Kurcze a mój post poleciał w kosmosJa dziś wstałam o 4 pełna energii
posprzątałam kuchnię , wymyłam lodówkę szafki i spiżarkę a też gnam na zakupy
Fajne kawki i śliczne kubeczki
Wersja do druku
Kurcze a mój post poleciał w kosmosJa dziś wstałam o 4 pełna energii
posprzątałam kuchnię , wymyłam lodówkę szafki i spiżarkę a też gnam na zakupy
Fajne kawki i śliczne kubeczki
Dzień dobry A raczej dobry wieczór: -)
Dzisiaj był dobry dzień- długie, bardzo długie położenie w łóżku, noc bez leków, bo postanowiłam najwyżej się pomęczyć. Potem mąż zrobił śniadanie do łóżka, poszliśmy na długi zimowy spacer z Kluską. Muszę Wam wrzucić film jak sie tarza w śniegu A raczej nie tarza, tylko nurkuje pyskiem w zaspy. Kluska kocha śnieg i zimowe spacery :D
Plotki z sąsiadka przy płocie i zaproszenie na popołudniową kawkę A w planach wino z przyjaciółką. Zadbalam dzisiaj o siebie bardzo i jutro też zamierzam :-) To jedno z moich postanowień na ten rok- kochać siebie bardziej.
Przemka zmusiłam do pracy w ogródku :D, piszę zmusiłam, bo on nienawidzi grzebać się w ziemi i cokolwiek robić przy roślinach, lubi rezultaty. No ale obcinanie gałęzi wykracza poza moją siłę. Podcięłam magnolię na dole, bo zaczęła zagłuszać rośliny i ciekawa jestem , jak ona to zniesie, bo podobno magnolie nie lubią cięcia. Moja albo polubi albo ma problem :D inne rośliny też mają prawo do życia.
Zauważyłam że już od jakiegoś czasu dużo mniej czytam i to mnie martwi. Kiedyś pochalnialam książki , a teraz dużo czytam ale w necie i chciałabym to zmienić. Popatrzę na to, co wy czytacie i może się podłączę z pomysłem, bo ostatnio trafiłam na książki niezbyt wysokich lotów i to mnie może zniechęciło trochę.
Świąteczno-noworoczny marazm ruchowy nadal trwa i z tego jestem bardzo niezadowolona. Tak jakby kupno karty Multi sport od razu wykasowalo mi zapał i to też zamierzam zmienić
Tylko jak, skoro przyszły tydzień zapowiada się bardzo intensywnie a w niedzielę nie chce mi się rano jechać na siłownię, wolę długo poleżeć w łóżku.
Moja nowa zawodową sytuacja spowodowała zmianę planów na Kołobrzeg, co uświadomiłam sobie dzisiaj. Nie dostanę urlopu, nie ma na to szans, czyli przykro mi, ale pozostaje weekend z poniedziałkiem, to.miłam już zaklepane. Niezależnie więc od decyzji lekarza w poniedziałek, nie mam szans na tydzień z dziewczynami w spa.
Dobrego wieczoru Dziewczyny :-)
Ps. Jeszcze raz bardzo, bardzo, bardzo dziękuję Wam za wsparcie i wszystkie ciepłe słowa tutaj i na apce. Możemy czasem się nie zgadzać, dyskutować, ale zdecydowana większość tej relacji to ciepło i dobro, które się czuję. A wsparcie, jakie dostałam od Was to niesamowita wartość :love:
Odpoczywaj kochana , stres jest paskudnym psem który potrafi nas bardzo osłabić.
Oj jak mi zal.
No i kiszka , nie mamy czwartego do brydża.
Powygrzewałam się dzisiaj na łonie rodzinyhttps://forum.jestemfit.pl/imgssl.ph...10_e7_orig.gif, nawet szwagier był miły bo podyskutowaliśmy na temat cholesterolu.
Przeczytałam fragmenty z książek zgromadzonych przez niego od zawału i zdecydowałam się nie brać statyn.
Według opracowań nie związanych z lobby koncernów farmaceutycznych normy cholesterolu dla mojego przedziału wiekowego to 250-330.Mam 298.
Kobiety z wysokim cholesterolem żyją dłużej, a statyny wpływające na obniżenie jego poziomu mają działanie rakotwórcze.
Cholesterol przyjmowany z pożywieniem w bardzo niewielkim stopniu wpływa na jego poziom w organiźmie, bzdurą jest więc ograniczanie żółtek do dwóch tygodniowo.Gdy cholesterol przyjmujemy z pożywieniem zostaje wstrzymana jego produkcja w wątrobie. Gdy nie mamy jego dostatecznego poziomu musimy sami go wytworzyć.
Kłamstwem jest podział na zły i dobry choresterol. Obie frakcje , zarówno HDL jak i LDL są potrzebne. W ostatnich latach musiano wycofać jedną z powszechnie stosowanych statyn z uwagi na liczne przypadki śmierci po jej zażywaniu.Zdecydowałam się nie brać tych roślinnych statyn, do których się zwrócił teraz świat farmaceutyczny i pozwolić swojemu organizmowi działać na wysokim cholesterolu, który jest wyższy u ludzi czynnych ruchowo, sportowo, no witalnych.
Ludzie o wyższym poziomie śpią lepiej, nie odczuwają zimna, mają prawidłowe działanie układu hormonalnego, zwłaszcza wytwarzanie kortyzolu.
Na bardzo rozsądną dziewczynkę wyrosła nasza Ala .Właśnie kończy gimnazjum o wysokim poziomie matematyki, fizyki i biologii.Wybiera LO. Idzie zdecydowanie na medycynę, docelowo na onkologie dziecięcą.
Zatem swoje leczenie i te miesiące chemioterapii ukształtowały w niej chęć walki o życie innych dzieci .Oby Bóg dał jej szansę spełnienia tego planu.
Porozmawiałam z nią na temat terapii komórkami macierzystymi i osoczem(terapie lecznicze stawów) w porównaniu z lekami typu przeciwbólówki, suplementy , zastrzyki z kwasu hialuronowego.Jej ojczym jest ortopedą i zajmuje się takimi zabiegami.Muszę się za ten bark zabrać porządnie bo naprawdę mocno mnie ogranicza.
Jestem skotłowana , bo Antoś nie lubi podróży i pół drogi powrotnej płakał nam na tylnym siedzeniu. Ja przypięta pasami na przodzie nie za bardzo miałam jak go uspokoić.
Ale dobrze jest poczuć się częścią rodziny.
Chociaż jak zaczęłam czytać dzisiejszą apkę to rosół wystygł i posadzono mnie o uzależnienie od smartfona.
TinnGo jaki jest koszt tego brydża?
Witajcie!
Maniusiu szkoda, ze Twój dlugi post poszedł w kosmos (chociaż mój w pewnym sensie tez). Mialam troche nadzieje, ze go odtworzysz, ale właściwie to fajnie, ze dalas ujscie energii w inny sposób, z duzym jak widze pożytkiem dla domu.
Marti, czekam na filmik z Kluska. Nasza sunia tez uwielbiala takie zabawy w śniegu. Dobrze, ze zadbalas dzisiaj o siebie i ze to samo planujesz w najbliższym czasie. I tak trzymaj. Z książkami mam troche podobnie. Niby duzo czytam, ale w stosunku do tego, co kiedys to jednak mniej, no i duza czesc wlasnie w necie. Trzymam kciuki za to, żeby znowu zachcialo Ci się chcieć ćwiczyć. Szkoda, ze nie dasz rady zrealizowac calego wyjazdu. Bardzo by Ci się przydaly teraz takie relaksowe dni.
Tereniu ciesze się, ze to był jednak dobry rodzinny dzien. A czwarty do brydza, jak widzisz, już się zgłosił.
Załącznik 43603Załącznik 43604
Dzień dobry :)
Pijemy kawkę, pijemy :love::heart:
Dzien dobry!
Jasne, ze pijemy Agnieszko!:money:
Sabinko zanim Terenia wstanie to ja ci odpowiem. :)
Koszt jednej osoby w pokoju dwuosobowym za ten tydzien to 699 zlotych. Zaliczke wplacila za ten pokoj juz Kania, ale jesli mialabys obawy mieszkania z osoba, ktorej jeszcze nie znasz- mozemy sie przetasowac i bylabys w pokoju ze mna lub z Terenia.
Przypominam raz jeszcze co jest w pakiecie. A jest tego niemalo...
Wydaje mi sie, ze to naprawdy bylby i dla ciebie doskonaly start w zdrowy poczatek odchudzania.
Gotowi do Wiosny!!! Terminy: styczeń - marzec 2019
Minimalny pobyt: 7 dni (od soboty do soboty)
Godziny posiłków:
- Śniadanie - 7:30
- Obiad - 12:30
- Kolacja - 17:30
Warunki rezerwacji
Promocja nie łączy się z programem rabatowym.
Warunkiem potwierdzenia rezerwacji jest wpłata zaliczki w wysokości 30 % wartości kosztów pobytu.
Brak wpłaty zaliczki w wyznaczonym terminie powoduje anulację dokonanej rezerwacji.
W przypadku rezygnacji z rezerwacji do 70 dni przed datą rozpoczęcia pobytu zwracamy całą zaliczkę.
W terminie krótszym niż 70 dni do 40 dni przed rozpoczęciem pobytu zwracamy 50% zaliczki.
W przypadku rezygnacji w terminie krótszym niż 40 dni do rozpoczęcia pobytu, zwracamy 20 % zaliczki.
Program pakietu
- 3 posiłki dziennie - 4 rodzaje diet do wyboru
- vege z rybami: 1500 lub 1900kcal
- tradycyjna: 1500 lub 1900kcal
- Zakwaterowanie w pokoju 1,2 lub 3 lub 4 osobowym
- Codzienny rozruch poranny Nordic Walking z trenerem (od niedzieli do soboty)
- Codzienna gimnastyka w basenie solankowym (od niedzieli do piątku)
- Codzienna gimnastyka odmładzająca na sali gimnastycznej (od poniedziałku do piątku)
- Badanie składu i kondycji ciała na urządzeniu BIO Corpus
- Nauka tańca (poniedziałek-środa-piątek)
- Joga dla początkujących (wtorek-czwartek)
- Nieograniczony dostęp na basen, salę fitness oraz saunę*
- Zabieg firmowy 1 x tydzień
- Rabat na zabiegi oferowane przez Sanatorium SAN 20% (nie dotyczy terapii manualnej)
* chęć skorzystania należy zgłośić w recepcji, ze względu na limitowaną liczbę wejść:
sauna- max 6 osób/wejście, basen - 16 osób/godz.
Dzień dobry:)
Pomyślę nad swoim pomysłem:)
Wczoraj wieczorem coś mnie tak naszło ale muszę się jeszcze zastanowić. Z tym, że od razu zaznaczam, że brydża nie gram:)
Widzę że dzisiaj kawa owsiakowa i mam nadzieję, że wszystkie przyklaskujecie tej wspaniałej akcji:)
Sabinko, jeśli tylko masz możliwości, to jedź :) program wydaje się fajny nie mówiąc już o towarzystwie :), ale wiadomo, 700 zł, to spory ubytek z emerytury, więc chcesz to przemyśleć. Bardzo naszym dziewczynkom zazdroszczę, że poznają Kanię :( Znam ją tylko z forum, ale lubię że siok :D, no nic, mam na co czekać :)
Agnieszko- my z Terenia bardzo dobrze znamy Aneczke czyli Kanie. Ona to taki prawdziwy pogodny duchem Kubus Puchatek, jak na jej awatarze. :money:
Co do sumy 700zl. Nie jest to malo, ale w porownaniu do wielu innych tego typu ofert jednoczesnie niewiele. Bo to co masz w tym pakiecie , w innych domach bywa dodatkowo platne. A moze Sabinko zaproponuj ten wyjazd twoim bliskim jako prezent urodzinowy dla ciebie?:)
To juz chyba wkrotce...:^^::yes: