Strona 2462 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1462 1962 2362 2412 2452 2460 2461 2462 2463 2464 2472 2512 2562 2962 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 24,611 do 24,620 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Agnieszko dziękuję za dobre słowo
    A mi się polski Dywizjon bardzo podobal, jest adaptcją książki i wydaje mi się że bardzo dobrze ja oddał, no ale kazdy moze mieć zdanie jakie chce i to jest piękne

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Ja akurat uważam, że w tym filmie wcale nie było książki, dlatego tak się rozczarowałam , ale mojej kumpeli się podobał...szczególnie obsada
    marti38, sabinka57 and Gorczynka like this.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao,
    dziekuje bardzo wszystkim dziewczynom za wczorajsze zyczenia milej podrozy--byla mila i ok.
    pilot z radoscia oglosil. ze ladujemy 0 25 minut wczesniej i nawet dostal za to brawa...

dzisiaj sie aklimatyzuje, jutro tez i tak chyba przez nastepne dni..
    inaczej nie bedzie zawsze tak mam.
    przybyl mi drugi siersciuch-kot, ktory przez ponad rok "prosil sie" o przyjecie na stan a ja go delikatnie przepedzalam, bo...to kot sasiadki.
    po moim wyjezdzie do polski nikt z domownikow juz sie nim nie przejmowal, nie przeganial..tylko jadly 2 razem i koniec.

mnie tez jest juz wszystko jedno..

kasiu-mam pytanie ,oprocz tego jak minela rozmowa z szefowa, czy mozesz mi powiedziec czy w niemczech w zimie da sie jezdzic na rowerze w miescie? moj syn jedzie na erasmusa w poniedzialek do kolonii .

wszystkie posty przeczytalam...wiem co u was sie dzieje.

o dziwo... juz mi minal wilczy apetyt, ktory mialam w pl. prawdopodobnie bylam za bardzo zestresowana i mialam za duzo spraw na glowie.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dobry wieczor!

Madziu witaj do domu powrocona! Co do twego pytania to jak najbardziej, mysle, ze zarowno w Kolonii jak i w moim Frankfurcie mozna zima jezdzic na rowerze. Mielismy np w zeszlym roku tylko kilka dni gdy nie bylo tzw "czarnych" szos.

A ja jutro wyruszam w droge... Najpierw na jedna noc zatrzymamy sie u mych rodzicow, a w pitek jedziemy dalej do Lodzi. Moja kuzynka chce w duzym gronie swietowac swoja i meza rocznice ...no i oboje maja okragle urodzinki...
    W sobote po poludniu umowilam sie z Terenia. Mialam nadzieje, ze do naszej wspolnej kawki okolo 15-tej dolacza sie jakies dobre duszyczki...no ale nic na sile... Jak sie nie da, to sie nie da. bede u Tereni nocowac (wreszcie poznam jej Szczescia futrzaste!), no i w niedziele mam w planie odwiedziny u dalszej lub blizszej rodzinki. Wieczorem wracamy do rodzicow a we wtorek rano planowany jest powrot do domu.

O rozmowie nie chce mi sie nawet pisac. Mozna smialo powiedziec, ze rozmowa odbyla sie w milej atmosferze, ale nie udalo mi sie przekonac szefowej, ze potrzebny jest ktos dodatkowy.
    Zakres moich obowiazkow jest jest zdaniem rzeczywiscie szeroki, ale gdy ulepszymy w nowym teamie komunikacje i rozpiszemy kto co robi bede miala latwiejszy dostep do informacji i nie bede musiala sie tak stresowac.
    Postanowilam za zgoda szefowej wyprobowac nowy model pracy czyli zamiast czterech dni o rownym wymiarze godzin bede pracowac dwa dni krocej i dwa dni dluzej. W dni "dluzsze" bede robic przerwe obiadowa, ktora tez sluzy polepszeniu komunikacji...

Agnieszko- co i dlaczego sposob spedzania wakacji ma dla mnie duszy zwiazek z "dusza" opowiem kiedy indziej- dobrze? Obiecuje nie zapomniec...
    Marti- pieknie piszesz i zyskalismy w twej osobie niewatpliwie bardzo udany "nabytek" do naszej watkowej grupki. Ciesze sie, ze zdecydowalas sie do nas dolaczyc.
    Sposob natomiast w jaki zyjesz...przyprawia mnie juz przy czytaniu o zawrot glowy! A co dopiero pewnie jak to wyglada w realu
    Stres w pracy, ktory jest dla ciebie sila napedowa i zrodlem poczucia, ze naprawde zyjesz-dla mnie bylby zabojczy.
    To co mam w chwili obecnej...to juz dla mnie deczko za duzo...
    Dlatego juz teraz marze o jakims samotnym wyjezdzie na rehabilitacje- gdzie moglabym psychicznie i fizycznie odpoczac.
    Mozliwe to bedzie jednak dopiero w przyszlym roku. Chce w styczniu juz zlozyc podanie.

Co do wyjazdu na ten tydzien wspolny z Tereniu i kto tam jeszcze bedzie chetny, to nie ma na ten moment zadnego konkretnego terminu ani miejsca. Rok temu bylysmy na turnusie z dieta niskokaloryczna, dwa lata temu na warzywno-owocowej, a jeszcze wczseniej na turnusie z dieta optymalna. Co bedzie teraz to sie jeszcze zobaczy... mysle jednak, ze madrze by bylo juz wczesniej sie na cos zdecydowac i zarezerwowac miejsca. Jak bede u Tereni to omowimy sprawe...i damy znac.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie, dużo popisałyście, więc rozsądnie poczytam i popiszę w piątek. Jakaś niezorganizowana jestem. Późno wróciłam i ogarniam jeszcze trochę w domku. Jutro z rana jadę do K-c do kliniki Gierkowej. To będą raczej długie godziny czekania. Potem przygotowania na piątek. Poza tym będą musiała też jeszcze zdążyć polatać po sklepach. Kupiłam koleżance porcelanowy kubek, naprawdę śliczny i z napisami, które bardzo do niej pasowały. No i potłukłam go. Dzisiaj udało mi się jakoś dotrzeć do tego samego sklepu, ale kubka ani takiego ani żadnego podobnego nie było. Innych rzeczy w zastępstwie też nie wypatrzyłam. Mam nadzieję, że jutro uda się wszystko dopiąć. To znaczy nie mam innego wyjścia, a i szarlotkę chciałbym zdążyć zrobić. Dobrej nocy.

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Ja tylko wpadam zameldować, ze wróciłam z kina, Dywizjonu 303 angielskiego NIE POLECAM. Nudne jak flaki z olejem, aktorsko do bani. Mój ukochany Dorociński grał jak kukla.
    Teraz nie mam wyjścia, muszę iść na polski Dywizjon, żeby porównać oba.
    Za to zumba cudowna, to jednak jak z jazdą na rowerze, nie zapomina się. Tyłek i uda bolą, znaczy pocwiczone.
    Dobrej nocy
    I dzień dobry od razu :-*

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Witajcie

images (4).jpg

Podejrzewam Marti, że te same odczucia będziesz miała po polskim, bo ja słyszałam, że angielska wersja było lepsza, ale nie będę sprawdzać

Krysiu, powodzenia dziś w klinice i życzę szybkiego ogarnięcia się ze wszystkim Szkoda kubka, ale może znajdziesz coś równie fajnego. Gdybyś miała więcej czasu, to taki kubek na pewno znalazłabyś w necie.

Kasiu, szkoda, że rozmowa z szefową nie przyniosła oczekiwanych rezultatów, ale może zmiany, które chcecie wprowadzić rzeczywiście trochę pomogą choć nie obce jest mi powiedzenie, że kto dobrze pracuje, ten pracuje coraz więcej

Udanego czwartku dziewczyny

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Aga, specjalnie dla Ciebie z najlepszymi życzeniami zdrowia, szczęścia, spełnienia marzeń i wyprostowania wszystkich ścieżek w Twoim życiu

Dekoracyjne-wie-e-Pami-tka-lubu-Polu-Zachowane-Kwiat-R-y-Dzie-matki-Urodziny-Kwiaty-Prezenty.jpg.jpg

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Maniusiu nasza kochana! Niechaj te jesienne urodzinki beda pelne slonca! I w sercu i na niebie! Sto Lat!

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Agniesiu- chlipne twojej kawusi...dzieki! Pozdrawiam cieplutko i lece do zadan...bo za chwile ruszamy! Pamietajcie, ze mam w Polsce juz tylko ten niemiecki numer, ale jestem caly czas uchwytna przez whatsapp....

Dobrego dnia dla wszystkich!

Uprawnienia umieszczania postów