rower gdzieś oddany został...
    Kochana trzymałam wczoraj kciuki za twoje badanie, mam nadzieję, że bezie dobrze

Kasiu mówisz, że jesteś w czarnym dole? to tak jak ja ale mam nadzieję, że uda mi się odbić od tego dna i dla mnie też zaświeci w końcu słoneczko

piszecie o czarnej soli, też mi gdzieś wpadła ta nazwa ale to taki zamiennik jajek dla tych którzy są na nie uczuleni.

Co do różnorakich warsztatów to były one zawsze dla mnie zmorą ( studia, jakieś szkolenia w pracy), ja jestem raczej skryta i zamknięta w sobie, nie uzewnętrzniam uczuć, pewnie to efekt wychowania w rodzinie gdzie ojciec był wojskowym wiele lat i to nie byle jakim bo miał stopień podpułkownika i szkolił żołnierzy w szkole oficerskiej i w domu był taki trochę wojskowy dryl i mało wylewna jestem pewnie i dlatego, do tego jestem nieśmiała i warsztaty gdzie trzeba się chociaż trochę otworzyć to nie dla mnie...niełatwo się tez wzruszam w przeciwieństwie do Agnieszko która płacze zawsze i wszędzie no taka już jestem i nic na to nie poradzę
    może i trochę to wszystko wpłynęło też na moje postrzeganie siebie i zewnętrznie i wewnętrznie.

Co do książek to zawsze czytałam mnóstwo, w ciężkich czasach kiedy kupno dobrej książki było rarytasem moja mama pracowała w księgarni, więc dostęp do książek miałam nieograniczony, korzystałam z księgarni jak z biblioteki z najnowszymi nabytkami, czytanie pozostało mi do dziś ale nie kupuję książek bo bym zbankrutowała, biblioteki są dość dobrze zaopatrzone, wszystkich autorów jakich wymieniłyście i czytałyście w młodości też oczywiści znam i czytałam, nie znam tylko Vonneguta.

Maniusiu tez muszę chyba stanąć przed lustrem i zacząć sobie wmawiać, że jestem ładna, zgrabna i powabna

Teraz idę sobie polatać i trochę pomarznąć

Moja córka jedzie dzisiaj z koleżankami na taki babski weekend, zima im nie straszna, śnieg i drogi śliskie im nie straszne, zaplanowały to już dawno i nie odpuszczą, zięć zostaje z dziewczynkami i córka zostawia mu swój samochód bo ma napęd na 4 koła a jego niby duży i wypasiony ale na dwa a oponek zimowych nie znają

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie, spróbuję coś napisać i przesłać. Naprawdę mam nadzieję, że kłopoty z łączem to tylko sprawa mrozów.
    Agnieszko, też nie zwolniłam z czytaniem. Praktycznie cały czas to robię (o co mój wzrok również ma pretensje). Zwolniłam natomiast z czytaniem powieści. Teraz jak skończę jedną książkę, to daję sobie trochę czasu na pozostanie w jej klimacie, zanim sięgnę po następną.
    Podobnie jak Wy (Agnieszko, Maniusiu) czytałam i czytam prawie wszystko. Teraz unikam jednak tego, co epatuje złymi emocjami, no i nie daję też rady przy książkach typu harlequin. Jak tak przebiegam myślą, to przechodziłam różne okresy fascynacji. Był czas na kryminały, zainteresowanie treściami historycznymi, a potem biografiami, literaturą faktu itd. W Grzesiuku też się zaczytywałam, natomiast Przeminęło z wiatrem jakoś o dziwo w ogóle mnie nie ruszyło .
    Kiedy napisałaś Agnieszko o „Zbrodni i karze” to pomyślałam, że to jedna z tych pozycji, do których nie chciałabym wracać, mimo świadomości jej znaczenia. Przerażająco wybiegająca w czas przyszły. Podobnie jak Obcy.
    Maniusiu, oczywiście że też płaczę przy książkach, tylko bardzo się z tym kryję .
    Dobrze pamiętam od jakich książek się zaczęło. Pierwsze było chyba Serce Amicisa, potem Pies, który jeździł koleją (Agnieszko myślę, że łzy nauczycielki przy jego czytaniu, same w sobie były dla dzieci fantastyczną lekcją). A już cała fontanna łez polała się gdy, z latarką pod kołdrą, czytałam Winetou.
    Sabinko, księgarnia z pełnym dostępem do nowości pobiła nawet moją wypasioną bibliotekę .
    Agnieszka111 lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Ciekawe czy teraz uda się przesłać
    Kasiu, to był mój trzeci rezonans, po pół roku czekania i właściwie sama nie wiem, czy jeszcze potrzebny. Wyniki dopiero za dwa tygodnie. Rozumiem o czym piszesz, wspominając o klaustrofobii. Poczułam to bardzo za pierwszym razem, więc potem starałam się jakoś przygotować psychicznie. Jednak za drugim razem nie do końca się to jeszcze udało. A teraz bardzo fajnie. Kluczem było skupienie się nie na błahostkach, ale na tematach bardzo absorbujących umysł.

Kalahari, po wpisie Maniusi też przemknęło mi przez głowę, że możnaby poszukać jakiś warsztatów we Wrocławiu. Fajnie, że o tym napisałaś .
    Dziewczynki, co wy na to?

Sabinko, może taki warsztat to byłaby świetna okazja do zmiany nastawienia? W końcu byłabyś w dosyć chyba bezpiecznym gronie. To naprawdę może być ciekawe doświadczenia. Ale jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedzieć .

Maniusiu, technika lustra jest jak najbardziej w porządku, więc póki co, to ją stosuj . A przez ten czas może coś wspólnie zdziałamy we Wrocławiu

Sól o smaku jajka wydaje mi się bardzo interesująca .
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Mowicie warsztaty? Czemu nie? Ja tam jestem chetna na takie rzeczy i w przeciwienstwie do Sabinki latwo sie otwieram...

A jesli chodzi o piekno to natrafilam na taki cytat i bardzo mi sie spodobal...

A teraz chyba sie na dzis juz pozegnam, bo zmeczona jestem...pare rzeczy jednak na jutrzejsza imprezke zrobilam...

Ostatnio edytowane przez kasiaogrodniczka ; 02-03-2018 o 21:50

Ja na pójście na jakieś warsztaty się nie piszę ale jak macie chęć to proszę, ja sobie jakoś zagospodaruje czas
    maniusia72 and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (7).jpg

Witajcie w sobotę

Sabinko, koleżanka mi napisała, że w Anglii, w miejscowości, w której obecnie mieszka, było -5 i to jest po prostu kataklizm, zamknięto dosłownie wszystko

Krysiu, ja z kolei nie czytałam Winnetou, natomiast uwielbiałam filmy z nim i obejrzałam wszystko, co wtedy grali w kinach.
    Teraz trzymam kciuki za dobry wynik rezonansu

Kasiu, pewnie, że piękno ( nie tylko kobiety), to jej wnętrze, charakter...ale moim zdaniem, dobra fryzura, fajna kiecka i szpilki, tudzież zadbane paznokcie i skóra, wydatnie to piękno podkreślają

Jeśli chodzi o warsztaty we Wrocławiu, to ja w tym czasie pójdę z Sabinką na spacer ,

Udanej soboty ja dziś podpisuję umowy na remont łazienki . Nieodwołalnie zaczynamy 25 czerwca

Uprawnienia umieszczania postów