odwołali nam prezesa w trybie natychmiastowym, bez słowa wyjaśnienia dlaczego![]()
odwołali nam prezesa w trybie natychmiastowym, bez słowa wyjaśnienia dlaczego![]()
codziennie jakaś wiadomość ścina z nóg
źle się dzieje w państwie duńskim...
coraz bardziej myslę o ewakuacji stąd... jeszcze chwilę chcę poczekać bo najlepiej dla mnie było by przejśc do byłego szefa, dobrze się dogadujemy, no ale żeby czegoś nie przeoczyc
Policzyłyśmy z dziewczynami to jest 8 prezes ...w ciągu 12 lat
Martwię sie Agnieszko, dobrze mnie odczytujesz.No podoba mi się zycie na emeryturze i z kotami, chciałabym je trochę pociągnać.
Zazdroszczę ci kochana tej wiary w swoją lekarkę.
Ja z uwagi na pracę siostry w służbie zdrowia(jest mikrobiologiem, wieloletnim kierownikiem najpierw laboratorium w w ośrodku zdrowia, później prywatnej filii) i własne skłonności analityczno- hipochondryczne (tj czytanie kiedyś leksykonów, poradników , encyklopedii zdrowia, obecnie internetu, forów itp ) mam do służby zdrowia stosunek mocno krytyczny i zdystansowany.
Wiem, że gdzieś może są lekarze z prawdziwego zdarzenia ale ja od siostry znam tych których ona zna od podszewki ,takich którzy dostali się na studia za a/kaczki a/kury, zdawali np po 7 czy więcej razy, a teraz są jedynymi w jakiejś małej miejscowosci na zadupiu i maja wielką praktyke.Znam ich błędy, dochodzenia przeciw nim(uznanie żywych za zmarlych, złą diagnostykę ). Ba znam historię mojego leczenia, które spowodowane nadwrażliwością mojej mamy, której umarła córeczka 2 lata starsza ode mnie, skończyło sią dla mnie uszkodzeniem szkliwa zębów, układu rozrodczego (nie mogłam mieć dzieci) i najprawdopodobniej rozregulowania całego układu hormonalnego bo w chwili dojrzewania ja zaczęłam tyć.Tyłam tak szybko , że pękałą mi skóra jak kobietom w ciąży pod kolanami, na rękach, na biodrach(rozstępy).No ale ja byłam dzieckiem faszerowanym antybiotykami (początek w Polsce i zachłyśnięcie się nimi lekarzy), pamiętam też bardzo silne zatrucie mnie encortonem, to bodaj że steryd. No ja do lekarzy nie mam najmniejszego zaufania i zwrócenie się do nich kosztuje mnie zawsze dużo nerwów.
Zanim wykupie receptę próbuje przeczytać o tym co mi przepisano.
Ale nie wszystko wiem i umiem wyczytać, jestem chemikiem z wykształcenia, dokładnie fizykochemikiem, ale nie farmacji tylko włókiennictwa.
Czytam te blogi alternatywne Pepsi Eliot , Bio Słone, Akademia Witalności itp żeby skonfrontować inne punkty widzenia.
No i co zdiagnozowałam. Nareszcie objawy, preparat i czas pojawienia sie objawów w stosunku do zazywania pasują mi do siebie.
Ułożyłam puzzle.
Przy wizycie w listopadzie pani doktor, której od pażdziernika skarżę się na rwę barkową (ból prawego barku) oprócz diclofenacu zapisała mi Doretę i Eferalgan. To są dwa łagodne dla mnie środki bo parte na paracetamolu.
Paracetamol nie drażni mi żołądka w przeciwieństwie do innych Niesteroidowych Przeciwzapalnych jak Aspiryna, Ketonal, Diclofenak, Nemesil, Opokan,
Ta Doreta bardzo mi przypasowała bo działała silniej niż sam Paracetamol poprzez dodatek Tramalu. Nigdy dotychczas nie brałam tramalu.
No i mam składnik, który po kilku tygodniach regularnego stosowania dał efekt zaniku apetytu. Tylko nie wiedziałam, że się od niego można uzaleznić.Przeczytajcie fragment:
- Tramadol i odchudzanie
helciamorelcia 29.05.12, 17:52
Witajcie
Wiem ze to co teraz robie jest niemądre, niezdrowe i bóg wie jeszcze jakie ale przynosi rezultat.Otóz chce schudnąć i zauwazyłam ze po tabletkach Tradamol potrafie nie jesc przez trzy czwarte dnia i nie czuje głodu.Duzo piję wody bo mam takie zapotrzebowanie ale po tych tabletkach nie odczowam głodu co mnie cieszy.Oczywiscie nie chce ich lykac codziennie ale tak co trzeci dzien.Nakrzyczycie na mnie wiem ale chwytam sie juz wszystkiego a ograniczanie jedzenia i szykowanie sobie osobnych salatek czy innych cudów nie jest latwe jak sie ma w domu 2 dzieci i meza ktory pochlonal by konia z kopytami.A ja jak to tradycyjna kura domowa musze to wszystko im szykowac ciagle siedze w kuchni mam wrazenie ze kozenie tam zapuszcze.Jak nie jesc jak wszystkim trzeba naszykowac sniadanka,obiadki,kolacyjki,sniadanka przed praca do pracy wiecznie jestem otoczona jedzeniem.Schudlabym pewnie dopiero jakbym mieszkala sama i nie musiala stale w garach siedziec.
REKLAMA
marika2872 29.05.12, 18:41
Wskazania: Stosowany w silnych i średnio silnych bólach ostrych i przewlekłych: urazy, złamania, bóle objawowe, neuralgie, bóle w chorobach nowotworowych, bóle pooperacyjne, bolesne zabiegi diagnostyczne i lecznicze. Może być stosowany u ludzi w podeszłym wieku oraz w bólach towarzyszących dusznicy bolesnej.
Możliwe skutki uboczne: Nudności i zawroty głowy, wymioty, zaparcie, potliwość, suchość w ustach, ból głowy, dezorientacja. Ponadto może wystąpić: kołatanie serca, zaburzenia rytmu serca, hipotonia ortostatyczna, zapaść,odruch wymiotny, uczucie ucisku w żołądku, wzdęcia oraz reakcje skórne (świąd, pokrzywka). Sporadycznie występują spowolnienie ruchowe, zmiana apetytu, trudności w oddawaniu moczu; reakcje psychiczne (zmiany nastroju i aktywności, zmiany w zdolności odczuwania i rozpoznawania), podwyższenie ciśnienia tętniczego, a także reakcje nadwrażliwości (duszność, skurcz oskrzeli, świszczący oddech). Po tramadolu może się rozwinąć uzależnienie i mogą wystąpić objawy związane z reakcją odstawienia, podobne do obserwowanych po odstawieniu opioidów (pobudzenie, niepokój, drażliwość, bezsenność, nadmierna ruchliwość, drżenia oraz objawy ze strony przewodu pokarmowego). Podczas stosowania leku nie należy prowadzić pojazdów i obsługiwać urządzeń mechanicznych.
dobry sposób na odchudzanie. Każdy wybiera wedle swoich potrzeb, ale pytanie jestes w podeszłym wieku? a może nowotwór?
powodzenia
helciamorelcia 29.05.12, 20:16
Nie jestem w podeszlym wieku mam 33 lata.Wiem ze nie tak powinno odbywac sie odchudzanie ale tonacy brzytwy sie chwyta.Niesety nie mam nadwagi 5,10 czy 15 kilo tylko znacznie wiecej po ciazach nie potrafilam sobie z tym poradzic i po latach sie nagromadzilo nie ma co sie oszukiwac sama sie tak zapuscilam ale walcze jak tylko potrafie.
- Gość: marika2872 IP: *.146.220.142.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.05.12, 20:27
przecież jest sporo innych leków, nigdy nie słyszałam żeby ktoś odchudzal się lekami na nowotór itp- ogólnie przeciwbólowymi. To nie podchodzi pod TRAMAL?
kup tabl. z sibutra.... pomagają- Gość: kx IP: *.aster.pl 05.06.12, 23:53
idz do dietetyka, durna babo a nie lykaj tramadol. rece opadaja, naprawde. twoim problemem wiekszym niz kilkadziesiat kilogramow nadwagi jest brak myslenia. sama chcesz sobie krzywde zrobic czy co?- bobeczek5 14.05.14, 08:58
..."durna babo",? "brak myslenia"? Ja bardzo sobie wypraszam .
Ja nie BRAŁAM tramal na odchudzanie tylko jako środek przeciw bólowy , ja nadmienilam tylko ze nie miałam apetytu przy braniu tych tabletek . Nikogo tutaj nie namawiam ,na ich branie , każdy na tym forum jest dorosły i musi sam wiedzieć , co pomaga a co szkodzi ... ludzie z nadwagą którzy chcą za wszelką cenę schudnąć, sięgają po tak drastyczne środki , że głowa boli ale biorą to świadomie , nikt ich nie zmusza do kupna , i nikt im ust na sile nie otwiera . Jest tak czy nie ?, ty jesteś świadom ze to trucizna , inni też to wiedza a mimo wszystko chcą brać ...
No więc bardzo proszę sobie oszczędzić z tą "Głupią babą" ...- Gość: neonila IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.14, 18:38
Dla odchudzających się polecam przydatny ranking tabletek odchudzających
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 09-01-2019 o 14:28
Agnieszko przypomniało mi się że wczoraj albo dzisiaj miałaś odebrać wyniki Kuby. Mam nadzieję że są dobre.
Teresko i co teraz zrobisz?
Sabinko, dzięki kochananiestety wyniki prolaktyny i tsh są złe, a prolaktyny nawet bardzo złe. Morfologia i pozostałe hormony są w normie , na szczęście podskoczył trochę testosteron , ale pewnie czeka nas rezonans przysadki mózgowej. W przyszłym tygodniu zapiszę go co endokrynologa i zobaczymy co powie
.
To niedobrze Agnieszko. Mam nadzieję, że dobry endokrynolog znajdzie jakieś wyjście z tej sytuacji.
Oj Aga , oby endykrynolog znalazł rozwiązanie
TinnGo widzę, że bardzo krytycznie podchodzisz do wszystkich lekarzy, wszystkich bez wyjątku. Nie bardzo wierzę, że twoja siostra pracując przez tyle lat z różnymi lekarzami nigdy nie natrafiła takiego którego mogłaby polecić i wszyscy byli be. Pewnie, że można na służbie zdrowia wieszać psy ale nie wszyscy są do niczego. Jest wielu wspaniałych lekarzy, którzy pomagają ludziom, tylko chyba trudno trafić do takiego. Z reguły przypisani jesteśmy do jakiegoś lekarza rodzinnego i choćby nam nie do końca odpowiadał to siedzimy i narzekamy.... ale do dobrego lekarza rodzinnego ciężko się dostać z reguły mają komplet pacjentów albo i nadkomplet. Zresztą tak to bywa, że ten sam lekarz dla nas może być beznadziejny a innym pomógł w wielu trudnych sytuacjach. Z moimi koleżankami z angielskiego ostatnio rozmawiałyśmy na temat lekarzy i tak się złożyło, że jedna bardzo chwaliła lekarkę a druga wieszała psy na tej samej.
Czy ty ten lek który może powodować brak apetytu bierzesz na stałe czy tylko od czasu do czasu? Zresztą jak się poczyta te wszystkie ewentualne skutki uboczne to w zasadzie odechciewa się brania chyba każdego leku.
Maniusiu chyba dobrze robisz, że myślisz o ewakuacji z twojej firmy. Tylu prezesów w ciągu zaledwie kilku lat to chyba świadczy o tym, że i pracuje się tam innym też nienajlepiej. Człowiek nie zna dnia ani godziny i myk - pojawia się nowy prezes
Musisz chyba rozejrzeć się za czymś nowym a jako dobra księgowa na pewno znajdziesz coś odpowiedniego
Tego ci życzę.
A jak mama? Chodzi mi o to czy wróciła do stanu przedszpitalnego i czy znowu nie wymyśliła czegoś nowego typu otwieranie okna w wielki mróz - chyba tobie na złość
Bardzo ci współczuję sytuacji w domu. Wiem jak to jest bo sama 15 lat mieszkałam z ojcem i różnie bywało... Na pewno nie tak jak u ciebie ale sytuacje też bywały ciężkie.