Strona 2154 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1154 1654 2054 2104 2144 2152 2153 2154 2155 2156 2164 2204 2254 2654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21,531 do 21,540 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    Plaga myszy mi się dostała do domu.
    plagi myszy współczuje, i mysi smród jest naprawdę nieprzyjemny, miałam kiedyś w bloku w piwnicy, teraz nie mam bo mój kot nie przepuści żadnej
    ale miałam kiedyś takie stworzonko i było cudne i bardzo mądre
    [ATTACH]41834
    Załączone miniatury Załączone miniatury Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-chomikimage.jpg  
    TinnGO, Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Mieszka w
    Częstochowa

A gdzie nam sie dzisiaj Aga zagubiła, bo Kasia jest w drodze, to już wiem...

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Śliczne cudeńka robi ta twoja córcia Maniusiu
    Też mi się bardzo podobają, rysunek i martwa natura też były ciekawe.
    Ja kiedyś bałam się myszy, ale teraz jak śpię z trzema kotami to się nie boję. Nie miały okazji zapolować na mysz, ale rozprawiają się z każdą ćmą, komarem, muchą czy molem, który krąży w ich zasięgu..
    Mogę nie używać w domku ogródkowym niczego na komary. Moi mali łowcy wieczorem wchodzą na telewizor(starego typu) bo nad nim jest zapalony kinkiet i co chwila coś tam dla siebie wyczekają.Nieraz muszę wziąć klapkę na muchy i sama dokonać egzekucji bo nie daje rady oglądać tak szaleją.
    Szczęśliwiec , który upoluje zdobycz niesie ją w pysku, czasami jeszcze niedoduszoną , żeby zjeść w swoim azylu.
    Rodzeństwo respektuje prawo zwycięzcy i postępuje w lekkim oddaleniu, ale nie odpuszcza bo zawsze po rozwarciu szczęk ofiara może uciec i polowanie znowu się zacznie.
    Zabawa w polowanie jest najulubieńszą z zabaw kota.Wędka czy laserek działają na nie jak zastrzyk adrenaliny.Z najgłębszej nirwany fotelowej rzucają się bez wahania w pogoń.
    Moje niusie najmilejsze, nawet pająki mi w domku powyjadały.
    Słyszałam o szczurkach, że są urocze, ale jak się dowiedziałam , że żyją ok 2 lat to nie chciałabym narazić się na tak szybką utratę przyjaciela.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Jestem dziewczynki, tylko zarobiona. Wczoraj późno wróciłam z zebrania w sprawie ogarnięcia zakończenia roku u Kuby i matur- ciasta, prezenty, obiady, kwiaty itd... teraz jeszcze siedzę w szkole , na 18 na kijki z moimi dziewczynami, a jutro znów w pracy Mam nadzieję, że jestem nieobecna, usprawiedliwiona
    Czymcie się

Mieszka w
    Częstochowa

Jak najbardziej usprawiedliwiona, ale martwiła mnie twoja nieobecność
    Tingoo, niestety ja juz też więcej szczurków nie mam bo własnie szybko odchodzą, a ten był cudny,m reagował na imię przybiega na wołanie i lubił spac w kieszeni
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie
    Sabinko dla mnie też forum to forum, więc będę tu dzielnie trwać przy Tobie . Ale oczywiście na fotki itp. zawsze z dużą przyjemnością tam zaglądam . Na ciuchy również się ostatnio wkurzam . Ale to niestety nie one tu winne .

Gruszko, ruch w pisaniu gdzie indziej był, ale w okresie świątecznym. Teraz bywają najwyżej momenty zrywów. Co do interentu (bo widzę że masz dalej te problemy, które i ja miałam) - pisałam już, że M. dokupił taką specjalną wtyczkę, która o wiele lepiej ściąga. Może więc i Tobie by pomogła? Zobaczysz, co syn powie. A jakby co, to podam nazwę tego mojego urządzenia.

Maniusiu, wybrałam opcję drugą - nie ważę się . Jak to cztery nie jest dobrą oceną? Przyznam, że trochę się zdziwiłam. Wiem, że dąży się do maksymalnej oceny, ale to dosyć wymagający kierunek. No ale ja się nie znam. Napisz, jak już poćwiczysz z Bojarską. To będzie ciekawe zwłaszcza w zestawieniu z Chodakowską, bo to różne szkoły, no i chyba duża wzajemna niechęć obu pań do siebie. Zdziwiło mnie, że nie przyjęli Cie na rehabilitację dzień po. Ciekawe, jak by to u nas było. Chociaż kiedyś pamiętam, że domagali się przychodzenia na zapisana godzinę, a jak nie mogłam zrobić od razu całego cyklu, to nie chcieli przedłużyć. Ale jakoś wszystko udało się przewalczyć. Teraz chodzę w godzinach, która mi pasują i odrabiam później, jeżeli czegoś nie zdążę.

Tereniu, działeczka chyba naprawdę dała Ci dzisiaj w kość. Wyglądasz na nieźle zmachaną . Ale opis działania myszy na tyle sympatyczny, że prawie zdążyłam je polubić . No bo jak pomyśleć inaczej o kimś, kogo określa się jako zmyślne stworki . Tak mi przyszło do głowy, że Twoje kociaste miałby tam teraz używanie. Ale z drugiej strony widząc to urocze stworzonko na zdjęciu Maniusi … . Gratki za spadek- idziesz jak burza! No i brawo za powrót na angielski. Możecie się teraz wspierać z Sabinką. A taniec towarzyski to też moja bajka ale i nie spełnione marzenie. Widzę, że tych marzeń jest jeszcze trochę. Nie rozumiem tylko, dlaczego nie miałabyś zrobić prawa jazdy? Grupą krwi mnie usadziłaś, bo mam dokładnie taka samą. Tyle, że u mnie się wszystko zgadza.

Gruszko, oczywiście że nie będę czekać rok na rehabilitację. Wzięłam sobie teraz trochę za dużo na głowę i muszę to ogarnąć i oswoić, ale masz rację – jest internet i jak najbardziej można poszukać jogi emeryckiej czy gimnastyki biurowej na kręgosłup. Po raz pierwszy tak naprawdę czuję, że rdzewieję. To niedobre uczucie i wiem, że muszę cos z tym robić. Dietka 8-godzinna na razie zawieszona na kołku. Trochę przez święta, a trochę przez to, że nie za wiele udało mi się na niej zawojować. Ale 14-godzinne przerwy z reguły na pewno utrzymuję. Trzymam kciuki za próby powrotu do ryżu.

Agnieszko, jesteś obecna-nieobecna, usprawiedliwiona

Sabinko no i nie napisałaś, jak udaje Ci się dogadywać ze starszą wnusią

Gruszko, co do remontów, to chyba się nie zgodzę z tym, że to czynność odtwórcza. Wprawdzie nie przepadam za takimi pracami, ale jak już zacznę, to czuję się potem zdecydowanie twórcza, nie mówiąc już o poczuciu zadowolenia i optymizmu .

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dobry wieczór...melduje sie na króciutko z Bolesławca...przytulona do maminego cycka!

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Krysiu ze starszą wnuczka dogaduje się kiepsko, ona dużo gada, oczywiście po angielsku, czasem ją rozumiem i pogadamy, czasem nie rozumiem i nie pogadamy a kilka polskich słówek nie rozwiązuje sprawy...ogólnie pod tym względem jest do dooopy, że tak powiem...
    Ja też coraz bardziej czuję, że rdzewieje i się starzeje...jakieś takie smutasy mnie opanowały dzisiaj
    gruschka and Agnieszka111 like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Kasiu, wytul się wytul, na zapas .

Sabinko, żadne smutasy . Smutasom mówimy stop! Jak widzisz Terenia zaczęła angielski, więc może będzie wam razem raźniej się wspierać w nauce. A z obcisłymi ciuchami walczymy razem. Pamiętaj, że u córci zazwyczaj chudniesz, więc pilnuj tylko, żeby nie korciło Cię do lodówki a będzie dobrze .

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cześć Kochane w sobotę

pobrane.jpg

Choć to sobota, to za chwilę zbieram się do pracy, bo odpracowujemy 2. maja. Fajnie

Moje dni upływają bardzo pracowicie i szybko. Może to i lepiej, bo i stres maturalny i mój jubileuszowy trochę się w tym gubi

Maniusiu, Sabinko zrobiło mi się bardzo przyjemnie, gdy zapytałyście gdzie jestem, bo dla mnie to znaczy, że gdzieś tam są ludzie, którym pasuję, ze wszystkimi wadami i zaletami , dzięki za Twoje wywołanie

Teresko, współczuję myszy my mieliśmy kiedyś w domu, zaraz na początku, jak jeszcze kawałki elewacji były nieskończone i myszki z pól wchodziły sobie jak do siebie .

Sabinko, odpędzamy smutasy, choć kiedyś już rozmawiałyśmy, że przez wzajemną nieznajomość języka, z każdym rokiem dziewczynek będzie gorzej , któraś ze stron - one lub Ty, musicie - tak, to jest właściwe słowo, poznać język, w którym będziecie mogły się swobodnie porozumiewać, bo w innym wypadku będzie tak, że w którymś momencie ona ze złością lub Ty ze zniechęceniem machniecie ręką i zaczniecie unikać kontaktu Nie ustawaj w wysiłkach i ucz dziewczynki intensywnie polskiego, gdy tam jesteś, może same zechcą kiedyś z ciekawości się go nauczyć A sama, po powrocie śmigaj na jakieś zajęcia na UTW

Maniusiu, piękne są te wyroby Twojej córki Naprawdę to bardzo utalentowana dziewczyna

Gruszko, pytasz o dietę...Ja w tej chwili jestem na wo, więc moja waga dramatycznie oczywiście wzrosła, ale od kilu dni wdrażam zdrowe nawyki wypisane przez chińskiego lekarza i jak na razie taki jest skutek. Ponieważ jednak dziś, to dopiero drugi dzień, to z nadzieją, że to złe dobrego początki, z optymizmem patrzę w przyszłość Nie wiem jak długo wytrwam na Dąbrowskiej, bo nigdy tego nie planuję. Na razie na niej jestem i liczę na poprawę zdrowia ( Choć tak szczerze mówiąc, nic odpukać, na szczecie mi nie dolega). Wierzę jednak, że zdrowa dieta pozwoli mi jednak uporać się z nadbagażem. Zważę się w poniedziałek i zobaczę jak to wygląda.

Kijkujemy teraz codziennie

Krysiu, załatwiaj tę rehabilitację, a w międzyczasie troszkę sama sobie ćwicz

Kasiu, przyjemnego pobytu u mamy

Jolinko

Lecę szykować się do pracy. Udanej soboty
    Ps. wykańczam orła, i jakkolwiek by to nie zabrzmiało, to w przyszłym tygodniu wrzucę go wam tam, gdzie wiecie ...
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 07-04-2018 o 06:40

Uprawnienia umieszczania postów