Strona 2266 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1266 1766 2166 2216 2256 2264 2265 2266 2267 2268 2276 2316 2366 2766 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 22,651 do 22,660 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Jolinko, czyli ty te będziesz mieć wakacje

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dobry wieczor!

Jestem Maniusiu, jestem... Mialam dzisiaj zalatany dzien i nie moglam sie pojawic wczesniej. Trzymalam kciuki za twoja corcie i jutro tez bede trzymac.
    Potrzebowalam tez odrobiny dystansu, bo przyznam sie, ze poczulam sie troche zdezorientowana....
    Zarzucono mi, ze strofuje innych, gdzie maja pisac,a mi sie raczej wydawalo, ze to ja bronilam tych, ktorzy maja czasami ochote pisac na apce a nie na forum...Optowalam w moim odczuciu wlasnie za wolnoscia wyboru.
    Uslyszalam takze raz kolejny, ze to forum jest do pisania, a nie grupa na whatsapp...po czym cale wczorajsze i dzisiejsze popoludnie zycie toczylo sie glownie tam...
    Nic z tego nie rozumiem. Ale moze nie musze rozumiec.

Napisalas tez Krysiu, ze urazilam twoje uczucia piszac, ze pojawilam sie wczoraj rano na forum raczej z poczucia obowiazku a nie potrzeby serca. Nie gniewaj sie, ale ja nie widze w tym nic zlego. Po prostu napisalam szczerze o swoich odczuciach. Czy to zle gdy zamiast slodzic, napiszemy cos, co w danym momencie czujemy?
    To bylo takie niedobre odczucie, ktore przyszlo i...poszlo. Dzis juz go nie ma.
    Podzielilam sie tym odczuciem ufajac, ze moge sie nim podzielic, ze bedac szczera przyczynie sie do jakiejs zmiany...albo przynajmniej do dyskusji. I chyba tak sie stalo... Kierunek w jakim sie ona potoczyla troche mnie co prawda zabolal...ale moze tak mialo byc?

Dobranoc. Spokojnej nocy, po emocjach dnia dzisiejszego...
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Hej -mamy ciąg dalszy

Na razie cofnęłam się kilka stron,a jutro odniosę się do ostatnich wpisów.

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    no i ogórki małosolne.... mam je nastawione już 4 raz, znkają w mgnieniu oka
    To tak jak u mnie Maniusiu-oboje z mężem zajadamy się takimi ogórasami
    Co do lilii wodnej ,to zawsze mi się marzyła,ale po pierwsze u nas nie spotkałam,a po drugie mam chyba za płytkie oczko?Jak głębokie jest Twoje?

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    moi chłopcy, gdy idą robić zakupy...wygląda to tak- oni wychodzą, a ja biorę telefon w garść, bo zawsze, ale to zawsze dzwonią i pytają i pytają...ułomne te chłopy pod tym względem
    U mnie mąż od dawna sam zakupów nie robi-w sumie nie ma takiej potrzeby,a lubimy na te większe chodzić razem.Syn różnie-woli zadzwonić i się dopytać.Za to jak mój zięć idzie na zakupy,to Aga zawsze musi być pod telefonem

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Jak jestem w pracy to przynajmniej nie mam czasu na jedzenie.
    I to jest to Krysiu jeśli chodzi o jedzenie.Ja nie pracuję,ale nad jedzeniem mam największą kontrolę jak czymś się zajmę.Kilka godzin pracy w ogródku czy większe porządki i już zapominam o jedzeniu.Jak odchudzałam się na córki wesele i dopadał mnie głód,to potrafiłam kilka szafek oworzyć,powywalać z nich wszystko i układać od nowa.Byle ręce i myśli zająć

Jolu, fajnie że Twoje podwójne święto zbiegło się z takim relaksacyjno-imprezowym czasem. Naprawdę mogłaś się poczuć bardzo szczególnie i wyjątkowo .
    Masz rację Krysiu -czułam się wyjątkowo i po całych dniach sie uśmiechałam.
    Za rok też na pewno będzie impreza w tym czasie na Placu Papieskim.To na tym placu JPII odprawiał mszę w trakcie pielgrzymki w 1999 r.-było to 14 czerwca,czyli za rok będzie 20ta rocznica.Co roku jest msza,są występy i oczywiście festiwal organizacji pozarządowych.Rok temu też był Rubik-wystąpił z okazji 115 lat mojego miasta.

U nas truskawek jest jeszcze mnóstwo i długo będą i są słodziutkie
    A u nas podobno się kończą-przynajmniej tak sprzedawcy mówią.No i oczywiście ceny w górę poszły,bo kosztują od 8 do nawet 10 zł za kilogram i nie są tak slodkie jak powinny.Truskawek było mnóstwo w tym roku,ale cena nie zeszła poniżej 6.50.Ja zajadam się czereśniami

A tak a propos filmów, macie jakiś najgorszy dla
    Was?
    Nigdy się nad tym nie zastanawiałam,zresztą kinomaniakiem nie jestemDo kina chodzę sporadycznie,bo samej żadna przyjemność,a u nas to jeszcze każdy lubi co innego.No i mój mąż nie lubi nowoczesnych salek kinowych.Mnóstwo reklam przed filmem i bardzo głośno puszczają te filmy i z tym się zgadzam.Ja w ogóle mało ostatnio filmów oglądam i nie przepadam też za współczesnym polskim filmem-wolę te starsze.Lubię dramaty i filmy katastroficzne,teraz często oglądam więcej filmów dokumentalnych,przyrodniczych oraz plus....oczywiście siatkówkaA...i trzy teleturnieje.

Jolu, prezenty też obejrzałam i widać, że masz się z czego cieszyć .
    Mam Krysiu,choć dla mnie nie liczy się sam prezent,a pamięć.Nie ważne jest też co dostanę,potrafię cieszyć się z drobiazgu...z jednego kwiatka czy z kartki z życzeniami I bardzo cieszyły mnie życzenia tutaj od Was .Jedno słowo,jedno zdanie potrafi wywołać uśmiech

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    w polsce bede po 16 lipca, jeszcze tylko skoncze sprawy wiezienne a wlasciwie to sie z nich musze wymotac...
    To trochę zabrzmiało...jakby Cię zamknęli w "pace"Cieszę się ,że przyjeżdżasz,bo bardzo na to czekam .

Cytat Zamieszczone przez kalahari Zobacz posta
    ja wlasniee przeszlam na polska emeryture..
    Magda i emerytura?Nie ważne polska czy włoska-emerytura?Kochana za nic nie pasuje mi to do tak energicznej i pełnej zaangażowania kobiety jak Ty

A teraz czas spać-dobranoc kobietki.

Jutro ciąg dalszy
    Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 19-06-2018 o 23:09

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Jak głębokie jest Twoje?
    moje ma Jolu 1,5 metra głębokości, i 6*3,5 m powierchni

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witam w ostatnią, długą środę w tym roku szkolnym

images (24).jpg

Jest dziś i kawka i herbatka

Jolu, tak to jest z tymi rozmiarówkami, szczególnie na targu. Ja tam nie lubię kupować, bo nie ma jak przymierzyć, a ja lubię się długo poprzyglądać zanim coś kupię

Dziś zaczynamy powoli wynosić wszystko z łazienki i oklejać dom przed remontem, szczególnie półki z książkami. Ale na 19 i tak lecę na kije

Udanej środy wszystkim życzę
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Zarzucono mi, ze strofuje innych, gdzie maja pisac,a mi sie raczej wydawalo, ze to ja bronilam tych, ktorzy maja czasami ochote pisac na apce a nie na forum...
    Tak tylko małe zdanie wtrącone do tej dyskusji , może nie powinnyśmy ani zarzucać, ani bronić Każda wie, co ma robić i co chce robić...i dajmy sobie na luz
    W życiu nie przyszłoby mi do głowy zastanawiać się nad tym, która z was chce żebym pisała tu czy tam??? sorry, ale piszę tam gdzie chcę Nigdy nie napiszę na forum nic osobistego, ani nie wrzucę swojego zdjęcia, ale zawsze na forum będę pisała o wszystkim innym, bo jest to dla mnie miejsce naszych spotkań wszystkich razem.Ale to moja decyzja, a nie wasza( za przeproszeniem oczywiście) i nie musi mnie wtedy nikt bronić, jeśli ktoś zarzuci mi, że powinnam zrobić odwrotnie Ale jeśli ktoś chce pisać tylko na forum, lub tylko na apce, to jego wybór, widocznie tak mu wygodniej. Nie wypominajmy sobie, nie upominajmy, ewentualnie wyraźmy swoje zdanie i uszanujmy, gdy ktoś ma inne niż my
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 20-06-2018 o 06:05

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Poza tym...dziewczyny moje kochane pięćdziesięcioletnie jakie strofowanie...no co wy, w naszym wieku??? toż to zarezerwowane dla dzieci młodzieży i ...mężów a nie dla nas
    Jolinkaa and kasiaogrodniczka like this.

Mieszka w
    Częstochowa

Hej
    Agnieszko- mądrego dobrze posłuchać, to co napisałaś to dokładnie to co myślę

A my ciągle wczorajszy mecz przeżywamy, tyle nadziei... tyle emocji...
    A druga bramka to w ogóle nie powinna być uznana, zawodnik Senegalu wbiegł na boisko bez znaku od sędziego, że może to robić. Nasi grali fatalnie, nie da się ukryć, ale akurat tej sytuacji nie mogli się spodziewać.
    A ja mam od rana ból brzucha przed dzisiejszym egzaminem..
    Chyba swoimi się tak nie stresowałam...

Dalej jestem na wo, żywię się głownie pomidorami cebulą i sokami z buraka, wczoraj głównie jadłam marchewkę i jabłka, jakoś nie mam chęci nic gotować,= tylko dla siebie, za chwilę się zbieram i jade na rynek po nowa dostawę pomidorów i może sobie tez kalarepkę kupie bo widziałam że już są. I mam też sporo przemyśleń, bo skoro tak dobrze się czuję na tej diecie to szkodzi mi coś co jej poza nią i albo to pieczywo albo mięso, dawno już podejrzewałam te produkty o to że mi nie służą, ale jakoś nie umiem ich odstawić, i wkurza mnie ta słaba wola. Od chleba na pewno tyję, a mięso powoduję tą ociężałość, to taka moja diagnoza , czy trafna nie wiem, le czas chyba przejść na wegetarianizm
    A teraz lecę suszyć włosy i na rynek
    poodpisuję potem
    Jolinkaa lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Trzymaj się Aga na tej diecie, bo ja dołączam do Ciebie od soboty Odstawiam wszystkie leki- uspokajacze i nasenne i biorę się za oczyszczanie z tego syfu .

My tez jesteśmy wkurzeni za sędziego, choć i nasi ...lepiej nie mówić Jak to ktoś napisał- lepiej grają w reklamach niż na boisku. Mam tylko nadzieję, że ten mecz czegoś ich nauczy

Wiem, że stresujesz się Marty egzaminem...i tak naprawdę nic nie mogę na to poradzić...może tylko tyle- trzymaj się, jesteśmy z wami i wysyłamy same najlepsze, motywujące myśl
    Jolinkaa and maniusia72 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Najbardziej zal mi w tej calej footbalowej historii kibicow. Tyle przygotowan i zawiedzionych nadziei. Widzialam wczoraj filmik jak Bialo- Czerwoni tanczyli przed meczem na Placu Czerwonym... Fajne to bylo...
    No ale trudno. Moze nastepny mecz da wiecej powodow do dumy i radosci...

Masz racje Agnieszko. Doroslych osob nie ma co ani strofowac, ani tez bronic. Bo...sa dorosle i same to potrafia.
    No ale czasami czlowieka podkusi. Postaram sie wyciagnac z tej lekcji wnioski.

Maniusiu- mysle o twojej Marcie dzisiaj i zycze jej z calego serca by sie spelnilo o czym marzy. Szczescie naszych dzieci, dla nas matek, jest najwazniejsze. Nasz pierworodny znowu sie zakochal. Oby tym razem to byla ta wlasciwa...ta ktora jest jego druga polowa

Jolinko-

Pozdrawiam i zycze wam wszystkim milej srody!

Uprawnienia umieszczania postów