69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Kasiu, może u Was, tam daleko, nie ma tego bombardowania informacjami jak u nas- w tv, internecie, pracy, sklepach, u lekarza, " na mieście". Trudno uciec od tego, co w tej chwili najboleśniejsze- jedno serce umarło, a drugie odeszło.
-

Witaj Gorczynko powrocona...
-
Kasia dobrze radzi.....najlepiej nie słuchać tego....nie czytać. Ja tez staram sie skupiać na czymś dobrym...choć nie powiem wzbiera we mnie złość na myśl tego co się stało w niedziele wieczór......
-
Ja jestem tez zdołowana, cóż że nie znałam człowieka, sama sytuacja, że takie coś się dzieje jest straszna
Człowiek niezwykle pogodny i o dobrym sercu o czym mówili zwykli mieszkańcy Gdańska
O takich zamachach to tylko się słyszało w TV że gdzie ś tam daleko się zdarzają albo w filmach oglądało
Przerażają mnie komentarze róznych ludzi, trochę jak Kasia staram się unikać,,, ale czy unikanie zmieni cos, że one znikną, nienawiść szerzy się dalej i takie rzeczy mogą sie powtarzać
Wczoraj ktoś udostępnił komentarze młodzieży wszechpolskiej... nie będę ich powarzać
-
Moim zdaniem, trzeba o tym mówić, pamiętać, przestrzegać. Pokazywać młodzieży, czy własnym dzieciom co jest w tym złe. Ja nie siedzę przed tv z wypiekami na twarzy i szukam informacji na ten temat. Jest mi po prostu tak strasznie żal Prezydenta, Gdańszczan, a przy okazji Owsiaka, jakby dotyczyło to śmierci członka mojej rodziny. W związku z tym trudno jest mi się uśmiechać, żartować, gdy czuję ból jak po stracie kogoś bliskiego. Przepraszam, że tak mam. Swoją drogą, gdyby nie pamięć, wspomnienia i rozmowy o holokauście, II wojnie światowej, rozbiorach, czy komunizmie, być może mielibyśmy powtórkę z rozrywki
.
-
Aguś...mam tak samo....na sama myśl che mi się płakać, ze doszło do takiej okrutnej zbrodni. No i te ohydne komentarze na temat Jurka. To się nie mieści w głowie....tyle dobrego robił i mam nadzieję, że w wyniku tak dużego poparcia ze strony społeczeństwa zmieni zdanie....
-
Agnieszko własnie to czuję o czym piszesz, jestem lekko zdołowana
-
Dzień dobry dziewczynki
No właśnie Maniusiu - masz rację. Do tej pory tylko się słyszało o takich sytuacjach, że gdzieś tam, daleko od nas, gdzieś w świecie takie rzeczy się działy. A tu proszę....
Ja też nie mogę pozbierać się po tym co się wydarzyło... I te okropne komentarze na temat Jurka Owsiaka, wyssane z palca oszczerstwa... Nie wyobrażam sobie orkiestry bez niego
Hejt w sieci jest okropny, okazuje się, że grożono śmiercią niejednemu prezydentowi w Polsce, prezydentowi Poznania i Wrocławia na przykład i to wszystko uchodzi hejterom bezkarnie... Sprawy są umarzane jakby nic się nie działo.
Krysiu mam nadzieję, że dostaniesz dobre wieści u lekarza i zobaczymy się w Kołobrzegu.
-
Agnieszko nie przepraszaj. Moje odczucia sa bardzo podobne i naprawde rozumiem to o czym piszesz
.
Kasiu, jak widzisz wiekszosc z nas ciagle nawraca do tematu. Z boku faktycznie może się to wydawac troche niezrozumiale. W koncu obcy człowiek. A jednak jakby nagle nie obcy. Problem dotknal czegos głębszego, związanego tez z tym co od dłuższego czasu dzieje się u nas w kraju. Stad takie reakcje i przygnębienie. Trudno od tego odejść, nawet wyłączając wiadomości, bo dzieje się nie tylko obok, ale tez gdzies w srodku nas.
Witaj Gorczynko.
Niedlugo wybieram się do lekarza. Co i jak napisze, jak wroce.
-
Uprawnienia umieszczania postów