Strona 2499 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1499 1999 2399 2449 2489 2497 2498 2499 2500 2501 2509 2549 2599 2999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 24,981 do 24,990 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie, chyba potrzebuje jakiegoś solidnego kopniaka. Mam jakiś wewnętrzny zastój i nie potrafię się zmobilizować do czytania i pisania. Nie lubię tak, bo jednak chciałabym się poodnosić do waszych wpisów. Poczekam na wenę i wszystko ogarnę, a na razie wpiszę chociaż trochę do Marti, bo wczoraj obiecałam. Tak właściwie to wczoraj chciałam od razu pisać, bo mnie ruszyło, ale byłam za bardzo zmęczona. Bardzo krytycznie potraktowałaś swoje ciało. I chociaż rozumiem tą samokrytykę, to nie mam poczucia, że ma to sens. Patrzenie na siebie wyobrażonym okiem innych ludzi raczej nie pomaga. Dobrze, że dostrzegasz jaki masz problem, bo uświadamia Ci, że trzeba cos z tym zrobić. Natomiast związany z nim brak akceptacji dla siebie zdecydowanie utrudnia pracę. Napisałaś trochę o przyczynach, które stoją za Twoimi niepowodzeniami. To nie jest tak, że one nie są ważne, bo są i to nawet bardzo, ale jeżeli będą Ci przesłaniać tu i teraz, to nie ruszysz z miejsca. Dobrze, że jesteś w terapii, bo to pozwoli Ci na wypracowanie w sobie zgody, która jest niezbędna do zmian. Jeżeli dołączysz do tego to, czym podzieliła się tak pięknie Agnieszka, to naprawdę jest szansa, że coś z tego będzie.
    Trzymajcie się na razie.

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Melduję, ze 3 koty zlapane: 2 kocurki i 1 kotka. Czwarty zwiał, ale też jest do upolowania. Mają on 8-10 tygodni, są prześliczne, typowe buraski, kotka z rudymi smugami na łebku. Odpchlone, dostały oddzielny pokój, żeby nie zarazić czymś moich. Za 5 dni odobaczanie i podobno na 2 szt są już chętni.

Miałam się odnieść do tego mojego nieszczęsnego elaboratu, ale chyba nie mam na to sily, więc zostawię to tak jak jest. Nie będę kasować, bo u innych tego nie lubię, ale bardzo żałuję swojej szczerości i odsłonięcia się. Bardzo. Przepraszam i to się więcej nie powtórzy. I nie robię żadnego dramatu, tylko wyjaśniam, dlaczego juz o tym pisac nie będę.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Zajrzałam na forum, bo miałam poczucie, że coś sknociłam swoim nieprzemyślanym wpisem. Marti, jak przeczytałam, że żałujesz swojego elaboratu, to od razu pomyślałam, że to właśnie sknociłam. Zamiast Cię wzmocnić spowodowałam chyba reakcję zupełnie odwrotną. Od razu przepraszam. Nie powinnam nic pisać, bo to nie jest dla mnie właściwy czas. Słowo pisane to tylko słowo pisane, jak to już niejednokrotnie tu zauważałyśmy, ale czasami bardziej krzywdzi niż pomaga, i to wbrew intencjom. Nie chciałbym, żebyś zmieniała sposób swojego pisania. Twoja otwartość jest dużym atutem i nie rezygnuj z niej przez czyjeś nie przemyślane wypowiedzi.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Piątkowe ufff, dzień dobry dni pędzą jak szalone ...

pobrane (9).jpg

Postanowiłam zmienić układ swojej pracy w domu tak, żebym miała sobotę i niedzielę dla siebie, rodziny i pichcenia. Sprzątać będę w piątki. Przedtem nie miałam czasu wytchnienie przez weekend, od tego tygodnia to zmieniam i zobaczę jak mi to wyjdzie.

Gruszko, dziękuję Ci za wiarę we mnie takie rzeczy bardzo wzmacniają Plan jest taki, żeby wyjść z głową, ale z doświadczenia wiem, że to niełatwe. Na grupie fb jest mnóstwo osób, które wychodzą z diety i nie przybywają ani grama, a na wychodzeniu jeszcze chudną. Ja chciałabym tylko nie przytyć

Marti, my już przeczytałyśmy Twój post. Jeśli masz dyskomfort w związku z tym, że czytają go obce osoby, to go skasuj. Ale z drugiej strony, myślę sobie, że twoja historia może wielu osobom pomóc, choćby tym, żeby wiedziały, że w swoich zmaganiach z teraźniejszością czy przeżyciach z przeszłości nie są same. A przecież dla innych jesteś anonimowa.
    Fajnie, że koty dały się złapać, no i że są na nie amatorzy

Miłego piątku

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Marti nie przepraszaj, widocznie w tamtym momencie takie wylanie z siebie wszystkiego było ci potrzebne i może dobrze, że znalazło ujście...
    gruschka, TinnGO, marti38 and 1 others like this.

Agnieszko świetne postanowienie! w piątek możesz być zmęczona bo i praca i sprzątanie ale za to 2 dni możesz poświęcić tylko sobie i bliskim, podoba mi się to
    Zyczę ci też aby wyjście z przygody z Dąbrowską było łagodne i bez komplikacji wagowych
    Nawet nie wiesz jak ja bym chciała mieć tyle kilogramow co ty....
    gruschka, marti38 and Agnieszka111 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Agnieszka ja jestem pewna że dasz radę na wychodzeniu
    Marti nie przepraszaj za ten post, nic złego w nim nie widzę, przelałaś część moich myśli, czego ja sama nie potrafiłam zrobić, dla mnie jest ważny. Jak dla Ciebie będzie to dobre to go skasuj, Tu sie zgadzam z Agą
    Aga mam podobny pomysł jak ty, tylko u mnie sprzątanie w piątek jest nierealne, bo w domu jestem o 17 potem kijki z sąsiadką i jestem padnięta, ale chce zakupy robić w piątek, a sobotę tylko zostawić na sprzątanie a potem luzik dla siebie
    A dzisiaj przyjeżdża moje Słoneczko więc mam święto w ten weekend Kot od rana wyczekuje, zdjęcie na apce
    Dawno nie pisałam co u niej a maja bardzo dużo pracy, od samego początku przycisnęli ich mocno więc powiedziała że po pierwsze musi się wyspać.
    Na razie jeden projekt został odrzucony do poprawki ( opakowanie na musli), ale pani prowadząca zaliczyła tylko jednej osobie, za to następnego dnia na innych zajęciach tylko Marta miała zaliczone No i projekt lampy inspirowanej salmonellą też pani pochwaliła, ale jeszcze kazała dopracowac

Maniusiu projektu lampy inspirowanej salmonellą jakoś nie mogę sobie wyobrazić

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

No powiem ci Sabinko że ja tez ale jak będzie gotowy to nie omieszkam pokazać
    to jest zdjęcie inspiracja
    LR2_e0e016c3ab4f5f291e33b4598191a4ba.jpg

Najpierw mieli sobie sami wybrac co będzie inspiracją, warunkiem było że ma byc to powiększenie pod mikroskopem, ale w końcu pani przyniosła zdjęcia i losowali

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

W pracy jestem,będzie w kawałkach
    Rano forum przegrało z rowerem.Włąsciwie to nie chciało mi się wychodzić.Mijając lustro jakoś tak mi się wydalo jakby kształty minimalnie wyszlachetniały i powiedziałam sobie - Kobieto,ruszaj po jeszcze więcej tej szlachetnościI tak się stało.

Marti
    mogę w calości dokładnie zacytować drugi,przepraszający post Krysi.
    Mam nadzieję,że kotki naprawdę tylko na chwilę i pójdą w inne,równie dobre ręce
    Aplikuj sobie zumby więcej i więcej,ile tylko noga zniesie

Agnieszko,cieszę się że masz na fb tyle pozytywnych przykładów,ale ja widzać niemal codziennie jak powstają "sportowe" zdjęcia do wstawiania mam do niego jeszcze mniej zaufania.Kiedyś funkcjonowal wątek o WO na kafeterii i nie było tam zbyt różowo,również u weteranek.
    Ale kciuki nieustannie trzymam
    Czas dla siebie i odpoczynek z wiekiem są nam coraz bardziej potrzebne i dobrze,że obie z Maniusią o tym myślicie.

Krysiu
    o większą twoją obecność na forum zawsze upominać się będę,nawet nie proszonaAle może to gorsze zorganizowanie to takie odreagowanie emocji około szpitalnych i tamtej mobilizacji.
    A to że emerytki i emeryci nie mają na nic czasu to dla mnie żadna nowina

Maniusiu
    nie wiadomo gdzie wędrują myśli artystów i trudno za tym nadążyć,ale zdjęcie pokazuje,że i salmonella może być pięknabardzo jestem ciekawa efektu końcowego,dotąd prace Marty mi się podobały,więc jest na co czekać.Super,że przyjeżdża do domu

Sabinko
    ja też wzdycham do Agnieszki wagi ale twoją biorę od razu w ciemno i z pocałowaniem ręki
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 19-10-2018 o 11:21
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Uprawnienia umieszczania postów