No to już niedługo Krysiu, ale Marta dopiero pod Koniec września jedzie
Wersja do druku
No to już niedługo Krysiu, ale Marta dopiero pod Koniec września jedzie
To za kilkanaście dni :). Minie nie wiadomo kiedy :eek:
Próbuję oglądać MasterChefa, może się coś nauczę :mdr:
Dziewczyny przepis na sos postaram się wrzucić jutro:)
Krysiu a jestem ciekawa co ty gotujesz na co dzień u siebie w domu? czy raczej nie gotujesz a robią to domownicy? bo my tu czasem chwalimy się co dobrego ugotowałysmy, co nowego ugotowały śmy, poznajemy jakieś nowe potrawy, nowe smaki a jak to wygląda u ciebie bo jakoś mało na ten temat piszesz, jeśli można to poproszę coś więcej:)
Krysiu Kuba właśnie pojechał zaopatrzony w mielone, schabowe, tortillę, ogórki kiszone, dżemy i daklaza , bo jutro zaczyna zajęcia . Zapisał sie na fizykę i matme dla zaawansowanych. Ciekawe jak sie odnajdzie w tych grupach. Wczoraj cały dzień zapisywał sie w usosie, o rany, jakie to dziwne :mdr:
Agnieszko a co to daklaza i usos?
Sabinko, gotuję i to nawet codziennie :). Oprócz dań mięsnych (poza kurczkiem w sosie słodko-kwaśnym :mdr:). Mięsem zajmuje się M. bo w zasadzie tylko on lubi i je. Robię zupy i drugie dania, ale tylko takie w najprostszej postaci, więc naprawdę nie ma się czym chwalić. Rodzinka przyzwyczaiła się do mojej kuchni, nie narzeka, więc nie ma problemu ;). Gotowanie to kolejna czynność za którą specjalnie nie przepadam i poświęcam mu tylko tyle czasu ile jest to konieczne. Wiem, jaka jest tego przyczyna, ale nie mam nacisku, żeby coś z tym robić. Czasami zresztą próbuję nowych przepisów, zwłaszcza gdy coś fajnego proponujecie. Zazwyczaj są to akcje jednorazowe, ale i tak mnie cieszą. No i jednak od czasu do czasu jakieś zdjęcie swojej potrawy też wklejam ;).
Agnieszko, trzymam kciuki za Kubę! Ale za Was też, bo pewnie te pierwsze dni dla wszystkich będą trudne :arf:. Zaopatrzyłaś go rzeczywiście solidnie :D. Mam nadzieję, że pojechał autem, bo to jednak spory i raczej ciężki zapas :).
Sabinko, daklaz to tort bezowy z kremem z bitej śmietany i mnóstwem bakalii , a usos to plan zajęć, który studenci sami układają .
Krysiu pojechali samochodem, bo jeszcze wiózł lampkę i trochę rzeczy do kuchni .
Sabinko, usos to system obsługi studentów, za pomocą którego wpisują się na przykład na zajęcia.
Agnieszko, też jestem ciekawa, co to jest diaklaza. No i chciałam spytać o moje zapytanie na apce. Bo nie wiem, czy nie czytałaś czy po prostu trudno Ci odpowiedzieć :confused:
Krysiu czy na apce to Agnieszkę pytałaś a coś czy mnie bo żadnych zapytowan nie widzę?
Krysiu ja nie widzę na apce pytania do mnie :confused:wyżej napisałam co to daklas :money: