Strona 2454 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1454 1954 2354 2404 2444 2452 2453 2454 2455 2456 2464 2504 2554 2954 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 24,531 do 24,540 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Meluzynkaa
    Meluzynkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    65

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Na raty muszę pisać bo dłuższe posty mi wcina.

Druga dość istotna informacja jest taka, że jeżeli idziecie w szczycie sezonu (lipiec)to na szlak trzeba wychodzić naprawdę wcześnie rano.
    z dwóch powodów.
    Upał to jeden.
    Drugi- jeżeli sobie pośpimy, w miejscu, do ktorego chcielismy dotrzeć i przenocowac...moze nie byc miejsc.
    Gorczynka lubi to.

Awatar Meluzynkaa
    Meluzynkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    65

A tak poza tym to nie chciałabym być źle zrozumiana.
    Camino to fantastyczna sprawa.
    Nie wiem czy uda mi się kiedyś tam dotrzeć ale moja tesciowa przeszła trasę francuską dwukrotnie.
    750 km z plecakiem na grzbiecie, bez samochodu... po raz pierwszy w wieku 60 lat. Sama.
    Drugi raz poszła z moją córką, która miała wtedy chyba 14 lub 15 lat.
    Do tej pory utrzymują kontakt z pielgrzymem z Mauritiusa.
    Nie wiem jak wygląda to teraz (imigranci, Europa wygląda już zupełnie inaczej niż jeszcze parę lat temu) ale na pewno w sieci mozna znaleźć mnóstwo informacji.
    Agnieszka111 and Gorczynka like this.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao,
    czytam wasze rozwazania o pielgrzymce i was podziwiam. ja oczywiscie nie pisze sie na takie przedsiewziecie..
    wczoraj rozmawialam z moja kolezanka, ktora 2 lata temu byla tam-wybrala trase 200km.-szla sama ,tylko z plecakiem.
    robila okolo 30 km.dzienie(czyli tyle ile sie robi na naszych pielgrzymkach w PL.)Musze nadmienic, ze jest to dziewczyna b. zwinna w naszym-waszym wieku.wspiela sie nawet nawet na kilimandzaro.

spala w schroniskach,gdzie najtansze kosztowaly 5-15 euro,ale czesto nie bylo w nich miejsc ,wiec trzeba bylo zrobic nadprogramowe kilometry do nastepnego. najwiekszym problemem byl plecak w ktorym musialo byc min. litr wody i jedzenie no i wszystko inne. ciazyla kazda kartka papieru-jak to okreslila. najtrudniejsze byly pierwsze dni-potem juz sie szlo..i szlo. wrocila zadowolona.

ja w polsce od zawsze mam okazje w mojej wsi ogladac pielgrzymki...zawsze podziwiam,pomagam,dokarmialam,poilam,,..ale ja nie...to nie dla mnie.
    natomiast jesli sie zdecydujecie..to bedzie na pewno super przezycie. moje corki chodzily z warszawy do czestochowy i wiem jak bardzo zaluja, ze juz nie moga tego robic,bo maja dzieci, pracuja itd.
    Gorczynka lubi to.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao meluzynko..
    tak, tak..tymi pietrowymi lozkami nie chcialam straszyc...
    ale..wiem, ze dla "starszych"pielgrzymow jest niby przeznaczony parter.. jesli beda miejsca...
    Gorczynka lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Pielgrzymka, to pielgrzymka Trzeba znieść jej trudy i znoje bo po to się idzie
    Meluzynko, dokładnie to samo czytałam. Podziwiam Twoją teściową i jeszcze bardziej chcę to zrobić
    30 km dziennie, to normalny, pielgrzymkowy dystans. Do Częstochowy szliśmy dłuższe odcinki, też w spiekocie i wszyscy daliśmy radę. Też z plecakiem Spaliśmy w różnych miejscach, ale nie o spanie chodzi na pielgrzymce Ja na niej w ogóle spałam może ze dwie noce.

Kasiu, napiszcie mi z Tereską, o której spotkałybyśmy się w sobotę manu, to będę w razie czego korygowała swoje plany
    Koniec przerwy...znów do pracy
    Gorczynka lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Spotkałam się dzisiaj z siostrą. Zrobiłyśmy sobie taki siostrzany dzień. Przy okazji przeszłyśmy przeszło dwanaście km. I teraz bardzo czują je nie tylko moje nogi, ale całe ciało. Zaraz idę się położyć. Przy takiej kondycji nie mam nawet co marzyć o trzydziestu km dziennie.

W czasie jazdy słuchałam książki. Ten kawałek skojarzył mi się z naszymi ostatnimi rozmowami. Dlaczego
    „kiedy coś mnie martwiło nikomu się z tego nie zwierzałem. Sam wszystko rozwiązywałem. Dochodziłem do pewnego wniosku i samodzielnie podejmowałem działanie. Nie chodzi o to, że czułem się samotny. Uważałem, że tak to już jest. W ostatecznym rozrachunku istoty ludzkie muszą sobie radzić same… . A potem zrozumiałem, że rozmyślanie w samotności przez tak długi czas hamuje mnie, prowadzi tylko do jednego punktu widzenia”

Dobrej nocy wszystkim.
    Gorczynka lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Krysiu bardzo trafnie Ci sie skojarzyło najlepiej nie rozmyślać w samotności, tylko z kimś pogadać fajny taki siostrzany dzień naprawdę zazdroszczę pozytywnie oczywiście
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 22-09-2018 o 06:29
    Gorczynka lubi to.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Czy to była ta siostra, która lubi jeść aronię?
    Moja siostra ma u siebie wnusia Jasia.Nie ma czasu nawet do mnie zadzwonić. Janek jest ostatnio bardzo trudny. Ja to składam na karb pojawienia się w jego zyciu brata.On usiłuje skupić uwagę na sobie
    Najlepiej to mu wychodzi gdy jest nieposłuszny, robi na złość.Mnie ostatnio wyzywał od "głupiego srajdka".Na szczęście nie zareagowałam jakimś wielkim oburzeniem, odwróciłam jego uwagę w innym kierunku i przestał testować czym mnie "zszokuje".
    Ugryzła mnie wczoraj mrówka, taka duża czerwona. Jaki mi się wielki odczyn zapalny zrobił.Smaruję
    fenistilem i hydrocortyzonem ale jest twarde, spuchnięte i swędzi.
    Dobrze, że zauważyłam co mnie ugryzło bo bym się bardziej niepokoiła.
    Dobrze, że jutro wracam bo co chwila jestem obiektem do gryzienia.
    Gorczynka lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry wszystkim

5.jpg

“Jesteś człowiekiem szczęśliwym, który bywa smutny czy smutnym, który bywa szczęśliwy?”~ Federico Moccia- jestem tym pierwszym, a wy?

Wiem, że macie już dość ( ja też) , ale dziś przychodzą ostatni raz panowie od mebli i będę sprzątała łazienkę zdaję sobie sprawę, że mój optymizm i widzenie przede wszystkim jasnych stron każdej sytuacji, może was już nudzić , ale bardziej cieszę się, że mam już nową łazienkę, niż wkurzam na fakt, że remont trwał tak długo
    Udanej soboty wam życzę

ps. zgubiłam kilogram
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 22-09-2018 o 06:37
    Gorczynka lubi to.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Gratulacje za spadek
    Cudze remonty właściwie nigdy mnie nie nudzą
    Noc jak z koszmaru klasy C - deszcz,wiatr,zawodzenia i pohukiwania
    Za to teraz troszkę chłodno,12 stopni, ale pogoda prawdziwie złotojesienna
    Dzisiaj pogańskie ( więc i nasze) święto Mabon.
    Zrównanie dnia z nocą,składanie podziękowań za jasną,przyjazną część roku (Słońce właśnie przekazuje berło Księżycowi do panowania przez pół roku) i prośby o dobrą zimę i przetrwanie.
    Okazja do biesiadowania,dzielenia się plonami z przyjaciółmi,posiedzenia w świetle świec,te najlepsze złote i fioletowe.I do rozmyślań o przemijaniu
    Ja się do takiego spotkania właśnie szykuję,placek w piecu,tarta w przygotowaniu,mnóstwo warzyw upieczonych
    Wszystkim milego świętowania w dniu przemianyMyślę,że osobistych podziękowań za to co nas w życiu spotyka i wyrażania wdzięczności za prostą codzienność nigdy dość
    Gorczynka lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Uprawnienia umieszczania postów