Strona 2102 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1102 1602 2002 2052 2092 2100 2101 2102 2103 2104 2112 2152 2202 2602 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21,011 do 21,020 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Ja odniosłam się bardziej do tego, co napisała Krysia, o poszukaniu warsztatów we Wrocławiu, bo to, że będziemy gadać ze sobą, to znaczy się samo przez się
    wiem Agnieszko, że to miałaś na myśli

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko kochana a cóż ty nasza kochana Przodowniczko mogłabyś zrobić dla mnie w materii odchudzania? Nic nowego ( przepraszam) mi nie powiesz bo już sama wszystko wiem, wiem ale nie mogę tego zastosować w praktyce
    Musze sama ze sobą poważnie porozmawiać i albo wóz albo przewóz
    W każdym razie dziękuje bardzo za wyciągnięcie pomocnej dłoni

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie . Wygląda na to, że sprawa warsztatów zniknęła, zanim tak naprawdę się pojawiła . Nie wiem, jak Magda, ale ja rzeczywiście miałam na myśli jakieś rozwijające, zachęcające do autorefleksji spotkanie gdzieś na mieście. Widzę jednak, że każda ma trochę inną wizję takiego spotkania. Na pewno nie chodziło o poważne warsztaty, o których wspomina Gruszka. Takie trwają minimum cały dzień, co z oczywistych względów odpada. I to na nich z założenia poruszane są sprawy dogłębnie osobiste. I tu zgadzam się z Agnieszką, że lepiej aby grupa składała się z nieznajomych. Natomiast ja myślałam o jakiejś krótkiej i jednak nie aż tak angażującego psychicznie formie, w której od uczestnika zależy, czy chce pracować czy chce być tylko obserwatorem (bo w taki bezpieczny sposób też można sobie różne rzeczy przepracować). Prawdą jest jednak, że znalezienie czegoś krótkiego, sensownego i w takim akurat czasie byłby pewnie trudne.

Co do naszego spotkania, to jednak Kasiu bardzo nie chciałabym, żeby zostało potraktowane jako forma warsztatowa. Dla mnie to spotkanie towarzyskie, gdzie polaków nocne rozmowy jak najbardziej, ale nie więcej. Oczywiście, jeżeli ktoś będzie miał ochotę podzielić się czymś fajnym ze swoich różnych spotkań, to jak najbardziej. Ale na luzie .

Gruszko, może się mylę , ale nie ma konieczności pozdrawiania na fb. Zawziętaski do tej pory nie pogniewały się (chyba ) na mnie, więc forma jest do przyjęcia. Bo jestem na fb, ale na samym początku przeprosiłam, ze raczej nie będę się włączać w rozmowy ani lajkować. Na razie, bo może za jakiś czas się przestawię. Fb traktuję głównie jako źródło informacji.
    gruschka and Agnieszka111 like this.

Kasiu, owe tylko dwanaście koleżanek na spotkaniu urodzinowym rozbraja . Naprawdę super mieć blisko takie grono. Zaproszenie koleżanki z Frankfurtu było ładnym gestem, ale nie wszystko i nie zawsze warto. Temat akceptacji przerabiałaś już wiele razy, więc pozwól sobie na to, żeby ktoś Cię nie lubił. I daj sobie prawo do zakończenia tej znajomości.

Agnieszko, ta historia z koleżanką jest podobnie przykra. Zarówno w Twoim, jak i Kasi przypadku myślę, że problem tak naprawdę mają tamte kobiety. Co nie zmienia faktu, że rozumiem nieprzyjemne odczucia, które macie w związku z tymi sprawami. Dobrze, że chcesz otworzyć drzwi i przewietrzyć takie kontakty.

Sabinko, niestety faktycznie nie za wiele możemy Ci pomóc dietetycznie. Tylko Ty sama musisz tego naprawdę chcieć. Chętnie i zachęcająco pociągnę natomiast temat roweru. Mój jest pod stołem, na wyciągnięcie nóg, więc co jakiś czas jednak na niego trafiam. Gdybym miała go tam, gdzie laptop, to pewnie machałabym dużo częściej (muszę w końcu pomyśleć nad jakąś trzymaczką, żeby się nie przesuwał po podłodze). Tak więc pomyślałam, że może jednak takie maleństwo na początek skusiłoby Cię do powrotu na ścieżkę rowerową .

Niezbyt optymistycznie (mimo wszystko) zabrzmiały refleksje Gruszki i Agnieszki dotyczące kondycji po 50-ce. Chciałabym stawić opór tym słowom, ale niestety moje zmagania ciągle obracają się wokół prób utrzymania status guo i to (również niestety) ze skutkiem ostatnio mało ciekawym.

Ale żeby nie było, że się poddaję tak w ogóle, to informuję, że właśnie podjęłam tygodniową ryżankę . Tygodniową bo większość waszych wpisów (poza Gruszkowym), albo brak wpisów wskazuje na to, że za dłużej na ryżu nie za bardzo wychodzi. Ano zobaczę .
    gruschka and Agnieszka111 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Co do naszego spotkania, to jednak Kasiu bardzo nie chciałabym, żeby zostało potraktowane jako forma warsztatowa. Dla mnie to spotkanie towarzyskie, gdzie polaków nocne rozmowy jak najbardziej, ale nie więcej. Oczywiście, jeżeli ktoś będzie miał ochotę podzielić się czymś fajnym ze swoich różnych spotkań, to jak najbardziej. Ale na luzie .
    Obie ręce w górze na tak!
    Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Niezbyt optymistycznie (mimo wszystko) zabrzmiały refleksje Gruszki i Agnieszki dotyczące kondycji po 50-ce. Chciałabym stawić opór tym słowom, ale niestety moje zmagania ciągle obracają się wokół prób utrzymania status guo i to (również niestety) ze skutkiem ostatnio mało ciekawym.
    Krysiu,nieoptymistycznie,bo w tej kwestii pozostał mi już tylko realizmCoś jednak optymistycznego jest,bo jeszcze bardziej mnie to mobilizuje do każdego ,dostępnego rodzaju aktywności.
    A w dodatku jak napisała Agnieszka jest to po protu bardzo przyjemne

Co do FB,to tylko bylo nawiązanie do tego co od czasu do czasy piszecie.Absolutnie nie mam zamiaru (bez osobistych doświadczeń) kwestionować jego zalet,przydatności i dobrych stron.
    Może i ja kiedyś do tego dojrzeję,nie mówię nie

O diecie od przyszłego tygodnia mogę za kibicami zaśpiewać"nie ma i nie będzie"
    W poniedziałek babskie lamenty na wesoło,w czwartek Piloci w Romie a przedtem ,jak rzeczywistość pozwoli,wyczekiwane spotkanie ,zapewne nie przy mineralce,potem gotowanie i smakowanie siostrzane
    Nawet nie próbuję się oszukiwać,że tym razem będzie inaczej,dietetycznie
    Najbardziej to liczę,że po powrocie pogoda będzie na tyle dobra ,że myknę na rower i to pozwoli mi jakoś wagę ogarnąć.
    Rowerek Krysi też bym ignorowała,podobnie jak stacjonarny,którego pozbyla się Sabinka.Mnie to przerosło,podobnie jak wszelkie zajęcia w klubach fitness.
    Podsyłam moc i magiczne działanie morskiej bryzy(dawno nie widzianej) żeby podjęte postanowienia szły gładko

Sabinko
    gadaj ze sobą ile wlezie,kto cię lepiej zrozumieMnie to zawsze pomaga.Czasem dobrze jest po prostu usłyszeć własne myśli
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 03-03-2018 o 14:08
    krysiapysia lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

uurodzinowa.jpg

Dziś kawka specjalnie dla Kasi

Wszystkiego najlepszego Kasiu, nieustającego pasma szczęścia, zdrowia i radości Ci życzę

Dobrej niedzieli dziewczyny

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Kasiu nasza kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń, nawet tych najskrytszych i miłego świętowania z rodziną

Kasieńko Kochana, z okazji Urodzin przesyłam Ci najserdeczniejsze życzenia. Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Twoich bliskich. Dużo zdrowia, spokoju i spełniania najskrytszych marzeń

zyczenia.jpg

Witajcie, pierwszy dzień dietki ryżowej wypadł nieco kulejąco. Nie czułam się nasycona i goniło mnie po szafkach w poszukiwaniu słodkości. Zobaczę jak będzie dzisiaj. Kasia odpoczywa po szaleństwach i szykuje się pewnie na następne, a ja mam zamiar skorzystać z trochę cieplejszej pogody i nieco pochodzić.

Gruszko, niestety mnie słabe efekty nie za bardzo mobilizują. To znaczy wiem, co by mnie mobilizowało, ale to raczej poza moim zasięgiem. Ale i tak się nie poddaję. Chciałabym nieśmiało zauważyć, że rowerku wcale nie ignoruję, tylko on po prostu nie zawsze staje mi na drodze . I absolutnie nie zamierzam się go pozbywać . A co to są ci Piloci w Romie, bo brzmi dosyć intrygująco?

Miłej niedzieli wszystkim

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Uprawnienia umieszczania postów