Strona 2642 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1642 2142 2542 2592 2632 2640 2641 2642 2643 2644 2652 2692 2742 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 26,411 do 26,420 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

No, to mam pól godziny do wyjścia, wszystko przygotowane, więc mogę chwilę popisać

Krysiu, taki jest plan...żeby się w pracy nie dać i jeszcze żeby było miło . Bardzo się o to z trzema przyjaciółkami staramy i na razie nam się udaje. Jest więc szansa, że nie oszalejemy
    Zbiórka zakończyła się 17 milionami, a miał być tysiąc złotych cudna akcja
    I ja kocham morze zawsze, gdy jesteśmy u mamy, choć na kilka godzin jedziemy do do Stegny , od której dzieli nas 70 km lub Krynicy Morskiej. Wg mnie, to dwie najcudowniejsze nadmorskie miejscowości, choć nie zaprzeczam, że przemawia przeze mnie lokalny patriotyzm To zresztą była ukochana miejscówka Joanny Chmielewskiej W ciągu roku zdarzają się nam weekendowe wyjazdy do Gdańska, bo od nas z kolei tam mamy najbliżej- 3 godziny drogi autostradą.

Marti, w butiku Marti, w ubiegłym roku też kupiłam sobie bieliznę i moja córka również, bo trafiłyśmy na super promocje . Starówka kołobrzeska bardzo mi się podoba. Byłam tam, gdy ją budowano i później kilka razy po jej całkowitym postawieniu. To był bardzo dobry pomysł.
    Jak mój Kuba był młodszy, to strasznie bał się pływania pirackim statkiem, który wtedy był bardzo modny, a potem trochę podupadł i już wszyscy się baliśmy Teraz podobno znów pływa.
    Trzymam kciuki za Twoje postanowienia dietetyczno- ruchowe

Monko i mnie interesują Twoje wyniki na diecie 8 godzinnej Jak długo na niej jesteś?

cdn.

Idę do pracy .
    marti38 and Gorczynka like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Żarty się skończyły i biorę się za swoją wagęna poważnie.
    Kajecik jest,postaram się zapisywać jak mi idzie
    Nie wiem skąd wziął się mit,że 2000-2200 kalorii to mnostwo jedzenia.....Nawet przy takiej ilości trzeba się nieźle pilnować.I nie mówię o 1,2 5 tygodniach pelnej spinki.To z reguly idzie łatwo.Ale z czasem coraz trudniej.
    Choćby przykład z Kołobrzegu.Zjadłyśmydość lekkie śniadanie,ale pasty wegetariańskie dietetyczne nie są.Moja to 240kcal w 100g,podobnie serek,co przy kilku krążkach wafli gryczanych spokojnie przekroczylo 500,a może i 600 kcal.
    Na obiad porządna pizza.Porządna w rozumieniu,że z dobrych skladnikow w bardzo umiarkowanej ilości dodatków.Wielkość standardowa.Przystawka -przepyszny chlebek z oliwkami i oliwą.bez deseru i wina spokojnie 1200kcal,albo i więcej.Kolacja - połowa pizzy z taką samą przystawką-600.Czyli lekko licząc 2400,bez deserów,przekąsek,napojów z kaloriamiGdyby dodać do tego choćby i malutki deser i wino czy inny napój byloby ok.3000.A nam się wydawało,że to dobry dzień.I pewnie taki byl,bo wrócilyśmy lżejsze.A ruch był bardzo umiarkowany,może 6 km spaceru,nie marszu ale spaceru.
    Także już utrzymanie tych 2200 w długim czasie i systematycznie będzie wymagało ode mnie niezłego główkowania.Żeby nie poddać się po 2-3 miesiącach.
    Pogoda ciągle nie rowerowa i chyba zdecyduję się na romansik z siłownią.To kwestia otwarta,na początek zmierzę się z dietą,bo to zdecydowanie jest dla mnie najtrudniejsze.Ruch to czysta przyjemność
    Dziś pogoda klasycznie styczniowa -lekki mrozik,mały wiatr,slońce-rześkoDało się polatać
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 23-01-2019 o 12:41
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar gruschka

Bardzo się cieszę,że dziewczynom tak bardzo przypadły do gustu i Kołobrzeg i sanatorium,bo to dobrze rokuje na przyszłość
    Terminu turnusu chyba specjalnie nie da się zmienić,bo tylko w takim trochę "niechodliwym" czasie można liczyć na naprawdę dobre promocje.
    W Kołobrzegu to prawdziwy przemysł sanatoryjny.Trochę przytłoczyła mnie ilość ludzi na promenadzie,którzy napływali i napływali...Ale to pewnie dlatego,że niedziela,a w tygodniu jest spokojniej.
    Na powtórzenie takiego weekendu jestem już spakowanaale na dłuższy pobyt na pewno się nie zdecyduję.Po 3 dniach wychodzi ze mnie
    Mr Hyde i trudno ze mną wytrzymać,więc nie będę nikogo narażaćZ wyjazdami letnimi mam tak samo
    Deklaruję się wiec na maks.3dni.
    Maniusiu,Agnieszko -dobrej spokojnej pracy życzę,żeby bylo wam jak najlżej.
    Krysiu
    czasem w odpowiednim momencie zadane pytanie(bardzo tu procentuje Kasi bezpośredniośćdla mnie bardzo cenna) porusza o wiele więcej strun niż jakiekolwiek stwierdzenie.A ja mam wrażenie,że strasznie dużo o sobie napisałam i bardzo się otworzyłam,jak na moje zwyczaje o wiele za dużoA jestem postrzegana jako malo wylewna.....Ale staram się zawsze być otwarta na czyjąś potrzebę wygadania się i uslyszenia co myślęa częściej raczej tylko po prostu wysluchania,żeby ktoś mógł usłyszeć swoje myśli wypowiedziane na głos.

Marti
    bardzo pięknie opisałaś nasze wspólne mieszkanie,bo ty po prostu taka dobra duszyczka jesteśBardzo ci dziękuje.Marti - niespotykanie dobry człowiek
    Ale cytując klasyka(Sabinko) swoje wiem
    Już się cieszę na lutyTy też trzymaj się w nowej robocie

Witam Monkę
    Tak sobie pomyślałam,że pięknie ,nieśpiesznie i trochę niepostrzeżenie różnymi dróżkami przenikamy się z celowniczkamiBardzo mi się to podoba
    Ostatnio edytowane przez gruschka ; 23-01-2019 o 13:42

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry Dziewczyny :-)

Dzisiaj mam nadzieję na dobry dzień – rozpoczął się dość nietypowo, bo…. Ćwiczeniami o 5 rano Spać nie mogę, zaparłam się, że nie będą mną leki rządzić i dam radę, tylko 3:50 maksymalnie mam oczy na zapałkach. Sprzątać wzorem Agnieszki mi się nie chciało, zresztą jakie to sprzątanie, skoro cały dom śpiących ludzi a Dusia wstaje wcześnie na dyżur, więc żal jej odbierać godzinę snu.
    A ponieważ jestem bardzo mało elastyczna ostatnio, to pomyślałam, że przed prysznicem to dobry pomysł poschylać się i porozciągać. Fajnie się rozruszałam, ale w ciągu dnia zaliczam spadek energii – nawet kawy się nie napiję, bo przeważnie boli mnie głowa po niej ostatnio. Kurcze, na stare lata człowiek zdrowych nawyków przypadkiem nabiera czy co?
    Po pracy jestem umówiona na spotkanie a potem idę na kurs. Pierwsze zajęcia z tańca brzucha (dygresja – Krysiu upominałaś się kilka razy o opisanie tantra dance i ciągle gdzieś mi ulatuje, ale zbiorę się ) Bardzo jestem ciekawa – to zawsze było jedno z moich marzeń, a 2019 mam być rokiem spełniania marzeń i kropka. I nie będę z niektórymi czekała aż schudnę, tylko zrobię to już, teraz i natychmiast :-) Na powrót do jazdy konnej muszę jednak poczekać, tak jak jest teraz, to konia szkoda Jedną z najprzyjemniejszych rzeczy jaką w życiu robiłam, był ostry galop brzegiem morza o świcie i bardzo, bardzo chciałabym to jeszcze kiedyś powtórzyć. I zrobię to!

Agnieszko, Kuba już podjął decyzję w sprawie robienia 2 lat w 1 rok? Opłaca mu się taki wysiłek? Jeszcze 2.5 tygodnia i będziesz miała upragnione ferie, odpoczniesz :-)
    Kiedys jeździłam do Stegny, ale tam jest od lat zdecydowanie za dużo wszystkiego: ludzi, budek, sklepów. Odkąd poznałam leniwe, spokojne Dębki to jest miejsce do wypoczynku dla mnie :-)

Sabinko, mam nadzieję, że silna wola Cię nie opuści, bo widziałam, jaka jesteś twarda na wyjeździe – żadnych zbędnych kalorii, nawet jednego orzeszka. Oby moc była z Toba jak najdłużej!
    Bardzo jestem ciekawa szczegółowych opisów jogi i zabiegów; mam nadzieję, że jak wrócisz to znajdziesz czas, żeby się podzielić wrażeniami.

Krysiu, napisałaś o swojej małej podróży… wiem, że nie lubisz się zwierzać, ale gdybyś chciała pogadać, to jestem
    Zerknęłam na podane przez Ciebie zestawienie i dla mnie tez jest dziwne – brakuje bardzo wielu nazwisk, a część bym wywaliła, bo to sa postacie niszowe. Ale może ja się nie znam Nie znam się zupełnie na diecie 16:8, wiem że ta, którą Wam podawałam jest zdrowa, energetyzująca i sa na niej duże spadki Wróciłam do niej i efekty są, może i Ty się skusisz?
    No i może zbierze się silna ekipa na kolejny aktywny wyjazd? Ja zdecydowanie się zapisuję.

Gruschko, a ja tam lubię, jak jesteś sentymentalna. Jak rzeczowa i konkretna też. Bo ja w ogóle Cie lubię
    Już wiemy obie, że konfiguracja mieszkaniowa się sprawdziła, więc wszystko przed nami; nie ma to jak babskie wyjazdy Obraz pustego stołu bardzo plastyczny; mam nadzieję, że nigdy się nie spełni, to zależy w dużej mierze od nas. Nie piszesz dużo o sobie, ale masz niesamowita zdolność do uważnego słuchania i celnych uwag, bez zbędnego głaskania po głowie (nie znaczy, że tego nie ma), rzeczowo i spokojnie. Taka opoka :-) Mówisz - 3 dni i gryziesz?

Kasiu, podoba mi się Twoje podejście – mniej kalorii w ośrodku i jedna przyjemność dziennie – jestem pewna, że spalasz wszystko na bieżąco, za dużo się ruszacie, żeby to mogło zostać

Kaniu, również pozdrawiam i bardzo się cieszę, że miałyśmy szansę się poznać :*

Teresko, tęsknię do Twoich długich wpisów; mam nadzieję, że jak wrócisz, nacieszyć się Niuniami, to wszystko rzetelnie opowiesz.

Maniusiu, za wyłączenie marudzenia oklaski :-)

Witaj Monkaa, zapraszamy częściej :-)
    Agnieszka111 and Gorczynka like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie
    A tak mialam dzisiaj nadzieje pomachać dziewczynom na molo i nic z tego . Mam nadzieje, ze jutro się poprawia . No ale przynajmniej zdjęciami troche się zrehabilitowaly .

Agnieszko, jeżeli masz wokół siebie trzy przyjaciółki, to nie ma na was mocnych . Tylko 70 km od mamy nad morze? No to w zasadzie należy do klubu morskich szczęściarek .

Gruszko, jak ja Cie rozumiem! Tez niejednokrotnie mam poczucie, ze tak duzo się uzewnętrzniłam, tyle napisałam, a potem okazuje się, ze to tylko mnie tak się wydaje .
    Troche porażające sa te zestawienia kaloryczne. Chyba dobrze, ze ich nie robie, bo tak by mnie stresowaly, ze pewnie jadłabym jeszcze więcej . Zarty, zartami, ale rzeczywiście malo optymistyczne ile potrafimy w siebie wsunąć (ja na pewno) i pozostawac w błogiej nieświadomości. Ten kajecik do zapisywania to będzie taki calkiem ukryty, czy tez będzie do podczytywania? Nie wiem czego Ci zyczyc, ale na pewno systematyczności i ruchu, bo to jak wszystkie wiemy, na pewno dziala. Widze, ze sprawa silowni dalej nie rozstrzygnieta. Oj zmagasz Ty się z nia zmagasz. Cos czuje, ze caly czas z nadzieja, ze tak naprawde nie będzie potrzebna .
    Na temat terminu turnusu będziemy z pewnością rozmawiac za jakis czas. Ogromnym atutem jest nie tylko ten sprawdzony kurort, ale i to miejsce, w którym nocowałyście z Marti. Sytuacja idealna, bo wtedy każdy moglby sobie wybrac pasujaca mu opcje. Troche jestem ciekawa tego mr Hyde, ale jednak niekoniecznie będę naciskac na jego poznanie .

Marti, och Ty stary człowieku! Mlodzinko nasza, dobrze ze juz zaczęłaś zauważać potrzebe zdrowego odzywiania i ruchu. Mnie to zajęło o wiele wiecej czasu, a i tak dalej bladze. Wydaje się, ze cwiczenia rozciągające, w sytuacji gdy nie mozna zasnąć, to dobry pomysl. Gdybys jeszcze potem mogla po nich znowu przysnąć . Mnie kiedys bardzo dobrze zasypialo się podczas czytania. Tanca brzucha serdecznie zazdroszcze. Jeżeli tylko masz taka możliwość i okazje, to wchodz w to jak najbardziej i to wlasnie teraz . Już w takim razie czekam na relacje (podwojna - fajnie, ze pamiętasz o tantra dance ). O jezdzie konnej nie kojarze, żebyś wspominala, ale pomysl tez super. Mój tata służył w formacji kawaleryjskiej i konie zawsze były jego ogromna miłością. Uwielbiam wiec je, jeździłam pare razy, ale przyznaje, ze mam przed nimi respekt i niepewnie się czuje podczas jazdy. Widze, ze Twoje doświadczenia sa jednak zupełnie inne, wiec tyko przyklasne. Dziekuje za propozycje rozmowy. Wiem, ze tam jesteście i mogę w każdej chwili, wiec jak mnie przegna, to zamecze telefonami . Dietke 8/16 dopiero rozpoznaje. Kusi mnie w niej to, ze po prostu jem i nic nie licze. Wydaje mi się tez, ze latwiej będzie mi wstrzymywac się od jedzenia, niż jesc mniejszymi porcjami przez caly dzien. Ale czy tak jest, to dopiero się okaze.

Dziewczynki, tez będę bardzo ciekawa dokładnej relacji z tych wszystkich zajec, w których uczestniczycie.
    Sabinko, jestem zachwycona Twoja niezlomna postawa, która przeciez nie zaczela się w Kolobrzegu, tylko troche już trwa.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

witam z rana
    DSC02318.JPG
    Życzę wszystkim miłego dnia
    Ostatnio edytowane przez maniusia72 ; 24-01-2019 o 06:03

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Dzień dobry
    46407332_2195153087409739_5695684834215591936_n.jpg

Dziś mam trudny dzień, bo najpierw hospitacja na polskim, a potem rada, trzymajcie za mnie kciuki - dzięki Gruszko za życzenia miłej pracy Mam nadzieję, że dziś tak będzie .

Krysiu, dla mnie ta dieta też była łatwa, bo ja nie mam problemu z powstrzymaniem się od jedzenia. Moim problemem było to, że w okienku zaczęłam jeść po prostu strasznie dużo. Mam nadzieję, ze u Ciebie będzie tak jak powinno być I mocno trzymam za to kciuki

Marti, mój Kuba nie jest wyrywny do tego żeby robić dwa lata w jeden rok Wystarczy mu świadomość, że ktoś go docenił, dokąd ma się śpieszyć Tak na serio, to inne przedmioty ( fizyka) wymagają od niego tyle pracy, że nie dałby rady bardziej skupić się nad matmą. Powiedział, że zastanowi się wtedy, gdy cały rok pójdzie mu dobrze
    To prawda, że i Stegna i Krynica, to już nie są te malutkie wioseczki jakimi były przed laty, ale i tak w dalszym ciągu, to nie Łeba czy Kołobrzeg w sezonie A poza tym wiesz...darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. Jadę tam od mamy 40 minut, a w sezonie godzinę, wiec rozumiesz
    Z tego samego powodu polubiłam też Dąbki, gdzie byłyśmy z dziewczynami, bo wydawało mi się, że było tam strasznie mało ludzi .
    Marti, ja przy tym sprzątaniu tez się narozciągałam , to bardzo dobry pomysł z takim wykorzystaniem czasu. Latem, gdy jest już widno, zdarza mi się o 5 maszerować już z kijami. Czuje się wtedy jak młody Bóg

Udanego czwartku
    maniusia72, marti38 and Gorczynka like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

O Maniusiu, ale dziewczyny będą miały kawy
    maniusia72, marti38 and Gorczynka like this.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień Dobry słoneczno-mrozne
    Dzięki za kawkę,a za to obok takie ładne...ale sorrki po prostu na razie podziękuję
    Się 3.V.cie Zawzietaski znane i nieznane

Awatar gruschka

Sabinko
    już tak długo obchodzisz w tym roku urodziny,że dzień właściwy omal mi nie umknął
    Jeszcze raz 100lat

Uprawnienia umieszczania postów