Strona 2213 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1213 1713 2113 2163 2203 2211 2212 2213 2214 2215 2223 2263 2313 2713 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 22,121 do 22,130 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

hej dziewczynki
    widzę że tematy urlopowe się zaczynają, u mnie jak u Agi, Artur nie ma urlopu wcale, lub jakiś tam wytargany tydzień, nie wiadomo kiedy dadzą, więc ciężko coś planować, w tym roku jak w zeszłym planuję na kilka dni z Martą pojechać, Takie są niestety skutki pracy na własnej działalności.
    Agnieszka111 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

jest artykuł o tym łaziku marsjańskim, który nieraz mijam na kijkach
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Agnieszka111 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Aguś, trzymam kciuki za dzisiejszy polski
    To co? zostanie nam tylko angielski ? i czekanie....
    Agnieszka111 lubi to.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Witam. U mnie chłodniej,ale słoneczko się usiłuje przedrzeć. Za to koty nie na balkonie tylko jak na panine piecyki przystało grzeją nogi(jak ja to lubię taki ciepły dotyk futerka na gołych kostkach).
    No dziewczęta jakie ciekawe rzeczy prawicie.Nie sądziłam, że jest coś takiego jak zawody w łazikowaniu po Marsie.
    No i ten artykuł o peoniach to właśnie dla mnie Kasiu moja kochana.Będę w tym roku dosadzać peonie i wezmę pod uwagę te wskazówki.
    czekam na kuriera, ale nie marnuję czasu bo uczę się angielskiego. Dużo łatwiej zrobić Homework zaraz po zajęciach niż za tydzień jak już sporo wywietrzeje z głowy.
    Widząc stan przyrody na zdjęciach Gruszki to Wybrzeże jest jakieś 2 tygodnie za Centralną Polską, a Kasiny Frankfurt następne 10 dni wcześniejszy niż u nas.Moje azalie i rododendrony przekwitają, bzy już są zbrązowiałe, migdałki kwitły na początku maja.
    Jutro chyba będzie u mnie finisz na działce z pracami przygotowawczymi do wprowadzenia się na działke.
    Muszę jeszcze szczelnie zamknąć piwnicę oraz dokończyć opaskę z płytek wokół gazonów(płytki muszą być trapezowe, żeby dało się ułożyć łuki).
    Akurat te prace nad budową, przebudową , modernizacją to zdecydowanie bardziej lubię niż te sensu stricto ogrodnicze.
    No w kość mi dało to obcinanie gałązka po gałązce porażonych jałowców, zeskrobywanie zarodników, szorowanie szarym mydłem ogrodniczym i uciążliwe bardzo dokładne pryskanie antygrzybem. Trzy krzaki zajęły mi cała sobotę. Na razie wyskrobany z gałązek, ziemi i wyniesiony grzyb nie podniósł głowy. Ale idą deszcze (od dzisiaj w nocy) i zobaczymy co będzie.
    Za to koszenie bardzo lubię, to tak jak zamiatanie i mycie podłogi w jednym.
    Diety żadnej nie podejmuję bo ilość prac wiosennych równoważy nadmiar lodów itp wchłanianych w ferworze prac fizycznych.
    Tak jak okresy postu takie okresy podkręcenia metabolizmu uważam za sprzyjające utrzymaniu właściwej masy ciała.
    Ja utyłam w okresie dojrzewania. Ale monstrualne jak na czas liceum 68 kg na dzień dzisiejszy, dla babeczki po 60 jest całkiem znośne.
    Tak więc jak wpada coś powyżej zwalczam to jesienią i zimą i z pół roku latem(grille lody) udaje mi się w miarę spokojnie funkcjonować
    maniusia72 and Agnieszka111 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Agusiu jak tam polski poszedl? Synek zadowolony?

Tereniu- faktycznie u nas wegetacja jeszcze bardziej do przodu niz w Polsce. Kwitnie juz masa roz, co bylo raczej normalne pod koniec maja dopiero czy na poczatku czerwca... Rododendrony jednak kwitna u nas dalej, teraz te ciemnofioletowe i inne pozniejsze odmiany.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

A co tam, pochwale go tu 100 %

Mieszka w
    Częstochowa

Brawo !!!!!
    Agnieszka111 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Ale zdolnych maturzystów mamy ale nic nie dziwota bo mamy też zdolne

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Przydreptałam i na forum

Dzisiaj taki sam zestaw sportowy. 22 + 3.
    Na jutro M zapisał się do mojej drużyny schodowej
    Spędziłam bardzo przyjemne 3 godzinki w salonie urodyUwielbiam moją fryzjerkę
    Uczulenie odpuszcza,słońce mocno przymglone,więc idzie ku dobremu.
    Nic więcej chyba z siebie nie wykrzeszę,wstałam 5.40 i nieźle się dziś dotleniłam,chyba szybko dziś odpadnę.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witam w środę

images (14).jpg

Dziś ostatni dzień matur( dla Kuby) potem już tylko czekanie . W piątek idziemy uczcić z moimi mamuśkami (komitet studniówkowo- maturalny) naszą współpracę, rozliczyć się ostatecznie, i opić piwem
    Do jubileuszu został miesiąc i będzie to bardzo intensywny czas.
    Jutro przychodzą do nas fachowcy wymieniać dwoje kolejnych drzwi, będzie więc brudno i głośno, ale potem za to super

Gruszko, ja ostatnio zmieniłam fryzjerkę i na razie nie wiem czy ją uwielbiam, bo podcinała mi tylko końcówki. Zrobiła to nieźle, ale jak na mój temperament jest strasznie wolna Mnie tacy ludzie trochę denerwują. To nie jest oczywiście ich wina, ale co ja na to poradzę

U nas róże mają dopiero malutkie pączki. Rododendrony, tak jak u Kasi cały czas kwitną. W tej chwili obsypane mam kwiatkami te z malutkimi, pięknymi, fuksjowymi.

Wczoraj przeczytałam świetny tekst, którego puentą było to stwierdzenie:

Co się jednak stanie, gdy pochwalimy się swoim pomysłem zanim jeszcze wprowadzimy go w życie? Psychologowie dowiedli, że wytwarza się wtedy poczucie społecznego uznania i satysfakcji, a nasz umysł wpada w pułapkę myśląc, że cel został osiągnięty – myląc zupełnie mówienie z robieniem!

Nie trudno się domyśleć co dzieje się dalej – mamy mniejszą motywację by podjąć się realizacji zadania, gdyż już otrzymaliśmy częściową nagrodę.

Nosz kurde, znam to z własnego doświadczenia...nawet z tego najprostszego- dotyczącego dietowania. Dużo lepiej mi se odchudza, gdy nie mówię nikomu jak to robię. Bo albo mnie pochwalą i wtedy patrz jak wyżej, albo zjadą ( że np. bezsensowna) i wtedy zniechęcają .

Dlatego nie napiszę czy zaczęłam i jaką dietę

Fajnej środy wszystkim życzę

Ps. Jolinko, nie lubisz już nas wcale a wcale???
    gruschka and maniusia72 like this.

Uprawnienia umieszczania postów