Strona 2678 z 3048 PierwszyPierwszy ... 1678 2178 2578 2628 2668 2676 2677 2678 2679 2680 2688 2728 2778 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 26,771 do 26,780 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

monkaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dobry wieczór

wracając do diety...

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    (...)
    Swoich jadłospisów nie podaje, bo nie mam na razie czegos takiego. Po prostu jem to, na co mam akurat ochote
    (...)
    Krysiu, ja też na ogół jem to na co mam aktualnie ochotę. Czasami, ze względów organizacyjnych, planuję menu na następny dzień.

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    (...)

Moj eksperyment dotyczy jedzenia rano a pózniej tylko cos malutkiego w razie głodu
    Agnieszko, za eksperyment trzymam kciuki. Podobno jeden posiłek rozciągnięty w czasie, nawet do 2-3 godzin, to najzdrowszy model żywienia.
    Z drugiej strony, gdzie te spotkania przy stole, wspólne obiady i kolacje? Delektowanie się nie tylko smakiem potraw, ale i rozmowami... Stół i wspólne posiłki zawsze łączyły... Wiem, wiem, żartowałam, w codziennym, zabieganym życiu trudno znaleźć na to czas...

Agnieszko, a co to znaczy, coś małego? Czy udaje Ci się utrzymać 16 godzinną przerwę między posiłkami?

Cytat Zamieszczone przez marti38 Zobacz posta
    (...)
    Monkaa, fajnie, że znalazłaś sposób na siebie i nie chodzisz głodna i dziękuję Ci za pisanie jadłospisów. Dla mnie jednak tam kalorii jest za mało, ale ja już teraz panicznie boje się jeść za mało, bo wiem jak to się w moim przypadku kończy. Do liczenia kalorii nie namawiam absolutnie, ale gdybyś kiedyś miała taka potrzebę, to polecam kalkulator.net – wpisujesz co zjadłaś, a on sam oblicza kalorie, węglowodany, białka i tłuszcze.
    (...)
    Marti, bardzo dziękuję za info o kalkulatorze, ale... przyznam szczerze, że i tak nie bardzo bym potrafiła z niego skorzystać... bo jak mam np. policzyć kaloryczność talerza zupy? Ważyć każdy składnik/warzywo, sprawdzać ile ma kalorii, dodawać, potem sprawdzić ile mam zupy w garnku, podzielić przez ilość porcji/talerzy?... już się pogubiłam...
    Marti, a jak Ty kontrolujesz kaloryczność posiłków?

No i obiecany jadłospis/raport... nie zapominajcie, że staram się nie pamiętać, że jestem na diecie/chcę schudnąć

Piątek
    śn - 2 grzanki z chleba gryczanego natarte czosnkiem, polane oliwą z oliwek i posypane dużą ilością natki pietruszki
    ob - pieczone warzywa
    podzielę się przepisem, może któraś z Was będzie miała ochotę spróbować, naprawdę polecam, przepyszne, sos robi całą robotę, więc nie warto go modyfikować.
    porcja dla 2 osób, składniki:
    2 marchewki pokrojone w plasterki
    czerwona papryka pokrojona w kostkę
    1 pietruszka pokrojona w plasterki
    1/2 selera pokrojonego w kostkę
    garść suszonych śliwek (polskich, nie kalifornijskich)
    1/2 szklanki zielonych oliwek
    1/2 cytryny pokrojonej w cząstki
    sos:
    4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
    1/3 łyżeczki cynamonu
    1/3 łyżeczki kurkumy
    1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
    1/3 łyżeczki imbiru w proszku
    2 łyżeczki syropu z agawy lub miodu
    1/3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki w proszku
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    sól do smaku

Na dwóch kawałkach papieru do pieczenia kładziemy pokrojone warzywa i polewamy sosem (wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy). Dokładnie zwijamy 2 paczuszki (robimy coś w rodzaju dużych pierogów) i pieczemy około 30 - 40 minut w temperaturze 190 stopni.
    Naprawdę polecam

kol: orzechy włoskie (5 - 6 szt), kilka plasterków różnych serów (żółtych, pleśniowych), kilka kieliszków czerwonego, wytrawnego wina

Sobota
    śn: mus z niepalonej kaszy gryczanej i mango (50 g namoczonej na noc kaszy gryczanej, rano odsączam i miksuję/blenduję na jednolity mus z dojrzałym mango)
    ob: spagetti aglio e olio
    kol: zupa krem z dyni

Niedziela
    śn: 2 jajka na miękko, 1/2 awokado, 1 ogórek
    ob: kasza jaglana, starte 2 marchewki, 1 pietruszka, drobno pokrojony 1 por, wszystko polane olejem rzepakowym tłoczonym na zimno, kilka zielonych oliwek i kaparów
    kol: gotowany brokuł posypany prażonym sezamem

miłego tygodnia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Monko, dzięki za Twój jadłospis
    Tak, wytrzymuję bez problemu, a cos małego, to np jablko lub dwa jajka, lub parówki, rolmopsy lub kubek ugotowanej i zblendowanej zupy z warzyw.
    Alez ja zawsze jestem z domownikami przy stole . Obiad jemy oddzielnie, bo mąż stołuje sie w mieście, bo ma bliżej, ale kolację zawsze przygotowuję w domu i siadam przy stole z mężem lub także z synem gdy przyjeżdża, tylko że ja nie jem Siedze z nimi przy herbacie lub wodzie
    Sonka57, marti38 and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

pobrane (5).jpg
    Dzień dobry

Chciałam wam opowiedzieć pewną rzecz. Wczoraj miałam robione usg piersi. Poprzednie pół roku temu. A jeszcze wcześniejsze rok temu, bo wykonuję je dwa razy w roku.W tym najwcześniejszym , w opisie miałam napisane, że w obu sutkach liczne torbiele o średnicy 5-7 mmm. W następnym było w prawej piersi 4 torbiele o średnicy 6 mm, a lewej 3 o takiej samej średnicy. We wczorajszym opisie jest napisane , że w prawej są 2 torbiele o średnicy o. 5 mm, w lewej nie ma nic.
    W tym czasie dwukrotnie robiłam Dąbrowską w tym ten ostatni prawie już 4 miesiące temu. Przypadek ?Nie sądzę, skoro wcześniejsze wo, prawidłowo wykonane robiłam jakieś 10 lat temu i w ciągu tych lat wynik torbieli się praktycznie nie zmieniał a dopiero teraz.Ale nie będę sobą i nie będę piać z zachwytu dopóki tego nie sprawdzę. Kolejne usg zaplanowałam na listopad, więc w tym czasie dwukrotnie przejdę sześciotygodniówkę i się przekonam jak to jest.
    Za chwilę moje dzieciaki wylatują do Norwegii, będą aż pod kołem podbiegunowym oglądać zorzę polarną. Martwię się o nich i mam nadzieję, że nic się nie stanie

Dobrego dnia wam życzę

Awatar marti38
    marti38 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry :-) Agnieszko, bardzo, bardzo się cieszę. Więcej napiszę później, bo ranonkazda minuta na wagę złota

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Hej
    Agnieszko świetne wieści i jestem pewna że to nie przypadek, pamiętasz jesienią pisałam że moje mięśniaki sa mniejsze o połowę i też nie uważam tego za przypadek.
    marti38 and Agnieszka111 like this.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Agnieszko strasznie się cieszę.
    Jak tak dalej pójdzie to czeka mnie Dąbrowska do której się na twoim przykładzie przekonam, ale ja musiałabym 6 tygodni bo chodzi o stawy.Ja mam torbiel od wielu lat, dużą bo ponad centymetrową. Kilka razy już opróżnianą.Ale ciagle podpływa.
    Ale taka pozytywna energia na cały ten dzień wpłnęła z twoim postem

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Kolejna pasjonatka,mocno wierząca w W-O się kłania.
    Agnieszko pani dr Dąbrowska prosiła o przesyłanie do niej takich właśnie udokumentowanych sukcesów zdrowotnych.
    Tereniu w/w pani doktor mówiła też,że stawy zaczynają się regenerować już w trzecim tygodniu diety...
    Osobiście byłam na W-O 3 razy,w tym raz wymęczyłam pełne 6 tygodni,wedlug mnie zupełnie niepotrzebnie.U mnie występuje problem nieumiejętnego wychodzenia z diety i niemożność zastosowania przypominajek i co ja mogę biedny miś.
    Nie mam udokumentowanego ozdrowienia,napiszę tylko,że nie muszę być pacjentką proktologa.Niedowiarkowie zarzucają mi,że przecież stawy bolą mnie nadal,no zaś ale ja je sobie znowu niewłaściwą dietą "zabrudzam".
    Agnieszko daleka jestem od pouczania,ale czy to aby nie za często 6 tygodniówki zamierzasz stosować?Nie mam czasu teraz sprawdzać,ale wydaje mi się,że max raz na pół roku można.
    Miłego fftorku dzieffczęta.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Kaniu, wcale się nie wymądrzasz , czasem spojrzenie z boku pomaga w podjęciu decyzji. Dzięki Gruszce ostatnio rzuciłabym się do diety po bardzo krótkim odstępie. Dzięki niej znalazłam swoje notatki i sprawdziłam, że ostatni post skończyłam 20 października, czyli prawie 4 miesiące temu. Mam zgodę swojego lekarza na post, więc zacznę, ale jednocześnie będę się obserwować i przerwę, gdy tylko zauważę jakieś niepokojące objawy. Tak, tak , ja też wiem że powinno się robić dwa razy w roku, i tak zamierzam zrobić. W zeszłym roku robiłam raz. W tym mam zamiar dwa, czyli zgodnie z Dąbrowską, ale...gdy byłam na spotkaniu z nią, powiedziała nam, że ma pacjentów, którzy szcześciotygodniówki robią kilka razy w roku. Dotyczy to oczyszczania głównie stawów, ale także różnego rodzaju torbieli, włókniaków i zatok. Oczywiście jest to wtedy prowadzone pod kontrola lekarza, samemu nie wolno.
    A propo's przypominajek, to jestem w stanie zrobić tylko jednodniowe

Wyślę do Dąbrowskiej swoje wyniki jesienią po kolejnym badaniu
    maniusia72, marti38 and sabinka57 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Przypominajki tez robie jednodniowe
    Ja sie przyznam że zaczęłam Dąbrowską , nie pisałam wczesniej bo mi wstyd że ciągle zaczynam i nie daję rady, teraz jednak załapałam i 3 najgorsze dni mam za sobą
    marti38 and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Maniusiu, to jesteśmy razem U mnie pierwszy dzień a zaczynać Dąbrowską i przerwać, to żaden wstyd, bo o tym jaka jest trudna wiedzą tylko ci, którzy choć raz spróbowali
    Trzymam kciuki
    maniusia72, marti38 and sabinka57 like this.

Uprawnienia umieszczania postów