Strona 2113 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1113 1613 2013 2063 2103 2111 2112 2113 2114 2115 2123 2163 2213 2613 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21,121 do 21,130 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie!
    Zaczął się weekend, a więc i problemy z Internetem. Powtórka sprzed tygodnia. Próbuję się załapać chociaż na chwilę, ale nie wiem jak to będzie wyglądało potem. W zeszłym tygodniu po takich przebojach sobotnio-niedzielnych mieliśmy dzwonić do operatora. Tyle, ze w poniedziałek Internet się ożywił i odpuściliśmy.

Agnieszko, pozytywnie nakręciłaś mnie swoim porannym wpisem. Rekolekcje, odczyty, nauki, kazania często pozwalają nabrać dystansu i popatrzeć na wszystko z innej perspektywy. Doświadczałam tego niejednokrotnie, zwłaszcza w sytuacjach, gdy dręczyły mnie jakieś pytania.

Kasiu po pozytywnym, kawkowym wpisie Agnieszki oczy mi się uśmiechnęły, jak zobaczyłam, że nasza zguba się znalazła . Jednak coś napiszę - Kasieńko, jesteśmy tylko ludźmi i często trudno nam podążać za myślami i emocjami innych. Rozumiem Twoje obawy przed zainicjowaniem kontaktu w momencie, kiedy jesteś w dołku, ale myślę że to następny krok, jaki powinnaś zrobić dla siebie. Ze swojej strony mogę tylko zapewnić, że jeżeli wyślesz w takiej chwili chociaż strzałkę, to na pewno nie potraktuję tego, jako napraszanie się. Po prostu zadzwonię. Co więcej, jestem pewna, że tak zrobi większość z nas. Ale też, idąc za tym co napisała Agnieszka, chodzi tu o rozmowy wspierające emocjonalnie, bądź ugodowe między dwoma osobami. Rozdzielanie rozmów na podgrupowe i indywidualne w sensie roztrząsania tam problemów grupowych zdecydowanie nam nie służy. Dodam jeszcze, że opis grupy, jaki przedstawiła Agnieszka jest tym, do czego chciałabym dążyć.

Jolu, smutny masz dzisiaj dzień, ale też pamiętam nasze rozmowy tutaj po odejściu Twojego taty i o tym czego by sobie życzył. A życzyłby sobie uśmiechu. Masz przy sobie fajnego faceta, a do tego pasję za którą możesz podążać i o tym pamiętaj maszerując z mężem za rękę .

Kasiu dobrze, ze wyjaśniłaś jak pojmujesz lajkowanie. Ja potwierdzam w ten sposób, że przeczytałam. Czasami opuszczam jakieś drobne wymiany zdań, no i nie lajkuję smutnych informacji. Prawda jest jednak taka, że można lajkować wcale nie czytając czyjegoś wpisu. Dla mnie informacją zwrotną jest przede wszystkim nawiązanie do wpisu (oczywiście kiedy jest do czego), a już na pewno odpowiadanie na pytania.

A tak naprawdę, to wszystko jest tak mało ważne. Zwłaszcza kiedy obok jest coś naprawdę poważnego. Ojciec synowej jest w bardzo poważnym stanie. Zastanawiali się czy w ogóle będą proponować chemię.
    Dzisiaj więc dzieci do nas nie przyjadą, ale pewnie pojawią się we wtorek.
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Krysiu masz rację, nasze problemy to Pikuś przy poważnych problemach...
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Agnieszko, pozytywnie nakręciłaś mnie swoim porannym wpisem. Rekolekcje, odczyty, nauki, kazania często pozwalają nabrać dystansu i popatrzeć na wszystko z innej perspektywy. Doświadczałam tego niejednokrotnie, zwłaszcza w sytuacjach, gdy dręczyły mnie jakieś pytania.
    Krysiu, to daje mi dużo siły, a przede wszystkim spokoju ducha.Pozwala się wyciszyć i tak jak napisałaś, pozytywne myśli same układają mi się w głowie.
    Współczuję Twojej synowej i trzymam kciuki za to, by jednak można było wdrożyć leczenie.Wtedy istnieje cień szansy i nadziei
    krysiapysia and sabinka57 like this.

Agnieszko, prosiłaś dzisiaj o wieczorny raport, więc skoro Internet grzecznie jeszcze działa, to się stawiam .
    Gratki za spadek, ale rozumiem że z wo na razie koniec?

A jak u Ciebie Maniusiu, bo coś tu czytam o potrzebie bata
    Za to zakupy, które zrobiłaś z córcią, wyglądają naprawdę imponująco .

Sabinko, zadajesz moje odwieczne pytanie. Wczoraj przed badaniem miałam zachować sześciogodzinny post. Ale ponieważ miałam je wyznaczone na popołudnie, to zrezygnowałam z jedzenia już wieczorem. I nie miałam z tym żadnego problemu. Po badaniach wilczy apetyt pojawił się w minutę. To tylko dowodzi tego, jakie psikusy robi nam nasza własna psychika.
    Wynik mojego badania dobrze, dzięki.

Dietkowo w zasadzie nie mam się czym chwalić. Zakończyłam tydzień ryżowy ze świadomością, że to nie moja dietka. Ale oczywiście dalej jestem ciekawa, jak radzi sobie na niej Jola i Gruszka.

Gruszko, coś dla Ciebie, chociaż już pewnie słyszałaś – chodzi o dworzec w Galerii handlowej w Gdańsku. Polak potrafi .
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Melduje i ja sie z wieczornym raportem.

Nie bylo u nas dzisiaj takiego sloneczka jak u was, ale i tak udalo mi sie troche popracowac w ogrodzie i...od razu mam lepszy humor. Wsadzilam do doniczek juz okolo 50 bratkow...i jeszcze pewnie ich dokupie.

Krysiu- mozesz byc pewna, ze wyciagnelam wnioski z tego ostatniego wydarzenia i nie bede juz czekac az ktos sie domysli, czekac az ktos mnie "znajdzie w katku". Gdy bede potrzebowala "glaskow da duszy" to po prostu o tym powiem...

Dobrej nocy dla wszystkich!
    Ostatnio edytowane przez kasiaogrodniczka ; 10-03-2018 o 21:51

Kasiu super, cieszę się
    maniusia72 and sabinka57 like this.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

buonanotte!!!!

Madziu, to Twoje buonanotte zamiast do spania skłoniło mnie do dodatkowej refleksji dotyczącej dzisiejszego dnia. Chciałabym więc jeszcze dzisiaj zamknąć pewną sprawę, chociaż nie wiem, czy tak do końca mi się uda, bo północ już goni.

Pamiętacie czasy kafeterii? Miałyśmy tam do dyspozycji właściwie tylko tzw kartkę papieru i było nam z tym naprawdę dobrze. Po przejściu tutaj trudno było się od razu przestawić, a właściwie na początku niekoniecznie podobały nam się różne udogodnienia, obrazki itp. Potem oczywiście szybko to zaakceptowałyśmy. Ale dzisiaj uświadomiłam sobie, że z pewnym niepokojem zaczynam sprawdzać, czy kogoś nie pominęłam w lubisiach. To nie jest dobre.

Podjęłam więc taką swoją osobistą decyzję - całkowicie zaprzestaję lajkowania!

Naprawdę czytam Was z całą uważnością i nie chcę już tego udowadniać. Mam nadzieję, że ułatwi to sprawę Madzi, może też Kasi, a może jeszcze komuś?

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (31).jpg

Dzień dobry w niedzielę

Dziś w nocy egzaminował mnie Tomasz Lis- egzamin był bardzo ciężki ale nie wiem, czy zdałam, bo do momentu obudzenia to jeszcze nie było wyników.

Widzę, że lajki urosły nam do rangi problemu...czyli tym razem, to ja napisałam nieczytelnie..., ale trudno, niech już tak zostanie Tylko szkoda, że skupiłyście się na mojej odpowiedzi do Kasi niejako przez nią "sprowokowanej", a nie problemie, który podjęła Kasia i od czego wszystko się zaczęło ...
    Dobrej niedzieli
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 11-03-2018 o 06:40

Uprawnienia umieszczania postów