Strona 2187 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1187 1687 2087 2137 2177 2185 2186 2187 2188 2189 2197 2237 2287 2687 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21,861 do 21,870 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Sabinko dziwna sprawa z tym wyjazdem i utrzymującymi się dolegliwościami. Na pewno chcesz jechać do Anglii
    Mam taką samą refleksję,tylko jestem niemalże pewna,że Sabinka wcale nie chce tam jechać

Mój fefluks na razie ma się nijak,bo się nie odzywaAle u mnie to chyba jednak jest sprawa tego nieszczęsnego glutenu...Niby wiem,że lepiej go nie jeść,ale wam akurat nie muszę tłumaczyć jak trudno go ignorowaćTeraz już jest ponad tydzień jak nie jem i paru innych rzeczy też i taka łączona terapia działa
    Na razie będę się pocieszać swoim chlebkiem i skwarkami2 dni nawet jakoś poszły bez mlekaJednak u mnie im mniej presji tym lepiej sprawy się mają

Dzisiaj 22.00 planete+ "co niszczy nasze hormony" o chemii w jedzeniu i wokół nas.

To u Kasi odwieczny problem - awans kogoś z grupy równorzędnych pracownikówZawsze znajdzie się ktoś,kto nie umie się z tym pogodzić i uprawia partyzankę.
    Brawo za spadek

Tinngo
    dobra postawa z tym ogródkiem,jest granica kajania się
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 25-04-2018 o 20:05
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar gruschka

Sabinko
    podkręciłaś u fryzjera już posiadaną urodę?Poprawiło ci to nastrój?

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Dzis wzielam pierwsza tabletke nowego leku-narazie nie widze zadnych negatywnych skutkow ubocznych...ale na to pewnie za wczesnie.
    Bylam tez na spotkaniu WW, w tym tygodniu mialam kolejny spadek...oby tak dalej.
    No to dobre nowiny Kasiu.
    A ta rocznica to czego slubu, poznania?????
    Gratuluję spadku.
    Ja dzisiaj od rana byłam u maluchów i zjadłam pizzę przyniesioną przez wracających z miasta młodych. Nasz 4 latek uwielbia pizzę
    Ale to współczesne wychowywanie dzieci bardzo się różni od naszej młodości.
    U nas około 19 rozpadało się ulewnie, ale siostrzeniec odwiózł mnie do domu.
    Moja kostka może nareszcie zastygnie.
    To kładzenie kostki Krysiu to nie żadna filozofia, robi się wyrównanie kładzionego kawałka, sypie na to suchy cement zmieszany z piaskiem, układa jak klocki Lego kostkę(w moim fragmencie było 50 szt), nie miałam gumowego młotka do przybijania, ale udeptałam . Byłam w ckroksach i było miękko i ciężko. No i trzeba poczekać aż wilgoć wejdzie podciągnięta z ziemi (dobrze, że dzisiaj popadało).
    A szczeliny trzeba wypiaskować.
    Tą lampę, którą pokazałam wam na zdjęciu z kotami(one na półkach, a na kredensie lampa) to ja sama zrobiłam.
    Poszłam na kurs witrażu techniką Tiffaniego, i po kilku prostszych witrażykach obie z siostrą (to ona ten kurs wymyśliła) wykonałyśmy lampy.
    Tam to dopiero było trudno.
    Z obróbką szkła szło nam łatwo. Nasz tata był szklarzem, wynalazcą, no entuzjastą swojego zawodu. Diament i kółko do cięcia, szlifierka , kit, minia, azotan srebra to zapachy i wspomnienia mojego dzieciństwa.
    Ale w technice Tiffaniego trzeba owinąć wykrojone i oszlifowane szkło folią miedzianą i opanować lutowanie cyną . Lutami łączy się te kawałęczki.
    Operowanie lutownicą i równe i "płynne" luty, które na końcu się przyczernia to było duże wyzwanie.
    Lampę utworzyć trzeba było z wieluset szklanych listeczków(szkło witrażowe, kolorowe) dolutowywanych do siebie na misce, żeby uzyskać idealną czaszę.
    Z tej lampy jestem bardzo dumna.

Awatar gruschka

Pewnie dlatego ta lampa od razu mi się spodobałaNiesamowita jesteś

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Terenia-zdolna dziewczynka jest! Lampe widzialam na wlasne oczy...cudna jest!
    Rocznica jest Pierwszej Majowej Randki... w tym roku 36!

A ja chcialam sie jeszcze pochwalic, ze rowno za miesiac lece na urlop do Grecji.Najpierw Ateny, potem Santorini, potem Kreta a na deser tydzien pobytu na plazy... O tutaj...

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Ostatnio edytowane przez kasiaogrodniczka ; 25-04-2018 o 21:06
    sabinka57 lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Kasiu, o matko Ja też chcę do Grecji i na Kretę, już nie wspominając o plaży! Gratki za spadek, gratki za rocznicę, ale też gratki za męża i uściski dla niego - za ten bez (to po konwaliach następne ulubione zapachowo kwiatki) i atrakcje wyjazdowe .
    Co do gadania na mediacjach, to chyba jest tu jakiś błąd mediatora. Powinien jednak mieć wpływ na przebieg rozmów i ucinać je, kiedy zmierzają w niewłaściwym kierunku (w tym przypadku właśnie trochę dyrektywnie). Rozbroiłaś mnie ta rozmową z szefową . Ciekawa jestem, jak zareagowała na Twoje sugestie. Może skorzysta .

Gruszko, jeżeli fefluks się nie odzywa, to chyba znaczy, że trafiłaś w problem czyli gluten. Jeżeli to się potwierdzi, to byłoby super, bo już wiesz co robić. Tylko no właśnie … jak wytrzymać bez tego, co takie smaczne

Tereniu, też pamięta ową lampę i to, jak się nią zachwycałyśmy . I był to absolutnie autentyczny zachwyt. Wcale się nie dziwię, że jesteś z niej tak dumna. Tylko potwierdziłaś, że talentów u Ciebie bez liku .
    A o czym myślałaś pisząc, że „współczesne wychowywanie dzieci bardzo się różni od naszej młodości”?
    Powiadasz, że kostkę układa się jak klocki lego? No to chyba już mi się podoba i może nawet sama chętnie bym spróbowała .

Sabinko, jeżeli nie robiłaś wymazu, to rzeczywiście jak najbardziej zrób. Ale coś mi się wydaje, że robiłaś . Inna sprawa ile trzeba czekać na wizytę.

Jola pisała wczoraj na grupce, że mimo gorączki nie przyjęli jej do lekarza. To tu u nas niestety normalne. Trzeba chodzić od lekarza do lekarza i liczyć na to, że zgodzi się poza kolejką. Trochę to upokarzające. Ciekawe, czy u was jest tak samo?

Madziu, doczytałam że byłaś w Polsce. Jola pisała też właśnie na apce, że rozmawiałyście i mówiłaś jak jesteś zajęta, zwłaszcza że znowu zaangażowałaś się w temat II wojny i powstania. Ale i tak trochę mi szkoda, że chociaż czasem nie zajrzysz .

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu piękna wycieczka
    Za miesiąc to my z Maniusia będziemy po maturze

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Uff, nareszcie czwartek, co prawda sprzątam od rana w domu, ale potem w szkole tylko 3 lekcje

a to na miłe rozpoczęcie dnia

pobrane (10).jpg

Kasiu, o tej porze roku, gdy jedziecie do Grecji, to obowiązkowe filtry 50 i kapelusze na głowę, bo tam wtedy upał wywierca dziury w głowie Ale za to widoki będziecie mieli niezapomniane , zwłaszcza na Krecie
    Mnie zakwitła wczoraj magnolia, którą dostałam od męża na imieniny i jest cudownego, ukochanego przeze mnie fuksjowego koloru. Cały czas mieliśmy niespodziankę, bo nie wiedzieliśmy na jaki kolor zakwitnie. No i teraz będzie się dumnie rozpychała na gazoniku przed domem Jak kwiaty bardziej się rozwiną, to wrzucę wam zdjęcia Kocham te krzewy, i każdego roku czekam na ich kwitnienie. Do tej pory u sąsiada, teraz nareszcie u siebie. Mamy co prawda jeszcze jedną, wkopaną 10 lat temu, ale do tej pory nie zakwitła, a ta od razu.

Jutro zakończenie roku u Kuby. Maniusiu jak się czujesz przed maturą? Mnie stres zżera Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-przezuwanie.gif...na szczęście ja chudnę

Udanego dnia wszystkim życzę

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Ja tez się denerwuję
    jutro mają zakończenie roku i pani dyrektor prosiła Martę, żeby była na pewno, bo ma dostac jakąś nagrodę
    No ja niestety nie chudnę a wręcz przeciwnie
    niech już będzie po tych maturach

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Nas w szkole jest 7 zdających mam Mamy więc wspólne kółko wzajemnej adoracji. Wszyscy obawiają się matmy, ja oczywiście polskiego

Mój biedny synek już złapał stres , zaczyna mieć problemy ze snem, choć w domu staramy się podchodzić spokojnie i raczej na luzie, to maturzyści sami się nakręcają .
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 26-04-2018 o 06:39
    sabinka57 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów