69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Hej późno wróciłam z Christmas Party,a jeszcze Marta na mnie czekała na pogaduchy tak więc teraz dopiero wstałam.
Przyjęcie mimo że jedzenie nie bylo najlpesze to i tak było super udane. Hotel elegancki ładna sala okrągłe stoły na dziesieć osób,przy naszym w pewnym momencie było 25 osób siedzieliśmy po dwie osoby na krześle a niektórzy na kolanach, śmiechu przy tym było co nie miara i to dowód na to że nie jedzenie najważniejsze.
Ale dwie rzeczy były boskie: barszcz czerwony i pierogi.
Ide teraz coś posprzątać
-
ciao,
maniusiu,natchnelas mnie ta idea:
dziewczyny zamawiam u was barszcz czerwony z uszkami i karpia w galarecie...grazie czekam na przesylke..
-
Dzień dobry
Tin-go dzięki za wrzucone linki, wczytam się porządnie po świętach ale już widzę pierwszą przeszkodę ----
- brak mi sokowirówki a poza tym zalecana przez tę Pepsi Eliot ilość kurkumy jest jak wiemy stanowczo za dużą, ciekawa jestem ile ci wychodzi soku z jednego selera naciowego bo napisane tam jest, że takiego soku powinno się wypijać litr dziennie, chyba, że coś źle zrozumiałam.
Maniusiu super, że impreza była udana i po raz kolejny potwierdziła, że nie miejsce i jedzenie a towarzystwo jest najważniejsze Jestem pełna podziwu, że po późnym powrocie z imprezy i jeszcze pogaduszkach z Martą wstałaś tak wcześnie i od razu zabrałaś się do roboty
Gruschko ty już szczęśliwa bo masz obok siebie S i S i też na pewno jesteś zdania, że towarzystwo najważniejsze. I masz rację - co się nie dogotuje i nie do piecze i nie dosprzata to się dowygląda Kalahari z tego co się orientuję to ty ostatnio jesz bardzo rozsądnie więc jedna wpadka w chińskiej knajpce na pewno nic złego ci nie zrobi, tym bardziej, że jak mówisz są święta więc trzeba sobie pojeść. Widzę, że jesteś wielką fanką krewetek i zawsze musisz mieć w pogotowiu czyli w lodówce A przygody z kotem a w zasadzie jego ogonem nie zazdroszczę. Pytalyście co będę przygotowywać na święta dla rodzinki J. Dziewczyny zrobią barszcz, pierogi, rybę po grecku i smażoną a ja takie inności, to znaczy paszteciki albo krokiety z grzybami (mam mrożone), pierożki albo inne ciasteczka z makiem na bazie ciasta francuskiego,
( jestem wygodna i mam gotowe), pierniczki już upieczone, na któryś obiad karkówka ze śliwkami i schab takowy też, bigos kończy gotowanie i zaraz wpakuję go w słoiki, otworzymy i zjemy w miarę potrzeb oraz piekę orzechowiec pyszny - tyle plany, chyba żeby jeszcze coś wyskoczyło w ostatniej chwili
-
Dzień dobry :-)
A ja wczoraj machnęłam ręką na różne plany, poszłam po pracy z przyjaciółką kupić jej w końcu prezent, bo perfumy które uwielbiała na mnie i chciała mieć, okazały się jednak za ciężkie dla niej. Pożyczyłam jej na kilka dni mój flakonik i stwierdziła, ze chociaż były przedmiotem pożądania, to jednak chyba gust jej się zmienił. No to zakupy i zakupy
Potem obiad i plotki, do domu wróciłam wieczorem. Skończyłam pakować prezenty dla dzieci z akcji, zawiozłam i padłam. A dzisiaj świąteczne przygotowania zaczęłam od wizyty u kosmetyczki taka ze mnie Nieperfekcyjna Pani Domu
W tym roku jest naprawdę sporo czasu na przygotowanie wszystkiego, więc nie ma stresu, ze się nie wyrobię.
Na razie 24 blaty do tortów upieczone, kuchnie opanowały pierniczki i śledzie. Nie razem oczywiście
Dobrego, pracowitego dnia Dziewczyny
-
Otworzyłam manufakturę ciastek - pierników jakoś tak dużo wyszło, to nic rozdam. Mogę ich nie jeść, bo chociaż dobre, to nie są moje ulubione.
Ale chciałam wypróbować dziwny przepis, który znalazłam na jednej z grup facebookowych- autorka zachwalała że.pyszne. miałam zamiar zrobić z połowy porcji, ale przy przeliczaniu dałam za dużo jednego składnika i musiałam zrobić z kilograma mąki. Pyszne ! Więc leci blacha za blachą , niestety w paszczy też znikają co chwilę. Krucho drożdżowe, genialnie proste. Jutro chyba zrobię wersję z makowym nadzieniem, chociaż miałam w planach klasyczną struclę.
-
pobrane (2).jpg
Dzień dobry
Ponieważ już nie zajrzę na forum przed Świętami,( z telefonu wygodniej pisać na apce), to chciałam Wam dziś złożyć życzenia pięknych, dobrych, pełnych życzliwości i radości Świąt
-
Dzień dobry :-) dziękuję za życzenia i wzajemnie- pełnych ciepła i spokoju, rodzinnych świąt :-)
Wchodzę na forum tylko z komórki na razie , więc nie odnoszę się do tego co piszecie ale nadrobię to :-)
-
Dzień dobry
Agnieszko życzę ci wspaniałych świąt tutaj - tam pewnie jeszcze będziemy się komunikować
Ja dzisiaj w ferworze pieczenia - robię orzechowca, paszteciki z grzybami, ciasteczka z makiem, piekę karkówkę ze śliwkami i schab i tak w zasadzie wszystko na raz, jedno mi się piecze, drugie szykuję jak pierwszy się upiecze to wstawiam drugie do piekarnika, lubię wszystko zrobić szybko, nie lubię mitrężyć niepotrzebnie czasu w kuchni. Zrobię co trzeba i mogę poczytać, kończę "Nieodnaleziona" Mroza
Potem pójdę na pewno do Janusza i powiem wam, że mam jakby dodatkowe lekcje angielskiego bo jego wnuczki mówią po polsku, czasem po czesku bo tata Czech a czasem rozmawiają ze sobą po angielsku
-
Dobry wieczor!
A ja melduje sie szczesliwie z Polski powrocona.
Kalahari- ja zrobilam lepszy myk. Sama sobie pojechalam do Ojczyzny i przywiozlam z ojczyzny co potrzebuje dos Swiat!
Jest makowiec, karp i sledzie... Bo i krakowski synek tez sie znalazl!
Rozpakowalam torby i....Lece do kuchni!
-
Miłym sąsiadkom zdrowych,pogodnych Świąt
Uprawnienia umieszczania postów