Strona 2590 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1590 2090 2490 2540 2580 2588 2589 2590 2591 2592 2600 2640 2690 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 25,891 do 25,900 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Marti gratuluję spadku, jakby nie było to sukces
    Akcja fantowa mi się spodobała, ludziom z pracy też, miałam dużo gratulacji za pomysł i pytania czy za rok też będzie i że fantów ma być więcej, bo w tym roku przybrakło, ale i bez tego też była kasa do puszki wrzucana.
    Super , że udało Ci się tyle paczek dla dzieciaków przygotować . U mnie w pracy jedna z koleżanek z księgowości robi takie paczki to się dorzucamy. Ona miała taka przygodę , że jednej z rodzin kilka lat z rzędu robił paczki i pierwszy raz był super, dużo radości i łez itd., ale z roku na rok ci ludzie robili się coraz bardziej roszczeniowi i wprost dzwonili, że potrzebują to i to.... i nie koniecznie dla dzieci. Aga się zaangażowała w pomoc, ale m.in, poprzez załatwienie pracy Tacie, jej rodzeństwo ma firmy więc praca się znalazła, ale chęci by ją podjąć żadnej. Nie było w tej rodzinie alkoholu, tylko raczej lenistwo. Szkoda dzieci, bo wyrosną prawdopodobne na podobnych ludzi.
    marti38 and Agnieszka111 like this.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez marti38 Zobacz posta
    Gruschko, to w karpiowej kwestii jesteśmy na dwóch różnych biegunach. Raz w życiu spróbowałam i był okropny – może źle przyrządzony? W każdym razie teraz to już i tak „po ptakach”
    Nieuczciwi czy niedouczeni hodowcy wstawiaja do sklepów karpie niewyszlamowane. Taka ryba jest okropna. No mrożenie mooże zabić ten smak szlamu.
    Ale prawidłowo prowadzony do odłowu świeży karp jest najwspanialszą rybą na świecie.Jak nie lubie ryb tak karpia tak.Ale jadam zwykle tylko na Wigilię. Mnie w rybach wkurzają ości. Nie znoszę wyjmowania ich z buzi, a niektóre gatunki maja ich potworne ilości.

Cytat Zamieszczone przez marti38 Zobacz posta
    Masz rację, że rozpuszczone te Twoje kociaste Przetrzymać się ich trochę nie da, żeby jadły grzecznie to co dajesz, nawet jeśli z lodówki?
    Mam nadzieję, że za chwilę znowu zaczniesz jeść, bo martwi mnie Twój brak apetytu.
    Moje kociaste są dziwne . MAją fazy na różne karmy. Jako kociaki były karmione animondą kitten. Do roku kociakowi sie jedzenia nie ogranicza. Weterynarz kazał mi też kurczaka ugotować z ryżem i marchewką jak miały biegunkę.Najpierw jadły, póżniej zaczeły zostawiać kurczaka, po kilku miesiącach znudziła im sie animonda. Do dzisiaj nie chcą jeść żadnej karmy o konsystencji ścisłego pasztetu. Zaczęłam im kupować szwedzką Bozitę(po Wiskasie czy Frieskis rzygały). No smaków w niej było dużo, 200 g opakowania dość ekonomiczne na 3 koty. Odechciało im się .
    Nakupiłam różności w zoo+ i powydawać musiałam szwagrowi i innym ludziom. Posmakowałam im Purina. Ale już to trwa rok i coraz więcej smaków i typów(kawałki w sosie Gold) zaczynają zakopywać. Nie wiem czy to firma coś zmienia czy one się przejedzą ale chodzą głodne, żra suchą (co jest zajwiskiem którego nie chcę, bo sucha załatwi im nerki), a nielubianej karmy nie dotkną , zeschnie się, zwietrzeje one bedą się łasić, niby umierac z głodu i co ja pękam.
    Mnie samą ten brak apetytu niepokoi.No myślę o moim apetycie, bo kociaste to mają muchy w nosie.
    Jutro przetestuję niebranie wyciągu z karczocha. No bo wszystko inne już eliminowałam i jak mi się jeść nie che tak to sie utrzymuje.
    Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 18-12-2018 o 20:09

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, Maniusiu, dziękuję

Maniusiu, Marti, my każdego roku bierzemy udział w Gwiazdce dla dzieciaków z ubogich rodzin, również w szlachetnej paczce i mieliśmy podobną sytuację z bardzo roszczeniową rodziną, Wielu darczyńców wycofało się z akcji dobroczynnych na zawsze

Maniusiu, kurtka bardzo fajna Chyba Wasi chłopcy ( Sabinko, Maniusiu), uważają, że za cienko się ubieracie, bo wyposażyli Was w cieplutkie kurtki

Marti, ja jadłam karpie już w różnych wersjach i jedyna, która mi w miarę smakowała, to karp smażony na maśle( zresztą przeze mnie) Ale możesz mieć rację- możliwe, że pozostałe były źle przyrządzone...choć np.cukinie jadłam w co najmniej stu wersjach od stu ludzi i dalej nie lubię więc może podobnie mam z karpiem.
    Jeśli chodzi o ciasta, to robimy ogromne ilości...zdarzało się, że na 5 osób miałam 7-8 dużych blach i pod koniec drugiego dnia nie było już nic. Moi chłopcy jak zasiadają do ciasta, to biorą sobie obiadowe talerze i nakładają pełniusieńkie i tak kilka razy w ciągu dnia. Pierwsze o co pytają gdy szykuję święta, to czy nie zapomnę o kluskach z makiem i jakie robię ciasta. Reszta może nie istnieć im więcej tortów, albo ciast tortowych, tym lepiej, im więcej bitej śmietany, też tym lepiej

A propo's jedzenia...od wczoraj jem i jem i jem...waga rośnie...no cóż...pełnia idzie...
    marti38 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Chyba Wasi chłopcy ( Sabinko, Maniusiu), uważają, że za cienko się ubieracie, bo wyposażyli Was w cieplutkie kurtki
    Trafiłaś w punkt Aga, zostałam pokrzyczana że za cienko się obieram i kaszlę, dzisiaj dostałam do komplety kozaki i rękawiczki I komentarz na pytanie z jakiej to okazji - żebyś się prezentowała ładnie przy takim przystojnym mężczyźnie

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

pobrane (1).jpg

Dzień dobry

Haha, Maniusiu , fajnie, że facet tak o Ciebie dba

Ja dziś lecę po pracy na paznokcie , Wam życzę równie udanego dnia
    kasiaogrodniczka and marti38 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Kasiu
    wysłałam pytanie o noclegi,dopiero potem doczytałam,że ta oferta jest nieaktywna....
    Zajmę się też wyszukiwaniem ofert,ale tak jak pisałam po nowym roku,potrzebuję na to czasu i wolnej głowy,żeby wszystko dokladnie doczytać.
    Myślę,że styczen to naprawdę wystarczająco wcześnie

Ryby rządzą nadalMy chyba rodzinnie nadrabiamy deficyty z PRL,kiedy uplowanie 3 karpi bylo wielkim szczęściem,a 4 to już byla prawdziwa rozpustaAle kiedyś w święta było więcej tylko świątecznych atrakcji,szczególnie szynki ,balerony i w ogóle mięsa.Rarytasem był też mak i wszelkie bakalie.
    Teraz chyba najbardziej wytęsknione są potrawy sezonowe i bardzo pracochlonne.Dobry karp pojawia się z końcem listopada i znika po świętach.Strach go z resztą wtedy kupować,bo świezy na pewno nie jest.Tak więc u nas na karpia czeka się prawie cały rok i bardzo często próbuje przed świętami,wielokrotnie

Wczoraj był dzien dorszaMama będzie go robiła w pomidorach i będzie jak zawsze przepyszny i jedzony już od piątku.Piszę w pomidorach a nie po grecku, Bo to nie jest ryba przykryta warzywami tylko ciepła,usmażona ryba zalewana gorącym, gęstym sosem z oleju,koncentratu i cebuli w którym stoi co najmniej dobę.dobrze,że dorsz jest chudy,bo sos to czysta rozpusta,prawie jak majonez,ale za to jaka pyszna ta rozpusta
    Suszę jabłka i gruszki do kompotu,w domu pięknie pachnie ,ale niestety są takie dobre,ze ciągle dosuszam,bo podjadamy z M

Maniusiu
    bardzo mile prezenty,bez okazji,za to z czystej troski i dbałości o ciebieCokolwiek by mówił jako uzasadnienieZrobilaś już tyle dla innych,że czas odpocząć i zaopiekować się teraz sobą.

O ekspresach nie pisałam,bo kompletnie się nie znam.Nie przepadam za kawą z ekspresu,od ponad 20 lat piję swoje poranne szatany z driperka i tak już chyba zostanie
    Chociaż sporo ,jak na siebie,już posprzątałam,to ciągle jeszcze jest mnóstwo do zrobienia...I czas się brać,bo potem do pracy też wypadałoby iść.
    Także koniec odwlekania,niby póżniej sprzątnięte na dłużej starczy,ale chciałabym już mieć większość za sobą a przed sobą mieć tylko to co lubię z przygotowań świątecznychW ramach odwlekania sprzątania zrobilam jeszcze 2 mini ogródki zimowe
    Milego dnia i samych przyjemnych czynności w okolo świątecznej krzątaninie
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 19-12-2018 o 07:39
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie
    Kasiu, a Ty już pewnie nie możesz się doczekać jutrzejszego wyjazdu? Spokojnej drogi kochana

Maniusiu, jestem pod wrażeniem i gratuluję powodzenia akcji! No i oczywiście podziwiam za same prace

Marti i dla Ciebie ogromne brawa za zorganizowanie tylu paczek i umiejętne zaangażowanie do akcji bardziej zasobnych osób .

Agnieszko u Ciebie jestem pod wrażeniem prezentów, które sobie robocie na Nowy rok .

Przykre jest to, co piszecie o postawach roszczeniowych części obdarowywanych ludzi. Niestety też to znam. A przykre jest głównie dlatego, że tracą potem ci rzeczywiście najbardziej potrzebujący .

Gruszko, tego smażonego dorsza to prawie poczułam, tak go smakowicie opisałaś . Co do kapusty to z grochem nie gotuję, ale za to z grzybami jak najbardziej. Natomiast jeżeli chodzi o koktajl Tereski to na razie śledzę tylko co pisze i jakie ma wrażenia.

Tereniu, chyba wolę jednak, żeby ten apetyt wrócił Ci już z powrotem . W zasadzie najsensowniej by było, gdyby któraś z nas też się wzięła za te soki, ale jakoś trudno się zmobilizować.

Sabinko, Maniusiu bardzo miło poczytać, jak te wasze chłopiska dbają o to, żebyście się im tak przypadkiem nie zaziębiły . Jak to mówią u nas – pszają wam .

Marti, dietka zupkowa poszła na razie w kąt, dlatego jak najbardziej odpuść sobie przepisy. Ale bardzo dziękuję, że chciałaś się tego podjąć. Co do menu świątecznego, to zawsze pilnuję, żeby było dwanaście potraw na stole. I chociaż czasami można mieć wątpliwość, czy niektóre z nich nie są trochę naciągane, to rodzina sobie nie krzywdzi, a więc ja też nie .

Mój M. robi od wczoraj bigos. To dłuuugi proces . No ale faktycznie, dobry jest.

Mieszka w
    Częstochowa

Krysiu dobry bigos musi być "hodowany" wtedy jest dobry
    u mnie tez jest to długi proces

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

U mnie nawet bardzo długi, bo co najmniej trzydniowy
    marti38 lubi to.

Mieszka w
    Częstochowa

Apropo prezentów
    brakuje mi dla Mamy
    Marta juz dostała swój tablet składkowy, ale dostanie jeszcze ode mnie bon na 100 zł, a od Artura etui na ten tablet ( za bagatela 150...)
    Dla Artura juz latem kupiłam na aukcji charytatywnej książkę z autografem generała Polko - uwielbia wojsko to myślę że będzie zadowolony
    Dla Ady mam golarkę do ubrań, bo ciągle moją pozycza plus tez bon na 100 zł, bo dzieci trzeba równo traktowac przynajmniej przy prezentach
    Bony nagle i niespodziewanie dostałam w pracy :0
    Nie wiem co dać Tesciom i Milence - dla nich zawsze coś domowej produkcji szykuję i dostaje podobnie zwrotnie własną produkcję . w zeszłym roku dostali ajerkoniak, poprzednio pierniki

Uprawnienia umieszczania postów