Strona 2184 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1184 1684 2084 2134 2174 2182 2183 2184 2185 2186 2194 2234 2284 2684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21,831 do 21,840 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie
    Sabinko, fajnie mieć takie wspólne miejsca wspomnień. Jakoś tak podejrzewam, że ten „starszy” obiekt do fotografowania najbardziej podobał się J.

Gruszko, nie da się ukryć, że takie pospolite ruszenie dobrze robi na motywację. Za nic bym się nie ruszyła na kijki, gdyby nie wy. Dzisiaj dzwoniła koleżanka, która kiedyś dawno starała się mnie bezskutecznie na nie wyciągnąć. Może się skuszę co jakiś czas pochodzić z nią. Roweru przy siedmiu stopniach jednak nie zazdroszczę.

Agnieszko, konwalie uwielbiam . Nawet tulipany nie mają z nimi szans.

Kasiu, ale fajnie, że mamy coś wspólnie ulubionego (myślę o tym konwaliowym zapachu). Bardzo lubiła go też moja mama i pamiętam, że w czasach przaśnego socjalizmu kupowała „perfumiki” o tym zapachu. Już nie pamiętam, jak się nazywały, ale były w tamtych czasach bardzo popularne. Chodzi mi po głowie taka nazwa „Być może”?

U nas też było buro i ponuro, a do tego deszcz i burza. Dobrze, że po drodze z pracy zgarnął mnie kolega syna, bo nie zdążyłam zadzwonić do M i przemokłabym do suchej nitki .

Kasine astry-byliny są piękne, uwielbiam taki kolor. Agnieszkowe drzewko też cudne. Szkoda, że kolory wiosny utrzymują się tak krótko .
    gruschka and Agnieszka111 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

hej
    witam wieczorem
    chciałam wam zameldować że u mnie przylało, więc nie poszłam na kijki tylko uruchomiłam tą zakupioną płytkę barry
    całkiem fajna choć wolę chodakowską, ale na panią Bojarską popatrzeć miło i na pana towarzyszącego też, ćwiczenia raczej spokojne trochę wymagają koordynacji a z tym mam lekki problem i za pierwszym razem nie nadążałam, ale na pewno powtórzę
    gruschka and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witajcie burzowo/wtorkowo

pobrane (16).jpg

U nas wczoraj była fajna burza- trochę przegrzmiało, powiało ( ale niewiele)trochę popadało i przeszło.

Aga, ja też wczoraj dywanowca zrobiłam, bo na kije nie miałam czasu- zebranie u Kuby. Tylko, że ja kręgosłup ćwiczyłam, ale te ćwiczenia są w zasadzie ogólnorozwojowe i bardzo je lubię .

Krysiu zapach konwalii też lubię, ale tylko od konwalii Perfumy "Być może" pamiętam, ale samego zapachu za nic nie mogę sobie przypomnieć

Gruszko, poproszę Cię o ten przepis Wczoraj, gdybym miała taki chleb, to może nie pożarłabym pół blachy drożdżowca, którego upiekłam koleżankom ( piekłam dwie)

Dziś długi wtorek- do końca roku zostało mi ich już tylko 7

Udanego dnia

Ps.

Od dziś uruchamiam intencję, do której dołączam Dąbrowską i różaniec. Miałam dylemat, bo intencje mam trzy, więc musiałam coś wybrać żeby porządnie się skupić. Ostatnio żyję w wielkim pośpiechu i ciągłej gonitwie i muszę się trochę wyciszyć. Trzymajcie kciuki, żebym wytrwała.
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 24-04-2018 o 05:53
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

No i wtorek
    I już pojutrze czwartek na który bardzo,bardzo czekam

Burza wczorajsza była bardzo przelotna,bo dokładnie 2 razy zagrzmiało i nie zdążyło nawet dobrze chodników pomoczyć.

Tinngo
    jak tam sąsiadka działkowa? Zmiękła?Idę za tobą z angielskim -wczoraj 2 lekcjaTak jak Krysia na kijki bez nas by nie poszła na kijki,tak ja nie wrociłabym do angielskiegoNie ma to jak grupowa motywacja

Agnieszko
    bardzo współczuję drożdżówki,to jest właśnie ta moc przyciągania buł,przy której jestem bezradna,a przy świeżej drożdżówce po prostu nie mam szans....
    Na bezglucie czuję się o wiele lepiej ( nie żebym zaraz chudła) i chciałabym pociągnąć go długo.Bo coś u mnie jest z tym glutenem na rzeczy,a raczej na jelitach
    Szybko ponownie ta Dąbrowska,ale kciuki potrzymam.Przepis zaraz umieszczę

Maniusiu
    Bojarska to jeszcze chyba nie twoja grupa wiekowaJa ją pamiętam jak wprowadzała u nas callanetics,śmiertelnie nudny

Sabinko
    super taka podróż sentymentalnaTeż ostatnio mi się przydarzyła,wracałam pieszo drogą,którą dawno temu chodziłam do szkoły i mnie trochę rozczuliła

Krysiu
    to maszeruj,i korzystaj z kazdej okazji, bo na początku łatwo jest się poddać i przestać.A wszędzie teraz trąbią rucch,ruch,ruch.Choćby delikatny ale systematyczny.Lepszego lekarstwa na metrykę nie znajdziemy

Kasiu
    jak leki,lżej ci na sercu?

Dzisiaj piszę tak wcześnie przy kawce Agnieszki,bo wstałam o 6.00 wyspana ale czekam na ocieplenie ,bo jest 7 stopni,pójdę na rowerjak będzie 9,bo inaczej ręce grabieją
    Bardzo się cieszę,że wróciłam do angielskiego,wczoraj 2 lekcja i bylo super.Lektorka to super babka,z pochodzenia Hinduska(jest śliczna) z urodzenia Brytyjka.Właściwie nie mówi po polsku.Nadajemy na tej samej fali,jest tylko o 10 lat młodsza .

Z odchudzaniem na razie stoję,ale specjalnie się już tym nie przejmuję,bo zdrowotnie poczułam się lepiejBardzo się cieszę,że w końcu jakoś udaje mi się żyć bez glutenu i przez to jem o wiele lepiej.Bo wraz z klasycznym pieczywem wypadają z menu wszelkie wędliny,pasztety,wiele ulubionych przetworzonych produktow.Na razie mi ich nie brakuje
    Już jest 10 stopni,to spadóweczka,do zaś
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 24-04-2018 o 06:28
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko, szybko, ale wtedy, to było 6 dni, w tym dwa ostatnie oszukiwane, bo były śliwki i fasolka szparagowa i bób , dzięki za kciuki
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 24-04-2018 o 07:30
    sabinka57 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry wtoreczkowo!

Dzis wracam do pracy. Jestem z siebie bardzo zadowolona bo udalo mi sie sporo spraw zaleglych podgonic przez te kilka ostatnich dni.
    Niestety w kwestii zmiany leku to nic sie nie wydarzylo, gdyz nie dalam rady go wykupic. Recepta byla przeterminowana i dopiero dzis ja odnowie a przez te kilka dni bralam jednak jeszcze ten stary. Troche mi to nie pasi bo przeciez teraz za tydzien wyjezdzam i byc moze czas zlego samopoczucia przypadnie akurat na ten wyjazd. Ale licze, ze nie bedzie moze az tak zle... Ano zobaczymy...

Co do pogody to i u nas mielismy wczoraj 5-minutowa burze... A ogrod musialam i tak podlewac sama!

Trzymajcie sie cieplo dziewczyny! I te rowerowe i te kijkowe i te spacerujace... Te piszace i te czytajace...

gruschka and sabinka57 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Gruszko a z czym jesz ten bezglutenowy chlebek?
    gruschka lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Jeszcze jedno pytanie to Gruszki - skąd masz tę Panią z która cwiczysz angielski? Znajoma czy z ogłoszenia a jak z ogłoszenia to za ile? Nie nudzisz odpowiadać jak nie chcesz
    Też myślę o kimś takim
    gruschka lubi to.

Awatar gruschka

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Nie nudzisz odpowiadać
    Sabinko,absolutnie nie nudzę się odpowiadającMoże jedynie was trochę nudzę....
    Panią znalazłam wśród lokalnych ogloszeń,bo szukałam blisko domu,żeby iść pieszo.50zL/60 min.Ceny u mnie są od 30 do 120

Chleb jem z masłem albo z jajkiem na miękko,z duszonymi warzywami.Wczoraj robiłam sos z botwinki,cukinii i szynki surowej do makaronu dla M i sobie połóżyłam na kromeczki.
    Raz w tygodniu robię domowe skwarki z ok.60dkg niezbyt tłustego boczku i też używam do chlebkaWszystko się z nim nada
    Ten ostatni wzbogaciłam śliwkami suszonymi i zastępuje mi też ciastka

I obiecany przepis,ilości są raczej orientacyjne
    Ok.200 g mąki gryczanej
    200g mąki z ciemnego ryżu
    100g płatków owsianych
    2-3 łyżki ugniecionych ziemniaków ( u mnie były z obiadu)
    50 g drożdzy lub paczuszka suchych
    Szklanka ciepłej wody z mlekiem
    płaska łyżeczka soli
    trochę nasion słonecznika

Drożdze rozrabiam z woda i mlekiem,dosypuję trochę dowolnej mąki ( z wymienionych) i daję im podrosnąć.
    Pozostale suche mieszam razem w misce,łączę wszysko,w raziepotrzeby dolewam ciepłej wody do konsystencji gęstej śmietany,żęby dawałó się dość łatwo mieszać.
    Wykładam na 2 długie,wąskie blaszki,daję podrosnąć zgodzinkę i do piekarnika -u mnie 170,termoobieg i 60min,ale mój piec grzeje jak sam chce,więc trzeba pilnować i kierować się trochę zapachem.Jak nie zalatuje surowizną i jest rumiany to się upiekł
    i dodatki jakie się chce

Awatar gruschka

SAbinko
    u mnie okazało się już na pierwszej lekcji ,że mądrzenie się na poważne tematy po angielsku idzie mi cakłiem nieźle.Za to przy zwyczajnych gadkach od razu wyrasta mi knebel w ustach
    Tak więc nie potrzebuję kolejnej high school tylko zwyklego pogadania o tym i owym,o facetach,zakupach,książkach i życiu codziennym w ogóle.
    A dodatkowo myślę,że dobrze mi się trafiło z fajną osobą.

Uprawnienia umieszczania postów