69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry popoludniowe!
Jestem po wizycie u psychologa. To byla bardzo dobra rozmowa, ktora pozwolila mi spojrzec na wiele spraw z dystansu. A potem weszlam na forum i poczytalam co Krysiu napisalas...
Taaa...madrego dobrze posluchac. I chyba jestescie z moja pania psycholog po tych samych szkolach...
Moj sposob radzenie sobie z konfliktami to pozwolic kazdemu zostac przy swojej prawdzie, ale pierwsza wyciagnac reke do zgody.
Zrozumialam po tym ostatnim zdarzeniu, ze nie jest to jednak sposob dla kazdego.
I rzeczywiscie mozna obrazic sie i odejsc albo to po doroslemu zaakceptowac.
Gdy jestem w grupie, ktora jest dla mnie wazna, to zrobie dla niej wszystko. Nawet sie dopasuje.
No ale nie wszyscy to potrafia, czy chca w ten sposob zrobic. I maja do tego prawo.
Ktos moze chciec przyjechac na spotkanie i ktos moze nie chciec. I ma do tego prawo.
Ktos moze zareagowac na prosbe o podanie reki do zgody i ktos moze nie zareagowac. I ma do tego prawo.
Zalezy mi na grupie i poki mi zalezy bede o nia walczyc. I starac sie o to, by wszyscy wtej grupie dobrze sie czuli.
Dlatego napisalam to co napisalam. I prosby nie cofam. Ale i tez nie bede robic na nikogo wiecej nacisku.
W koncu wszystkie jestesmy dorosle.
O jaki mur mi chodzilo Krysiu? Taki, ktory mnie bedzie chronil przed moja wlasna emocjonalnoscia.
O egzaminach mej corci napisze gdy bedzie juz po. Jutro jest ponoc ten najtrudniejszy.
Gratulacje dla Kuby, za Marte trzymam dalej kciuki.
-
Kasiu, podobają mi się Twoje wnioski
-
buonasera,
podaje przepis na pomidory faszerowane ryzem,przepis dla Odwaznych, no bo wloski,nie jest dietetyczny ale klasyczny must kazdego lata w italii.
1. pomidory maja byc dojrzale i srednio duze lub duze.
2. ryz dobrej jakosci, nie ten lamany zeby sie nie rozciapcial. ja uzywam ryzu THAI.
3. olej lub oliwa .wszystko jedno ale nie o zbyt zdecydowanym smaku.
4. swieza bazylia.
5 pare ziemniakow pokrojonych na srednie kawalki typu frytki.
--odkrawamy kapelusze od pomidorow
--wydrazamy lyzka pomidory
--miksujemy miazsz
--do zmiksowanego miazszu dodajemy na kazdego pomidora : 1 niepelna lyzke oleju lub oliwy,jedna pelna lyzke ryzu,sol. pieprz,porwana (pokrojana)bazylie i rozgnieciony czosnek+ dodatkowo jeszcze 2 lyzki ryzu(ale to juz moj wymysl)-- solimy i pieprzymy do smaku.
--odstawiamy na kilka godzin albo na noc do lodowki
--wydrazone pomidory i kapelusze na durszlaku wstawiamy tez do lodowki.
--ryzowo pomidorowo farszem(bedzie troche plynny) napelniamy pomidory,przykrywamy kapeluszami.
--jesli zostal farsz to wlewamy go pomiedzy pomidory(to te moje dodatkowe 2 lyzki ryzu)
--pokrojone surowe kartofle mieszamy z odrobina oleju i soli, wkladamy pomiedzy pomidory,jak popadnie, wszystko lekko skrapiamy olejem lub nie.
--wkladamy do pieca i pieczemy az ryz bedzie miekki.
pomidory musza sie wyraznie "podpiec"
--najlepsze sa troche schlodzone.nie gorace.
--pomodori-riso8.jpg
to przed wlozeniem do piekarnika....
Ostatnio edytowane przez kalahari ; 12-07-2018 o 22:11
-
a to po upieczeniu
zzzzzzzzzz.jpg
pomodori ripieni di riso--tam mozecie zobaczyc wiecej zdjec
uffaaa..ale sie napracowalam przy tych pomidorach...
-
-
Dzien dobry. Poddalam się . idę dzisiaj do lekarza z bolacymi barkiem. Kolejna nie przespana noc wystarczy. Ale na razie do pracy. Dziś z kolegą. Prawko Marta w depozyt mi pojedzie oddać.
-
Aga, to rzeczywiście niedobrze z tym twoim barkiem
A dlaczego oddajesz prawo w depozyt?
-
Kurde, Kuba dziś w nocy dostał wyniki rekrutacji na Uniwersytet w Poznaniu- dostał się i tu
To jeszcze tylko dziś UW ...
Dziewczyny, czy my w tym Wrocławiu planujemy jakieś zwiedzania, np. Panoramę Raclawicką, Afrykarium - jedno z najpiękniejszych w Europie ( to, gdzie ryby nad glowami pływają) bo można już rezerwować i kupować bilety
36948576_1012179062317628_7647469371115175936_o.jpg
Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 13-07-2018 o 06:27
-
Aga to już myślcie co wybrać bo na UW tez się dostanie.
Ja bym chciała do ogrodu botanicznego. Do zoo tez mogę choć Afrykarium widziałam to jest tak piękne ze chętnie bym jeszcze raz zobaczyła. Do panoramy nie. Ale idziecie jak chcecie bo warto zobaczyć, bo warto
Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 13-07-2018 o 07:42
-
Do Panoramy na pewno trzeba rezerwować bilety, do ogrodu i zoo nie
Uprawnienia umieszczania postów