Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry
Jolu ...
dzis Tobie nalezy sie pierwszenstwo w moim wpisie ...musze podobnie jak Sabinka dokonac rozdwojenia jazni, i rowniez tu zlozyc Ci najserdeczniejsze zyczenia urodzinowe ....
badz kochana zawsze szczesliwa, usmiechaj sie zawsze i wszedzie , a od czasu do czasu chocby i z konta Totalizatora sportoweggo niech Ci wpadnie jakas okragla sumka ...

Ewa..
tule jak zwykle serdecznie i cierpliwie czekamy na lepsze wiesci ....

Zamieszczone przez
maniusia72
dzieciakom się wydaje, że już są dorosłe, ale dziewczyny do liceum już chodzą, coś w domu musi być na rzeczy, ludzie skupiają się na dbrach materialnych zapominając że dzieci potrzebują zainteresowania a nie tylko gadżetów
mnie sie wydaje ze problem jest brdziej zlozony ... to skupienie na dobrach materialnych niestety jest znakiem naszych zwariowanych czasow ... dzieciaki nie majace markowych ciuchow, kosmetykow ,drogich smartfonow czy innych "topowych gadzetow" sa czesto szykanowane w srodowisku mlodziezowym , niestety z przykroscia to musze stwierdzic niejednokrotnie nawet przez nauczycieli ... niestety coraz czesciej wyznacznikiem wartosci bywa zasada - masz pieniadze ... masz pozycje ... ludzie ubodzy sa traktowani z lekcewazeniem . stad bieze sie gonitwa za gadzetami, bo o zgrozo , ich posiadanie albo nie posiadanie zyskuje ludziom powazanie albo jego brak.... dzisiejsza mlodziez jest bardzo czula na brak powazania stad tez czesto nawet nie staraja sie glebiej zastanawiac co jest prawdziwa wartoscia czlowieka ... madre dyskusje z rodzicami czy na lekcjach , na ten temat w konfrontacji z rzeczywistoscia , czesto pryskaja jak banka mydlana ... takie sa moje spostrzezenia ... byc moze maly mam kontakt z Polska rzeczywistoscia, ale to zjawisko powszechne na calym swiecie, a chyba nie ulega watpliwosci, ze otwarcie na swiat spowodowalo zachlysniecie sie wzorcami ze swiata.. Kazda przemiana ma swoja cene... i to oczym mowimy jest wlasnie jednym z kosztow przemian jakie nastapily w Polsce ...
smutne ale tak wlasnie to widze ...
Agnieszko...
marzenie o dzialeczce do spelnienia niby nie trudne, ale w istocie rzeczy chyba sie nie spelni, bo musialabym tez w pakiecie dostac jakiegos ogrodnika ktory by sie ta dzialeczka troskliwie zajol... ja kocham zielen i kwiaty , ale w roli "kreta" nie widze sie wcale ... to cos jak smakosze piwa co nie chca kupowac browaru aby sie piwa napic 
Wszystkim milej slonecznej soboty zycze

.
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]