Strona 2588 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1588 2088 2488 2538 2578 2586 2587 2588 2589 2590 2598 2638 2688 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 25,871 do 25,880 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Hej
    I ja się przywitam, od piątku boli mnie głowa i jakoś nie umiem tego opanować, więc zamiast sprzątać na święta zajmuję się wyrobami na aukcję, bo to mnie odstresowuje, na razie zrobiłam bigos i kupiłam gotowe uszka. Dobrze że mój nie jest jakiś taki bardzo wyczulony na to że musi być wszystko na tip top i nawet sam mnie namawia do odpoczynku. w przyszły piątek mam w pracy wigilię, więc tez się za dużo nie zrobi w domu, a liczę że będzie sympatycznie. Holendrzy zafundowali nam imprezę w najdroższym hotelu w mieście ( 4 gwiazdki) to może i jedzenie będzie dobre mam więc zamiar jeść.
    Obiecuję się więcej przylożyć do postów i poodpowiadać wam jak dojdę do siebie
    gruschka and marti38 like this.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Trochę chyba przesadziłam z ilością kurkumy spożytej na raz. Bardzo silna reakcja oczyszczajaca mnie dopadła, Dlatego wczoraj taka zmęczona byłam i tak cięzko mi sie sprzatało, JAK POCZYTAŁAM O DZIENNYCH DAWKACH TO ZEŻARŁAM 8 RAZY WIĘCEJ NIŻ DZIENNA ZALECANA DAWKA.No ale ta Pepsi eliot tak napisała.
    Ale po dwóch dniach picia tej mikstury poczułam się raczej niefajnie.Nic dziwnego, że zwykły dystans , a nawet mniejszy niż normalnie w lesie, a mnie wykończył.
    Nadal nie odczuwam głodu. Chyba ta kurmuma, a może seler.
    Podaję bardzo ciekawy wg mnie link o właściwościach kurkumy i imbiru [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

45eeb84093200e7e2fe425610d59d2d1,780,0,0,0 (1).jpg
    witam w ostatnim tygodniu przed swiętami
    jest ładnie i biało, fajnie jak by tak zostało do końca

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Trzy ostatnie dni umknęły błyskawicznie.Praca,zakupy,odbieranie i przesyłanie dalej siostrzenicy.
    A ze spraw świątecznych przygotowanie ryb,oczyszczanie,porcjowanie ,zamrażanie naprawdę kosmicznej ilości karpia i trochę mniej lososia.
    Karpia przygotowuję zawsze wcześniej,bo szybko brzydko pachnie i trzeba myć i sprzątać całą kuchnię.Nieprzyjemne zajęcie,ale wszyscy karpia uwielbiamy i na samą wigilię idzie ze 3-4kg.
    W sobotę po wielu przelożeniach wreszcie,bardzo wyczekiwane spotkanie z przyjaciółką,winko,miałyśmy wreszcie czas się trochę nagadać ponad 7 godzinObie bardzo tego potrzebowałyśmy.

U was też imprezy i spotkania,na pewno udane.
    Marti ,zawsze wiedziałam,że jesteś piękna,ale przed tą imprezą to już przesadziłaśMam nadzieję,że dobrze się bawiłaś,na pewno powyglądałaśBrawo za wytrwałość,5 kg to już brzmi całkiem nieźle
    Krysiu,Sabinko
    wam się trafiły przedświąteczne smakołyki i dobrze,że korzystalyście
    Krysiu
    rzeczywiście u ciebie grudzień bardzo bogaty w impezyDla synka wszystkiego najlepszego
    Maniusiu
    ty też na chwilę zajrzysz do wielkiego świata,korzystaj ile się da,pracując jak pszczółka zaslużyłaś na porządną imprezę.Napisz czy było coś extra,co ci najbardziej przypadlo do gustu.
    U Kasi dla piesków próbna wigilia,dobrze,że Karusia jedna pilnuje swojej pozycji gwiazdy i nie daje maluchowi odebrać całej uwagi.
    SAbinko
    u twoich cudnych wnuczek bardzo bogaty czas przedświąteczny,naprawdę mnóstwo się dzieje
    Agnieszko
    naprawiaj laptop,bo kawek i rannych raportów brakuje
    Zanim napisałam,to śliczna kawa od Maniusi jest

U mnie wczoraj było prześlicznie biało tak bardziej na krzakach i drzewach,padało coś mokrego i przymarzalo do gałęzi.Taki bajkowy obrazek,a dziś już czarno...
    Pisałam,ze weszłam z dietą trochę w ślad za Tereską.Wagi nie sprawdzam,nie czuję "w sobie"żadnego znaczącego spadku.Trochę mniejszy i mniej dokuczający mam brzuch.
    Ale też po kilku dniach mogę napisać,że apetyt mam o wiele mniejszyWczoraj przygotowując ryby trochę zrobilam do próbowania
    I zwykle nie mogłam się doczekać i byłam glodna,coś tam skubiąc po drodze,na długo przedtem zanim był gotowy.
    W wczoraj czekałam niewzruszona,śniadanie bylo koło 7.00 a karp ok.15.00.I cały czas byłam w kuchni wokół jedzenia.I takie momenty zdarzają się coraz częściej
    Może to bardziej działanie diety,a nie tylko cudowności ,ktore popija i zagryza TereskaW każdym razie ja jestem mniej głodna tylko z powodu diety
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 17-12-2018 o 08:43
    marti38 lubi to.
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Ale Tereskę szczerze podziwiam za te diaboliczne mikstury
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry :-)
    Wpadam na chwilę z raportem, mam kilka minut, bo czekam na swoją kolejkę u kosmetyczki. Mam nadzieję, ze wieczorem będę mogła przysiąść porządnie do laptopa i poodpowiadac Wam :-)

Gruschko , dziękuję za komplement - potęga amatorskiego makijażu. Sylwia zmusiła mnie w piątek prawie przemocą do zakupu i używania kilku kosmetyków, rezultat chyba fajny, skoro dostałam komplementy:-)
    Na pewno zauważyłaś, ze na wszelkich imprezach towarzyszy mi ta obłędna zielona sukienka, która również zbiera masę komplementów.
    Impreza była super, dawno tak dobrze się nie bawiłam, a to za sprawą nowego partnera mojego przyjaciela. Zdecydowanie z Maćkiem zlapalismy wspólny język, gadaliśmy jak nakręceni i kiedy przed 2 nad ranem zamykali knajpkę, postanowiliśmy spontanicznie przedłużyć spotkanie i poszliśmy w kilka osób potańczyć do klubu. Już dawno tak nie hasałam w koncu o 5, stwierdzilismy, ze dosc juz i wracamy do domów. Niedziela zapowiadała się leniwie, bo odsypialiśmy do południa, ale potem dzień nabrał tempa i udało mi się bardzo dużo zrobić.
    Na przykład zaczęłam ubierać choinkę i okazało się, ze nie ma sensu wieszać bombek do pewnej wysokości, bo Mia wszystko ściąga. W tym roku będziemy mieli więc choinkę tylko że swiatelkani na dole
    gruschka lubi to.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao,
    u mnie nie jest bialo,ale za to slonecznie zoltawo..
    krysiu,ceramika picassa tez mi sie b.b.b. podoba. kiedys bylam na wystawie urzadzonej przez Muzeum Narodowe w wawie jemu poswieconej i tam bylo duzo ceramiki i nie tylko..
    okazuje sie,ze M.Narodowe ma nawet niezle zbiory jego pprac..ale...nie ma miejsca zeby je eksponowac...szok.

marti,nawiazujac do zwiedzania,chcialam sie zapytac,czy te sale w Min. mozna ogladac tez i po 16 lub w sobote i niedziele? ja na pewno sie pisze a byc moze chcialaby je tez zobaczyc moja kolezanka-przewodnik-pasjonatka.

na spotkanie nad morzem nie dam rady dojechc,bede tylko tydzien. szkoda,bo morze w zimie to dla mnie wielka atrakcja.
    wlasnie montuje szopke dla maluchow,bedzie polsko-wlosko-lowicka.

jesli chodzi ... np. o sledzie na swieta, to musze wsiasc w pociag,pojechac do rzymu,przejsc sie do polskiego sklepu i jezeli ewentualnie akurat beda,zakupic je i..wrocic.. czyli nie jest to takie proste..a wszyscy krzycza, ze chca sledzieeeee!!!!!!!!!!!

ja tam wole krewetki,ktore wlasnie zrobie sobie na obiad.

widze, ze niektore ososby traca na wadze pijac dziwne soki.tinngo ja uwielbiam swieze karczochy, sa pyszne chociaz jest przy nich duzo roboty.
    tanczac i imprezujac....
    albo nie chudna,bo za duzo imprezuja i jedza...nie wymienie z imienia kolezanki S.
    maniusiu-pogubilam sie,czy zaakceptowalas ta nowa prace????
    aga-widze, ze masz mega rozrywke swiateczna z dzieciakami.
    kasiu jak samopoczucie?

gruscho==az===tyle ryb? prawie caly kuter chyba zakupilas? a nie...one sa hodowlane.
    no i zeby juz pozostac w temacie....poisson_bleu1.jpg swiateczno-kuchennym.....zycze wam rownie pieknych polmiskow na stole

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

jeszcze troche i was zaceramikuje.....
    nie, nie potem przejde do innego artysty...ktorego prawie... uwielbiam...

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Kalahari dobrze, że mnie nie wymieniłaś z imienia, na pewno nikt się nie domyślił, że o mnie chodzi

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzie dobry! Oj tam, oj tam Sabinko... ja tez sie pod te charakterystyke podpasowuje...choc nie jestem na S.

Madziu-samopoczucie zdecydowanie lepsze. Mysle, ze trafilam z dawka teraz i troche tak potrzymam, bo mi jest dobrze.
    Miewam co prawda odloty nastroju i bywam czepialska......ale kto ich nie miewa i kto nie bywa...

Co do diety to mam nadzieje za dwa tygodnie sie ustatkowac...narazie baluje i baluje...
    Co prawda nie jak Marti do piatej nad ranem...ale jednak!

Agnieszko czy nowy leptop bedzie pod choinka? Powiedz Mikolajowi, zeby nie zwlekal, bo cie nam tutaj brak!

A tak w ogole czy wszyscy juz ulepili pierogi?

Uprawnienia umieszczania postów