Strona 2644 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1644 2144 2544 2594 2634 2642 2643 2644 2645 2646 2654 2694 2744 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 26,431 do 26,440 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Teresko, do mojego wpisu dodam tylko jeszcze jedno - gdyby koleżanka nie deklarowała, że chce zmienić sytuację, że jest jej źle, to bym zamknęła jadaczkę i wspierała dobrym słowem. A ona jęczy, że ten mąż niedobry, że z rodziną źle, że jest za gruba. A na moje propozycje pomocy czy działania, zawsze słyszę "nie, bo....". I po pewnym czasie obie jesteśmy zirytowane. Ja, po usiłuję w swoim rozumieniu pomóc, np. popilnuje Ci dzieci, idź na zumbę, czy spacer albo na zakupy na spokojnie.
    A ona jest zirytowana, bo ma widocznie chęć poszmędzić - jestem za gruba, w domu jest do d...., z rodzina się nie dogaduję, mąż za dużo pije i widocznie ma po prostu chęć "nawijac makaron na uszy" I co z tego, że po raz milionowy prosi o pomoc czy wsparcie, jeśli tego nie oczekuje, tylko bezmyślnego przytakiwania - jesteś gruba, masz beznadziejnego męża, a teściowa jest wredna. Tylko ja odpadam w takim kontakcie szybko, bo to dla mnie jest za trudne i nie potrafię być nieszczera. Dlatego wypracowałyśmy sobie fajny pakt o nieagresji, jakoś tam się lubimy, nie skaczemy sobie do gardeł. Ale pewne tematy omijamy i trudno. Na szczęście po dłuższym czasie i po terapii, doszłam do fajnego wg mnie etapu: nie rozpaczam, że mnie z kimś nie po drodze. Trudno, nie jestem zupa pomidorowa, nie każdy musi mnie lubić. Jak to pięknie powiedziała Meryl Streep "Kiedys wchodziłam do pokoju pełnego ludzi i zastanawiałam się, czy mnie lubią. Teraz zastanawiam się, czy ja ich lubię". I to jest clou całego mojego wywodu
    Gorczynka lubi to.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Sabinko, ale ja tu jeszcze nie zdążyłam! A dzisiaj to już przeciez tak na serio i na sto procent – Wszystkiego Najlepszego . Niech Ci się zawsze dobrze wiedzie! Ogrom buziaczkow Bawcie się dobrze . i nie zapomnijcie o nas przy lampce szampana

urodziny.jpg
    marti38 and Gorczynka like this.

Witajcie, alez tu z rana było kuszaco z napojami . Ustalilam wiec sama z soba, ze to od Maniusi to kawka (no nie da się ukryc ), a od Agnieszki to goraca herbatka .

Agnieszko, kciuki trzymalam, chociaż wiedziałam, ze będzie dobrze . A Kuba to naprawde madry i rozsadny chłopak, wiec jeżeli podejmie jakas decyzje, to na pewno będzie przemyslana. Jeżeli chodzi o dietke, to już wiem ze będzie raczej jedzenie tego, na co mam akurat ochote, niż planowe szykowanie posilkow. Dzisiaj po wstaniu bylam przez chwile glodna, ale wstrzymalam się do ustalonej godziny. W efekcie tak się zapomniałam, ze dopiero o pierwszej uświadomiłam sobie, ze jeszcze nic nie jadlam . Tez nie wiem, czy to dobrze .

Marti, jeżeli bez kawy tak dlugo i grzecznie spisz, to może calkiem ja odstaw . Co do dietki, to na razie pozostane przy 8/16, ale z ciekawością będę śledzić Twoje poczynania na tym miksie. Zestaw jedzeniowy, który podalas wyglada naprawde obiecująco.

Tereniu, z tymi radami na pewno jest cos na rzeczy. Nad tym się troche zastanawiam od wczoraj. Bo tez miewam tendencje do wsadzania nosa w rozne szczeliny. Dlatego przynajmniej sprobuje cos z tym zrobic. Każdy ma prawo do swoich bledow i swojego zycia i poki nie pyta, musze to zostawić .
    A te tance, to w koncu spodobaly Ci sie czy nie? Wielkie brawa za 100% obecności na zajeciach. Mam nadzieje, ze dziewczyny dzielnie Ci w tym towarzysza . No i cieszy bardziej ruchomy bark.

Kasiu, wy się rozpieszczacie, was rozpieszczaja, no i jak my tu z tym mamy teraz być?

Kaniu, bardzo rozsadna decyzja (ciasteczka ), ale do kawy, a jeszcze lepiej do herbatki jak najbardziej zasiadaj tu z nami

Gorczynko, widze, ze się czasami pojawiasz, ale faktycznie to jeszcze za malo na pełniejsze zaznajomienie się. Od dobrych checi się zaczyna, wiec wszystko przed nami .

Chcialam dzisiaj zrobic pierwszy, absolutnie samodzielny spacer i guzik, bo znowu zaczęło padac i znowu jest slisko.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

100 procent normy wykonuje cirka ebałt 50 procent z nas - niesyety żałko,ale nie ja...Marti powiedzenie kupuję...Krysiu bukiecik przecudnej urody jest...

Kaniu, „cirka ebałt”? - nie dalam rady

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Krysiu, około Kania pisze szaradami Uwielbiam to

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Kania ma mój stary słownik podpowiadacz

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dziewczynki sorry że ja tak tylko o naszym pobycie tutaj a nie odnoszę się do waszych postów ale bardzo jestem zaaferowana pierwszym pobytem w sanatorium i tym co nam tu oferują
    A poranny post który mi zzarlo trochę mnie zniechęcił do dłuższych postów

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Sabinko, a ja sie bardzo cieszę,że mimo to znajdujesz chwilkę żeby napisać choć jedno zdanie

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Jutro już ostatni dzień pobytu tutaj.Dawno nie było mi tak dobrze na wczasach.
    Dziewczyny przyszły na szampana.Nareczka.

Uprawnienia umieszczania postów