Strona 2618 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1618 2118 2518 2568 2608 2616 2617 2618 2619 2620 2628 2668 2718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 26,171 do 26,180 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe słowa, ale piszecie trochę tak, jakbym miała Krysię na plecach zanieść nad morze
    Bardzo lubię prowadzić, po prostu pojechałałabym inne trasą i trochę dalej, ale bez przesady, nic ponad siły - po Kanię do Iławy stwierdziłem że nie dam rady zrobić kolejnych 200 km, trzeba z głową. Skoro do Debek mozna ajechac orzez Wroclaw , to czemu nie do Kolobrzegu przez Katowice ? Aczkolwiek patrzyłam na mapę i Kasia mogłabyś się dołączyć po drodze ,
    Jeśli mogę się czymś podzielić, to po prostu to robię i już.
    Dlatego Krysiu, jeśli zdecydujesz się jechać, to z największą przyjemnością dowiozę Cię jak jajko w puchu. A na miejscu wszystkie otoczymy Cię opieką.

Pod słowami Tereski o podejściu do tego wypadku absolutnie się podpisuję. Ja akurat bardzo cenię takie trochę bardziej stanowcze mówienie, a to co powiedziała Tereska, to czysta troska. Krysiu, wypadek się zdarzył, Ty jestws poszkodowana. I chociaż rozumiem Twoje obiekcje, bo tak samo mualam po złamaniu nogi, to teraz jest czas, żeby o siebie zadbać. A widocznie ktoś na górze postanowił dać Ci klapsa za ten powrót :-) I dał.odczuć, ze z jakiegoś powodu ta emerytura jest dla Ciebie o niebo lepsza niż praca.

Mualam dzisiaj strasznie ciężki dzień, występowałam po raz.kolejny jako świadek w sądzie w sprawie o mobbing u mnie w firmie. Mobbing, rezultatem którego kilka lat temu było samobójstwo mojej bliskiej koleżanki z pracy. Emocje wróciły i bardzo się starałam nie płakać.na sali sądowej, ale nadal jest to smutne i boli. Mai nie ma już 5.5 roku, a człowiek, który w ogromnej mierze do tej śmierci się przyczynił, usiłuje za wszelką cenę się wybielić.
    Potem spotkałam się z przyjaciółką i mogłam porozmawiać o tym wszystkim.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

O Matko, Marti, szczerze współczuję to musiało być straszne przeżycie
    gruschka, TinnGO, marti38 and 1 others like this.

Awatar marti38

Errata, bo widzę, ze zastosowałam duży skrót myślowy z Kanią.
    Od początku zastanawiałam się, czy jechać samochodem czy pociągiem. W przypadku samochodu droga wiedzie przez Łódź, więc naturalne byłoby zgarnięcie Tereski. Tereska umówiła się z Kanią na wspólną jazdę pociągiem, więc oczywiście pomyślałam, ze mogę jechać i po Kanię, no problem. Ale przestudiowałam mapy i trasę i zrezygnowałam z pomyslu, bo to 200 km dalej i gorsza droga, więc zamiast 6 godzin, jechałabym 10. Mogę nie dać rady, trzeba z głową, stąd pomysł jazdy pociągiem.
    Ale sytuacja jest dynamiczna i chetnie pojadę samochodem i inną trasą niż planowałam początkowo :-)

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Marti, bardzo wspolczuje i tylko mogę się domyslac, jakie to było dla Ciebie trudne przezycie . Dobrze chociaż, ze mialas się potem przed kim wygadać.

Agnieszko tak tez odebrałam Twoja przypominajke o Dabkach. Bo i mnie ona przypomniala jakie naprawde fajne z was dziewczyny
    Jeżeli chodzi o moje samopoczucie, to boli ale wiem, ze musi. Chetnie natomiast dowiedziałbym się, jak dlugo tak mniej wiecej bedzie Jeżeli wiec nie daj co ktoras z was miala jakies zlamanie z przemieszczeniem, to bylabym ciekawa, jak to wyglada czasowo. Staram się nie brac lekow w ciagu dnia, zostawiam je sobie na noc.

Marti "bardzo lubie prowadzic, po prostu pojechałabym troche dalej" – no i jak tu się nie rozczulać

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Ogladalyscie dzis Uwagę ? Zryczałam sie straszliwie, bo był reportaż o dziewczynkach z Koszalina. Nie wyobrażam sobie tragedii ich rodziców, po prostu nie wyobrażam
    sabinka57 lubi to.

Nie ogladalam, nawet nie chce sobie wyobrazac co się teraz dzieje w tych rodzinach
    gruschka, marti38 and Agnieszka111 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Marti "bardzo lubie prowadzic, po prostu pojechałabym troche dalej" – no i jak tu się nie rozczulać
    Cytat Zamieszczone przez marti38 Zobacz posta
    Skoro do Debek mozna ajechac orzez Wroclaw , to czemu nie do Kolobrzegu przez Katowice ? Aczkolwiek patrzyłam na mapę i Kasia mogłabyś się dołączyć po drodze ,
    Jeśli mogę się czymś podzielić, to po prostu to robię i już.
    Marti, to co dla Ciebie jest naturalnym odruchem, dla wielu byłoby nie do pojęcia

Krysiu, niestety, a może raczej stety nigdy nie miałam nic złamanego, więc Ci nie pomogę
    marti38 and sabinka57 like this.

Awatar marti38

Krysiu, mądry lekarz po moim złamaniu powiedział, ze pacjent, który cierpi, dłużej dochodzi do siebie. Organizm zamiast zwalczać infekcje czy goic rany, dużo sił poświęca na ból.
    Nie ma sensu więc moim zdaniem cierpienie - przecież od leków się nie uzależnisz A oierwsze dni są trudne. Przemkowi po złamaniu pomagała Doreta, to jest na bazie tramal, mnie Aulin, ale krótko. Potem pyralgina w zastrzykach, która można wypić. Draństwo gorzkie jak piorun, ale pomaga.
    Nie wiem, co Ci lekarz przepisal konkretnie, ale nie dopuszczaj do bólu, szybciej wyzdrowiejesz.
    Mam nadzieję, ze zastrzyki przeciwzakrzepowe robisz sobie ?

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Krysiu też nigdy nic nie miałam złamanego ani zwichniętego ani nawet nigdy nie byłam w szpitalu, tylko przy porodzie. Też ci nie pomogę w dziedzinie złamań.
    Marti to i mnie może zgarniecie po drodze?
    Agnieszko Uwagi nie oglądałam bo oglądam serial na netflixie ale kierowca lawety, który nas ściągał z Mielna ma kumpla wysoko postawionego w koszalińskiej policji i opowiadał nam, co tam się działo, jak to wyglądało, no po prostu tragedia... wielka tragedia.... Nawet znał te dziewczynki z widzenia bo zawozil córke do szkoły tańca w której i one tańczyły. Nie potrafię sobie nawet wyobrazić co dzieje się w ich rodzinach.
    gruschka, marti38 and Agnieszka111 like this.

Uprawnienia umieszczania postów