Strona 2337 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1337 1837 2237 2287 2327 2335 2336 2337 2338 2339 2347 2387 2437 2837 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 23,361 do 23,370 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Tereniu, czyli byłaś dzisiaj na parapetówce

Obejrzałam pierwszy odcinek „Opowieści podręcznej”. Dystopia . Bardzo dobrze zrobione i rzeczywiście wciąga. Obejrzałam do końca, bo trudno mi się było oderwać, ale jednak nie, nie będę oglądać dalej.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

pobrane.jpg

Dzień dobry

Krysiu, dystopia, ale każdy następny odcinek wiele wyjaśnia i choć prowadzi krętą ścieżką, to jednak w dobrym kierunku...przynajmniej jak na razie, a jestem po 9 odcinku
    Wiesz, ja naprawdę dogadywałam się z robotnikami od łazienki, to z szefową był u nich jakiś problem, dla mnie nie do końca jasny, a jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę
    Sabinko, Krysia dobrze napisała- ile tygodni wo, tyle miesięcy przerwa

Teresko, podziwiam Cię za picie siemienia...ja je bardzo lubię, ale w ziarenkach. Niestety, wygląd zaparzonego odstręcza mnie, choć doskonale znam jego zdrowotne działanie .

Maniusiu, u nas wczoraj już nie padało, ale np. na cmentarzu przewrócone drzewo zniszczyło kilka nagrobków, ludzie mają pozalewane domy, a nasz park dosłownie pływa pod wodą

O Kubie już wiecie z apki,dzięki za waszą cierpliwość zobaczyłam, że w pewnym wieku (naszym) wyciąga się te same wnioski i zanim to wszystko mi napisałyście, słowo w słowo powiedziałam wcześniej Kubie chyba trochę się wyluzował. W Warszawie, dwa tygodnie wcześniej ma możliwość skorzystania z zajęć przygotowujących na studia i chyba weźmie w nich udział, ma też szkolenie biblioteczne. Podoba mi się to wszystko, bo studenci mają możliwość poznania siebie i uczelni.

Na razie dziewczynki, udanej soboty

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Krysiu
    dobrze cię,rozumiem z Podręczną,pierwszy odcinek jest bardzo ciężki a drugi nie lepszy.To tylko serial,więc możesz sobie śmiało odpuścić.
    Teresko
    ja też mam tak z prezentami.Ostatecznie ustaliło się tak jakoś,że w gronie przyjaciół każdy sam sobie kupuje prezent,pokazuje go na imprezie,często jest droższy od naszego budżetu,to sam sobie dokłada i wszyscy zadowoleni Są torebki,wiertarki,grille,akcesoria narciarskie itp.Co komu aktualnie potrzeba.
    U mnie dziś niemalże pod oknami wielkie żarcie,może pamiętacie z pobytu,co się tu działo,trudno bylo się przebić do przystanku.Postaram się nie ulec,ale trochę pokus zwykle jest
    Agnieszko
    wreszcie możecie troszkę odtajeć,bo decyzja podjęta.
    Sabinko
    czy to wczoraj byl ten piątek kiedy przyleciały dziewczyny?Jeśli tak to u ciebie się dzieje i jest wesołoFajnie masz
    Maniusiu,a ty gotowa do urlopu,bo teraz to już chyba na pewno nie musisz w poniedziałek iść do pracy
    Kasiu...
    dużo ogródka sobie zafunduj
    Teraz lecę po zakupy,potem trochę pracy i remontu cd
    Agnieszka111 and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko, pamiętam to targowisko pyszności
    Jak Ci zazdroszczę, że u Ciebie praca idzie. U mnie jak u Mickiewicza- ciemno wszędzie, głucho wszędzie...
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 21-07-2018 o 07:46
    gruschka and sabinka57 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    Maniusiu,a ty gotowa do urlopu,bo teraz to już chyba na pewno nie musisz w poniedziałek iść do pracy
    Gruszko dziewczyny potwierdziły ze nie muszę

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Gruschko u mnie jeszcze jest cicho i spokojnie, dziewczyny przylatują w poniedziałek bardzo późnym wieczorem a w piątek to już wylatujemy do Anglii
    gruschka and Agnieszka111 like this.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao!!!
    jesli chodzi o Podreczna to tez , zgodnie z grupowym poleceniem, wzielam sie za nia..
    i okazalo sie, ze juz ten film kiedys widzialam chyba ze 2 razy, ale obejrzalam go jeszcze raz...
    tak-krysiu-dystopia kompletna,przypomina nazizm..lebensborny,obozy itp.

szykuje sie na impreze klasowa,w warszawie goraco i duszno--nie podoba mi sie.

buona giornata!!!!!
    Ostatnio edytowane przez kalahari ; 21-07-2018 o 09:35
    gruschka, maniusia72 and sabinka57 like this.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Sabinka to skrzydlata dziewczynka taki mi rym wyszedł. W sumie to takie emigracje czy oddalenia w rodzinie-myślę o sobie i siostrze to mają też plusy.
    No ja np ciągle stęskniona i chciwa wiadomości strasznie jestem z moją siostrą związana. Ją mąż leśnik "wywiózł" po ślubie do leśnej głuszy gdzie "psy dupami szczekają".A wtedy lata 70 nie było komórek ba ja nawet telefonu stacjonarnego nie miałam.
    Ty masz teraz internet
    ,komórkę, samoloty, a nie jesteś przez żyjące obok, a zarabiające po polsku dzieci zaprzęgnięta do kieratu pomagania.Tak na to patrzę, bo widzę jak ciężko sobie radzą z odchowaniem dzieciaków moi znajomi i mój własny siostrzeniec.
    Siostrzeniec może nie najgorzej zarabia ale ma 3 dzieci. Dziewczynka z pierwszego małżeństwa i dwóch malców 4 i 1 rok z obecną żoną.
    Dlatego chcemy z siostrą zająć się małym Antkiem jak jego mama wróci do pracy.
    Z frontu osteopatii znowu boli mnie noga pod kolanem. Czyli to "uzdrowienie po pierwszej sesji nie jest cudem".
    Chyba ,że za każdym razem po wizycie będzie się pogarszać i mijać. Ale myślałam, że ból nóg zostawiłam za sobą.???
    gruschka, maniusia72 and sabinka57 like this.

Co do Opowieści podręcznej to oglądałam pierwszy odcinek z koleżanką i obie nie znałyśmy terminu dystopia….chyba wstyd??? Ale na pewno będziemy oglądać dalej po powrocie, tylko nie wiem na czym bo u mnie na telewizorze to Alltube nie chce się uruchomić, tzn strona główna jest ale dalej ni hu hu a na laptopie zaczęło mi od razu krzyczeć o wirusie to dałam sobie spokój na razie.

Agnieszko czyli Warszawa już pewna i chyba trochę Kuba wyluzuje teraz, kurczę jak sobie przypomnę lata gdy ja wyjechałam do Poznania studiować to też było przeżycie, nie pamiętam jak wtedy szukałam mieszkania i jak załatwiało się wiele innych spraw jak nie było internetu, komórek??? a i stacjonarny nie w każdym domu był...
    Fajnie, że uczelnia już przed rozpoczęciem roku startuje z integracją i nie tylko.

Gruschko no to wielkie żarcie prawie pod oknami to na pewno pokusa Napisz co pojadłaś
    Ja dzisiaj zrobiłam małosolne dla córki bo u nich nie ma takich ogórków, żeby zrobić zresztą dla nich ogórki kiszone są be, śledzie są be, kapusta kiszona be, co kraj to obyczaj Jak kiedyś przyleciała to zjadła cały słoik ogórków i potem brzuch ją bolał.

Kalahari no do gorąca to ty akurat powinnaś być chyba przyzwyczajona Udanej imprezki

TinnGo masz rację - teraz nawet jak ktoś jest daleko to kontakty może nie bezpośrednie ale są ułatwione, np. ja do córki z 3 godzinnym dojazdem na lotnisko tracę mniej niż przejazd na południe Polski a gdybym mieszkała tam gdzie Gruschka to byłoby to 3,5 godziny mniej
    Pytanie : gdzie mieszka Gruschka?
    Super, że chcesz pomóc i zając się małym Antosiem, opieka nad dzieckiem to ciężka praca a nie jak niektórym się wydaje, że to tylko siedzenie w domu i zabawa.
    gruschka and maniusia72 like this.

Maniusiu ile masz tego urlopu i gdzie się wybieracie? Coś chyba pisałaś o Bieszczadach czy coś pokićkałam?
    Mój J. taki pracuś się zrobił, że chyba razem nigdzie nie pojedziemy bo szkoda mu zamykać swój malutki bo malutki ale swój biznes, gdzie nie ma płatnego urlopu i traci jak firma zamknięta. No ale może po Wrocławiu gdzieś nam się uda wyskoczyć razem chociaż na kilka dni.
    gruschka and maniusia72 like this.

Uprawnienia umieszczania postów