Strona 2597 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1597 2097 2497 2547 2587 2595 2596 2597 2598 2599 2607 2647 2697 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 25,961 do 25,970 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dziękujemy Kaniu
    gruschka and marti38 like this.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

...to Merry Christmas! to tak pod Ciebie i Terenię naszą wspólną
    bywajcie w zdrowiu i nieobżarciu,jeśli to w ogóle jest możliwe
    gruschka, marti38 and Agnieszka111 like this.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Tin-go dzięki za wrzucone linki, wczytam się porządnie po świętach ale już widzę pierwszą przeszkodę ----
    - brak mi sokowirówki a poza tym zalecana przez tę Pepsi Eliot ilość kurkumy jest jak wiemy stanowczo za dużą, ciekawa jestem ile ci wychodzi soku z jednego selera naciowego bo napisane tam jest, że takiego soku powinno się wypijać litr dziennie, chyba, że coś źle zrozumiałam.
    Sabinko ja robię z pęczka selera,2 jabłek i jednej cytryny. Kurkume dodaje w ilości około 2 cm kłacza , bo soku mi wychodzi 1/2 lub 3/4 litra(jak jabłka i peczek selera większy). Doszłam do wniosku, że bez przesady z tym litrem. 2 łyżeczki kurkumy też mną mocno wstrząsnęły jak ją zjadłam na dzień dobry.
    Nie wiem co jest przyczyną mojego braku apetytu.
    Odpukać w niemalowane może to jakaś choroba we mnie sie uzewnetrznia. Oby nie. Ale jak są niepohamowane ataki apetytu,ja przeważnie miałam takie reakcje po okresie bardzo niskokalorycznych diet(Bardadyn Dąbrowska) i nikt nie uważa tego za objaw choroby tylko za łakomstwo to może przecież pojawić się reakcja odwrotna.
    Wrzucę jeszcze przez mesengera bo tak dostałam ten artykuł o wpływie niedoboru boru. Brak tego pierwiastka w organizmie ma ogromny wpływ na działanie przytarczyc. To gruczoły wydzielania wewnętrznego, a czy to nadnercza, szyszynka mózgowa, tarczyca itd każdy z gruczołów wydzielania wewnętrznego może mieć wpływ na metabolizm i reakcje mózgowe w zakresie mechanizmu łaknienia.
    W artykule jest zalecany bor w postaci boraksu. Ja jednak bezpieczniej się czuję starając się dać sobie kurację wzbogacającą organizm w bor używając soku z selera.
    Znalazłam też w sklepach ze zdrowa żywnością suplementy w tabletkach magnez,wapń i bor w dawce 1mg oraz kurkuminę z piperyną.

Ale późna pora już jak na mnie.Dobranoc, kochane moje.
    Oby te Święta dla każdej z Was były magiczne, szczęśliwe , zdrowe i smaczniusie.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie, dzisiejszy dzień był bardzo pracowity chyba dla każdej z was. Też już mniej więcej wszystko porobiłam. Rano jeszcze tylko to, co najlepiej na świeżo i wyjazd do teściowej. Z przygotowań czysto kulinarnych najwięcej czasu zajęło nam lepienie uszek (na szczęście robienia pierogów podjęła się ostatecznie synowa) i pieczenie ciast. Ale córcia wyszukała różne piosenki przedświąteczne i w takim klimacie fajnie nam się to wszystko robiło.

Marti, czytając o listach, które robisz przygotowując święta, a właściwie czytając że kochasz robić takie listy, pomyślałam, że to być może najlepszy dla Ciebie sposób na dietetyczne bolączki. Bo ustalając precyzyjnie codzienny albo tygodniowy plan tego co robisz i jesz, byłabyś chyba w stanie wypełniać go punkt po punkcie, tak jak robisz to z przyjemnością w przypadku list świątecznych .
    O dziwny przepis dalej nie pytam, bo od takich pyszności powinnam się jednak trzymać z daleka. Chociaż kusi, nie powiem .

Gruszko, o pracy to więcej opowiem, jak będzie okazja, na spotkaniach. Z tym bardzo dobrze może być bowiem bardzo różnie .

Madziu, trochę już późno ale jakby co, to o tego karpia zawsze możesz zapukać do Gruszki . Ja nie lubię i nie jem (podobnie jak krewetek!). Natomiast barszczyk z uszkami i owszem . Chyba nawet wyszedł mi w tym roku całkiem smakowity. Jakby co, to buraki zawsze mogę Ci podesłać . Na razie jednak czekam na zdjęcie tej szopki, którą robiłaś. A na pasterkę jak najbardziej się wybieramy. Rozumiem, że Ty też, pytanie tylko gdzie?

Maniusiu potwierdziłaś ważną prawdę, że dla dobrej zabawy liczy się nie to co na stole, ale to kto w niej uczestniczy. Cieszę się, że tak udało się wam to pracowe spotkanie .

Sabinko, zerknęłam co to czytasz i już wpisałam, żeby sprawdzić w bibliotece. Wydaje się ciekawe.

Tereniu dzięki za linki. Też chyba będę się w nie musiała dokładniej w nie wczytać.

Kaniu 79, dziękujemy za odwiedziny i życzenia . Jak najbardziej przesyłamy serdeczności i w drugą stronę .

Tereniu pisałyśmy równocześnie. Spisałam sobie przepis i będę nad nim dumać. Też stawiam na to, że to ta mieszanka tak przedziwnie działa.

Dziewczynki Kochane, niech to Boże Narodzenie upłynie wam w zdrowiu i spokoju, w cudownej, serdecznej i rodzinnej atmosferze. Wszelkiej pomyślności i spełnienia marzeń.

swieta.jpg
    marti38 and Agnieszka111 like this.

I jeszcze dla wszystkich pieskowych i kociastych

swieta.jpg

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Kochane Zawzietaski!

Spokojnych, radosnych, obfitych w dobroc i milosc swiat Bozego Narodzenia dla was wszystkich!

Zdrowych, spokojnych i radosnych świąt dla wszystkich Zawzietasek

Uprawnienia umieszczania postów