Strona 2155 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1155 1655 2055 2105 2145 2153 2154 2155 2156 2157 2165 2205 2255 2655 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21,541 do 21,550 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witam w sobotę
    zapowiada się ładny dzień więc zbieram cztery litery i jadę na kijki pospacerować z instruktorem. Tak i długo zeszło, że już nie jest darmowe tylko kosztuje 15 zł, no ale trudno zapłacę i się dowiem czy dobrze chodzę czy niedobrze
    Aga ciekawa jestem orła
    Ja mam na weekend zamówione zaproszenia na komunię i kartkę na 18i sama też na 18 idę to bukiet z cukierków zrobię więc lekko artystycznie się będe udzielać
    pozdrawiam zawziętaski i zajrze po powrocie

Mieszka w
    Częstochowa

Było rewelacyjnie,miałam tylko iść nauczyć się prawidłowo chodzić, ale coś mi się wydaje , że co tydzień będę na tych treningach
    a jutro ide z grupą na marsz dla autystyków, plącą za każdą osobę która pójdzie
    TinnGO, Agnieszka111 and sabinka57 like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Wiytajcie, pięknie dzisiaj za oknem . Zaraz też wybieram się na małą wyprawę.

Maniusiu, super że tak Ci przypasowały kijki. Będziesz miała zajęcia tylko z instruktorem, czy jest już uformowana jakaś większa grupka? Przypomniałaś mi, że przecież też mam kijki . No ale bez odpowiedniego treningu to chyba lepiej nie zaczynać.

Agnieszko, znowu masz bardzo pracowity czas. Nie wiem, który stres będzie dla Ciebie większy, ale podejrzewam, że ten maturalny . To naprawdę już niewiele czasu. Powodzenia na wo, też jestem ciekawa ile uda Ci się przetrwać .

Kasiu, wiem że już dojechaliście . Czekamy na dłuższą relację .

Miłego dnia wszystkim

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Maniusiu, super że tak Ci przypasowały kijki. Będziesz miała zajęcia tylko z instruktorem, czy jest już uformowana jakaś większa grupka? Przypomniałaś mi, że przecież też mam kijki
    Krysiu było 14 osób w tym 5 nowalijek
    Podobało mi sie bo poza samym chodzeniem było trochę ćwiczeń z kijkami , w tym jedna porcja w parach , ja miałam parę z instruktorem, bo przeważnie panie przychodzą z koleżanką, więc para tworzyła sie naturalnie i był jeden pan rodzynek i jedna mama z synem tak na oko 12 lat. Było też chodzenie w pare tak, że jedn osoba szła przodem a druga za nią "uczepiona" robiła opór no i w ogóle fajnie było , trening kosztuje 15 zł i trwa 1,5 h, więc nie jest to jakoś bardzo dużo. I dopiero teraz żałuję, że tyle czasu się zbierałam,
    No i Marta dzwoniła z Krakowa, bo była na dniach otwartych na ASP, jest zachwycona uczelnią, a była na prawie każdej...
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 07-04-2018 o 15:08

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Dobry wieczór.Ja dopiero teraz mam odrobinkę czasu na kompa.
    Jak wyszłam rano o 8:45 tak po 9,5 km nordic walking przejechałam na działkę i tam rzuciłam się na roboty wiosenne i ciąg dalszy likwidacji szkód zrobionych przez myszy. Poodsuwałam wszystkie kuchenne meble , wymiotłam spod nich i umyłam podłogi. No zapach jest zniwelowany.
    Trutke ponagryzała, ale zwłok nie znalazłam.
    Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Podobało mi sie bo poza samym chodzeniem było trochę ćwiczeń z kijkami , w tym jedna porcja w parach ,
    Cieszę się, że ci się Maniusiu spodobały kijki. Ja je uwielbiam. Ja od 2007 roku chodzę z tą samą instruktorką.Obecnie już opłata jest symboliczna 50 zł na kwartał, chodzimy 1,5 godz .
    Działka mnie zmogła i o 16 wyszłam do domu.
    Muszę się pouczyć angielskiego bo przenoszę sie do grupy średnio zaawansowanej to się muszę wykazać.
    No i po działce zawsze robię bardzo ostry prysznic i mycie głowy z uwagi na kleszcze. Liczę , że je spłukam.
    koty stęsknione, że aż strach, a że linieją na wiosnę to oblepiły mnie białą i dymna sierścią tak, że aż kicham bo mi wchodzi do nosa jak wciągam powietrze.
    Ale co zrobić jak dwie naraz wpakowały się na mnie i nawet nie mogłam pisać bo obie ręce były potrzebne do głaskania, bo by się z zazdrości pobiły. No ta mniej głaskana by zgryzła z kolan tą bardziej hołubioną.
    Dobrze, że potrzeba bliskości z opiekunem nie jest u kotów zbyt długa, pół godziny i mają przeważnie dosyć.
    Wdzięczyć się będą jak przejdę do kuchni, albo wyjmę nozyczki z szuflady- nozyczkami rozcinam saszetki z jedzeniem.
    Miałam w zakładkach takie wesołe emotikonki, no i zajumali je, witryna zmieniła właściciela i
    Narka, jutro tez będę na działce.
    Wiosna to multum pracy w ogrodzie, ja nie przepadam za ogrodnictwem, ale trzeba to zrobić, żeby odpoczywać w ładnym otoczeniu.
    Suche liście nawiane po zimie, rozczochrane tuje, gałęzie na wolierze dla kotów, gazony do obsadzenia kwiatami, wystrzyżenie wrzosów, przycięcie i podwiązanie róż, hortensji, przebranie kory z nawianych śmieci, wertykulacja i aeracja trawnika, odkwaszenie, likwidacja mchu, posadzenie nowalijek, nawiezienie borówek amerykańskich, aronii, winogrona itd........................
    Pozdrawiam was wszystkie i narka.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dobry wieczor!
    Jestem dziewczynki...jestem...ale jakas taka wypluta, ze nie mam ochoty na pisanie.
    Postaram sie jutro odezwac...
    Pozdrawiam i caluje wiosennie!
    Boziu -jak u mnie na ogrodzie wszystko uroslo!

Dobranoc...

Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witajcie w niedzielę

pobrane (7).jpg

Maniusiu, bo kijki są najlepsze Teraz już chodzę codziennie, no chyba że będzie lało, albo coś wypadnie mi po południu.Dziś też idziemy. Zapowiada się piękny dzień

Krysiu, masz rację, że jest pracowicie. Ze szkoły wracam jak zombi, najchętniej bym się położyła, ale zmieniam ubrania i wychodzę. Po marszu mam więcej energii i udaje mi się zrobić coś w domu. Choć dla mnie, przedwiośnie i wiosna to nie najlepszy okres. Czuję się bardziej zmęczona. rozbita, osłabiona. Na szczęście do lata już niedaleko

Udanej niedzieli
    gruschka, maniusia72 and sabinka57 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam w niedzielke!

Zazdroszcze ci Agnieszko, ze mimo iz piszesz "przedwiosnie i wiosna to nienajlepszy okres" dla ciebie- masz w sobie tyle aktywnosci!
    Ja natomiast...jade na oparach!
    Nie jest to stan zupelnego zniechecenia, ale i o checi do walki nie mozna mowic.
    Ot tak...cos tam niby robie, macham skrzydelkami-ale pofrunac nie potrafie.
    Zupelnie jak z tym bujanym fotelem...niby jest ruch, a nic sie nie posuwamy do przodu...

Jedyne co mnie cieszy to ten wybuch wiosny wokol. Faktem jest jednak, ze wtedy jeszcze bardziej widac ile jest do zrobienia
    No ale nic! No przeciez nie ma co siedziec i plakac...

Jesli chodzi o prace ogrodowe to ja w przeciwienstwie do Tereni dozuje je i nie traktuje jako cos, co trzeba zrobic i usiasc.
    Ciesze sie gdy uporzadkuje jeden kacik, jedna grzadke i staram sie traktowac te prace jako nie zadanie ale przyjemnosc.
    Mowia, ze robota nie kawa...i nie wystygnie!

Pobyt u rodziny w Gdyni byl spokojniejszy niz w zeszlym roku- cieszy to, bo przyznam sie, ze jechalam do tesciowej i szwagierki z mieszanymi uczuciami. Moze cos sie zminilo, ktos cos zrozumial? Co nie znaczy jednak, ze jest tam jak u moich rodzicow. Jakby nie bylo- w Boleslawcu jest moj dom rodzinny. A tam to taka hybryda bycia u swoich i bycia w gosciach...nie wiadomo do konca jak sie zachowywac...
    Dobrym pomyslem bylo rozlozenie jazdy na dwa etapy, dzieki temu nie bylismy wszyscy tacy zmeczeni.

Bardzo sie ciesze, ze sprawa sterylizacji Karusi przeszla tak pomyslnie... to jest jednak super specjalista ten weterynarz.

Pozdrawiam was wszystkie i caluje wasze pysiaki!
    Milej pogodnej wiosennej niedzielki wam zycze!

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Dzień dobry, wpadłam na chwilkę bo plany mam ogromne , chociaz powinnam przystopować bo wczoraj tak mnie jakoś dziwnie ściskało w piersiach, jakby bóle wieńcowe. Nie wiem, ale mama w moim wieku zmarła na zawał i tak sie skarżyła na takie zamostkowe bóle. Trochę sie wczoraj wieczorem przestraszyłam.Ale zasnęłam z butelka wody przy łóżku i rano jest dobrze.
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Po marszu mam więcej energii i udaje mi się zrobić coś w domu.
    Ja zauważyłam to samo. Chodzę co sobotę, ale cały rok , lubię zwłaszcza zimą.I właśnie po przyjściu, taka dotleniona, zmeczona w nogach, ale napompowana energia do różnych zajęć.
    Właśnie nie padnięta jak po pracy, ale taka "rozruszana".
    Szkoda, że ja nie mam kompana do codziennego chodzenia wieczorem. Mnie mobilizuje grupa, jak sie z kims umówię.
    Jak się sama z sobą umówię to za łatwo "renegocjuję umowę".
    Ale tez na wiosnę jak Ty Agnieszko jestem taka "wypluta", wyzuta z energii.
    No i ja zupełnie nie umiem systematycznie, kawałek po kawałku pracować. Jak się dorwę to do padnięcia na twarz ze zmęczenia.
    A przecież teraz już nie muszę tak łapać pogodnej soboty czy niedzieli bo mam cały tydzień.
    Muszę jakoś sobie w głowie poprzestawiać i nie być taka "nachapana" na robotę. Przecież można to robić wszystko systematycznie, a nie na akord.

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

PS.Pisałyśmy z Kasią w tym samym czasie. Dobrze cię zobaczyć znowu Kędziorku kochany.
    Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Ciesze sie gdy uporzadkuje jeden kacik, jedna grzadke i staram sie traktowac te prace jako nie zadanie ale przyjemnosc.
    Mowia, ze robota nie kawa...i nie wystygnie!
    Dobre powiedzenie z ta kawą. Postaram sie ciebie nasladować. Ale wiesz jakim ja jestem zadaniowcem, do szpiku kości. Mam to w naturze.Wymyślone , zaplanowane, musi być wykonane.
    Zwłaszcza w ogrodzie nie można przekładać, bo pora roku pewne prace dyktuje jak np z trawnikiem zanim się rozpocznie wegetacja i silny wzrost trawy.

Uprawnienia umieszczania postów