Strona 2346 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1346 1846 2246 2296 2336 2344 2345 2346 2347 2348 2356 2396 2446 2846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 23,451 do 23,460 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Gruszko, gdyby nie remont, to na Twoim miejscu wzięłabym parasol przeciwsłoneczny i siedziała nad brzegiem morza
    gruschka lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

U nas teraz bardzo gorąc, po południu jedziemy do Dabek trochę na plażę a potem na rybę
    gruschka lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie
    Agnieszko, praca ekip remontowych bardzo często niestety wygląda tak, jak jest to teraz u Ciebie . Zastanawia mnie jednak podobieństwo w postępowaniu tych fachmanów. Jak to jest możliwe, że tak dużo z nich z taką beztroską, lekko, bez poczucia
    winy i z lekceważeniem podchodzi do klientów . Chodzi mi o powszechność tego zjawiska. Ciekawa jestem, czy podobnie wygląda za granicą

Gruszko, widzę że upały rzeczywiście mocno dają Ci się we znaki . A u nas właściwie nie wiem. Niby temperatury podobne, ale na razie do przejścia. Może dlatego, że co jakiś czas pojawia się wiaterek, no i słońce jednak częściej za chmurami. Mam nadzieję, że tak zostanie, dopóki upały nie zelżeją.

Kasiu, miałaś napisać, jak tak egzaminy córci? Widzę, że u Ciebie upały też bardzo dokuczliwe . Jeżeli Karusia tak reaguje, to naprawdę musi być trudno .

Sabinko, cieszę się, że tak miło i przyjemnie spędzasz czas ze swoimi najbliższymi i nie tylko . A w Dąbkach pomachaj od nas łapką . W końcu to tam po raz pierwszy się spotkałyśmy (o nie, przepraszam – to u Ciebie w domku był ten pierwszy raz ). Wszystkiego najlepszego dla Marty z okazji zbliżającej się rocznicy ślubu . A tak swoja drogą ciekawego kim Maja ma te zapędy miłosne .

Tereniu, jak się czujesz po dalszych kilku dniach terapii? Coś mi się przypomniało w związku z Twoimi problemami. Pamiętam, że bardzo poszło mi na stawy po diecie Dukana. A Ty chyba jesteś taka bardziej pro mięsna? Czy więc to nie będzie sprawa dietki
    gruschka lubi to.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Teraz tez chyba bede tam z dzien/dwa na koniec wrzesnia z powodow rodzinnych, to i wpadne do...kotow!
    Ja i koty czekamy.

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Tereniu, jak się czujesz po dalszych kilku dniach terapii? Coś mi się przypomniało w związku z Twoimi problemami. Pamiętam, że bardzo poszło mi na stawy po diecie Dukana. A Ty chyba jesteś taka bardziej pro mięsna? Czy więc to nie będzie sprawa dietki
    Nie demonizujmy Krysiu Dukana.Wegetarianką nie jestem, a z uwagi na kłopoty z trzustką nie mogę jeść surowizny czyli owoce bardzo oszczędnie i żadnych papryk, soków , koktajli warzywnych itp.Dieta wysokobłonnikowa powoduje u mnie jedną wielką biegunkę.
    A tak swoją drogą to jak długo byłaś na Dukanie, bo ja na Dąbrowskiej niecałe 2 tygodnie???
    Moje obecne dolegliwości nóg nie są raczej związane ze stawami tylko z tkankami miękkimi, sama podejrzewam u siebie zapalenie gęsiej stopki. Ból jest wtedy z tyłu pod kolanem, ale dlaczego pojawia się i zanika bo aktualnie po trzech dniach pogorszenia jest znowu dużo lepiej.
    Znowu po wizycie u osteopaty czułam się bardzo źle, to złe samopoczucie ciągnęło się do wczoraj(trwało tydzień), co chwila coś innego mnie bolało łącznie z gorączką.
    Faktem jest , ze upojna zabawa z ogromną ilością piwa nie wspomagała raczej mojego zdrowia.
    Dzisiaj zadzwoniłam do znanego mi masazysty, ale dopiero za tydzień wraca z urlopu.
    Wczoraj była u nas burza, dzisiaj druga. Jest duża wilgotność, ale na działce mam dużo cienia i temperatura w domku jest około 20-23 stopni rano, popołudniem wzrosła do 25 ale gotowałam i smażyłam na gazie.
    U nas codziennie teraz mają być burze.
    Jestem załamana bo dzisiaj jeden z kotków przychodzących do mnie na garnuszek przemaszerował mi przed nosem z dwoma swoimi kociakami. Zatem są tutaj trzy kocice dorosłe , a ile młodych to nie wiem.
    No i co ja mam z tym zrobić
    No i czy w ogóle mam coś robić, dlaczego jak jest problem to ja podstawiam pod niego swoje plecy.
    Ale kotulki przyszły już i leżą w posłankach, też mi się udziela senny nastrój.Dobranoc
    gruschka lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry w kolejny upalny dzień

images (5).jpg

U nas jest codziennie gorąco, ale też każdego dnia pada deszcz lub jest burza. Przynosi to trochę ulgi, przynajmniej dobrze się śpi, zresztą na całe szczęście w domu mamy chłodno, więc na dwór wychodzę rano i wieczorem.Dziś o 18 mamy kijki.

Wczoraj chłopcy załatwili mieszkanie. Mówią, że może być. Są blisko uczelni, po drugiej stronie ulicy mają wejście na Pola Mokotowskie. W mieszkaniu są najważniejsze sprzęty i jest świeżo odmalowane, tanie i już ma dwóch kolegów, bo jeden chłopak mieszka tam na stałe i tak jak mówi Kuba, jest bardzo sympatyczny.
    Podpiszemy umowę i 1, września pojedziemy go tam zainstalować.Uff, na razie najważniejszy problem z głowy.

Krysiu, ja też dookoła słyszę takie opinie na temat fachowców. Myślę, że to jest tak- właściciele firm nie chcą podnosić cen swoich usług, a pracownicy żądają podwyżek. Nie dostają ich, więc szukają szczęścia gdzieś indziej.

Teresko, są numery do instytucji, które zajmują się bezdomnymi zwierzętami. To naprawdę sprawne i humanitarne instytucje, które wiedzą co robią. Wiem, bo mam koleżankę, która w takiej działa. Zbierają zwierzęta, leczą je jeśli jest taka potrzeba i oddają do adopcji. Nie musimy my teraz opiekować się bezdomnymi zwierzakami

Sabinko, mam nadzieję, ze pozdrowiłaś od nas Dąbki

Kasiu, biedna ta Twoja Karusia w te upały, moja też leży i ciągle dyszy, ale my mamy dużo cienia w ogrodzie i chłodno w domu, więc jakoś daje radę.

Udanego piątku
    gruschka lubi to.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Zaklinam trochę rzeczywistość i wybrałam się na rower....Wydaje mi się,żę w takiej temp jakikolwiek ruch zamiast dodawać odbiera mi resztki energiiGłowa woła jedź! cialo stawia opórA ma tak być co najmniej 2 tygodnie....
    I choć wiem,że w porównaniu z innymi miejscami,szczególnie Niemcami mam względnie chłodno to i tak dla mnie o wiele za gorąco.
    Dobrze,że teraz pracuję,jest znośnie,a z wakacji nic bym nie użyla czekając codziennie na koniec dnia aż zajdzie slońce.Także przeżyję

Dla tych co na wo to super moment,bo ciało się jednak wychładza i upały mniej straszne
    Sabinko
    ty już pewnie na walizkach,pojedziesz chyba do troszkę chłodniejszego miejsca a poza tym u córki to zawsze dobry czas
    Maniusiu
    masz zacięcie dziewczyno,żeby jak ta kozica skakać po górachWidać,że jesteś w dobrym miejscu
    Agnieszko
    parasolol i plaża to zdecydowanie dalekie od tego co lubię najbardziej.Ulubiony zestaw to 50min w wodzie,10 na piasku,maks do 11.00 rano.Potem cień i tylko cień ale nie nad morzem.Ale teraz w morzu zupa,do tego sinice,to morze ogląda co 2-3 dni jedynie z roweru.
    O 18.00 nie wykrzesałabym z siebie nic,dopiero wtedy naprawdę jest gorąco....
    Dobrze ,że mieszkanie załatwione,glowa trochę spokojniesza.

Remonty....coś w tym jest,że wszyscy sensowni fachowcy są w AngliiMój od drzwi jest dumny z tego,że jest technik handlowiec.Może i dobrze,bo na budowlance to się chłop nie dorobi....
    Krysiu
    wyjątkowo pracowite masz wakacje,kiedy masz szansę na dłuższą chwilę luzu?Dobrze,że upały nie dają ci się tak bardzo we znaki.

Kociarki i psiarki jakoś dają radę w swoich ogrodach,chociaż relacje pogodowe z Frankfurtu brzmią naprawdę przerażąjąco,dobrze Kasiu,żę masz ogród.
    Tinngo
    mój M to prawdziwy kiełbasiarz i kotleciarz,a wyniki ma zawsze jak dzwon,nawet nie pamięta,zę ma jakieś stawy - ja po zjedzeniu polowy tego co on umieram...Grunt to poznać co nam służy a co nie.Mnie surowizna też coraz gorzej wchodzi, coraz bardziej przerzucam się na warzywa pieczone,duszone,blanszowane z jakimiś małymi dodatkami białka.Z surowymi owocami teżjestem już ostrożniejsza - nie wszystkie i zdecydowanie mniej.

Chłodu,chlodu,chłodu i wam i sobie w pierwszej kolejności życzęI przyjemnego spędzania czasu,mamy jakby nie było wakacje,nawet jak się trochę pracuje

Aktualnie 24 osoby na pokladzie,ale się u nadziejeWidownia prawie jak na koncercie hitowego zespołuPozdrowienia
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 27-07-2018 o 07:11
    Agnieszka111 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!
    Jak zwykle w piatek lece zaraz podlewac ogrod wiec tylko twojej kawki chlipne Agnieszko i juz mnie nie ma!

Ciesze sie, ze mieszkanko dla studentow zaklepane!

Krysiu- o egzaminach nie mam co pisac, bo jak ci mowilam wyniki dopiero we wrzesniu...

Dobrego dnia dla wszystkich! Tych co na urlopach i tych co w domu!

A u mnie tak:
    Agnieszka111 lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Tak dziewczynki ja już prawie na wylocie i na walizkach, jedziemy busikiem na lotnisko a ponieważ przesunęli nam odlot więc spędzimy tam trochę czasu bo ponad 3 godziny jeżeli busik przyjedzie planowo a potem odlot o 18:40 jeżeli samolot odleci planowo a potem to już tylko spędzanie czasu z młodymi i dziewczynkami obiema bo na razie miałam tylko jedną ale na pewno będę pisać tak jak zwykle bo czas na pisanie na pewno znajdę
    gruschka and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

" Aktualnie 34 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (4 zarejestrowany(ch) oraz 30 gości)"
    gruschka lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Gruszko, to prawda...po raz pierwszy w życiu w szóstym dniu mojego wo jest mi gorąco
    gruschka lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów