Strona 2413 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1413 1913 2313 2363 2403 2411 2412 2413 2414 2415 2423 2463 2513 2913 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 24,121 do 24,130 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie
    Sabinko absolutnie nic nie mam przeciw takiemu odreagowywaniu .
    Co do podróży, to popatrz ile się o sobie dowiedziałaś . Okazuje się, że całe życie tkwiłaś w błogiej nieświadomości na swój temat . Oczywiście żartuję - podróż nie do pozazdroszczenia. A pan być może z adhd, ale podejrzewam że nawet gorzej. Podziwiam Cię za spokój i dystans.

Gruszko, też mi przyszło wczoraj do głowy, ze mój M i Terenia świetnie by się dogadali . A już na pewno w kwestii pracy. Może M nie jest taki wyrywny do roboty (trochę w myśl przytoczonej przez Ciebie zasady – „jak facet mówi, że zrobi, to mówi...), ale jak już się zabierze, to bez wytchnienia. Pracuje póki nie skończy. Wypisz, wymaluj nasza Terenia .

Tereniu, przypomniałaś mi o angielskim. Mam zamiar zacząć naukę. Oczywiście u mnie wszystko praktycznie od podstaw, ale od czegoś trzeba zacząć.

Maniusiu, a przy czym tak ostro działałyście z Martą? Przeglądnęłam te grupy. Najbardziej chyba gubi mnie to oczekiwanie szybkich rezultatów .

Sabinko, tak swoją drogą ta wyprostowana półeczka powinna dać Ci do myślenia . Może to taki następny nieodkryty talent. Tym razem do prac remontowych .
    gruschka, marti38 and sabinka57 like this.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Dzisiaj nadal odpoczywam ale nie bierze mnie już jak wczoraj "głupawka" z nudów.
    Jest śliczna pogoda ciepło ale nie duszno. Na działkach już mało ludzi i cisza.
    Co do ogórków czy innych przetworów to u nas się skrótowo mówi wkładam ogórki, paprykę,truskawki itp. Nie wiedziałam, że to regionalizm
    No wkładam oczywiście, że do słoików do kwaszenia.Można tez wkladać konserwowe.
    U mnie się wychodzi na dwór u Maniusi pewno na pole.
    Lasia chodzi na ogród ja do ogrodu.
    Ja do lbiefania kartofli siadam na ryczce i do włosów kupuję spinacz(w Warszawie wiem, że wsówkę).U mnie kontroler biletów to "kanar", a koniec linii tramwajowej to "krańcówka",a nie pętla.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    do lbiefania kartofli
    To mnie trochę zaintrygowało

Niedziela schodzi mi na goszczeniu się tu i tam i jedzeniu oczywiście.
    Spotkanie z Marti super,ale bez deserku się nie obeszłoJej się niechcący udalo ominąć,ja zjadłam.Na szczęście szeroki i nielimitowany w tej knajpie to mają tylko widok na morze,porcyjki zdecydowanie dietetyczne w swym minimaliźmie.
    Ale że mąż swoje prawa też ma to po całkiem wykwintnym obiedzie poszliśmy na miasto na lody.Potem okazało się,że otworzyli nową knajpkę i bardzo chciał mi ją pokazać,a że nie wypadało tylko popatrzeć to była pizza na pół i piwo.Ledwo żyję,właśnie parzę herbatkę -prezent,może coś pomoże....
    U mnie też pogoda śliczna,ale ludzi wszędzie mnóstwo,szczególnie nad morzem.
    Na rozkoszowanie się ciszą bardzo liczę jutro rano.Po zaplanowanym rowerze wracam do prozy życia - remont
    Im szybciej się zabiorę,tym szybciej wrócę do normalności.
    U mnie nie ma wielu regionalizmów,miasto mlode i wszyscy są skądś.Kaszubów kompletnie nie rozumiem,to bardziej inny język niż gwara.
    Ale zawsze lubiłam gwarę poznańskąady mi pyndż bez pole na szagę,Kuniec Dymbiec,bilety sztrajchnięte czerwonym blajsztyftem nigeltują, klonkry,kleśmenty i materklosy i zaśpiew miły dla ucha

Krysiu
    dobrze,że masz w planach angielski,ja się przymierzam do niemieckiego,też od zera
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 02-09-2018 o 18:27
    maniusia72, marti38 and sabinka57 like this.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

hej
    witam wieczorem
    za chwie ide się już położyć, ale troszkę jeszcze tu zajrzałam
    Sabinko
    historia z pociągu jak horror, czyli nie ja miałam najgorsze towarzystwo, no i u mnie droga krótsza..
    Krysiu
    my tak z Martą tradycyjnie porządku robiłyśmy sobotnie, z tym że w tą sobotę takie bardziej gruntowne, bo z myciem okien
    Tereniu
    u nas też się wkłada ogórki, dlatego nie zaskoczyło mnie jak tak napisałaś
    ale wychodze na dwór, na pole to bardziej w Krakowie
    za to u nas w sklepie towar pakuje się w zrywki i to podobne jest typowo lokalnie, w Krakowie pani się jak na kosmitę patrzyłacpoproszona o zrywke
    I ja też do włosów kupuję wsuwkę
    a kontroluje bilety kanar, no ale pętla jest pętlą
    no i unas nosi się chapcie

Dziś miałam całkiem przyjemny dzień. W południe byliśmy na Jasnej Górze na dożynkach, a potem prześliśmy się też alejami bo była wystawa rolnicza, to pooglądaliśmy kombajny i traktory i byłe też rózne stoiska z jedzeniem i rękodziełem i roślinki do ogrodu, a po południu obejrzeliśmy polski dywizjon 303
    Bardzo mnie ten film poruszył, Znam oczywiśce książkę, gdyż była lekturą i uważam że dobrze jest nakrecony. Troszkę podyskutowaliśmy o filmie i cos sobie jeszcze włączymy do poduszki.
    ksiązkę od Agi skończyłam, szybko się czyta bo wciąga
    a gdzie nam się Kasia zapodzioała ?
    świętuje jeszcze rocznicę
    marti38 and sabinka57 like this.

Wy tu o pięknej pogodzie, a u nas od rana pada a właściwie leje . Chciałam wybrać się na występ Wyrostka. Nie jestem jakąś jego specjalną fanką, ale byłam ciekawa występu na żywo. No i nic z tego nie wyszło.

U mnie też wychodzi się na dwór i do ogrodu. Ale do włosów wpinała się wsuwkę. Koniec linii to pętla, a kontroler to kanar. Przy kartoflach mogę tylko podejrzewać, że chodzi o ich obieranie na krzesełku. Nosi się pantofle, ewentualnie kapcie. Z gwary poznańskiej nie zrozumiałam nic. Zrywki to też dla mnie zagadka. Powinnam zabłysnąć po śląsku, ale z tym u mnie kulawo. Koleżanka podesłała mi jakiś kawał nawiązujący, to trochę się zrehabilituję na apce .

Gruszko, jeżeli deserek był dobry to niech mu tam (nie mam pojęcia, jak Marti udało się go uniknąć ). Też mam dzisiaj na sumieniu pizzę i lody, co możesz uznać za wsparcie w słabości .

Maniusiu, chyba lubicie zaglądać na Jasną Górę? Ja przyznam, że dawno już tam nie byłam. Na dożynkach to podejrzewam iż najdłużej zatrzymaliście się przy rękodziełach . Potem obstawiam roślinki i ewentualnie jedzonko.

Kasiu, też się zastanawiam, gdzie nam się zapodziałaś

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Co do kartofli to obiera się je na takim niskim stołeczku zwanym ryczką.
    Zrywki logiczne są sama dla kotów do kuwet używam ich ale nazwy nie znałam.
    Sorry za orta we wsuwce.
    Zdziwiło mnie, że kanar jest taki rozpowszechniony.
    Pouczyłam się wieczorem opisu mieszkania i nazw wyposażenia.
    Najtrudniej idzie mi prawidłowa wymowa. Nie mam ucha muzycznego.
    A rosyjski tak mi dobrze szedł.Anglosasi to całkowicie inny językowo typ niż Słowianie.
    Chyba wybiorę się do Gruzji,Armenii albo do Petersburga bo nie byłam tam , a przynajmniej zrozumiem co kto do mnie mówi.
    Jak byłam na Krymie to mnie nawet chwalili za znajomość języka podobno z republik nadbałtyckich mówili gorzej ode mnie.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Kasiu Kasieńko Kasiu No gdzie nam się zapodzialas??

Gruszko te zdjęcia które nam robiłaś nam we Wrocławiu dałoby się jakoś obrobić, że wyglądałybyśmy na nich ja
    k takie piękne gwiazdy filmowe? I z mniejszymi brzuszyskami a u mnie z jednym albo i wcale żadnym dodatkowym podbrodkiem i choć zdzielelko ladniesza i szczuplekjsza żebym była? Mam jakiś kryzys i zadnej pięknej kobiety w sobie nie widzę a chccialabym zobaczyć bo moja samoocena jest bardzo niska i Marti sama piękna i młoda mówi tak o wszystkich i coś mi tu wciska kit
    marti38 lubi to.

Kasiu a Ty gdzie nam się zagubilas kochana?

Gruszko, też bym chętnie obejrzała robione prze Ciebie zdjęcia. Chociaż wolałbym raczej bez obróbki .

Sabinko o zeszłorocznych zdjęciach dla Ciebie pamiętam, tylko muszę się zmobilizować do ich wyszukania.

Kasiu, też dużo pstrykałaś, to może trochę podeślesz?

Madziu, chciałabym Ci wysłać te zdjęcia, które robiłaś dla siebie w kościele, ale najlepiej na maila. Więc jak możesz, to podaj mi go na priv.

Uprawnienia umieszczania postów