Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Agnieszko, Sabinko, na faktycznie pech. Ale ja raczej też ten typ jestem, jak sie coś przydarzy to oczywiście mi.
Marti, gratuluję Klaudi, zdolna dziewczyna :) tzn twoje dzieci dołączają do grona naszych udanych dzieciaków :)
za chwilę ruszam a zakupy, niezbyt chetnie, bo przylało, ciekawe czy rynek będzie działał w taki deszcz.
Dzis znów źle spałam, więc wieczorem biorę jakiś wspomagacz na spaniebo to już nie jest fajne, moja sąsiadka od kijków jedzie domęż do sanatorium więc w tym tygodniu samotna bedę. Ale trzba dać radę :)
Przysiadam się ze swoją kawką:)
Taką serię nieszczęść wypisałaś Agnieszko,że Sabinka może właściwie poczuć się szczęściarą:wink2:
Coś mi się zdaje,że i u ciebie i u Sabinki trochę się wkradło niepokoju o zjazd rodzinny i zjazd do pustego domu....
Zaprawione w bojach jesteście,dacie radę ale jakaś cena za to zawsze jest.
Sabinko
nawet kurier uznał zdalnie wespól z Amazonem,ze żadnego kremu nie potrzebujesz:)
Ciekawa jestem jak Kasi dzień po diecie i co zdecydowała w sprawie jedzenia.
Ostatnio program o cholesterolu obalał trochę mity,stworzone w większości przez rynek farmaceutyczny:bad:, w sprawie konieczności jego obniżania.
W dodatku mało kto wie,ale żeby zwiększyć grupę potencjalnych klientów co kilka lat obniża się ilość uznawaną za norrmę:p.Bo sprzedaż preparatow obniżających to prawdziwa żyła złota.A swoją drogą duża ilość warzyw szczególnie zielonych zupełnie nie zaszkodzi ,a wręcz przeciwnie:)
Ale macie sny,może rzeczywiście z powodu dużej dawki seriali.
Maniusiu podobno ten gorszy sen to od długotrwałych upałów,ciałó sobie coraz gorzej radzi a sen nie przynosi odpoczynku.
U mnie dziś w nocy 17 stopni i spalam jak zabita,nawet na rower zaspałam...
Gruszko, po skończeniu Podręcznej, nie oglądam seriali - żadnych, już od dwóch tygodni, więc raczej nie. Ja całe życie bardzo dużo śnię. Jestem osobą mocno wszystko przeżywająca i śni mi się każda rzecz, która ma się wydarzyć w najbliższym czasie.Może przyjedzie ktoś sławny na nasz zjazd rodzinny :mdr: Mój mąż uważa, że ja powinnam spisywać swoje sny i zrobić z nich książkę, bo czasem są rzeczywiście niesamowite. Mam też sny prorocze :) Ciekawe jest również to, że mój Kuba, zawsze śni mi się jako małe dziecko, nigdy jako dorosły człowiek, a wszystko co dotyczy mojej rodziny rozgrywa się w naszym starym mieszkaniu z początków małżeństwa w bloku, nigdy w domu, w którym mieszkamy teraz. Myślę, że i tu Freud miałby ciekawe wnioski.
Zostaję sama na kilka dni, wypuszcza się z kuzynką w podróż sentymentalną na ścianę wschodnią.Jak co roku.
Dla mnie oznacza to więcej pracy ale też lubię te kilka dni w roku,kiedy jestem zupełnie sama:)Pewnie dlatego,ze to tylko kilka dni.
Mam w planach także trochę malowania i trochę delikatnych zmian w wystroju,na razie jednego pokoju.
Jutro wyprawa do starszego synka,bo zmienił mieszkanie i coś mu tam z siostrą na to nowe zawieziemy.I trochę smakołyków też.Zaraz wybieram się na rynek,co będzie dobrego to kupię i coś się z tego zrobi.
Wydaje mi się,ze seriale i filmy też,są teraz jakoś bardziej gęste,nasycone treścią.Ciężko mi oglądać kilka odcinków pod rząd.I wybrałam opcję odcinek co tydzień ,kiedy jest w tv.
Ostatnio to "Ostre przedmioty".Bardzo mi się podoba,często oglądam kolejny raz w tygodniu to samo.Porusza takie często maskowane emocje.Ale potężne.Tak myślę,że Krysi może by się spodobał:)
A dla czystego relaksu i poprawy humoru bardzo polecam Kołysankę Machulskiego.Ostatnio oglądałam drugi raz i też z wielką przyjemnością.Taka trochę rodzina Addamsów po polsku:)
Kołysanke uwielbiam i tez polecam :)
Gruszko, Ostre przedmioty ogląda moja kijkowa koleżanka. Ja z zasady nie oglądam seriali w tv, bo się bardzo denerwuję i z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek. Robię więc tak, że polecane seriale oglądam później ciurkiem w internecie, a przerwy między odcinkami robię wtedy, gdy serial trochę się uspokaja i nie denerwuję się co będzie dalej :D Ponieważ Ela też mi go poleca,( a mamy podobny gust książkowo- filmowy, więc wierzę w ciemno i w poniedziałki ze względu na niego przełożyłyśmy godzinę kijków, to na pewno go obejrzę :)
Nie oglądałam Kołysanki tudzież Rodziny Adamsów :)
No i jeszcze się wam nie pochwaliłam, że mam swoją własną, właśniusieńką książkę " Opowieść podręcznej" :D Ela ( pracuje w bibliotece pedagogicznej) zamówiła do biblioteki i jeszcze przy okazji dla kilku osób. Mam i ja!
książki zazdrozczę, też mam ochote przeczytac ,ale wiesz że bliższy książce jest film niż serial
a Kołysankę koniecznie obejrz :)
https://www.cda.pl/video/533608c
Aga, obejrzę na pewno. Książkę przywiozę na zlot i Ci pożyczę do domu, to sobie przeczytasz :)