Strona 2558 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1558 2058 2458 2508 2548 2556 2557 2558 2559 2560 2568 2608 2658 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 25,571 do 25,580 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Ja wiem, że nie powinnam kupować chłopakom tych skrzeczących dinozaurów.Albo Jasiowi puszek do ustawiania w piramidę i rzucania w nią woreczkiem z piaskiem.Puszki spadają z wielkim rumorem.Ale Jasio uwielbia się tym bawić i jest umowa, że jak go odwiedzam puszki są wyjmowane z wierzchu szafy i się bawimy do padnięcia(mnie) bo dzieci mogą powtarzać zabawę w nieskończoność.Antolkowi też kwik tego dino bardzo się podobał.Najwyżej znowu mu schoeają i pobawię się z nim przy następnej okazji.
    Ludziom, ktorzy nie mają dzieci na codzień czasami trudno jest wybrać zabawkę. Kupują coś wg swojego gustu. To u mnie nie jest premedytacja.Raczej brak przewidywania konsekwencji.U mnie te kwikoty wywoływały śmiech i u dzieci też.A o to szło.
    gruschka and marti38 like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Od wczoraj czytam świetną odstresowującą książkę Małgorzaty Mroczkowskiej - "Od jutra dieta". Bardzo zabawna, lekka, momentami śmieszna a momentami dająca do myślenia...Bohaterką jest 39 kobieta, matka, żona, kobieta gruba jak siebie sama nazywa, próbująca oczywiście schudnąć. No jakbym siebie widziała ( tylko męża i dziecisków małych brak, no i koleżanek z pracy też wiecznie się odchudzających ale za to jesteście wy wszystkie )
    Po każdym rozdziale ( krótkie są ) jest świetna "złota myśl" - typu :
    - Tylko kobieta potrafi zaburzyć nawet prawa fizyki. Im cięższa, tym łatwiej ja poderwać
    - Kiedy nachodzi mnie ochota na sprzątanie, to najpierw otwieram wino, siadam i czekam aż mi przejdzie
    - Moje dwie ulubione rzeczy to jedzenie i chudnięcie
    - Kupiłam herbatkę odchudzającą. Niestety najlepiej mi smakuje z goframi z bitą śmietaną

-Dlaczego się malujesz?
    - Żeby ładniej wyglądać.
    -A kiedy to zacznie działać?

I wiele podobnych. Polecam
    gruschka and marti38 like this.

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Sabinko, nie wiem jak inne dziewczyny dopytujace o Twoje menu, ale mną kierowała ciekawość- zawsze o czymś nowym można.przeczytać. Tak samo jest, kiedy Gruschka czy Aga dzielą się tym co zrobiły.
    No i właśnie przepis na sałatkę z krakersów ładnie poproszę :-) Całość brzmi super i na pewno sporo czasu spędziłaś w kuchni A J musiał być bardzo zadowolony z takiego przyjęcia.
    gruschka lubi to.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Marti wpisz w wyszukiwarkę sałatka warstwowa na krakersach - przepisy Joli. Robiłam zgodnie z przepisem i wyszła fajna
    marti38 lubi to.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Sabinko, kasiążkę zapisałam

Wiesz, ja też kiedyś robiłam sałatkę na krakersach- Maniusia chyba też o ile się nie mylę i moja wyszła bardzo sucha. Pewnie coś pomyliłam w proporcjach i domownicy spróbowali, ale nie zasmakowało im.
    Natomiast kochana, Twoje menu po prostu wymiata. Ja prawie takie przygotowuję na święta( zwiększając tylko ciasta ) szacun, że powtórzę za Tereską
    Ten robot, to moje wielkie marzenie, tym bardziej, że ostatnio zepsuła mi się maszynka do mięsa, dwa blendery i młynek do kawy. Więc jak miałam to wszystko kupować oddzielnie, to zaszalałam Dziś cytrusy na sok wycisnęłam w minutę

Flondry nie kupiłam, bo obawiałam się tych paprochów

Marti, też rozważałam kitchena, ale ostatecznie przekonała mnie kijkowa kumpela, która kenwooda używa od roku i cały czas jest zachwycona.Ma ten sam model, więc jej zawierzyłam
    gruschka, marti38 and sabinka57 like this.

Awatar marti38

Agnieszko, może i lepiej, bo Kitchen w wersji podstawowej jest niewiele tańszy A dostawki do niego kosztują majątek.
    Ja swojego dostałam na 40 urodziny, o byl moj od lat mój wymarzony prezent. A ponieważ cienko było wtedy z kasą, bo Przemek po wypadku jakiś czas nie mógł chodzić, kupił go po prostu na raty. Żeby było taniej, to wziął model perłowy, bo nikt nie chce robota z brokatem hihi. No chyba że żona jest blacharą jak ja i brokatu nigdy dość :-))))))
    Bardzo mnie wtedy rozczulił, tym robotem na raty i tańszym brokatem.
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar marti38

Teresko, rodzice są od wychowywania i nie kupowania wnerwiających zabawek, a ciocie i babcie od rozpieszczania, przynajmniej ja tak uważam. Moje dzieci były szczęśliwe z powodu wyjacych zabawek, takie prawo dzieciństwa.
    Taki dinozaur i tak przecież nie generuje jakiegoś dramatycznego hałasu, a jeśli zabawki są chowane na czas Twoich wizyt to super, salomonowe rozwiązanie. Rodzice nie muszą znosić rymów dinizaura na co dzień A chłopcy się uczą, że ciocia Tereska taka zabawka się z nimi pobawi. A Ty się pośmiejesz i o to chodzi :-)
    gruschka and sabinka57 like this.

Awatar marti38

Moje wszystkie plany na dzisiejsze popołudnie zniszczyła migrena. Teraz już jest trochę lepiej, ale nadal głowę mi rozrywa. I na zumbę nie pójdę, bo nawet schylić się nie mogę, żeby buty zawiązać.
    gruschka lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie!
    Marti, może za dużo się tego wszystkiego ostatnio nagromadziło i teraz organizm tak odreagowuje . Miejmy nadzieję, że jutro wyjaśni się sprawa Meli. Nawet nie próbuj myśleć, że męczysz nas tematem. Zupełnie nie ma znaczenia, czy któraś z nas woli pieski czy kotki. Odczucia i niepokój są takie same . Też myślę, że często coś dzieje się po coś. Również się cieszę, że zdecydowałaś się do nas dołączyć i stałaś się częścią tej naszej tak różnorodnej grupki. A Twój Przemek to naprawdę fajny gość

Agnieszko, zakup naprawdę super . Dla mnie, poza różnorodnymi możliwościami robota, ważne jest też to, że wydaje się łatwy do czyszczenia. Też podejrzewam, że wasza Adelka jest przeurocza i trochę mi żal, że nie miałyśmy okazji poznać tego waszego żywiołka . Dzięki za przemyślenia i dużo mądrości.

Kasieńko, nawet nie wiesz jak mi się dobrze czyta znowu Twoje wpisy. Fajnie, że nie zaniedbujesz ani basenu ani spotkań ww. Masz rację, że tygodnie mijają w tempie zawrotnym. Szkoda, że nie będziesz mogła być na spotkaniu. Wiedziałam, więc nie wołałam, ale szkoda. Baw się za to dobrze na andrzejkach. A co!

Gruszko, bardzo będę ciekawa działania tych jednodniowych postów, więc mam nadzieję, że co jakiś czas napiszesz coś więcej. Widzę, że tak mimochodem przechodzisz na zupki, a to tylko krok do dietki zupowej, też wartej przemyślenia. Znowu mnie zaciekawiłaś, tym razem tą lodówką i zamrażarką. Gdyby to naprawdę tak chciało działać, to byłby to całkiem konkretny i możliwy do realizacji pomysł.
    Przykro czytać o tym, co dzieje się z różnymi zakładami pracy. Myślę, że Maniusia trochę to wczoraj odchorowała. To zawsze jest przygnębiające, kiedy zamiast o rozwoju słyszy się o upadku .
    Torebka w zupełności mi wystarczy, natomiast odzyskane pieniądze chciałabym jednak dalej przeznaczyć dla moich panów .

Sabinko cieszę się, że zaczęłaś, że opanowałaś zasady i do tego przepisy nie wydają Ci się nadmiernie skomplikowane. A więc może będzie szansa, że to pociągniesz. Co do menu, które przygotowałaś dla J. to mogę tylko powiedzieć, że nic z niego nie zrozumiałam i szczęka opadła mi totalnie . Jesteś nie ujawnionym talentem i po prostu wymiatasz! Książki Małgorzaty Mroczkowskiej nie znam, ale wybrane przez Ciebie cytaty bardzo mnie rozbawiły . Proszę o więcej!

Maniusiu naprawdę poczytaj o dietce zupowej. Jak pisałam, myślę że to naprawdę dobry pomysł dla tych, którzy lubią zupy, a do tego potrafią je gotować.

Tereniu, nie wiem o co chodzi z tą cytryną, ale może na razie zastąp ją wodą z imbirem? Napisz zaraz, jak wyszły badania. A zabawkami się nie przejmuj. Rodzice je pochowają, a Ty będziesz babcią od wspaniałych, grających cudeniek .
    A na koniec jeszcze, żebyś nie miała żadnych wątpliwości, to ten akurat kotek jest specjalnie dla Ciebie .

kotek.jpg

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

kawowy_typy_kaw_glowne1.jpg
    witajcie w czwartek kawa dzisiaj do wyboru
    u mnie wyszedł delfin

Uprawnienia umieszczania postów