Strona 2372 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1372 1872 2272 2322 2362 2370 2371 2372 2373 2374 2382 2422 2472 2872 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 23,711 do 23,720 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Agnieszko skoro ty organizujesz to rodzinne spotkanie to nie ma innej opcji - musi się udać jak i wszystko za co się bierzesz, jakby nie było organizowalas już wiele imprez choćby w szkole wielką imprezę ostatnio czy studniówkę Kuby, która nie tylko się udała wspaniałe ale i o ile pamiętam zawiazalas też nowe przyjaznie dzięki temu
    Krysiu co do miseczek to wybrałabym taką średnią, żeby można ją jeszcze nazwać miseczka a nie miska
    Wracam we wtorek, miałam wracać wcześniej ale ustalilysmy już dosyć dawno temu, że tym razem zostanę dłużej bo Maja ma w sobotę 5 urodziny a poza tym są wakacje i trochę problem z opieką, teraz doceniam, że jako nauczycielka nie miałam z tym problemu

Kasia jak to Kasia - znalazła dietę ale próbuje modyfikować ją po swojemu
    Krysiu no dałaś sobie popalić wczoraj oj dałaś - tai chi i długo spacer w taki upał to nie lada wyczyn
    A ja zasmarkana się zrobiłam bo mi to ciepło ni to niekoniecznie i przeciagi w domu, oni przyzwyczajeni a ja - delikatna osobka niekoniecznie
    Marti już raz pisałam ale mi wcięło wszystko bo J. zadzwonił na Skype ( chyba to było przedwczoraj) - znam trochę ten blog o którym wspomnialas w każdym razie zaglądałam tam kiedyś i pisałam, że wspaniała ciocia z Ciebie

Kalahari i dla Ciebie nasze polskie upały są trudne do wytrzymania ? Ja nie znoszę upałów, bo kilka dni jest ok ale dłużej niekoniecznie i w zasadzie cieszę się, że tutaj jest jak jest, chyba około 22 stopni No ale za to dorobilam się kataru...

Znowu dzisiaj zabawialam się trochę w kucharke, wczorajsze jedzonko wrzuciłam wiadomo gdzie a dzisiaj robiłam na kolację zielone curry z rybą i mleczkiem kokosowym - fajne wyszło a jeszcze fajniesze jest gotowanie tego bo młodzi korzystają z takiej usługi, która nazywa się Gusto - wybiera się z ich oferty jakieś potrawy i oni przesyłają kurierem wszystkie składniki już odmierzone na 2 lub 4 osoby, z przepisem i fotkami, proscizna - taka trochę zabawa no i dla mnie frajda jak zrobię sama z przepisu po angielsku

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez marti38 Zobacz posta
    11 lat temu, kiedy kupiliśmy segment z mini ogródkiem, nie miałam i nadal nie mam wielkiego pojęcia o roślinach. Zatrudniliśmy więc panią "specjalistkę" od ogródków - zrobiła nam projekt i doradziła rośliny. Ogródek wyglądał ślicznie - przez 2 lub 3 lata. Potem wszystko urosło i okazało się, że mamy przynajmniej o połowę roślin za dużo. I zamiast urody, zrobił się busz, w którym część roślin zginęła, zagłuszona przez inne a krzewy muszą być cięte bez litości. I żal mam do takich "fachowców"; po co naciągać ludzi?
    Rośliny w tym roku już wołają o przycięcie, takie ostre, ale na razie upał nie pozwala mi się za to zabrać.
    Ja moją działkę kupiłam 8 lat temu.Była slicznie zaprojektowana przez szwagra włascicielki, który uwielbia iglaki.
    Iglaki są najpiękniejsze jak są takimi "nastolatkami", ale bardzo szybko stało sie tak jak u was Marti.Wielkie jałowce sabińskie połączyły sie z tujami, jałowcami kolumnowymi i cyprysikami.
    Ja chciałam mieć malwy, hortensje, różaneczniki. Duża ilość cienia(obok działki mam starodrzew, który do 14 zacienia 2/3 terenu działki) powoduje że działka wymagała roślin cieniolubnych. Tak więc hosty, dławisz na bramki i cisy.
    No starenasadzenia rosły bo im nawozów nie żałowałam, nowe też i w zeszłym roku jak zaczęliśmy wynajmować kontenery na odpadki zielone ja zaczęłam ciąć. Wszystko podcinałam od doły, wiele wycinałam od pnia zostawiając tylko pędzelki na końcach gałązek. Chyba zapełniłam z jeden, albo i więcej z tych kontenerów.
    Przed erą kontenerów nie było co robić z odpadkami. Za palenie są wysokie kary i sąsiedzi z domów obok zawiadamiają straż jak tylko dymek zobaczą. Ale ja i tak się boję palić.
    Zwłaszcza jak mi opowiedziano historię pierwszego posiadacza mojej działki. Chciał wzmóc ogień i znalezionym kanistrem spirytusu polał ognisko w beczce.Płomień przeskoczył po strumieniu cieczy i on stanął w ogniu, a była jesień i woda już wyłączona. Sąsiedzi zakopali go w piasku i ugasili ogień, ale miał 70% poparzeń skóry i zmarł.
    Mój pomysł z bluszczem i winobluszczem wygląda na sukces połowiczny. Bluszcz może przetrwa, ale winobluszcz ma chyba za słonecznie. Ale ty Marti masz dosadzać do winorośli to będzie chyba łatwiej.
    Albo trzeba jeszcze powtórzyć sadzenie w zimniejszy dzień , a nie w 35 stopniowy upał.
    gruschka lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

witajcie kochane
    Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-coffee-1300031__340.png

dziś wreszcie piątek, już nawet mój Sucharek narzeka na upały.
    Dni mam ostatnio takie bardzo intensywne, wczoraj po kijkach zrobiłam jeszcze salatki szwedzkie na zimę, dostałam siatkę ogórków od koleżanki to trzeba było je przerobić, mam jeszcze sporo cukini też podarowanej i już mi się pomysły kończą leczo było,placki były....
    Dziś tez po kijkach mam zajęcie,bo mam jabłka i śliwki w dużej ilości.
    Krysiu i Tai chi i spacer, no dałaś czadu i to w taki upał, ja po kijkach to czułam się jak po prysznicu i jeszcze te wstrętne komary...
    A telenowela w pracy trwa dalej no i się martwię jak to się skończy jak do prezesów dotrze... może być dość bolesne zakończenie. Nie jest dobrze jak się do pracy przenosi probemy domowe.
    Agnieszko jako organizatorka sprawdziłaś się już wielokrotnie więc czemu by miało byćinaczej,zazdroszczę takiego zjazdu rodzinnego. Będzie super zabawa

Sabinko w Galileo kiedyś widziałam taką usługę, program pokazywał jak to działa.
    Tingo, straszna ta historia, noa le trzeba przyznać, że pan też bardzo mało ostrożny

Zmykam zaraz do pracy , miłego dnia !!!!

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cześć Aga, dzięki za kawkę
    A cóż to za telenowelę macie w pracy? Napisz choć odrobinę Nie przepadam za nimi w tv, ale na żywo może być fajna

Marti, my ze swojego ogrodu zrobiliśmy busz na własne życzenie. Budując dom, jako mieszczuchy od pokoleń, nie mieliśmy zielonego pojęcia o ogrodach, roślinach. Chcieliśmy mieć ładnie, a ponieważ wszystkie krzaczki wydawały nam się małe, to wsadzaliśmy jeden obok drugiego gęsto nie myśląc, że nam się to rozrośnie do gigantycznych rozmiarów. I teraz mieliśmy tak, że pod jednym wielkim krzewem rosną trzy wcale nie mniejsze. W tym roku postanowiliśmy w końcu zrobić porządek. Z bólem serca wycięliśmy dwie ogromne trzymetrowe conicki, i wiele innych, rzadkich i cennych krzewów. Nie było wyjścia. Ale teraz w dzień jest za gorąco, wieczorem tną komary, więc zostawiliśmy resztę na jesień.

Sabinko, curry, to bardzo lubiane danie w moim domu i obowiązkowe raz w tygodniu Bardzo spodobało mi się to gotowanie z podesłanych produktów. Fajne dla kogoś, kto chce nauczyć się gotować i mieć z tego radość.

Madzia, jeśli już Włochom jest u nas za gorąco, to znaczy, że upał jest naprawdę nieziemski

No i teraz tak...po cichaczu spróbowałam diety Kasi i po pierwszych dwóch dniach w których waga mi wzrosła- zwłaszcza po dniu owocowym, po trzecim stanęła...więc już wiem, że nie będę dalej eksperymentować z dietami. Chciałam tylko wypróbować. Wolę swoje mż, na którym może nie chudnę spektakularnie, ale parę gram w tygodniu zawsze i nie lata mi waga w górę i w dół.

Gruszko, chciałam jeszcze nawiązać do tego co napisałaś o szukaniu wyjścia żeby jeść i nie tyć. Myślałam o tym, co u mnie uspokaja głód. Ja wiem np. że bardzo długo nie jestem głodna po węglach. Tak naprawdę, to mogę po mocno węglowym śniadaniu nie jeść już cały dzień, bo głód odczuwam dopiero wieczorem. Wystarczy wtedy że zjem coś małego, ale tez węglowego żebym poszła spać w zupełnie komfortowym nastroju. Może to jest metoda dla mnie na utrzymanie wagi i nie tycie bez wyrzeczeń. Jakby każdy znalazł swoją, niekoniecznie zgodną z nauką, to byśmy nie tyły po zrzuceniu wagi.

Udanego dnia dziewczyny
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 10-08-2018 o 07:15
    gruschka, maniusia72 and marti38 like this.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    mam jeszcze sporo cukini też podarowanej i już mi się pomysły kończą leczo było,placki były....
    pasztet[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

można też w sieci najść również taki bez sera żółtego,bo on jednak! podbija kalorie

Dzień Dobry i miłego dnia sąsiadkom
    maniusia72 and marti38 like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Dobrego Kaniu Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-wysylanie-serduszek.gif
    marti38 lubi to.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

pasztet już też był
    gruschka and marti38 like this.

Uprawnienia umieszczania postów