Strona 265 z 3048 PierwszyPierwszy ... 165 215 255 263 264 265 266 267 275 315 365 765 1265 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,641 do 2,650 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie moje milusie!
    Dzieki za kawencje Maniusiu-tymbardziej, ze sama jej nie pijesz! Brawa ci sie tez naleza za wytrwalosc w dietkowaniu!
    Zuch dziewczyna!
    maniusia72 and Natka55 like this.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

stylowi_pl_fotografia_35788247.jpg

Dzień dobry
    wreszcie na urlopie, skróconym co prawda o tydzień, ale 3 tyg to i tak dużo na "byczenie", a planów mam mnóstwo !
    Wracam do biegania na dobre, duzo spraw do załatwienia, trochę nad jezioro, w międzyczasie do L, a w weekendy on będzie przyjeżdżał tzn sobota-niedziela.
    Sytuacja z nim stabilizuje się super, między poprzednim weekendem, a ostatnim jest szalona różnica, jest mniej zmęczony, nabiera sił, ciała, mięśni, już nie przysypiał jak ostatnio i już myśli o samochodzie ...
    Tam w klinice awansował, dostał samodzielny pokój, już nie ma opieki pielęgniarek jak w szpitalu, teraz jest jak w hotelu, przychodzi tylko pani sprzątająca, terapia tez zmieniona na grupową, np wcześniej miał 15 -20 min fizjoterapii, a dzisiaj już 45 min fitness w grupie, potem 2 terapie umysłowe i znowu 30 min spinning, teraz to dopiero będą postępy do tego nordic walking po 40-50 min, a tempo mówił, że zawrotne jak dla niego . Jeszcze mu wróżą 2-3 tyg, ale wszystko może się zmienić jak będą postępy
    Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Co do odchudzania,to kiepsko...właśnie myślę wejść na wagę czy nie?Leżę sobie jeszcze w łóżku z laptopem i zerkam na nią,bo stoi w sypialni...hmmm...no dobra,idę spojrzeć prawdzie w oczy.
    No i co.....i po co wchodziłamWaga 86...znowu pół kilo w górę.Wczoraj podliczyłam kalorie,było 1530 ,a wieczorem 2 lampki wina.Stopy i dłonie nadal opuchnięte,ale to nie tłumaczy wzrostu na wadze o 2.5 kgPod koniec maja było 83.5.Myślałam,że będę chudnąć na 1500 kcal-mieliśmy tu dietetyczkę i tam mi wyliczyła..tak poradziła.Muszę zmniejszyć kaloryczność-po prostu muszę.Będzie więc 1300 kcal.
    Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    Za 3 tyg. wyjeżdżamy na tydzień na urlop-cel w tym czasie - 3kg.
    Muszę kupić pokrzywę,bo się skończyła i kupić dużo "zieleniny".
    Joluś takie upały to dobry czas na odchudzanie, bo jemy dużo owoców i warzyw, ale też woda zatrzymuje się i efekty na wadze są marne nawet jak tłuszczu ubywa. Ja od jakiegoś czasu jestem prawie ciągle na owocach i warzywkach, a efektów nie ma, nie martwię się, najważniejsze zdrowie i takie mam teraz podejście do sprawy, co prawda mięsa nie jem już długa (zdarza mi się tylko okazyjnie), ale pieczywo, słodycze to moja zguba, a teraz lody...
    Pokrzywę piję (herbatkę) bo mnie Agnieszka zaraziła i bardzo lubię
    Trzymaj się kochana i dbaj o siebie, dziękuję też za miłe wiadomości i pamięć o mnie, fajnie Cię mieć blisko...

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Dziewczynki, jest mi smutno, wczoraj zmarł teść mojej córki...miał 52 lata chorował niecały rok. Najgorsze jest to, że nie będziemy na pogrzebie, który jest w sobotę, bo tego dnia mąż będzie mnie odwoził do Katowic z których wyjeżdżam do Włoch
    Aga , to smutne , to straszne, ze tak młodzi ludzie odchodzą, zostawiają rodziny, bliskich... współczuję
    Mam nadzieję, ze mimo tego, korzystasz i zwiedzasz i bawisz si ę donrze w Italii, co prawda niezły maraton tam macie, ale fajnie...

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Ewo – wiem, ze bardzo już się nastawiłaś na powrót L. Ale lekarze też chcą być pewni, że wszystko jest w porządku. Daj jeszcze trochę czasu i im i sobie. Nawet się nie obejrzysz, jak będziecie razem. Sama wiesz, jak czas szybko biegnie. Tak więc to tylko małe mgnienie, chwila. I trzymaj się mocno!
    Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    czekam na więcej wieści, ale ważne, że L. jest już trochę z Wami!
    Dokładnie tak jest Krysiu, postępy są niesamowite i pewnie już wkrótce będziemy cieszyć się życiem w dobrej formie, szkoda tylko, ze urlop spędzę sama, ale to nie takie straszne, co najgorsze już za nami...
    A Tym już biegasz, już nogi, ręce sprawne, uważaj na siebie, na tego pecha co Cię prześladował ostatnio, bo wkrótce wakacje w Dąbkach,,, och.... ale Wam zazdroszczę...

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    Ewa ...
    jak napisalam na FB miotle schowaj na czas urlopu i wypoczywaj bardziej biernie
    no tak, już wiesz dlaczego Lulu ciągle mnie wywoził na wakacje ? bo mówił, ze jak zostanę w domu to ciągle będę coś robić i wrócę do pracy zmęczona, a jak pakowaliśmy się, to ciągle żartował, pytał czy zapakować mi miotłę, chociaż taką malutką
    Już powinniśmy być od wczoraj na Majorce, ale niestety, nie dane nam było...
    Lulu się cieszy, ze wraca do formy i to jest najważniejsze, pozdrawiam go ciągle od Was, a on się uśmiecha i mówi, że to już prawie jego koleżanki, że już Was prawie zna...

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Dziewczyny powiem wam że jak się widzę na zdjęciach. ( a robimy ich sporo) to jestem załamana....
    Sabinko, nie myśl teraz o tym, najważniejsze, żeby ten wyjazd dostarczył Ci dużo wrażeń (pozytywnych, bo już Wam los dostarczył wystarczająco innych...) Wracajcie zdrowi , uśmiechnięci, opaleni ... mam nadzieję, że jakoś uadło się rozwiązać problem samochodu.

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Ja wczoraj mialam tak zakrecony dzien ze nie bylo chwilki zeby tutaj zagladnac!
    Raz, ze moja Magdusia miala wczoraj urodzinki (dzieki wam wszystkim w jej imieniu za zyczenia!) a dwa, ze bylismy zaproszeni na 25-lecie do sasiadow.
    Na fb pokazalam wam dzisiaj jaka tam przezylam z siostra niespodzianke! Kupilysmy te same sukienki i przyszlysmy w nich na dodatek!
    Nie wiedzialysmy -czy smiac sie czy plakac! Ona oczywiscie dwa rozmiary mniejsza niz ja!
    Ustalilysmy ze od teraz bedziemy pytac przed wyjscie na impreze..." siostra-w czym idziesz?"
    Podoba mi się bardzo Wasza przygoda z sukienkami, fajnie fajnie, że macie tak dużo rozrywek, zabaw, świąt, u mnie pod tym względem cicho, nijako, korzystaj Kasiu i opowiadaj, lubię czytać i oglądać fotki z Twoich imprez

Kochane moje Zawziętaski, kończę, bo zaraz słońce będzie smażyć, a ja idę pobiegać, ściskam Was mocno i życzę miłego dnia...

Natuś
    Ostatnio edytowane przez evige ; 13-07-2015 o 13:32

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Witam Zawziętaski
    Szybciutko , bo nie mam jeszcze czasu witam się z Wami i życzę udanego dnia.Buziaki.

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Dzien dobry
    nie zdarzylam rano po pracy tu zajzec, bo musialam do pieskow smigac, a od pieskow do swojej babci ... jakby tego bylo malo to juz u babci dostalam telefon od swego dziadka, zebym zajechala do niego bo zle sie czuje ... wiec posmigalam do dziadka ... nie bylo tak zle jak myslalam... ot poprostu samotnosc mu dokucza ... od dziadka znow prosto do pieskow... teraz siedze u corki ,a le ok 15 mam jechac do lekarza po zwolnienia dla ziecia, bo zachorlowal na wesele no i jak ja mam sie nudzic ?....

Krysiu...
    dietetyk to nie moja bajka ... sama potrafie sobie dobra diete ulozyc, ale najwiekszy problem polega na trzymaniu sie jej ... ja mysle ze bardziej by mi sie psychiatra przydal... w koncu widze u siebie wyraznie oznaki uzaleznienia ....

Ewa...
    szkoda, ze urlop na Majorce nie wypalil, ale jeszcze kiedys to nadrobicie ... teraz skupcie sie nad powrotem do formy... kazdy w odpowiednim dla siebie tempie... napewno to troche dla was smutne , ze ciagle Lucjan jest tak daleko , ale na miejscu najprawdopodobniej nie mialby tak wspanialych mozliwosci do rehabilitacji... a sama widzisz jakie to wazne ... czas szybko mija, a jesli jest w odpowiednich warunkach to wroci do formy znacznie szybciej ...

Kasiu...
    no faktycznie na brak imprez napewno nie mozesz narzekac....

Milego dnia kobitki ja pedze do lekarza ....
    kasiaogrodniczka and Natka55 like this.
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia-asfzg_0u_orig.gif

Takiego luzu nie pamiętam, chyba mi to potrzebne było , pobiegałam dobrze ponad 5 km, stretching, prysznic, posiedziałam chwilkę przy komputerze, obiadek, siesta teraz idę prostować włosy, makijaż i wychodzę na spacer, wstąpię do biura podróży, bo nam wrócili o 1000 chf mniej za wczasy, dowiem się co i jak.... NIECH ŻYJĄ WAKACJE !!!

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

stylowi_pl_kuchnia_23491476.jpg

Dzień dobry, czuje się urlop na forum, wypoczywajcie dziewczynki, dla mnie to natomiast czas, że mogę zajrzeć częściej, pozdrawiam Was i życzę miłego wypoczynku

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    szkoda, ze urlop na Majorce nie wypalil, ale jeszcze kiedys to nadrobicie ... teraz skupcie sie nad powrotem do formy... kazdy w odpowiednim dla siebie tempie... napewno to troche dla was smutne , ze ciagle Lucjan jest tak daleko , ale na miejscu najprawdopodobniej nie mialby tak wspanialych mozliwosci do rehabilitacji... a sama widzisz jakie to wazne ... czas szybko mija, a jesli jest w odpowiednich warunkach to wroci do formy znacznie szybciej ...
    Gammo, pisałyśmy wczoraj równocześnie fakt, szkoda tych wakacji, ale jesteśmy młodzi jeszcze i dużo wakacji przed nami, najważniejsze zdrowie , a resztę można sobie dokupić jak zwykłam mawiać
    Skróciłam mój urlop o tydzień więc może zaoszczędzony wykorzystamy jesienią, żeby gdzieś pojechać tutaj w Suisse, może na jakieś termy - spa, na Majorce byliśmy w 2012 to nie tak dawno
    Lulu czuje się super, tak dobrze, ze już nie chce mu się tam wracać po weekendzie, zobaczymy co powie lekarz jutro. Buziaki Regi, miłego dnia w ogrodzie, ale tam ładnie masz i pomimo, ze musisz doglądać swoich podopiecznych, masz jak na wakacjach

i jeszcze coś na poprawienie humorku dla tych co martwią się swoim nadbagażem

11419140_907508819314638_240752027_n.jpg

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

hej
    faktycznie tu pusto i FB też, ale jest lato trzeba korzystać
    ja sobie wczoraj przycięłam uschnięte pąki róż, trochę opieliłam ogródek i ... zaczelo znowu padać
    a dziś nic mi się nie chce
    kasiaogrodniczka and Natka55 like this.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witajcie!
    Ja mam podobny nastroj jak Maniusia...nic mi sie nie chce... A roboty przed wyjazdem huk!
    Ewus dzieki za kawusie---
    Natka55 and krysiapysia like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Witam
    Natka55 lubi to.

Awatar evige
    Mieszka w
    Suisse

o jak mi smutno właśnie dostałam wiadomość, że Sylviane, koleżanka z pracy, o której Wam pisałam zmarła
    Natka55 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów