Strona 2513 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1513 2013 2413 2463 2503 2511 2512 2513 2514 2515 2523 2563 2613 3013 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 25,121 do 25,130 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Tereniu też bardzo się cieszę, że do nas trafiłaś . No i cieszę się, że spotkanie wypaliło i że wracacie z tak dobrymi wrażeniami

Gruszko super, że Twoje spotkanie z Marti również było bardzo udane . Piszesz o waszym ponownym spotkaniu w niedalekiej przyszłości, więc mam nadzieję że masz tu na myśli W-wę?

Czyli teraz co, myślimy o W-wie? Marti jesteś na miejscu, czyli nie ma problemu. Gruszko, Maniusiu zakładam, że już się szykujecie . Agnieszko bardzo się ucieszyłam, jak przeczytałam, że też się wybierasz. Teraz wkradło się trochę niepokoju, ale wierzę, że pomysł Marti spodoba Ci się i zakiełkuje korzystną dla nas decyzją. Tak jak napisałam, już trzymam z całej siły kciuki. Tak też sobie myślę, że jak Ty pojedziesz, to może i Ciebie Tereniu poderwie? Sabinko, chciałabym i Ciebie zobaczyć, chociaż realistycznie mam świadomość, że to za daleka wyprawa . O Tobie Kasiu, i stwierdzam to z przykrością, wiem że tylko możemy zamarzyć, niestety . Napiszcie, czy pasuje wam ta zaproponowana przez Marti data 1 grudnia. Jeżeli chodzi o miejsce spotkania, to dla mnie każde jest dobre.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

images (3).jpg z cyklu- kawa z Aniołem ciąg dalszy

Nawiążę do wczorajszego spotkania
    Tak jak napisała Tereska, właściwie na wszystkie sprawy, o których rozmawiałyśmy miałyśmy bardzo podobne spojrzenie, co bardzo pomaga w konwersacji, ale gdybyśmy miały różne, to dziewczyny są tak super, że zupełnie by nam to nie przeszkadzało
    Mam nadzieję Marti, że zdążyliście na spektakl i nie rozczarował was, no i że Twój mąż nie zanudził się krążąc podczas naszych pogaduszek po galerii
    Wiecie, Tereska jest niesamowita. Dostała od byłych współpracowników bon podarunkowy ( w ramach prezentu odchodząc na emeryturę) i zgadnijcie co SOBIE wczoraj kupiła???? Karmę dla kotów! Zawsze na pierwszym miejscu inni niż ona
    Każde spotkanie z wami utwierdza mnie w przekonaniu, że wszystkie znalazłyśmy się razem po coś

Przy okazji zrobiłam zakupy mikołajkowo-gwiazdkowo- urodzinowo- imieninowe, bo u mnie listopad i grudzień obfitują w te uroczystości. Udało mi się kupić myślę fajne rzeczy i zmieściłam się w limicie finansowym, który sobie ustaliliśmy. M.in- piękny szal dla mamy ( w Monnari, są już fajne przeceny),bardzo oryginalną kosmetyczkę dla teściowej mojej córki, kalendarze i notesy dla chłopaków, golarkę elektryczną ( złożyłyśmy się z córką) dla Kuby, kubki termiczne- wiecie, że te dobrej jakości( takie, które pełnią jednocześnie funkcję termosu) kosztują 60 zł???( ja nie miałam o tym pojęcia, zawsze wydawało mi się, że są bardzo tanie) dla męża i brata zięcia.
    Kupiłam też córce kartę podarunkową do Zary na urodziny, zięciowi do Van grafa- też na urodziny. Jestem z zakupów bardzo zadowolona. a piszę wam o nich, bo może kogoś zainspiruję, bo wiem, jaki to czasem problem kupić coś niezłego, szczególnie dla faceta

Krysiu, tak jak napisałam na apce,jeśli dzieciaki i mama nie zapowiedzą się że przyjadą do nas na Andrzejki, to jadę do Warszawy Szczególnie, że zapowiada się spora ekipa, więc bym się zapłakała, gdybym nie mogła pojechać

Gruszko, gdy zobaczyłam zdjęcia Marti z tego miejsca, w którym była, to bardzo jasny jest dla mnie Twój zachwyt nad nim. I osobiście wolałabym spędzić dwa dni w takim właśnie miejscu, za ciężkie pieniądze, niż tydzień z widokiem na ścianę jakiegoś betonowego czegoś

Niech Was mój Anioł przeprowadzi przez ten tydzień

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

witam w nowym , krótkim roboczo tygodniu.
    Zazdroszczę spotkania i już się cieszę na grudzień, nie sądzę żeby mi cos miało wypaść bo u nas sezon urodzinowy to marzec i kwiecień.
    Tereniu to prawdziwe szczęście że do nas trafiłaś no Aga mnie zastrzeliła twoim pomysłem na wykorzystanie bonu choć aż tak bardzo mnie to nie zdziwiło.
    To miejsce w który była Marti jest faktycznie bajeczne, cudownie mus być budzić się z takim widokiem, A w ogóle strasznie mi się podobają takie duże drzwi balkonowe i bardzo bym sobie chciała moje wymienić jeśli będziemy remontować kiedyś dół, bo nawet widok na ogród moe być miły
    Prezenty bardzo fajne, ja mam na razie książkę dla A. którą wygrałam na aukcji charytatywnej z dedykacja generała Polko On jest bardzo zakręcony na punkcie wojska to myślę że mu się spodoba. Ostatnimi laty nasze prezenty są takie bardziej książkowe.
    Marta też chcę jakieś o disajnie, ale tu nie będę robić niespodzianek tylko poproszę o tytuły.
    Tereniu to o kotki nie musisz się już martwić Jakby co to nigdzie nie będą mieć lepiej jak u Marti, ale mam nadzieję że nie będzie potrzeby ' a nawet pewność

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

No tak, zapomniałam o książkach- mąż i dzieciaki dostaną je do buta na Mikołajki : Kuba Hawkinga po angielsku- Krótkie odpowiedzi na wielkie pytania, Karolina Cezarego Łazarewicza- Żeby nie było śladów, a Andrzej biografię Steva Jobsa . Mam nadzieję, że im się spodobają. Ja będę teraz po kryjomu sobie czytać...a książkę dla Kuby obejrzę

Mieszka w
    Częstochowa

Steva Jobsa dostał Artur na urodziny i podobała mu się , on jest dość mocno zafascynowany ta osobą

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

No ale tutaj to ja musze zaprotestowac! Terenia nie "trafila" na nasz watek... tylko Kasia ja za raczke przyprowadzila!
    A ilez musiala ja przekonywac, ze na pewno bardzo latwo wejdzie w nawet tak zgrana grupe, no i co wazniejsze, ze piszac na dwa watki nie popelnia zadnej zdrady.
    Bo to jest tak samo jakby nam sie rodzilo kolejne dziecko, czy wchodzil do rodziny nowy kotek... te wczesniejsze nigdy nie beda przez to mniej kochane!

Terenia jest skarbem. Ja to wiem od dawna, ale mam taka nature, ze gdy "mam" cos dobrego, to nie chce tego zachowywac tylko dla siebie, a uwielbiam sie tym dzielic!

Nie bede pisac natomiast klamliwie, ze nie zazdroszcze wam tych waszych spotkan. Wogole mozliwosci do tak latwego spotykania sie ze soba...i przyznam w glebi serca, ze coraz czesciej marze o powrocie do kraju... Ale niestety bedzie to mozliwe za jakies 5-10 lat...

Moje dzieciska wyjechaly z domu i powrocily do "siebie". Cudny to byl weekend, choc nie obylo sie bez zgrzytu na linii malzenskiej. Ale staram sie to wymazac z pamieci, wiec nie bede o tym pisac. Na zasadzie...co bylo a nie jest...nie pisze sie w rejestr...
    Staram sie byc...pozytywna...

Mieszka w
    Częstochowa

Oj tak Kasiu to tobie się należą podziękowania za namówienie Terseki do dołączenia do nas tak Jak Gruszce za zaproszenie do nas Marti

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Myślę że z Marti to była jej własna inicjatywa. Marti jest bardziej działająca niż ja. Ja tak muszę przdeżuwać problem, dojrzewać, czekać na impuls.Właśnie jadę lekko spóźniona na angielski.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao, fajnie,ze udalo wam sie spotkac.

jesli chodzi o spotkanie w wawie, to nie wiem, czy macie juz na mysli jakies miejsce? moze marti cos zaproponowala?

na dworcu centranym jest rest. chinska self service WOK& sushi w ktorej sa 2 opcje korzystania z bufetu. za 30zl. i za 50zl.
    w Zlotych Tarasach na gorze jest kilka restauracji self service-

poza tym troche dalej w strone starego miasta jest rest.Dom Smakow (Intraco) tez self service za 35 zl. mozna tam siedziec 3 godziny max)

sadze,ze takie miejsca sa najwygodniejsze na spotkanie.
    na starym miescie mozna raczej usiasc na kawe lub herbate i ciastko.

teraz zastanowie sie nad wegetarianskimi knajpami.

jest jeszcze mala kawiarnio-rstauracja-Jas i Malgosia ktora znam z czasow liceum blisko pomnika-muzeum zydowskiego-5 przyst.tramwajem od dworce centr.
    maniusia72 and Gorczynka like this.

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Ja od siebie proponuję Lokantę, spacerkiem 3 minuty od dworca
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    lub kawałek dalej [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    W Intraco w Domu smaków jedzenie jest niedobre - stołuja sie tam pracownicy od nas i bardzo narzekają.

jeśli tylko mamy odrobinę więcej czasu, to moim zdaniem lepiej usiąść w restauracji, gdzie jest dużo miejsca, spokój niż na dworcu lub w Złotych Tarasach, gdzie jest mnóstwo ludzi i straszny hałas. Nie będziemy sie słyszeć w takich miejscach.
    Poszukam jeszcze innych propozycji, przystępnych cenowo i w poblizu, żeby nie trzeba było daleko iść.
    Jest jeszcze ponad miesiąc, wspólnie możemy cos wymyslić. Albo policzyc, ile będzie sztuk i o której godzinie i pojedziemy do mnie to tez jest pomysł, a już wcześniej zapraszałam :-)

Uprawnienia umieszczania postów