Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Niby czytam was w miarę dokładnie ale nic na ten temat nie doczytałam:) Teraz już rozumiem, że mieszkanie masz ty z mężem bo pomyślałam, że umowilyscie się w kilka za plecami moimi i nie tylko i to mi się nie spodobało ale jeżeli jest tak jak piszesz to ok:)
Przepraszam za zamieszanie:)
No i Krysia, bo z drugiego końca Polski nie da się przyjechać bez noclegu.
SAbinko
nic nie przeoczyłas i rzeczywiście przez moment mogło powstać wrażenie jakiejś konspirki:cry:
Rzeczywiście wyprawa do Kołobrzegu wypłynęła na spotkaniu.I coś tam sobie wymyśliłyśmy.Krysia podjęła się opisania tego na wątku ale Kasia byla szybsza i ponowiła zaproszenie dla WSZYSTKICH:)
I od słowa do słowa poszło troszkę niekonkretnie i już nie wiadomo było gdzie jakie ustalenia powstały:)Ale Marti prędziutko wszystko napisała co i jak i to na dłuuugo przed planowanym spotkaniem:)Jest więc jeszcze sporo czasu na jakieś lekkie modyfikacje czy dostosowania:)
Nawet nam nie przyszlo do glowy,żeby ustalać coś tylko między sobą i trzymać to w tajemnicy,nie wiem co cię skloniło do takich podejrzeń:)
Myślę,że teraz juz wszystko jasne i nikt więcej ani przez sekundę nie poczuje się pominięty ani odrzucony.
Przypominam jeszcze,że termin nie podlega negocjacjom,bo ten zarządziła Kasia:)
Co do Krysi to skoro jest na tyle szalona,żeby przyjechać na pobyt w Warszawie na czas krótszy niż podróż w jedną stronę,to znaczy,że jej determinacja i chęci nie znają granic:):love:Może jakimś cudem i Kalahari będzie wtedy w kraju:)
a ja znów nie będę ........ BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Maniusiu,jeszcze jest sporo czasu,może jednak jakieś sprzyjające okoliczności się pojawią:)
Ja też jeszcze do końca nie wiem,ale liczę bardzo ,że się uda:)
Gruszko biorąc pod uwagę nadchodzące wydatki to raczej nierealne, w styczniu kończy się polisa na busa i na małe autko oraz polisa na dom... trochę nas skrobnie
https://www.dietdoctor.com/low-carb/diet-meal-plan
Na razie spróbuję tak tropem Tereski i Marti bo pieczywo mnie prześladuje.
Słodkie rzeczy mogę pożegnać ,ale dobra bułeczka albo kasza z jakims tłusto słonym dodatkiem zawsze mnie pokona:cry:
Chciałabym tylko zmniejszyć ilość białka na korzyść warzyw i tłuszczu.
Dzisiaj na dobry początek seler duszony z suszonymi pomidorami (własnymi) i łyżką skwarek z chudego boczku.Posypane odrobinką sera korycińskiego,wyszło pyszne,wyglądało jak frytki:)I duszona marchewka od niedzieli:p
No widzicie, jaka jestem okropna :oops:...niestety, w dalszym ciągu nie przyjadę do Kołobrzegu, choć bardzo żałuję.
Sabinko, ja też nie wiedziałam nic o mieszkaniu, ale ponieważ nie wybieram się do Kołobrzegu, to nawet tego nie zauważyłam :D
Gruszko, szkoda Twojego męża :( i trochę to niepokojące, że w krótkim okresie czasu takie dolegliwości mu się przyplątały :( Niestety, mężczyźni zachowują się czasem jak dzieci.
Marti, poniedziałek i wtorek mam do zarżnięcia w szkole...wracam ledwo żywa, ale za to później luz- blusss :D, więc coś za coś :)
Uważam, że masz w sobie tak dużo determinacji, że na pewno Twój wysiłek wkładany w dietę i ruch przyniesie skutek. Mocno trzymam za to kciuki :)
Teresko, a nie myślałaś żeby zmienić lekarza, który bardziej przyłoży się do Twojego barku? A blokada? Co o tym myślisz?
Koniec okienka, idę do maluchów :), strasznie ich lubię, więc te ostatnie 3 godziny, to czysta przyjemność :)
Ta moja lekarka zawsze miała dobrą opinię oraz straszne kolejki, wszyscy chcieli się u niej leczyć. Jak rzafko po co przychodziłam bo do specjalistów chodziłam za pieniądze to wydawała mi się OK. Teraz jak jestem starsza i z emerytury już trudno ma prywatne wizyty mastarczyć nie podoba mi się jej podejście do zgłaszanych dolegliwości.
Ale może trzeba się w "podeszłym"wieku pogodzić, że nikomu już na tobie nie zależy. Siostra prosiła mnie o zapisanie na kolonoskopię ją i szwagra jak bym się dowiedziała o programie dofinansowywanym przez jakieś czynniki. No i w kościele ksiądz ogłosił, że szpital Bonifratrów prowadzi zapisy na bezpłatne badania. Pobiegłam po szczegóły i okazuje się, ze dla 50-65 lat. Ja za miesiąc kończę , a siostra i szwagier są starsi. No czuje się człowiek tak "do gazu"
Teresko ale to są badania przesiewowe w grupie wiekowej, w której dany nowotwór zdarza się najczęściej.
Jeśli masz skierowanie od lekarza na koloniskopie, to nikt Ci badania nie odmówi przecież, bez względu na wiek.
Jesteście w grupie ryzyka albo coś się dzieje, czy to profilaktyka ? Skierowanie od lekarza i spokojnie możesz zapisać