Strona 2481 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1481 1981 2381 2431 2471 2479 2480 2481 2482 2483 2491 2531 2581 2981 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 24,801 do 24,810 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Teresko, szkopuł w tym, że moja mama nie chce się przeprowadzić. Rozmawialiśmy z nią o tym nieraz po śmierci ojca, dziś też, ale nie chce o tym słyszeć.Mieszka tu gdzie mieszka 75 lat i trochę jej się nie dziwię. Wie, że nasze drzwi zawsze stoją dla niej otworem i ruch jest po jej stronie. mam nadzieję, że w końcu się złamie

Wiesz, żartem mówiąc, to mnie również możesz zazdrościć rozruszania, bo codziennie z kijami chodzę ok 10 km i dla mnie ruch jest podstawą życia, , ale mówiąc serio, już kiedyś zastanawiałam się nad tym, że ja nie mam takich stanów jak czasem Sabinka, Kasia, czy teraz Ty. Owszem, zdarza mi się gorszy dzień, ale trwa on naprawdę tylko dzień lub kilka godzin. Bardzo szybko wygrzebuję się z dołów, odnajduję sens we wszystkim co robię,( nawet w syzyfowej pracy- sprzątaniu ). Cały czas mi się chce: wszystko mi się chce i pracować, i sprzątać i gotować, uprawiać sport, spotykać się ze znajomymi, działać, odchudzać. Nawet jak mi coś nie wychodzi, to podejmuję wiele prób i próbuję ugryźć problem z drugiej strony. Jak mam spadek nastroju, siadam przed laptopem, latam po stronkach, czytam rożne rzeczy lub na kilka godzin zagrzebuję się w koc przed tv że tylko czubek nosa mi wystaje i zaraz wszystko przechodzi. Najgorzej mi jest, gdy coś mnie boli. Wtedy mój dół urasta do wielkości Mariańskiego i to jest czas, który jest bardzo trudny dla mojej psychiki. Natomiast robię wtedy wszystko aby dojść wtedy ze sobą do ładu- uspokoić się, zrobić badania, leczyć.

Zobacz jak masz teraz fajnie- nie pracujesz, możesz spędzać sobie czas jak Ci się tylko podoba, bo ograniczają Cię tylko koty.
    Mój dzień to istny maraton. Wychodzę o 9 na targ, z zakupami w samochodzie lecę do pracy. Jestem tam do 16.30, wracam do domu, rozpakowuję zakupy, przebieram się w sportowe ciuchy, lecę na kije, wracam o 20, ogarniam na następny dzień ubrania, patrzę czy nie muszę czegoś przygotować na zajęcia- szczególnie gdy mam grupy autystyczne,( najczęściej muszę, więc jeszcze coś tam robię) wstawiam jakieś pranie, robię kolację, potem rozmowa z mężem, który wraca z pracy o 20 i towarzyszę mu przy jedzeniu i już za chwilę pora spać i następnego dnia wszystko od początku. A w środę, gdy mam mało lekcji- sprzątnie, większe zakupy i tak bez przerwy, ciągle coś robię
    maniusia72, marti38 and Gorczynka like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Zobacz jak masz teraz fajnie- nie pracujesz, możesz spędzać sobie czas jak Ci się tylko podoba, bo ograniczają Cię tylko koty.
    Mój dzień to istny maraton. Wychodzę o 9 na targ, z zakupami w samochodzie lecę do pracy. Jestem tam do 16.30, wracam do domu, rozpakowuję zakupy, przebieram się w sportowe ciuchy, lecę na kije, wracam o 20, ogarniam na następny dzień ubrania, patrzę czy nie muszę czegoś przygotować na zajęcia- szczególnie gdy mam grupy autystyczne,( najczęściej muszę, więc jeszcze coś tam robię) wstawiam jakieś pranie, robię kolację, potem rozmowa z mężem, który wraca z pracy o 20 i towarzyszę mu przy jedzeniu i już za chwilę pora spać i następnego dnia wszystko od początku. A w środę, gdy mam mało lekcji- sprzątnie, większe zakupy i tak bez przerwy, ciągle coś robię
    Agnieszko ale ja tak żyłam od dorosłości no jakieś 45 lat i też wszystko mi się chciało. I jak mam cel, zamierzenie to jeszcze mi się chce.
    Teraz na emeryturze to właśnie ja mam wrażenie, ze biegnę do grobu.I przestaje mi się chcieć.I ciągle coś boli i wysiada.
    Teraz dostałam krople spowalniające zaćmę i rozpuszczające te zagęszczenia w gałce. Chyba działają bo w drugim oku dotychczas to pojawiło sie w lewym, teraz w prawym widzę ciągle takie farfocle, muszki, dziwne cienie , pajęczyny czy muszki.
    Boli prawy bark i nie mogę nosić ani sprzątać ani myć prawą ręką, wysiadają nogi.Czyli te elemennty które były moją najmocniejsza stroną jeszcze 2 3 lata temu byłam taka jak ty.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Teresko, ale Ty wg mnie w dalszym ciągu jesteś bardzo aktywna. Myślę że przyszło na Ciebie zmęczenie po bqrdzo pracowitym lecie, i masz prawo do zmęczenia a w związku z tym do odpoczynku. Pozwól sobie na niego , porozpieszczaj wszystkie swoje bolaki, a przestaną Ci dokuczać . Ściskam Cię serdecznie

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Tereniu masz teraz trudniejszy czas i pewnie pocieszenia nie bardzo Cię przekonają. Chociażby na temat wyglądu. Uważam, że wyglądasz dobrze, ale to chyba niewiele zmieni w Twoim postrzeganiu siebie. Nie zmieni go też raczej fakt, że ta wspomniana przez ciebie Czubaszek z tą jej „nienachlaną urodą” miała męża Karolaka, który mimo albo dla tejże urody uwielbiał ją i kochał miłością absolutną. Wygląd zewnętrzny ma pewnie swoje znaczenie, ale głównie w kontakcie pierwszym. Potem schodzi na plan dalszy. Tak w każdym razie mi się wydaje, ale może się mylę? Myślę, że w naszym wieku jednym z głównych motorów do działania zaczyna być jednak zdrowie. Wiem, że często o nim myślisz, więc wierzę że taka motywacja w miarę szybko zachęci Cię znowu do działania, zwłaszcza ze nie najlepiej się ostatnio czujesz.
    Piękna ta historia związana z Twoim tatą i babcią.

Agnieszko, podoba mi się to motto. Ten brak dłuższych stanów obniżonego nastroju u Ciebie, to duży zasób. Pojawiło mi się przewrotne skojarzenie ze Scarlett O’Harą, która na wszystkie kłopoty aplikowała sobie owo „pomyślę o tym jutro”. Fajnie, że podbudowujesz Terenię. Myślę, że ona to wszystko wie i przy swojej ogromnej potrzebie działania odnajdzie szybko swoją energię i wyjdzie z tego dołka. Może najszybciej pomoże jej w tym opieka nad wnukami. Prawdą jest jednak, że każdy inaczej podchodzi do czasu wolnego. Jest dużo osób, które jak najwcześniej przechodzą na emeryturę i bardzo sobie chwalą ten stan. No i są miłośnicy pracy, do takich należysz Ty i Terenia. Pamiętam, jak pisałaś że po roku pobytu w domu na urlopie zdrowotnym miałaś już trochę dosyć i z dużą chęcią wróciłaś do swojej pracy.

Tereniu, a może wolontariat w schronisku dla zwierząt byłby jakimś konkretem, który odgoniłby niedobre myślenie, a przywrócił Ci chęci i pasje?

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry

images (14).jpg

Dziewczynki, życzę Wam dobrego tygodnia U nas mają być 24 stopnie przez cały tydzień, więc cieszę się nieziemsko
    Jutro mam w szkole ogromną powiatową imprezę od której jestem szefową, a od wtorku zaczynamy próby na 11, a właściwie 9 listopada.Już pierwszą zrobiłam żeby zobaczyć co pamiętają z ubiegłego roku i nie jest źle
    Ostatnio edytowane przez Agnieszka111 ; 08-10-2018 o 06:04

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Miałam jeszcze napisać, że strasznie cieszę się z nagrody Nike dla Marcina Wichy za " Rzeczy, których nie wyrzuciłem".- znakomita książka.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Hej
    u nas też pięknie Agnieszko choć poranki są zimne, wczoraj pojechałyśmy z Martą do lasu nazbierać szyszek na stroiki , no ale źle trafiłyśmy bo wybrałyśmy las typowo liściasty, ale za to przyjemnie się spacerowało
    zaraz szykuję się do pracy a tak mi się nie chce....
    Tereniu tulę cię mocnoi nie zgadzam się z tym co napisałaś, dla mnie jestes kobietą pelna energii, no to co wyprawiasz na działce i z kotami,to naprawdę jest dużo.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Daję na razie pogodzie szansę na lekkie ocieplenie,z 8 na 10 stopni.Ale nawet jak to nie nastąpi,to też pojeżdzę tylko się bardziej naubieram.
    Jesień to jesień,wiele rzeczy na zewnątrz się kończy i robi się czasem trochę smutniej.NIe wszystkim,ale większości z nas.
    Przewrotnie trochę napiszę(z wlasnego doświadczenia),że nie zawsze trzeba od tego smutku i niemocy uciekać.Dobrze jest się w nim trochę zagłębić,poczekać na te najtrudniejsze myśli,przed którymi ucieka się w pracę czy jakąkolwiek aktywność.Zobaczyć dokładnie co to za diabełek nas podgryza.A czasem zmierzyć się z tym,że nie to jest naszą największą wadą co sami myślimy,ale to co uznajemy za własną zaletę i cenną wartość.Nauczylam się własne myśli,nawet te najmniej przyjemne ,wymyślać do końca.To nie jest wcale takie przykre i zdecydowanie oczyszczające i przynoszące ulge.
    Zdarzało mi się już przeżyć niejedno zaskoczenie,że u żródła złego stanu jest zupełnie co innego,niż to co widać na pierwszy rzut oka.
    Może Teresko jak się trochę w spokoju poprzyglądasz co tak naprawdę sprowadza na ciebie smutki,to potem będzie już łatwiej.
    To trochę jak z dobrym leczenie,samo usuwanie objawow pomaga tylko dorażnie ,a najważniejsze to poznać przyczynę.
    Czego wam wszystkim na jesień życzę
    Krysiu
    ale bylaś bardzo dzielna na imprezie,trochę jak u mnie -motywacja zdrowotna jest najlepsza z najlepszych
    Sabinko
    ruszamy do sprzątania niepotrzebnych myśli o jedzeniu i zaczynamy jeść z przyjemnością ,umiarem i bez poczucia winyGorzej chyba nie będzie
    Marti
    to czekam na wieści ze świata,wielkiego świata i życia towarzyskiego
    Maniusiu
    bardzo przyjemna niedziela za tobą,co tam szyszki,jakieś się znajdą,spacer z córką to najcenniejsza szyszka
    Kasiu
    ogród rzeczywiście nie wygląda na gotowy do zamknięcia.Ale fajne miejscówki gościom przygotowalaś,wcale się nie dziwię,że chętnie przychodzą i jest przyjemnie
    Gorczyno
    a ty swój ogród też już zamykasz?
    Agnieszko
    to rzucaj się w wir pracy,najwyraźniej sprawia ci to wielką przyjemność

Jest już 9 stopni czyli mogę zacząć się zbierać.
    Dynie w tym roku rzeczywiście bardzo obrodzily,ale też od kilku lat są bardzo modne.Z tego względu moi handlarze na rynku powariowali i sprzedają je po 5zł/kg,a w okolicznych sklepach,w tym również w eko są po 3zł/kg.Dziś na obiad też będę robiła coś z dyni,bo nie lubię jak leży zaczęta.Jakoś mi teraz smakuje,szczegolnie z jakimiś dodatkami albo pieczona.
    Dobrze się zsiada do miski pełnej płynnego ,energetycznego złota z pomarańczą
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 08-10-2018 o 08:33
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Zimno dzisiaj, w nocy około 3:00 jakiś samochód hałasował pod oknami i zamykalam okna bo było uchylone to była taka mgła, że nie było widać samochodów na moim parkingu a stopni było tylko 3 - aż poszłam sprawdzić. Jeszcze poczekam z godzinkę i idę polatać, nie ma to tamto że zimno, chodzić trzeba, poruszać się trzeba, od przyszłego tygodnia chyba ruszają moje zajęcia taneczno-ruchowe, więc trzeba się ruszać, żeby nie paść na pierwszych zajęciach
    Gruszka z przyjemnością to ja jem chyba zawsze gorzej z tym umiarem i poczuciem winy
    Tinn-Go przytulam cię mocno i przychylam się do wypowiedzi dziewczyn o tobie - jesteś wspaniałą kobietą, robisz wiele dobrego dla swoich i nie tylko swoich zwierzątek, jesteś wspaniałą przyszywana babcią siostrą i ciotką z tego co wiem, nie jesteś sama, masz rodzinę siostry a siostrę będziesz miała za chwilę bliżej i częściej, chwile załamania zdarzają się wszystkim, może jak ruszysz z dietą to i samopoczucie będzie lepsze? A że chwilowo nie chce ci się chodzić na angielski czy uczyć angielskiego, czy nie masz weny do innych zajęć to tylko chwilowo, uwierz w to, głowa do góry i dalej jedziemy z tym koksem a peselowi się nie dajemy życzę ci, żeby wszystkie fizyczne bolączki skończyły się jak najszybciej i żebyś mogła trochę inaczej spojrzeć na ten świat wokół ciebie.
    Maniusiu szyszki szyszkami, ważne, że spacer był udany i trzeba cieszyć się każdą chwilą spędzoną z córką bo jak wpadnie w wir zajęć to pewnie nie tak często będzie przyjeżdżać do domu.
    Agnieszko na pewno imprezy i uroczystości przygotowywane przez ciebie będą udane bo przecież nie ma innej możliwości ale na wszelki wypadek życzę powodzenia książkę bo zamówiłam w bibliotece bo jestem ciekawa skoro otrzymała nagrodę Nike. Świetny ten tekst, Który wkleiłeś z jakiej to książki? Czyje to słowa ?chyba sobie wydrukuję i powieszę w widocznym miejscu.
    Krysiu kiedy mamy trzymać bardzo mocno kciuki?
    Marti czekamy na relację z tego co się działo przez ostatnie dni a chyba działo się dużo skoro nie miałaś czasu do nas zajrzeć
    Kasiu przytulam cię mocno i tutaj.

Uprawnienia umieszczania postów