Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Jak się domyślacie M się już z domu pozbyłam,z korzyścią dla wszystkich:)
Pojechał do trochę zaprzyjaźnionych klientów(ślub i obecnie czwarty chrzest:shocked:)więc tak naprawdę to się cieszył,ale nerwowo bylo....
Przywołałyście jogę,i bardzo dobrze,to następna rzecz do odkurzenia.Bo oprócz tego minusa,o którym pisała Sabinka,że nawet przy ćwiczeniach dla początkujących lajcika nie ma,ma same plusy.
Rozciąga,usprawnia,uelastycznia,zapobiega związanemu z wiekiem i pracą siedzącą garbieniu się,masuje coraz leniwsze jelita i inne trzewia.
przyśpiesza przemianę materii,usuwa śmieci z oddechem i długo by jeszcze wyliczać.
Instruktorzy mówią,że jeśli jakiś ćwiczeń wyjątkowo nie lubimy i sprawiają nam trudność (i pewnie dlatego ich nie lubimy:p)to jest to właśnie to czego najbardziej potrzebujemy.
idąc tym tropem do zestawu po rowerze dołączyłam ćwiczenie wchodzenia na murek.Zauważyłam,że ciężko mi bylo po coś wejść na kuchenny stołek,a jeszcze trudniej zejść:cry:.I jest lepiej.2 serie po 10 wejść każdą nogą na murek wysokości 2 przeciętnych stopni.Na razie tyle,potem poszukam murka odrobinę wyższego.
Do jogi zamierzam jak najbardziej wrocić,remont mojej miejscówki prawie skończony,i koniec z wykrętami,że maty nie mam gdzie rozłóżyć:bad:
Sabinko- brawo:great:
Maniusiu
udanego grzybobrania i nie tylko:)Las i natura to najlepsze warunki do różnych trudnych rzeczy:)
jednak zmieniam niedzielny repertuar...
proponuje to..(bylam na ich koncercie 3 lata temu)
https://www.youtube.com/watch?v=2WsmZGFPVh0
o rany !!tinngo koty nawet rozaniec odmawiaja? sa faktycznie rewelacyjne... :) :)
Widać tak wielbią swoją panią,że nasladują ją we wszystkim:)
Gruszko, a za co Sabince bijesz brawo? Ja bym też pobiła, ale chyba coś przeoczyłam...Sabinko, pochwal się :)
A ja własnie wskoczyłam trochę w buty Agnieszki,też dziś będę piekła i gotowała,bo jutro idzie paczka zagraniczna dla S i trzeba ją jak najbardziej udomowić:)
Kupiłam nawet taką domową zgrzewarkę,żeby różne smakołyki byly dłużej świeże.
Marti
u ciebie dzień się pewnie jeszcze nie zaczął,tym bardziej że wieczorne życie kwitnie:)I wczorajsze grzybki trzeba odespać:wink2:
Ale co połaziłaś i pogadałaś to twoje:)Też lubię gadanie na grzybach,nieśpieszne,z przerwami,w różnych konfiguracjach:)
Brawa dla Sabinki za samodziejną jogę,i to aż 2 lekcje na raz:)Coś mało klarownie piszę,ale jednym okiem śledzę finał meczu snookerowego:oops:
O nie, Budki Suflera słuchać nie będę...
Z ogonków grzybkow ,takich świeżych zrobiłam sos na obiad i był bardzo dobry,te grzybki wszystko mają dobre ,polecam jak traficie:)
Krysiu no moich wnuczek nie uda mi się na pewno wciągnąć w ćwiczenia bo mają różne zajęcia : szkoła, żłobek, i dużo innych ale może ciebie by mi się udało wciągnąć? :) przymierzasz się i przymierzasz, może pójdziesz moją drogą, wrzucisz sobie jakieś proste ćwiczenia dla początkujących i będziemy ćwiczyły razem, może nie w tym samym czasie bo byłoby to trudne w realizacji ale miałybyśmy o czym potem porozmawiać, które pozycje dla nas są najłatwiejsze, które najtrudniejsze a które w ogóle niewykonalne? Zapraszam :)
Agnieszko podejrzewam że Gruszka bije mi brawo za jogę bo przecwiczylam dwie lekcje w sumie prawie 40 minut z YouTube :)
Ale pisałam o tym, może nie doczytałaś, może ci umknęło a może uznałaś, że to wcale nie warte było bicia brawa:)
Bardzo dobry pomysł Sabinko:great:
Ja się od razu,nawet bez zaproszenia,do twojego klubu jogowego zapisuję.Ty ze swoją elastycznością szybko będziesz zaawansowana,więc nie bardzo wiem o jakich trudnościach w wykonaniu ćwiczeń może być mowa, bo już teraz to co ty wyczyniasz dla mnie jest nieosiągalne:cry:
Ale Krysia może okazać się nieoszlifowanym diamentem,niech tylko da sobie szansę i spróbuje:)