Strona 214 z 3048 PierwszyPierwszy ... 114 164 204 212 213 214 215 216 224 264 314 714 1214 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,131 do 2,140 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

buonanotte
    cdn.

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Krysiu szczegóły uzgodnimy juz na priv.
    Dzisiaj się wkurzyłam i wypiłam lecha shandy, a co tam .
    Kasiu dziękuję Ci za wiadomość, szczegóły ustalimy jak wróci M.
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam pieknie w piateczek!

No coz...jak to mowia jeden obraz powie wiecej niz tysiac slow...

Dobrego dnia kwiatuszki!

Sloneczniki - Kalahari, tulipany- Dolinka, roze-Kasia, bzy-Sabinka, kaczence czyli jaskry- Agnieszka i Jolinka, irysy- Gamma,
    eustomy-Natka...wolne sa jeszcze roznokolorowe gerbery- Ewunia, Krysia...ktora bierze ktorego?
    Bo Krysiu te biale drobne kwiatki to sa galazki bzu i Sabinka je juz zaklepala!
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Natka55

Dzień dobry
    Ledwie żyję , po wczorajszym wieczornym piffku miałam nockę z głowy.Jednak nie było warto, zasnęłam koło 4-tej.
    Pozytywna wiadomość to taka, że waga była miła dzisiaj, zobaczymy co pokaże w niedzielę.
    Wróciłam właśnie z lidla , maja przecenę na walizki carbonowe , kółka obrotowe 360st. Kupiłam średnią i małą, bo największych już nie było.
    Sprawdzałam w necie zestaw 3 sztuk carbonowych z takimi kółkami zaczyna się od 400pln w górę.Muszę upolować jeszcze dużą, podobno jeszcze będą.Za te dwie zapłaciłam 220.Jednym słowem walizkę na wyjazd już mam.
    Oczy mi się zamykają,a muszę jeszcze poczekać po Nolpazie.
    Miłego dnia kochane Zawziętaski.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Pare informacji z mego ulubuiinego bloga...
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar dolinalotosu
    dolinalotosu jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    opole
    Wpisy na blogu
    6

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Właśnie doczytałam, że to dzisiejsze święto ustanowiono w XIII w. Procesja to forma zamanifestowania prawdy wiary. Ale nie to i nie obrzędy powinny być ważne, ale rozumienie przeistoczenia (ale to wszystko na pewno wiecie!). Ciekawostką dla mnie jest symbolika zatrzymywania się przed czterema ołtarzami: są to cztery strony świata – w ten sposób głosi się całemu światu wiarę w przeistaczanie się chleba i wina w Eucharystie.
    To tyle (nie moich ) mądrości. Mam nadzieję, ze nie przynudziłam
    a ja znam inne wytłumacznie 4 ołtarzy- 4 ewangeliści i każdy pisał o ustanowieniu Eucharystii
    no bo Boze Ciało to przecież Eucharystia
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar Natka55

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Ja znalazłam takie informacje, ciekawe kto ma rację.
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

tak sobie dzisiaj leniuchowałam (zdjątka z mojego balkonu)
    20150605_173828.jpg20150605_174602.jpg
    Dobry wieczór, wreszcie zawitałam u Was, a właściwie u nas, choć ostatnio mnie tak mało, że już sama nie wiem jestem, o może tak !
    Jak wiecie L jest od wtorku w klinice i już tam nie jeżdżę, bo kiepski mam dojazd i niestety po pracy nie dam rady czasowo, zyskałam niby na czasie dla siebie, ale wygląda to tak, że nic poza pracą nie robię, powietrze ze mnie schodzi pomału i jeszcze chyba trochę czasu potrzeba, żeby wszystko weszło na właściwy tor, Szczerze mówiąc to jeszcze chwilami nie bardzo wierzę w to co się stało, a jak dochodzi do mnie, to nie jest fajnie, płaczę, rozżalam się nad sobą, nami... trudne to wszystko, tak to na nas spadło nie wiadomo skąd i dlaczego ?. ale musimy to przetrwać i mam nadzieję, ze najgorsze już za nami.
    L w klinice przystosowuje się do życia, to dopiero pierwszy tydzień, uczy się myć , ubierać, chodzić, wczoraj nawet przyrządzał krem waniliowy taki z torebki, ale ważne było, żeby sobie z tym poradził, ma zajęcia manualne i umysłowe np jakieś drobne zadania mat. czy zagadki, rebusy...
    A ja odsypiam, nie chce mi się nic robić, robię właściwie minimum, trudno, przyjdzie czas, ze nadrobię wszystko.
    Jutro i w niedzielę jadę do L i to mnie cieszy

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    No coz...jak to mowia jeden obraz powie wiecej niz tysiac slow...
    bardzo do mnie pasuje ten obrazeczek

Sloneczniki - Kalahari, tulipany- Dolinka, roze-Kasia, bzy-Sabinka, kaczence czyli jaskry- Agnieszka i Jolinka, irysy- Gamma,
    eustomy-Natka...wolne sa jeszcze roznokolorowe gerbery- Ewunia, Krysia...ktora bierze ktorego?
    Bo Krysiu te biale drobne kwiatki to sa galazki bzu i Sabinka je juz zaklepala!
    tak mnie mało, prawie wcale, mogę być więc tym gerberem, którego ledwo widać połowę

Ewuś – bardzo się cieszę! Takie wieści zdecydowanie chce się czytać! A teraz kobietko nasza bierz się za siebie, bo podejrzewam iż Twój organizm woła o trochę spokoju i odpoczynku!
    Krysiu, dziękuję , to miłe, że tak troszczysz się o mnie, jakoś nie mogę się pozbierać, ale może powoli... właśnie dzisiaj posiedziałam na balkonie z kawusią, teraz mam maseczkę z oleju kokosowego na włosach, zaraz relaks w łazience, wczoraj zaprosiła mnie moja kosmetyczka do salonu i zrobiła mi masaż rozluźniający w prezencie fajnie potem spałam

Rano o szóstej stałam na przystanku i szukałam cienia, wracając wieczorem dalej topiłam się od gorąca. To dla mnie nie jest normalne! Natomiast moja córcia była zachwycona tym upałem!
    Trochę jestem ciekawa, jak u Was spędza się Boże Ciało. I to nie tylko za granicą.
    Więc jak będziecie miały ochotę trochę skrobnąć na ten temat, to ja bardzo chętnie poczytam!
    Bo u nas np. co roku jest wymarsz na procesję z innego punktu miasta. Teraz akurat tak fajnie trafiło, ze zaczyna się blisko naszego miejsca zamieszkania, więc trochę dłużej pośpimy.
    Tutaj też gorąco, ale ja lubię i cieszę się, niech naładuję akumulatory
    Jeśli chodzi o Boże Ciało, to znowu Cię zaskoczę, u mnie zawsze inaczej . W Szwajcarii dominują dwie religie protestancka i katolicka, jest jeszcze mnóstwo innych, ale głównie te i... w kantonach (województwach) gdzie dominuje protestancka nie obchodzi się Bożego Ciała, tak jest u mnie (pracowałam w tym dniu), a w innych tak i tam jest dzień wolny od pracy. Każdy kanton ma swoje prawa.

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    Ciesze sie bardzo , ze u ciebie nareszcie "odwilz" ... potrzebowalas kochana tego bardzo ale to bardzo... takie trzesnie ziemi nie tylko wyssalo cie emocjonalnie i jakby tego bylo malo , postawilo na glowie caly twoj porzadek dnia ... dobrze, ze sytuacja sie normuje i mozesz choc nieco odetchnac... zycze ci tego z calego serca,a twojemu L szybkiej rehabilitacji i powrotu do zupelnego zdrowia ...
    Gammo, tak mądrze do mnie mówisz i tyle ciepła w tych słowach.... czuję to, dziękuję Ci bardzo, bardzo dobrze mi z tym, choć wydaje się, ze tak nie wiele, a tak bardzo wiele...

U nas dzis piekne sloneczko i mam nadzieje zalatwic dzis pare waznych spraw, ktore odsuwam od kilku dni a nawet tygodni...
    Glownie zwiazanych z moja rozmowa 11 czerwca w ubezpieczalni rentowej w sprawie mego kursu...
    Bo musze sie na cos zdecydowac i miec jakis konkretny plan i propozycje.
    A pani urzedniczka zaakceptuje ja czy nie...
    Kasiu, wiesz już coś? bardzo ciekawa jestem, a może pisałaś i mi umknęło, wszystko możliwe tak czy siak trzymam kciuki

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Tęsknie za Wami i to bardzo...wiecie???
    Wczoraj i dzisiaj mąż miał wolne,więc wzięliśmy się razem za robotę.Trawnik skoszony,meble w sypialni skręcone.Brakło mi tylko sił na poukładanie wszystkiego.Bardzo się strułam...tak to jest jak się grzeszyWczoraj nie robiłam obiadu,tylko robiliśmy sobie grilla jako obiadokolację.Już wieczorem zaczęło mnie kręcić w brzuchu i kilka razy przegoniło.Myślałam,że do rana przejdzie,ale rano ciąg dalszy-co chwilę biegałam do toalety.W końcu musiałam coś wziąć na zatrzymanie i na wątrobę.Jeszcze mnie w niej gniecie i jestem słaba jak niemowlę.Rano zjadłam 2 deseczki posmarowane cieniutko dżemem,a potem ugotowałam sobie na piersi z kuraka cienką zupkę-w niej tylko ziemniaki,marchew,pora i zielona pietruszka.I nawet to ciężko mi wchodziło.Głodna jestem,ale czuje się pełna.Słaba jestem jak niemowlę
    Jutro w planach wyczyszczenie dywanu z sypialni i poukładanie wszystkiego w meblach.
    Jolu, tak ciężko pracujecie ostatnio, mówisz mi, a sama powinnaś zadbać o siebie i dieta w tym czasie może poczekać, bo opadniesz z sił. A może już po remoncie i grillujecie spokojnie w ogrodzie? ale tęsknię za takimi chwilami...

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Ale jeszcze zmieniłam stopkę, jak zwykle po powrocie z Anglii schudłam pomimo tego że jadłam duże lunche i duże kolacje, największy posiłek wieczorem
    Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Jestem ale wróciłam przeziębiona i zakatarzona, że nic mi się nie chce...wczoraj było lepiej a dzisiaj do dooopy...
    Jak zdrówko Sabinko, już pewnie lepiej, ale podobnie jak dziewczyny uważam, że Angielskie klimaty Ci służą, gratuluję spadku, widziałam zdjęcie z wnusią, cudeńko !!!

Natuś a co u Ciebie, nie wiem czy dobrze zrozumiałam, szukacie pracy zagranicą?

Kalahari, Dolinolotosu, Agnieszko (coś Cię nie widać) pozdrawiam Was wszystkie i ściskam mocno, wszystkie bez wyjątku, cieszę się, że Was mam
    Miłego wieczoru i dobrej nocy życzę...
    Ostatnio edytowane przez evige ; 05-06-2015 o 20:53

Awatar Natka55

Witaj Ewuniu dobrze Cię widzieć,pięknie tam u Ciebie.Tak sobie myślę,że nigdy się nie dowiemy dlaczego przytrafiają się nam lub naszym bliskim nieszczęścia.Pamiętam jak dziś wypadek mojego M.Cały świat się nam zawalił,potem miesiące oczekiwania na operację, a w międzyczasie strach,że czekamy na darmo,nawet wspominać mi się nie chce. Po tych przejściach dziękuję Bogu ,że nam się udało.
    Wam też się uda,musicie wierzyć,walczyć i się nie poddawać.NEVER EVER jak to mówi moja wnusia.

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Padnieta jestem jak kawka, ale sen nie przychodzi wiec wpadlam na moment swiatelko zgasic ...

Ewa...
    jest mi niezmiernie milo, ze choc slowami moge ci dodac otuchy... wiem jak bardzo potrzebujesz wsparcia i jestem calym sercem przy tobie... nikt nie potrafi udzielic odpowiedzi na trudne pytanie jakie sobie zadajesz , ale wszyscy wiemy, ze musicie to przetrwac... to normalne ze placzesz targana emocjami... gdybym mogla ci jakos pomoc to zrobilabym to z wielka radoscia, ale niestety moga cie tlko wirtualnie przytulic i telepatycznie przeslac ci troche swojej dobrej energii ... moze dzieki niej zobaczysz wasza przyszlosc w cieplych slonecznych barwach ...

28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Uprawnienia umieszczania postów