Strona 2142 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1142 1642 2042 2092 2132 2140 2141 2142 2143 2144 2152 2192 2242 2642 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21,411 do 21,420 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiu--ale ja bede pisac po wlosku i dosyc ogolnikowo,zeby nie zanudzic ale zaciekawic i zadziwic chociaz na chwile. na pewno przekaze emocje i odpowiednie zdjecia.. sklad grupy to wlosi,ktorzy maja i znaja swoja " inna" historie..... i ja to wiem i rozumiem...

buzka!!! a ty jakie masz wspomnienia o powstaniu, wiem, ze ty pochodzisz z wawy.
    ja.przeczytalam kiedys prawie wszyskie ksiazki na ten temat, no i przyjezdzajac do wawy ciagle "depcze po gruzach"ogladajac(przechodzac obok) pomniki, tablice pamiatkowe,mur ghetta...a zatrzymuje sie ostatnio u mojej przyjaciolki ,ktora mieszka w centrum w ladnej .duzej kamienicy,gdzie podczas powstania w piwnicach byl szpital i teraz nawet mozna te pomieszczenia zwiedzac. zachowaly sie zdjecia szpitala i budynku oraz grobow powstancow na trawniku,ktore wisza teraz w gablocie na klatce schodowej....
    czyli...pamiec o powstaniu ciagle zywa,,,a ja spie w pokoju, ktory "urwalo" wraz z czescia kamienicy podczas bombardownia....drugie 2 pokoje i kuchnia prawie ocalaly... i to tez widac na tych zdjeciach...

moglabym jeszcze duzo pisac o tym co wiem o powstaniu tylko z takich wlasnych spostrzezen...i rozmow z osobami,ktore je przezyly.(jak wychodze na balkon zapalic,to stoje dokladnie tam gdzie juz nic nie bylo.....tylko przepasc..)

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

aga-a mnie cicha noc-tak przez was polecana.wcale sie nie podobala... troche "za cicha" ??? grat.dla kuby

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko na Cichą Noc muszę teraz trochę poczekać, ale zobaczyć chcę na pewno. A Kubie jak najbardziej pogratuluj. I tego wcześniejszego i dzisiejszego, bo na tym poziomie 60% to już bardzo dużo.

Madziu, musiałabyś wykasować chyba cały post. Ale w zasadzie komu przeszkadza but? To wygodne buty, ale do spodni i sznurowane, co dla mnie jest trochę przeszkodą. Ciekawe, które wybierzesz. Z W-wy byli moi rodzice i mieszkali tam również w okresie wojny. Mnie nie było już dane się tam urodzić. Myślę, że teraz nie, ale na naszym spotkaniu chętnie pogadam i posłucham Twoich opowieści o tamtych czasach, oczywiście jeżeli będziesz miała na to ochotę.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dzięki dziewczyny No i cicha noc zdobyła tez głównego orła .
    Madzia oglądając ten film trzeba pamiętać że to debiut bardzo młodych twórców. Jak dla mnie to obiecujące kino i to bardzo.
    Ja tez jestem fascynatka powstania warszawskiego ,czytam i oglądam wszystko co na ten temat gdzieś znajdę .

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry

Udanego wtorku images (16).jpg

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Dzień dobry
    dziś mniej optymistycznie nastawiona ale jednak pozytywnie
    u mnie leje i dlatego nie jest aż tak pięknie jak wczoraj
    Aga, widziałam informację o Kubie i tak jak Krysia czekałam z trzymanie kciuków do poniedziałku, a że mam sklerozę to wyszło jak wyszło
    te moje braki w pamięci to kolejne powód do niepokoju
    W każdym razie wielkie gratulacje dla Kuby bo wynik bardzo dobry , a już sama kwalifikacja do takiego konkursu to duże wyróznienie.
    A że zdolny jest i to bardzo to już dawno zauwazyłam
    Cichej nocy nie widziałam jeszcze ale dużo dobrego słyszałam i od Agnieszki i od koleżanki z pracy więc jestem nastawiona na obejrzenie jak tylko bedzie okazja
    Temat powstania zawsze mnie fascynowała przeczytałam prawie wszystko co się dało, mam sporo książek w domu, bo Wojtek pochodził z Warszawy i duża część jego rodziny nadal tam mieszka, jego ciocie walczyły w powstaniu - jedna z nich ma pamiątkową tablice w kościele na Starym Rynku ...

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Ja już w kolejce do lekarza.
    gruschka, Jolinkaa and maniusia72 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

gruschka and Agnieszka111 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    ale w związku z wczorajszą imprezką naszła mnie myśl, że jednak nie bedę kupować nowych ciuchów jak radzicie tylko muszę schudnąć do tych co mam, ciuchy mam nie najgorsze i je lubię, gdyby było trochę mniej tych kg to wyglądałabym w nich nie najgorzej, kasy mało bo emerytura kiepska, nie ma to tamto, ja muszę się dopasować do ciuchów a nie one (tzn ewentualne nowe) do mnie grubszej
    Sabinko,szczerze mówiąc pisząc o nowych ciuchach liczylam właśnie na taką twoją refleksję
    Bardzo nie lubię szyć niczego w większym rozmiarze,chyba,że sytuacja tego pilnie wymaga.Ale też mnie to mobilizuje do ogarnięcia się ,zwłaszcza,ze zazwyczaj chodzi o 1 rozmiar
    Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    A biesiadowanie i zabawa, ja się moge bawić przy pustym talerzu i bez alkoholu zupelnie dobrze, byleby muzyka była fajna i oczywiście towarzystwo
    PO najfajniejszych imprezach to nawet nie pamiętam co bylo do jedzenia
    Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Witajcie
    Temat gniewania się i wybaczania był przez nas swego czasu dosyć mocno dyskutowany. To był taki nasz trudniejszy czas. Jak teraz was czytam, to uświadamiam sobie, że zrobiłyśmy kawałek całkiem dobrej roboty w kierunku wzajemnej akceptacji. Naprawdę ciągle się rozwijamy i paradoksalnie najbardziej pomagają nam w tym właśnie owe bardziej burzliwe okresy. Ale to oczywiście nie znaczy, że do takowych tęsknię .
    A ja się nie zgodzę,uważam ,że te burzliwe okresy nie są do niczego potrzebne:Tym bardziej,że toczą się w kółko o to samo(I wcale nie budują wzajemnej akceptacji,tam gdzie jej nie było nie ma jej nadal.Pozostała tylko niezbyt przyjemna poprawność bo tak wypada,słabo maskowane przytyki i wycieczki osobiste.
    Skłaniam się do podejścia Kalahari - jeśli ktoś wg mnie postąpił nieetycznie i nielojalnie,to choć rozumiem jego postępowanie,to nie oznacza jego akceptacji.Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest takie pokojowe współistnienie i neutralność.

Agnieszko,trochę poczulam się nieswojo z twoim wpisem - musiałam sobie z tym radzić sama....Musisz przyznać,żę w trudnychchwilach każdej z nas jesteśmy naprawdę zmobilizowane,pamiętamy i wspieramy.Ale kiedy rzecz dotyczy czegoś radosnego fajnego to ja jak czytam to myślę sobie - super!,ale dość szybko wylatuje mi to z glowy
    Bardziej zaprząta moje myśli trudna sytuacja,ktora kogoś dotyczy.Pamiętam ogromną falę wsparcia jaką dostalaś przy ostatniej historii medycznej syna.Stąd nauka,że o tych dobrych rzeczach trzeba nam glośno i często trąbić

Maniusiu
    też tak mam,żę niby w sklepach pelno w całej masie,a jak przyjrzeć się z bliska to niema czego wybrać...Ale najważniejsze,ze za ciężką pracę sprawiłaś sobie jednak przyjemność

Krysiu
    mam nadzieję,że ból choć troszkę odpuściłTeż przerabiałam falę napadów korzonkowych wiele lat temu.I chyba najlepiej mi zrobiły porządki w glowie i w uczuciach właśnie i oczywiście ruch,ale to w drugiej kolejności.

A ja właśnie zbieram pierwsze plony mojej porannej gimnastyki
    Trzeba było trochę poczekać.Ale to zdecydowanie lepsze niż jedzenie ciastka,lub 3Wprawdzie jedząc ciastko nagrodę otrzymujemy zaraz,ale jest ona bardzo krótka.A kara po nim dluga i dotkliwa.
    Do ruchu na początku trzeba się trochę pomobilizować,ale warto potraktować to jako wyzwanie a nie katowanie się.Sprawność i życie bez bólu są naprawdę bezcenneNie będę wdawać się w szczegóły,ale dziś właśnie w jednej "figurze artystycznej"dotknęłam biustem podlogiA myślałam,że ten moment nigdy nie nadejdzie i nawet się tym specjalnie nie martwiłam.
    Tyle piszę zawsze o wietrzeniu glowy i serca podczas ruchu na powietrzu.Kilka dni temu oglądałam program "Mózg moja milość" o odkrywczyni zjawiska neuroplastyczności.Według jej i jej współpracowników nasz mózg potrzebuje 5 równorzędnych elementów.
    Dieta,ruch,nauka nowych rzeczy,zmiany i poszukiwania nowych wyzwań,milość.
    I piękne zdanie "Stracisz to czego nie używasz".

Chciałam jeszcze trochę popisać,ale chwilowo praca wzywa
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 27-03-2018 o 09:42
    maniusia72 and Agnieszka111 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

A ja mam zapalenie oskrzeli, muszę szybko zdrowiec bo ! w poniedziałek lecę i nie ma innej opcji

Uprawnienia umieszczania postów