Strona 240 z 3048 PierwszyPierwszy ... 140 190 230 238 239 240 241 242 250 290 340 740 1240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,391 do 2,400 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dziewczyny kochane! Nic na dus... ale fajnie jak sie da znac, ze zyjecie!
    Zapomnialam napisac wam najwazniejszego! Chyba pojde sciskac reke Krolowej Elzbiecie!
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

jestem i ja, wg. rozkazu

ps. od kilku dni probuje wam zamiescic tutaj rysunki moich podopiecznych z zk. ale niestety ani tu ani poczta do ktorejs z was nie chca sie przemiescic...
    szkoda, sa ladne, dobra technika, ciekawe do obejrzenia.
    poniewaz na koniec roku szkolnego przygotowali wraz z nauczycielami tez spektakl teatralny i napisali o tym artykul (ja ich zmotywowalam) opublikowalam wszystko wraz z rysunkami w miejscowych gazetach...
    czasami serwuje takie newsy tutejszej spolecznosci zeby wiedzieli i widzieli, ze za murami miasta i za murami wiezienia mieszka, zyje, oddycha 600 osob odsiadujacych kary i desperacko szukajacych jakiejkolwiek nadziei .
    i uwazam, ze mimo wszystko nie mozna udawac, ze oni nie istnieja.....
    efekt? marny.

na deser chcialam wam troche oslodzic zycie i przeslac tace pelna swiezo zerwanych slodkich jak miod fig(tez nie chca sie ruszyc i przemiescic)
    wraz z niesamowitym zapachem dzikiej miety, ktora rosnie pod drzewem i ktora jak tylko ja troche podepcze daje o sobie znac...

mam nadzieje,ze pobudzilam wasza wyobraznie oraz kubki smakowe
    ciao
    Ostatnio edytowane przez kalahari ; 25-06-2015 o 08:02

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

kasiu---super..

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Cześć kobietki

mam trochę doła ale jak się z niego wygrzebię to na pewno wrócę, jak już nieraz robiłam

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    Kasiu....
    A moze jednak mialas racje z tym fochem ? ja rozumiem, ze nie wszystkie maja czasu bez liku, ale taki stan rzeczy to juz wyglada nieladnie ... przeciez niekoniecznie trzeba tu pisac polgodzinne elaboraty, ale jakis znak zycia bylby milym akcentem ...
    nic mi nie pozostaje, jak Was przeprosić bardzo, niestety nie nadążam, nie mam siły i sama nie wiem, nie mam wytłumaczenia, może powinnam była - tak jak zamierzałam odejść z grupy na jakiś czas.
    Wczoraj i dzisiaj jestem w domu, ale też ie wyrabiam, wczoraj chciałam coś dla siebie, bo aż L zwrócił mi uwagę na odrosty, więc zrobiłam paznokcie i zafarbowałam włosy, dziś po niedospanej nocy wstałam o 5-tej o 17-tej wróciłam z pracy i zabrałam się za pranie, muszę jeszcze coś ugotować, bo jutro, sobota, niedziela jadę do L.
    Nie sądzę, żebym nie potrafiła się zorganizować, po prostu jestem zmęczona, a wtedy nie mam weny do pisania.
    Jeszcze raz przepraszam, nawet Was nie poczytałam, zmykam do kuchni,
    Dobrego wieczoru ....

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Witam Zawziętaski
    Nie bardzo mam czas zajrzeć, bo jesteśmy w rozjazdach.Testujemy auto po wymianie skrzyni i musimy to zrobić na maksa.
    Własnie dotarliśmy do domu. Jak na razie auto się spisuje wyśmienicie , spalanie w trasie na poziomie 3,9l , w mieście ok.5. Ma kopa jak to mówi moje dziecko, więc wygląda na to ,że nareszcie mamy auto zrobione.
    Ewuniu przytulam mocno
    Kasiu, Reginko, Sabinko, Jolinko, Agnieszko, Krysiu,Madziu, Maniusiu
    evige lubi to.

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Ewa....

Ty naprawde nie musisz przepraszac... wszystkie wiemy co przezywasz ... rozumiemy, ze i nawal obowiazkow i brak czasu i ciagla hustawka stanu twego Lucjana sprawia ze najzwyczajniej w swiecie mozesz nie miec ochoty na nic ... dlatego akurat Ty jestes calkowicie usprawiedliwiona i bardzo prosze nie bierz sobie do serca tego co napisalam
    evige lubi to.
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Kochane moje! jednak zrezygnowalam z jazdy do centrum...zeby cokolwiek zobaczyc na Römer trzeba bylo stac juz od rana a krolowa pokazala sie na balkonie na dwie minuty przed 15-ta! Nie wolno bylo miec ze soba zadnych butelek wiec i bez wody -w palcym sloncu jakie mielismy dzis we Frankfurcie...
    Tak to wygladalo...
    evige lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Ewciu-podzielam zdanie Gammy- fakt... ty akurat nie musisz sie absolutnie usprawiedliwiac!
    Mam tylko jedno zastrzezenie...rozmawialysmy zreszta o tym...
    Jesli tylko bedziesz zyla praca i szpitalem predko wyczerpiesz swoje zasoby energii.
    Nasza psychika jest tak skonstruowana, ze nie potrafi dlugo funkcjonowac bez odpoczynku czy chocby malych "chwil dla siebie". A wlasnie takimi "chwilami dla siebie" byloby chocby kilkuminutowe poklachanie przez telefon czy wejscie na forum. W sanatorium tlumaczono nam w jaki sposob rodzi sie czesto depresja... wlasnie-gdy wypelniamy tylko obowiazki a nie starcza nam sily na "przyjemnosci"...
    Odejscie "na troche" z forum jest wg mnie kiepskim rozwiazaniem...pozbedziesz sie w ten sposob czegos co ma szanse cie wzmocnic, podbudowac, pokrzepic... Nie rob tego Ewuniu...
    Pomysl- co bedzie mial Lucjan z Ewy, ktora bedzie tylko cieniem dawnej osoby...
    evige lubi to.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

No i jestem...na chwilę ,ale jestem dziewczyny moje kochane

Ciągle w biegu...ciągle zmęczona...ciągle niewyspana.

We wtorek cały dzień byliśmy z synem w podróży-był Wrocław.
    Wrocław...raczej nie będzie bardzo dobrych wieści.Wyniki prawie w normie,wymaz pobrany,ale rana brzydka.To znaczy znowu w niej zrobiła się dziurka.Lekarz dobrze obejrzał,pouciskał,podotykał-zapytał w którym miejscu boli.No i sama rana,to co na wierzchu przy lekkim ucisku nie boli,jest wszystko trochę odparzone od ropy,ale pokryte skórą.Za to patyczek do pobrania wymazu wszedł dość głęboko i wniosek z tego,że prawdopodobnie jest to przetokaO tyle jest dobrze,że znalazła sobie ujście,bo to nie zagraża życiu,gorzej jak wszystko zostawałoby wewnątrz.Przydałby się rezonans i lekarz ma spróbować załatwić w swoim szpitalu,jeśli się nie uda,to będziemy musieli zrobić prywatnie.Właśnie sprawdzałam cennik i aż mi się słabo zrobiło.średnio rezonans tkanek miękkich z kontrastem to cena 650-750 złNa NFZ czeka się w moim województwie ok.210-250 dni!Jeśli to będzie przetoka,to leczy się ją tylko operacyjnieOperacja łatwa nie jest,a potem wiele tygodni gojenia,bo rany się nie zaszywa.....sama musi wytworzyć ziarninę i zagoić się.Tego bardzo się obawiam,po ostatniej ciężkiej operacji było to samo i rana zaczęła w miarę goić się po 2 latach,było już fajnie,a potem zaczęły się problemy,które są do dziś.Bardzo bym chciała,żeby to nie była przetoka,bo ona potem lubi się powtarzać.To co jest teraz może być powikłaniem pooperacyjnym.No i trzeba będzie wtedy poszukać dobrego szpitala u nas(może klinika,gdzie go ostatnio operowano),bo nie wyobrażam sobie,że byłby to Wrocław-ja muszę być wtedy przy nim.Tak to wygląda na chwilę obecną-syn ma się nie nakręcać,nie zamartwiać,nie myśleć o tym....tylko jak to zrobić?

Może raniutko uda mi się więcej Wam napisać...odpowiedzieć na posty.Teraz marzę tylko o tym,żeby się położyć.

-Pa-dobranoc.

Uprawnienia umieszczania postów