Strona 2474 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1474 1974 2374 2424 2464 2472 2473 2474 2475 2476 2484 2524 2574 2974 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 24,731 do 24,740 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Agnieszko
    ale ja nie mam nic przeciwko lekomSą po to,żeby sobie pomagać.U mnie powodem bezsenności najwyraźniej byly różne niepotrzebne rozmyślania i uporanie się z nimi pomoglo.Nadal czasem się pojawiają,ale umiem sobie z nimi radzić,zanim rozkręcą się na dobre i mną zawładną.I pracuję ze swoimi niedoskonałościami,staram się ich nie demonizować,rower bardzo w tym pomaga
    Właśnie się tam wybieram
    Kasiu
    jak już zdecydowałam się na pomoc w sprawie głowy i duszy,to poddałam się jej z pełnym zaufaniem,właściwie nie kwestionując niczego,choć nie bez pewnego oporu na początku.W moim przypadku dało się to zrobić,wybór terapeuty nie był przypadkowy,już wcześniej zyskała moje zaufanie.
    Łatwo nie było i nadal bywa ale u mnie zadziałało,więc jest szansa ,ze być może jeszcze u kogoś też
    To tylko dzielenie się swoim doświadczeniem
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 04-10-2018 o 08:20
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, dla mnie to jest tak- jeśli aby zasnąć musiałabym brać choćby witaminę c, to już nie jest powód do szczęścia
    Wolałabym spać bez jakichkolwiek leków.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    A pogodzenie sie z samym soba? I rozprawienie z myslami? No coz..
    no właśnie

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    no ja nie śpię
    now łaśnie ja tym razem tez nie, ale co dziwne nie czuję się zmęczona jak zwykle po bezsennej nocy
    obejrzałam 3 odcinki serialu Ślad , chyba polsatowski, trochę mnie ubawił, bo akcja dzieje się w super jednostce policji, ktora ma kosmiczny sprzęt itd, ale w sumie lekko się ogląda

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    rower bardzo w tym pomaga
    Właśnie się tam wybieram
    - zazdroszczę, ja niestety zaczynam zbierać się do pracy. Ale najpierw na targ

Maniusiu, ja mam tak samo

Mieszka w
    Częstochowa

moje dziecko przyjeżdża na weekend
    hurra !!!!

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Maniusiu
    fajne są takie małe,wielkie radości
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry na dobre
    Ostatnio tylko zaglądałam, czytałam i cos tam skrobnęłam, żeby dać znać, że żyję ale od dzisiaj będzie mnie więcej, czy chcecie czy nie chcecie
    Porozmawiałam ze sobą poważnie, po raz który to już nie wiem ale mam nadzieję, że rozmowa coś da chodzi oczywiście o moje jedzenie a w zasadzie należałoby nazwać rzecz po imieniu - o moje obżarstwo bo czasem a nawet często to coś więcej niż jedzenie i o moje samopoczucie w związku z tym, doły, dołki, niska samoocena, obwinianie się o to jedzenie i takie tam różne inne "atrakcje", niektóre z was mają podobnie więc wiedzą a czym mówię. No i doszłam do wniosku, że główną przyczyną mojego niepohamowanego apetytu są węglowodany więc postanowiłam je odstawić, no może nie zupełnie bo to nierealne ale zapanować nad ich ilością. Mam w domu książkę Nowa dieta Atkinsa i postanowiłam dostosować się do zaleceń przedstawionych w niej, zasady podobne jak w Atkinsie, przez pierwsze dwa tygodnie albo i dłużej do 20 g węglowodanów dziennie i to by było podobieństwo do starego Atkinsa ale tutaj można jeść też dużo warzyw i to jest właśnie to właśnie warzywa są głównym dostarczycielem węgli bo mięcho,, ryby, sery, jaja prawie ich nie mają a warzyw można dziennie około 6 szklanek sałat i surowizny i dwóch szklanek warzyw gotowanych - to dużo i to mi się podoba. Od wczoraj zaczęłam
    Do Atkinsa podobna jest LCHF i jest mnóstwo przepisów zgodnych z tymi dietami + warzywa i mam nadzieję ruszyć z wagą ( w dół oczywiście) Należy oczywiście też dużo albo i bardzo dużo pić.
    Co z tego, że lubię bardzo makarony i wszelkie kluchy oraz chlebek, że o słodyczach nie wspomnę skoro to właśnie one są przyczyną mojego nadmiernego apetytu ( delikatnie mówiąc) i po chwili radości i przyjemności z powodu ich zjedzenia potem żle się czuję i fizycznie i psychicznie a do tego waga rośnie a moja samoocena wręcz przeciwnie...Bez nich da się żyć a poza tym jest coraz więcej produktów ubogo węglowodanowych tylko trzeba ich poszukać lub przygotować samemu. Muszę zadbać nie tylko o swój lepszy wygląd ale przede wszystkim o zdrowie bo pesel jest nieubłagany, prawda TinnGo?
    Mam nadzieję, że będziecie mnie wspierać w tej nierównej walce, trudnej ale jakby nie było podobno 5 % się udaje

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Tyle na razie - muszę się rozkręcić po kilku dniach nieobecności

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao,
    tinngo-kolorowe, kwiatowe,troche spoznione zyczenia imieninowe skladamy ci ja i ten facet..endy.jpg nawet go lubie...

Uprawnienia umieszczania postów